Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019

Βιωματική εκπαιδευτική εμπειρία στο Μουσείο Μακεδονικού ΑγώναΜια ιδιαίτερη μουσειακή εμπειρία βίωσαν οι μικροί φίλοι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, από τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, που έλαβαν μέρος στο εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης, το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα, ανήμερα της γιορτής των Τριών Ιεραρχών.

Με όχημα τα εκπαιδευτικά προγράμματα και με την καθοδήγηση των μουσειοπαιδαγωγών του Μουσείου, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την Ιστορία ως παιχνίδι γνώσης και ψυχαγωγίας. Μέσα από το «Αποκρυπτογραφώντας τον Μακεδονικό Αγώνα» έλυσαν γρίφους και κρυπτογραφημένα μηνύματα, αποκομίζοντας γνώση από τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο. «Μπήκαν» στον Βάλτο των Γιαννιτσών και στο περιβάλλον του Αγώνα των Μακεδονομάχων μέσα από ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Ακολουθώντας τις μεταμορφώσεις της Θεσσαλονίκης, βίωσαν με δραματοποιημένο τρόπο τις κοινωνικές αλλαγές σε μια πόλη που πέρασε από την παράδοση στον εκσυγχρονισμό, από μια πολυεθνική αυτοκρατορία σε ένα εθνικό κράτος.

Την επιμέλεια του εργαστηρίου είχε η Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης, κ. Σταυρούλα Μαυρογένη.

"Σήμερα, ημέρα που γιορτάζει η Παιδεία, φιλοξενήσαμε μικρούς μαθητές σε ένα εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης. Συνεχίζουμε με έμφαση τον εκπαιδευτικό ρόλο του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, γιατί θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό κάθε επισκέπτης μας, μικρός ή μεγάλος, να μαθαίνει για τη ζωή των ανθρώπων, την εκπαίδευση και την ιστορία της Μακεδονίας κατά τον 19ο αιώνα και μέχρι τον Μακεδονικό Αγώνα και την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας, αλλά και όσους συμμετείχαν στο εργαστήριο», δήλωσε σχετικά η Διευθύντρια κ. Φανή Τσατσάια.


Email Image
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ | Προξένου Κορομηλά 23, 546 22 Θεσσαλονίκη
ΤΗΛΕΦΩΝΟ | 2310 229778
EMAIL | info@imma.edu.gr
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ | www.imma.edu.gr
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ | Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-14:00, Τετάρτη 09:00-20:00 & Σάββατο 10:00-14:00
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ | Ενήλικες 2€ - Μαθητές 1€
ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ | Το μουσείο προσφέρει οργανωμένες ξεναγήσεις σε ομάδες επισκεπτών. Ομάδες επισκεπτών γίνονται δεκτές με ραντεβού στο τηλ. 2310 229778.
ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ | Το Μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο κτήριο που στέγαζε το Ελληνικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, δίπλα στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Είναι προσβάσιμο κυρίως με λεωφορείο ή με τα πόδια, για όσους διαμένουν εντός του ιστορικού κέντρου.

Όσοι έρχονται από τη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις λεωφορειακές γραμμές 3, 5, 6, 12, 39, 33 και θα πρέπει να αποβιβαστούν στη στάση «Μητρόπολη», στην οδό Μητροπόλεως.
Όσοι έρχονται από την ανατολική είσοδο της πόλης μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις λεωφορειακές γραμμές 3, 5, 6, 12, 33, 39 και να αποβιβαστούν στη στάση «Αγία Σοφία» στην οδό Τσιμισκή.
Κοντά στο μουσείο δεν υπάρχει δυνατότητα ελεύθερης στάθμευσης, στην περιοχή όμως υπάρχουν σταθμοί αυτοκινήτων επί πληρωμή.
Επίσης, για τα Ι.Χ. στην περιοχή του Μουσείου και στο ιστορικό κέντρο λειτουργεί το σύστημα στάθμευσης ithesi
Ι Δ Ρ Υ Μ Α   Μ Ο Υ Σ Ε Ι Ο Υ   Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Κ Ο Υ   Α Γ Ω Ν Α
Προξένου Κορομηλά 23, 546 22 Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310-229 778, 2310-233 108, fax: 2310-233 108
www.imma.edu.gr emailinfo@imma .edu.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :