Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019

Ένας Προφήτης μα τι Προφήτης Life of Brian - ΣΙΝΕ ΒΑΚΟΥΡΑ - 24/4

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μ. Τετάρτη 24/4/2019     Βακούρα Ι     ώρα  9:00μμ

Ένας Προφήτης μα τι Προφήτης

Life of Brian


    Αγγλία 1979                                                                                    Διάρκεια: 93’                                                                              

Σκηνοθεσία: Terry Jones
Πρωταγωνιστούν: Graham Chapman, John Cleese, Michael Palin, Terry Jones

O Mπράιαν γεννήθηκε σε ένα στάβλο την ημέρα των Χριστουγέννων, ακριβώς δίπλα στο στάβλο που γεννήθηκε... ξέρετε ποιος. Οι Τρεις Μάγοι με τα Δώρα φτάνουν στο στάβλο του και αποθέτουν δώρα στην ποδιά του, όταν, όμως, το αστέρι προχωρά καταλαβαίνουν το λάθος τους και παραδίδουν τα δώρα τους στον διπλανό στάβλο. Αυτή είναι η ιστορία της ζωής του Μπράιαν: πάντα κατά λάθος, όλοι νομίζουν πως είναι ο Μεσσίας. Το πρόβλημα είναι πως εκείνος δεν μπορεί να κάνει τίποτε για να τους πείσει πως δεν πρέπει και να σταυρωθεί κατά λάθος…

Οι «Monty Python» σχηματίστηκαν τη δεκαετία του ’60 από τους Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones και Michael Palin. Για αρκετά χρόνια δούλευαν για λογαριασμό της τηλεόρασης του BBCγράφοντας και παίζοντας.
Γνώρισαν παγκόσμια επιτυχία με το ανατρεπτικό τους χιούμορ, καταρρίπτοντας κάθε συντηρητική αντίληψη. Οι ευφυέστατοι και προκλητικοί entertainers έθεσαν νέα θεμέλια στην κωμωδία, αλλάζοντας όχι μόνο την αντιμετώπισή της από τον μέσο θεατή αλλά ταυτόχρονα και τον τρόπο σκέψης του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :