Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2019

ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ -Κου-Κλό-Θέατρο Κρήτης «Ο Ψαροτρομάρας»


To διεθνούς φήμης Κου-Κλό-Θέατρο Κρήτης θα επισκεφθεί για πρώτη φορά τη Θεσσαλονίκη με το έργο «Ο Ψαροτρομάρας». Με την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου και μεγάλες κατασκευές το Κουκλοθέατρο Κρήτης έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στο θέατρο με κούκλες! «Ο Ψαροτρομάρας» παρουσιάζεται με επιτυχία στην Ελλάδα και το εξωτερικό εδώ και πέντε χρόνια και απευθύνεται σε παιδιά από 2,5 έως 12 ετών αφού συνδυάζει το κουκλοθέατρο με το μαύρο θέατρο αλλά και άλλες τεχνικές!

Μετά από απαίτηση του κοινού θα πραγματοποιηθούν τρεις παραστάσεις: το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στις 15.30, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στις 16.00 και στις 17.30.

Υπόθεση
«Συναγερμός έχει σημάνει στην Ψαροχώρα, γιατί ο  Ψαροτρομάρας είναι προ των πυλών και ετοιμάζεται να χτίσει εκεί το καινούργιο του παλάτι, διώχνοντας τα ψαράκια από τον τόπο τους. Θα μπορέσουν τα ψάρια μαζί με την φίλη τους τη Γοργόνα να σταματήσουν τα επεκτατικά του σχέδια και να τον… ΨΑΡΕΨΟΥΝ;»

Ένα έργο που μιλάει για την δημοκρατία, την αλληλεγγύη και την οικολογία. Ένα παραμύθι της Φρόσως Χατόγλου που έχει σημειώσει επιτυχία όπου κι αν έχει παρουσιαστεί. Η παράστασή μας περιέχει πολλά ψάρια, τσούχτρες και έναν πολύχρωμο βυθό που θα γεμίσουν την κουκλοθεατρική σκηνή.

Με την τεχνική του μαύρου θεάτρου, εντυπωσιακά σκηνικά και χρώματα, αυτή η παραγωγή του κρητικού θιάσου είναι βέβαιο πως θα μείνει ανεξίτηλη στο μυαλό των παιδιών και θα εξιτάρει την φαντασία τους!

Αν και η τέχνη του Κουκλοθεάτρου παραπέμπει συχνά σε κάτι “απλοϊκό”, με εστίαση στις νηπιακές ηλικίες, το Κουκλοθέατρο Κρήτης προσπαθεί να αλλάξει αυτή τη λογική και να προσεγγίσει και τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά μέχρι και έκτης δημοτικού. Το Κου-κλο-θέατρο Κρήτης στηρίζεται στις αρχές του μαύρου θεάτρου, του κόμικ και του ταχυδακτυλουργού.

Παραστάσεις 
Σάββατο 2/2 στις 15.30
Κυριακή 3/2 στις 16.00 και στις 17.30
Γενική είσοδος 8 ευρώ
Προπώληση στο ταμείο του Θεάτρου Σοφούλη
Τηλ. κρατήσεις στο 2310423925

Πρόσβαση με λεωφορείο ΟΑΣΘ Νο. 5 στάση Βερβελίδη

Το Θέατρο Σοφούλη διαθέτει είσοδο και θέσεις για ΑμεΑ

Θέατρο Σοφούλη
Τραπεζούντος 5 και Θεμιστοκλή Σοφούλη 

Καλαμαριά, Τ.Κ. 55131
Τηλ. 2310423925
Συναγερμός στην Ψαροχώρα! Έρχεται ο Ψαροτρομάρας! Θα μπορέσουν τα Ψάρια μαζί με τη φίλη τους τη Γοργόνα να τον.. ψαρέψουν; Ένα έργο της Φρόσως Χατόγλου με τσούχτρες, ψάρια, και μπόλικο... βυθό!
www.koyklotheatro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :