Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 9ος Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου «ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΥΜΗΣ» που φιλοξενήθηκε στη Θεσσαλονίκη 10 - 18 Ιανουαρίου 2019                
       Ολοκληρώθηκε με επιτυχία
      ο 9ος Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου «ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΥΜΗΣ»
                      που φιλοξενήθηκε στη Θεσσαλονίκη
10 - 18 Ιανουαρίου 2019
Διοργάνωση :
    Σύλλογος Φίλων Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης & Κ.ΟΘ.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 9ος Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου «ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΥΜΗΣ», με την απονομή των βραβείων στους νικητές που επέλεξε η κριτική επιτροπή του Διαγωνισμού, ύστερα από την εμφάνισή τους στη μεγάλη συναυλία του τελικού :
 
1ο βραβείο : Bowen Li (Κίνα)
2ο βραβείο :  Lev Terskov (Ρωσία)
3ο βραβείο : Aleksandr Zakharov (Ρωσία)

Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην κατάμεστη Αίθουσα Φίλων της Μουσικής (Μ1), παρουσία των φίλων της πιανιστικής τέχνης και της κριτικής επιτροπής, οι 3 φιναλίστ που είχαν προκριθεί από τον ημιτελικό γύρο, ερμήνευσαν κονσέρτα για πιάνο και Ορχήστρα, με τη συνοδεία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Μπαλατσινού.
Ο 28άχρονος  Lev Terskov και ο ο 22άχρονος  Bowen Li διαγωνίστηκαν στο κονσέρτο για πιάνο αρ. 2 του S
ergei Rachmaninoff ενώ ο 19άχρονος Aleksandr Zakharov επέλεξε να ερμηνεύσει το κονσέρτο για πιάνο αρ. 2 του Frederic Chopin.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ  
1ο βραβείο : Bowen Li (Κίνα)
που συνοδεύεται από xρηματικό έπαθλο 5.000€, συναυλία με την Κ.Ο.Θ. (σύμπραξη ως σολίστ), ατομικό ρεσιτάλ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και σε άλλη ελληνική πόλη
2ο βραβείο :  Lev Terskov (Ρωσία)
που συνοδεύεται από
xρηματικό έπαθλο 3.500€ και ατομικό ρεσιτάλ στη Θεσσαλονίκη
3ο βραβείο : Aleksandr Zakharov (Ρωσία)
που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 2.000€ και ατομικό ρεσιτάλ στη Θεσσαλονίκη
Οι διοργανωτές του 9ου Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου «ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΥΜΗΣ (Σύλλογος Φίλων της Κρατικής Ορχήστρας και η Κ.Ο.Θ.) θέλουν θερμά να ευχαριστήσουν τα μέλη της κριτικής επιτροπής, 7 παγκοσμίως καταξιωμένους έλληνες και ξένους καλλιτέχνες που τίμησαν με την παρουσία τους το διαγωνισμό : τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Cyprien Katsaris (Γαλλία) και τους Piérre Réach (Γαλλία), Idith Zvi (Ισραήλ), Γιώργο Κωνσταντινίδη (Ελλάδα), Jura Margulis (Ρωσία), Gabriel Tacchino (Γαλλία), Μαρία Παναγιωτίδου (Ελλάδα).
Η κριτική επιτροπή αποφάσισε να μην απονείμει τον χρηματικό Έπαινο που αποδίδεται στον καλύτερο έλληνα διαγωνιζόμενο.  

Με την απονομή των βραβείων σε έναν τελικό που θα μας μείνει αξέχαστος, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 9ος Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου «Γιώργος Θυμής», ο οποίος συγκέντρωσε τις θετικές εντυπώσεις όλων με το υψηλό επίπεδο των διαγωνιζομένων, οι οποίοι μίλησαν για μια άρτια διοργάνωση κι ένα υπέροχο κλίμα συνεργασίας, καθώς και από το κοινό που απήλαυσε τα δωρεάν ρεσιτάλ του προκριματικού και ημιτελικού γύρου, αλλά και τον σπουδαίο τελικό με την Κ.Ο.Θ.

Ο καταξιωμένος πλέον διεθνώς Διαγωνισμός Πιάνου, που φέρει το όνομα του σπουδαίου πιανίστα, μαέστρου και συνθέτη, τέως διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας και του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, Γιώργου Θυμή (1924-2009) ανήκει στη WFIMC (World Federation International Competitions) και είναι μέλος του Alink- Argerich Foundation.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου «Γιώργος Θυμής», το σπουδαίο αυτό μουσικό γεγονός που προβάλλει τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα διεθνώς, ανανεώνει το ραντεβού του με τους φίλους του πιάνου για τον Ιανουάριο του 2021!


Δεν υπάρχουν σχόλια :