Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ATHENS INTERNATIONAL SHORT FILM FESTIVAL PSAROKOKALO X EDITION 15 - 21 Σεπτεμβρίου στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ & στο THE BOX ATHENS

                             ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ 
στον Κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ
Με την ευκαιρία των 10ων γενεθλίων του, το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους PSAROKOKALO κάνει ένα τολμηρό βήμα προς το μέλλον εγκαινιάζοντας ένα ξεχωριστό διαγωνιστικό τμήμα αφιερωμένο αποκλειστικά στην Ελληνική παραγωγή. Δώδεκα νέες Ελληνικές ταινίες θα διαγωνιστούν σε αυτό το τμήμα, οι οποίες θα προβληθούν σε δύο ξεχωριστά μέρη, προγραμματισμένα για το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στις 21.30 το βράδυ, στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ. Σε μία προσπάθεια να δώσει χώρο στην δουλειά των ελλήνων κινηματογραφιστών, το PSAROKOKALO X Edition, έχει επίσης προγραμματίσει επαναληπτική προβολή και των δύο προγραμμάτων την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, σηματοδοτώντας παράλληλα και το επίσημο κλείσιμο του φεστιβάλ. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει για την ταινία της προτίμησής του στο τέλος κάθε προβολής, χρησιμοποιώντας τις ειδικές κάρτες ψηφοφορίας που θα διανέμονται στο ταμείο του κινηματογράφου μαζί με την αγορά του εισιτηρίου. Η τελική καταμέτρηση των ψήφων θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου, μετά το τέλος της προβολής, οπότε και θα ανακοινωθεί ο νικητής, μαζί με τα υπόλοιπα βραβεία των άλλων διαγωνιστικών τμημάτων του φεστιβάλ, και θα ακολουθήσει πάρτυ στο μπάρ του ΑΣΤΟΡ.
Οι 12 ταινίες που έχουν επιλεγεί στο Ελληνικό Διαγωνιστικό Τμήμα είναι οι ακόλουθες: 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1 – Σάββατο 17 / 9,  21.30 – 23.30 και Τετάρτη 21/9, 19.00 – 21.00

Inner Land , fic 18’, της Βίβιαν Παπαγεωργίου

Σε ένα μικρό απομονωμένο χωριό, μια νεαρή δασκάλα δουλεύει σε ένα παράξενο σχολείο. Ο χρόνος της διαφέρει από εκείνον του σχολείου. Συνάδελφοι και μαθητές την παγιδεύουν σταδιακά στο δικό τους «νεκρό» κόσμο που έχει  δικούς του κανόνες. Γύρω της, σηκώνονται απαραβίαστα τείχη.
Φεστιβαλικές Συμμετοχές : 35th Fanta Festival Rome, 15th Sopot International Film Festival, Macabre Faire Film Festival, 38th Drama Short Film Festival, Macabro International Horror Film Festival , Tangier International Film Festival

Γεράσιμος, fic 12’, του Αντώνη Μικρόβα

Ο Γεράσιμος είναι ένας από τους χιλιάδες ανθρώπους που ζουν και εργάζονται σε μια μεγάλη πόλη.  Κάθε μέρα, φοράει τη στολή του security, κάνει τη βάρδιά του και επιστρέφει στο μικρό του διαμέρισμα. Η μοναδική του ανθρώπινη επαφή είναι ένας άστεγος στη γειτονιά του. Ωστόσο, ένα τραγικό γεγονός θα αποκαλύψει ότι η μίζερη ζωή του θα μπορούσε να είναι ελκυστική.

Φεστιβαλικές Συμμετοχές : Exground filmfest.

House with garden , fic 20’, Maritina Passari
Παρακολουθούμε τη σχέση δύο αδελφιών και το βίαιο όσο και συγκινητικό ταξίδι από την παιδική ηλικία στην αγριότητα της εφηβείας.
Φεστιβαλικές Συμμετοχές : ATHENS INTERNATIONAL FILM FESTIVAL,
Βραβεία: BEST SHORT FILM, BRIDGES INTERNTIONAL FILM FESTIVAL
"ΓΕΦΥΡΕΣ" -  BEST SHORT FILM

Whack, fic 14’ , της Σύνης Παππά

Στο κοντινό μέλλον, η αυτοκτονία είναι παράνομη στην Αθήνα, την ώρα που οι κάτοικοι δεν έχουν καμία επιθυμία να ζήσουν.

Φεστιβαλικές Συμμετοχές : Clermont-Ferrand International Short FIlm Festival
Festival International Cinéma Méditerranéen Tétouan, Filmfest Dresden
Athens International Film Festival, Thess International Short Film Festival, SciFi Film Festival

Dream Toy, fic. 13’, του Χρήστου Χουλιάρα

Κάτι κρύβεται κάτω από το κρεββάτι, στο δωμάτιο αυτού του ακατάστατου παιδιού. Τι περιμένει εκεί?

Φεστιβαλικές Συμμετοχές
 Drama International Film Festival
Athens International Film Festival

Orange Beat , fic 17’, του Άρη Βρέττα Κοτρώνη

Ο Γρηγόρης ζει και ταξιδεύει κάθε μέρα με το van του, ζώντας με τα απολύτως απαραίτητα. Απολαμβάνει την ελευθερία του δρόμου και την αγάπη των πελατών του, πουλώντας φυσικούς χυμούς και γλυκά πορτοκάλια «Μετεώρων» και ακούγοντας ηλεκτρονική μουσική. Μια μέρα παραλαμβάνει μια παρτίδα πορτοκαλιών εντελώς ξινή και η ζωή του αλλάζει ξαφνικά.

Στο τέλος της προβολής του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί Q&A με τους σκηνοθέτες  Αντώνη Μικρόβα (Γεράσιμος), Χρήστο Χουλιάρα (Dream Toy) και τη διευθύντρια φωτογραφίας Ολυμπία Μυτιληναίου (Whack) οι οποίοι θα βρίσκονται στην αίθουσα για να απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2 – Κυριακή 18 / 9,  21.30 – 23.30 και Τετάρτη 21/9, 21.30 – 23.30

Semele , fict. 13’, της Μυρσίνης Αριστείδου
Μια υπογραφή γίνεται η αφορμή για την Σεμέλη να επισκεφθεί τον πατέρα της που λείπει εδώ και καιρό.
Φεστιβαλικές Συμμετοχές :
Βerlinale 66 Generation,
40 Toronto International Film Festival , official selection 2015
Tribeca film festival 2016

Blue Sky from Pain, fic 15’, του Στέφανου Μαγκριώτη
Ένας άντρας φυλακίζεται χωρίς να ξέρει το γιατί. Που βρίσκεται; Για πόσο καιρό; Χρησιμοποιώντας εικόνες από εγκαταλελειμμένα κέντρα κράτησης μεταναστών στην Ελλάδα και μια αναδόμηση ιστορίας, το φιλμ μας βυθίζει σε μια αποπνικτική ατμόσφαιρα διαγραφής και ερειπίων.

Bread & Olives, fict. 30’, των Jaschik Alexander & Ιορδάνη Ορφανίδη
Δύο ανόμοια αδέλφια, στην Ελλάδα,  ο Λεωνίδας και ο Βαγγέλης, χάνουν όλη τους την περιουσία εξ’ αιτίας της κρίσης. Ο Λεωνίδας θέλει να φύγει για τη Γερμανία, τη χώρα που ο Βαγγέλης απεχθάνεται. Έχουν όμως έναν θείο εκεί που λέγεται ότι έχει μια όμορφη Ελληνική ταβέρνα στο Μόναχο...

Φεστιβαλικές Συμμετοχές :
Drama International Film Festival , Athens International Film Festival
Hofer Filmtage, Hellas Filmbox Berlin

Simon Says, fic 12’ , του Νίκου Τσεμπερόπουλου
Ο Σάιμον ζει μια μοναχική ζωή στο Λονδίνο, αποξενωμένος από το περιβάλλον του. Κάποιες βραδιές το μήνα επισκέπτεται τους φίλους του από το Facebook.

The Owls, fic 10’, της Ναταλίας Μπουγαδέλλη
Ο μεγάλος γιός μιας οικογένειας καλείται ξαφνικά να αναλάβει την συντήρησή της καθώς οι γονείς μένουν άνεργοι και αποκτούν παθητική στάση απέναντι στη ζωή. Ο γιός στρέφεται στην πορνεία για να τα βγάλει πέρα, γεγονός που οδηγεί στη διάλυση της οικογένειας.

Στο τέλος της προβολής της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί Q&με τους σκηνοθέτες  Ναταλία Μπουγαδέλη (The Owls), Νίκο Τσεμπερόπουλο (Simon Says), Στέφανο Καμμίτση (Downfall), Αλεξάντερ Γιάσικ & Ιορδάνη Ορφανίδη (Bread & Olives) οι οποίοι θα βρίσκονται στην αίθουσα για να απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού. 

Το φετινό AISFF PSAROKOKALO X Edition διοργανώνεται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
ATHENS INTERNATIONAL SHORT FILM FESTIVAL PSAROKOKALO
                                                                             X EDITION

                                                                    15 έως 21 Σεπτεμβρίου 
στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ                                                                         στο THE BOX ATHENS

Σταδίου 28 (Στοά Κοραή)                                                        Δορυλαίου 12, Πλ. Μαβίλη
Αθήνα, 10 564                                                                                               Αθήνα, 115 21
Τηλ : 210 3211 950                                                                               Τηλ : 210 64 63778

Δεν υπάρχουν σχόλια :