Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019

Τιμητική εκδήλωση για 55 Ομότιμους Καθηγητές και κοπή βασιλόπιτας του ΑΠΘ Θεσσαλονίκη, 24/1/2019


ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τιμητική εκδήλωση για 55 Ομότιμους Καθηγητές

και κοπή βασιλόπιτας του ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη, 24/1/2019

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης απονέμει τιμή σε 55 Καθηγητές του Ιδρύματος που έλαβαν κατά το έτος 2018 τον τίτλο του Oμoτίμου. Η ειδική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019, στις 12.00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Οι Πρυτανικές Αρχές θα τιμήσουν τους Καθηγητές που πέρασαν από τα πανεπιστημιακά έδρανα, τα αμφιθέατρα και τα ερευνητικά εργαστήρια του Αριστοτελείου, συμβάλλοντας στην πρόοδο, την ανάπτυξη και την ισχυρή παρουσία του σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.


Ακολουθεί το πρόγραμμα της Τελετής:
Προσφώνηση των τιμωμένων από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Α. Μήτκα.

Αντιφώνηση από τον Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνο Κωτσάκη, με θέμα «Ανθρωπιστικές σπουδές και θετικές επιστήμες. Μια δύσκολη αλλά ενδιαφέρουσα συγκατοίκηση».

Απονομή τιμής

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας του Πανεπιστημίου.Ανακοίνωση της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη, 24/1/2019

Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ κατά την υπ’ αριθ. 255/23-1-2019 συνεδρίασή της, ευρισκόμενη σε πλήρη απαρτία, εξέτασε το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον αποκλεισμό πτυχιούχων της Σχολής από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη διοικητικών υπαλλήλων κλάδου γραμματέων και αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει την παρούσα ανακοίνωση:

«Η Κοσμητεία επισημαίνει ότι με το ΠΔ 347/2003 είχε οριστεί ότι στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ γίνονται δεκτά όλα τα πτυχία, με την εύλογη εξαίρεση ορισμένων σε περιπτώσεις ειδικών προκηρύξεων. Δυστυχώς, παρατηρήθηκε το απαράδεκτο φαινόμενο σε πρόσφατες προκηρύξεις να αποκλείονται οι πτυχιούχοι μας ή να μην γίνονται δεκτοί μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι ως μη συναφείς, χωρίς τεκμηριωμένη αιτιολόγηση. Ειδικά στην περίπτωση της προκήρυξης θέσεων ΠΕ Δικαστικών Υπαλλήλων του κλάδου Γραμματέων οι πτυχιούχοι μας επιλέχθηκαν καταρχήν για διορισμό, αλλά εν συνεχεία απαλείφθηκαν από τον τελικό πίνακα επιτυχόντων με το έωλο επιχείρημα ότι οι μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι τους οποίους κατέχουν δεν είναι συναφείς με το αντικείμενο των υπό προκήρυξη θέσεων, ενώ άλλοι ομοειδείς τίτλοι έγιναν αποδεκτοί ως συναφείς κατά τρόπο παντελώς αυθαίρετο. Π.χ. απορρίφθηκε διατριβή με θέμα τη Φιλοσοφία του Πλάτωνα, ενώ έγινε δεκτός άλλος με θέμα την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία.

 Ως Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής είμαστε ταγμένοι να μεριμνούμε, εκτός των άλλων, και για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων μας και τη δίκαιη και ισότιμη αντιμετώπισή τους από την Πολιτεία. Γι’ αυτό και εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την εν πολλοίς αυθαίρετη πρακτική του ΑΣΕΠ και ζητούμε την πιστή εφαρμογή του ΠΔ 347/2003 και την αποκατάσταση της κατάφωρης αδικίας σε βάρος των πτυχιούχων μας». Δεν υπάρχουν σχόλια :