Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019

« War anthem» : Η νέα παραγωγή το ΣΘΠ με θέμα τον εμφύλιο πόλεμο « War anthem» : Η νέα παραγωγή το ΣΘΠ με θέμα τον εμφύλιο πόλεμο
Μετά την επιτυχημένη παράσταση των «Βακχών» του Ευριπίδη στο Θέατρο Τ και ολοκληρώνοντας έναν θεατρικό κύκλο αναζήτησης και μελέτης του αρχαίου ελληνικού δράματος, το Σύγχρονο Θέατρο Πρόταση (σΘπ) ετοιμάζεται για τη νέα θεατρική παραγωγή του σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή, με θέμα τον εμφύλιο πόλεμο.
« Οι εμφύλιοι σπαραγμοί έφεραν στον κόσμο συμφορές αμέτρητες. Συμφορές που γίνονται και θα γίνονται όσο η φύση του ανθρώπου παραμένει η ίδια»
Ο λόγος για το « War Anthem»  μια θεατρική εργασία βασισμένη στην «Παθολογία του πολέμου» του Θουκυδίδη. Ο νεαρός σκηνοθέτης Στέλιος Βραχνής, αφουγκραζόμενος την επικαιρότητα, επιμελείται μια θεατρική παράσταση που περισσότερο θυμίζει ανθρώπινο πείραμα. Τοποθετώντας στη σκηνή μια ομάδα παιδιών φωτίζει τον εμφύλιο πόλεμο, μέσα από την αθωότητα και το παιχνίδι. Μια γενιά οργισμένη, φοβισμένη και επομένως ευάλωτη, φανατίζεται και βουλιάζει στην αγριότητα και το μίσος. Το κοινό δεν αποτελεί απλώς παρατηρητής του δράματος αλλά συν-ένοχος σε ό,τι συμβαίνει.


Δεν υπάρχουν σχόλια :