Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ


Δυο νέοι και ταλαντούχοι δημιουργοί της Θεσσαλονίκης, η Χριστίνα Χατζηβασιλείου και ο Μιχάλης Συριόπουλοςέχουν αναλάβει τη διεύθυνση σπουδών και την καλλιτεχνική διεύθυνση αντίστοιχα της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος.
Μ' αυτήν την αφορμή, αλλά και τα δέκα χρόνια λειτουργίας της σχολής, παραχώρησαν σημερα συνέντευξη Τύπου
«Μπροστά ή πίσω από τα φώτα… Στο ημίφως ή στο άπλετο φως… Και με την πιο εξελιγμένη τεχνολογία… ή μ’ έναν απλό προβολέα…
Ο ηθοποιός είναι –πρέπει να είναι- ο ίδιος το αυτόφωτο σώμα…»
Βασίλης Διαμαντόπουλος (1920 – 1999)

Συμπληρώνοντας δέκα χρόνια λειτουργίας στη Θεσσαλονίκη, το Σύγχρονο Θέατρο Ανωτέρα Δραματική Σχολή Βασίλης Διαμαντόπουλος, επιχειρεί μια νέα στροφή, εμπνευσμένη πάντα από τις αρχές και τα οράματα του μεγάλου θεατράνθρωπου. Η αλήθεια, η σεμνότητα, η αυστηρότητα και η δουλειά ήταν τα συστατικά της διδασκαλίας του.
Έτσι, με σύνθημά τους την επανεκκίνηση (restart) ο ηθοποιός και απόφοιτος του Ιάσμου Μιχάλης Συριόπουλος και η σκηνοθέτιδα και Διδ. του Τμήματος Θεάτρου Α.Π.Θ. Χριστίνα Χατζηβασιλείου, μετά την εξαιρετική συνεργασία τους στην sold out παράσταση του Βυσσινόκηπου στη Βίλα Καπαντζή, συνεργάζονται ξανά, αυτή τη φορά από την θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή και της Διεύθυνσης Σπουδών αντίστοιχα, γυρνώντας σελίδα στη διδασκαλία της Δραματικής Τέχνης.

Με ένα εξαίρετο καλλιτεχνικό ανθρώπινο δυναμικό (Ελεονώρα Αϊβαζίδου, Ίριδα Γκάζου – Φαρμάκη, Μαρία Θεοδοσιάδου, Μαρία Καραδελόγλου, Μαρία Κεχρή, Δήμητρα Λαρεντζάκη, Νικόλας Μαραγκόπουλος, Κατερίνα Μαυροφρύδου, Ζαφείρης Νικήτας, Αλέξανδρος Πανταζούδης, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Γιάννης Παρασκευόπουλος, Ευανθία Σωφρονίδου, Χρύσα Τουμανίδου, Τέλλος Φίλης, Γιώργος Φράγκογλου, Μαριάνθη Ψωματάκη), που για πρώτη φορά συγκεντρώνεται εξολοκλήρου σε μια δραματική σχολή και γνώμονα τη συνέπεια και την αφοσίωση, το Σύγχρονο Θέατρο στα χνάρια του σπουδαίου Βασίλη Διαμαντόπουλου δίνει μία υπόσχεση: πως στο χώρο του εκπαιδεύονται ηθοποιοί.

Για αυτήν την υπόσχεση επιστρατεύονται επιπρόσθετα σπουδαία ονόματα, όπως αυτά των Κατερίνα Διακομοπούλου, Πάνου Κοκκινόπουλου, Σταμάτη Κραουνάκη, Θωμά Μοσχόπουλου, Ειρήνη Μουντράκη, Γιώργο Νανούρη, Σοφία Πάσχου, Σάββα Πατσαλίδη, Ρεββέκα Τσιλιγκαρίδου, προσφέροντας Σεμιναριακούς κύκλους μαθημάτων, έτσι ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός σύγχρονου ηθοποιού με όλες τις τελευταίες τάσεις και τεχνικές του Θεάτρου, του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης για μια εκπαίδευση σφαιρική, πολυπρόσωπη και ανοιχτή σε όλους.
Στο Σύγχρονο Θέατρο Ανωτέρα Δραματική Σχολή Βασίλης Διαμαντόπουλος θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα:
- ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
-ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΔΙΕΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ
- ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
- ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
- ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :