Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017

Η θεατρική παράσταση «Μπαμπάδες με ρούμι», που ανέβασε η Κεντρική Σκηνή του Θεατρικού Εργαστηρίου «Μελίνα Μερκούρη» στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών


Το θέατρο «πλημμύρισε» από αγάπη και ελπίδα!
● Εκατοντάδες μέλη των ΚΑΠΗ και κάτοικοι του δήμου Νεάπολης-Συκεών σε θεατρική παράσταση που διοργανώθηκε για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας ● Και δεύτερη παράσταση για το «Μπαμπάδες με ρούμι»  Ηχηρό μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης έστειλαν χθες βράδυ τα μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών και η τοπική κοινωνία από το Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών, στο οποίο προσήλθαν για να προσφέρουν τη στήριξή τους σε τρόφιμους Ιδρύματος και σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν συνθήκες φτώχειας.
Η θεατρική παράσταση «Μπαμπάδες με ρούμι», που ανέβασε η Κεντρική Σκηνή του Θεατρικού Εργαστηρίου «Μελίνα Μερκούρη», ήταν μόνο η αφορμή για τους εκατοντάδες συμπολίτες μας να προσφέρουν, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, ελπίδα και χαμόγελο σε κοινωνικά ευάλωτους συνανθρώπους μας.
Η προσέλευση ήταν τέτοια που οι θέσεις στην πλατεία και τον εξώστη καλύφθηκαν άμεσα, με αποτέλεσμα πολλοί από τους προσελθόντες να μην μπορέσουν να παρακολουθήσουν την παράσταση. Και το γεγονός αυτό «ανάγκασε» τις διοικήσεις του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ) και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών (ΚΕΥΝΣ) να ανακοινώσουν την πραγματοποίηση μιας ακόμη θεατρικής παράστασης προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε ακόμη περισσότερους να την παρακολουθήσουν, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

Στο ζεστό αυτό κλίμα, λοιπόν, περισσότερα από 500 άτομα, ανταποκρινόμενα στην πρόσκληση του δήμου και του ΔΚΚΠΑ, έσπευσαν από νωρίς στο Κλειστό Θέατρο Συκεών καταθέτοντας, αντί εισιτηρίου, το δικό τους πακέτο αγάπης και υποστήριξης σε τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη υγιεινής. Κι όλα αυτά θα διατεθούν στους ανθρώπους που φιλοξενούνται στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Παντελεήμων» και στις οικογένειες που έχουν ανάγκη και εξυπηρετούνται από το «Βοήθεια στο Σπίτι» και τα Κ.Α.Π.Η. του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

«Αυτό που ζήσαμε σήμερα δύσκολα μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Η προσέλευση ήταν τέτοια που μας συγκίνησε απρόβλεπτα. Η ανταπόκριση της κοινωνίας, και ειδικά των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, στο προσκλητήριο αγάπης και προσφοράς στέλνει ένα δυνατό μήνυμα κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε δύσκολη θέση», ανέφερε από μικροφώνου ο πρόεδρος του ΔΚΚΠΑ Αρίστος Γαλανός εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους στο κοινό, στους συντελεστές της παράστασης και στους εργαζόμενους του Δημοτικού Κέντρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια :