Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018

Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Κ.Ο.Θ. για τη Χ.Α.Ν.Θ.Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Κ.Ο.Θ. για τη Χ.Α.Ν.Θ.
Η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης για τη Χ.Α.Ν.Θ. συνενώνει φέτος επί σκηνής καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες, σε ένα πλούσιο πρόγραμμα με έργα στο πνεύμα των ημερών. Ο μαέστρος Παναγιώτης Παπαδόπουλος, η σοπράνο Χρύσα Μαλιαμάνη, ο τενόρος Βασίλης Καβάγιας και η Παιδική/Νεανική Χορωδία Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, σε διδασκαλία Μαρίας Έμμας Μελιγκοπούλου, συμπράττουν με την Κ.Ο.Θ. σε μία όμορφη Χριστουγεννιάτικη μουσική βραδιά.


Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018
ώρα 20:30
Κλειστό Γυμναστήριο Χ.Α.Ν.Θ. ‘Μίμης Τσικίνας’

 
Διεύθυνση ορχήστρας: Παναγιώτης Παπαδόπουλος
Σοπράνο: Χρύσα Μαλιαμάνη
Τενόρος: Βασίλης Καβάγιας

Παιδική/Νεανική Χορωδία Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου
Διδασκαλία: Μαρία Έμμα Μελιγκοπούλου


Πρόγραμμα:
Γκέορκ Φρήντριχ Χαίντελ (1685-1759): Αποσπάσματα από τον ‘Messiah’
Σεζάρ Φρανκ (1822-1890): ‘Panis Angelicus’ για σοπράνο, τενόρο, χορωδία και ορχήστρα   Α’ εκτέλεση Κ.Ο.Θ.
Αντόλφ Αντάμ (1803-1856): ‘Cantique de Noël’ για τενόρο και ορχήστρα
Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι (1840-1893): Αποσπάσματα από το μπαλέτο ‘Καρυοθραύστης’
Τζων Ράττερ (1945): Κάλαντα για χορωδία και ορχήστρα                                  Α’ εκτέλεση Κ.Ο.Θ.
Σάββας Ζάννας (1952): Σουίτα (κάλαντα) για ορχήστρα
Άλκης Μπαλτάς (1948): Ελληνικά Κάλαντα (Σουίτα για τα Χριστούγεννα)
Τιμές εισιτηρίων:
Α’ Διάζωμα: 20 €
Β’ Διάζωμα (κερκίδα): 12
Παιδικό: 7


Προπώληση εισιτηρίων
  • Εκδοτήριο της Κ.Ο.Θ. στην πλατεία Αριστοτέλους, τηλ. 2310 236990
  • Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., τηλ. 2310 241007, 2316001000
  • Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς, Μουρουζηδών 12, τηλ. 2310 454700
  • Χ.Α.Ν. Ασβεστοχωρίου, Ανδ. Παπανδρέου 2, τηλ. 2310 357171

Και από το www.tsso.grΌλα τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς και το έργο της Χ.Α.Ν.Θ.
Ακούτε κάθε Τρίτη 18:00-18:30 την εκπομπή ‘Η Κ.Ο.Θ. στην Ελληνική Ραδιοφωνία’ με τον Θανάση Γωγάδη, από τον 9,58 fm και το Γ’ Πρόγραμμα


 

ΧΟΡΗΓΟΙ: Vodafone, My Market, 2G-GROUP, Αφοί Κομπατσιάροι Α.Ε., ΠΛΑΤΩΝ, BLE, ΚΟΝΒΑ
 
ΧΟΡΗΓΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ: Mediterranean Palace Hotel, Grand Palace Hotel

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ, ΕΡΤ3, ΓΠρόγραμμα, 958 FM, 102 FM, Μακεδονία TV, TV100, FM100, Χρώμα 105.8, Ράδιο Θεσσαλονίκη, Ερωτικός, Κοσμοράδιο 95,1, Plus Radio, 103 More, Καθημερινή, Β Thessaloniki, We Post, Cityportal, gr4you, thessnews
 

read more " Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Κ.Ο.Θ. για τη Χ.Α.Ν.Θ. "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Καλά Χριστούγεννα, με Υγεία και Αγάπη απο τον Δήμο Θέρμης


Μάθημα αλληλεγγύης στο συνάνθρωπο από μαθητές και μαθήτριες του Ελληνικού Κολεγίου. Θερμή υποδοχή τους από το Δήμαρχο Θέρμης κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο που εξήρε το παράδειγμα προσφορά τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου

Παιχνίδια και στολίδια για τα παιδιά των ωφελούμενων οικογενειών του Κοινωνικού Παντοπωλείου προσέφεραν σήμερα Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, τα παιδιά όλων των τάξεων του Γυμνασίου του Ελληνικού Κολεγίου, συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς  κ.κ. Σουζάνα Αθανασάκη και Στέφανο Λιόλιο.

Ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος που δέχτηκε επίσκεψη έκπληξη στο γραφείο του, από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ελληνικού Κολεγίου, συνεχάρη θερμά το εκπαιδευτικό προσωπικό του Κολεγίου που κατανοώντας την επιδείνωση της καθημερινότητας για αρκετούς συνδημότες μας σήμερα, διδάσκουν στα παιδιά τις αξίες της προσφοράς και της αγάπης προς το συνάνθρωπο. “ Από το σχολείο παίρνουμε τη γνώση για το μέλλον, αλλά μαθαίνουμε πώς να αγαπάμε και να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας. Ευχαριστούμε από καρδιάς για την προσφορά σας στα παιδιά των ωφελούμενων οικογενειών του Κοινωνικού Παντοπωλείου Θέρμης, τόσο εσάς όσο και την κινητήριο δύναμη που βρίσκεται πίσω από αυτή τη σημαντική σημερινή πρωτοβουλία που είναι το σχολείο και οι εκπαιδευτικοί σας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης ανήκει και στις οικογένειες όλων σας,  για αυτή τη γενναία προσφορά, που θα δώσει  χαρά στα παιδιά  των 400 περίπου ωφελούμενων του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

Ακολούθως άκουσε τα κάλαντα από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ελληνικού Κολεγίου και αντάλλαξε μαζί τους ευχές  για “Καλά Χριστούγεννα, με Υγεία και Αγάπη, τονίζοντας για μία ακόμη φορά το παράδειγμα δοτικότητας και ευαισθησίας των παιδιών του Ελληνικού Κολεγίου, που συμβάλει αποφασιστικά”, όπως ανέφερε,  “στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Θέρμης, αυτές τις μέρες, να μη νιώσει κανείς συνάνθρωπό μας, μόνος του” .

Νωρίτερα τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ελληνικού Κολεγίου, υποδέχτηκε στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου ο αρμόδιος εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Τιτέλης ο οποίος και παρέλαβε την προσφορά των παιδιών, που περιελάμβανε παιχνίδια, δώρα και Χριστουγεννιάτικα στολίδια για παιδιά των οικογενειών του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου.    
 Ο κ. Τιτέλης μιλώντας στους μαθητές και τις μαθήτριες του Ελληνικού Κολεγίου, στάθηκε ιδιαίτερα στο σκοπό λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου που δεν είναι άλλος από την κοινωνική προστασία και μέριμνα των ευπαθών συνδημοτών μας που πλήττονται από τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. “ Επιδιώκουμε τα τελευταία εννέα χρόνια, να συμβάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ως δήμος,  στη μερική άρση των συνεπειών της φτώχειας, της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης των συνδημοτών μας που έχουν ανάγκη. Η σημερινή σας προσφορά αγάπης είναι μία εξαιρετική πρωτοβουλία αφού αποτελεί παράδειγμα κινητοποίησης  και ευαισθητοποίησης τους συμπολίτες μας να συνδράμουν στην προσπάθεια στήριξης και αλληλεγγύης προς οικονομικά αδύναμες και ευπαθείς κατηγορίες του κοινωνικού ιστού του Δήμου μας.

Ακολούθως η πολυπληθέστατη αλλά και με εξαιρετική παρουσία  αποστολή των μαθητών και των μαθητριών του Ελληνικού Κολεγίου, ξεναγήθηκε στους χώρους του Κοινωνικού Παντοπωλείου όπου συγκεντρώνονται τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους 400 περίπου ωφελούμενους συνδημότες μας.

read more " Καλά Χριστούγεννα, με Υγεία και Αγάπη απο τον Δήμο Θέρμης "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

VAN GOGH ALIVE ΕΩΣ ΚΑΙ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗVan Gogh Alive - the experience
στη Θεσσαλονίκη

Η μεγαλειώδης έκθεση-εμπειρία,
που μάγεψε περισσότερους από 200.000 θεατές στην Αθήνα
και περισσότερους από 10.000.000 θεατές σ’ όλο τον κόσμο,
τώρα στη Θεσσαλονίκη στο χώρο της ΔΕΘ έως 20 Ιανουαρίου.
Μια συγκλονιστική εμπειρία
Ένα φαντασμαγορικό πολυθέαμα!


Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης
Έως και 20 Ιανουαρίου 2019

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Η Λάβρυς παρουσιάζει τη μεγαλειώδη έκθεση – εμπειρία Van Gogh Alive - The Experience μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2019 στο χώρο της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Μια συναρπαστική έκθεση, μια συγκλονιστική εμπειρία, ένα διαδραστικό τεχνολογικό θαύμα, μια νέα προσέγγιση για τους τρόπους που τα νέα μέσα και η τεχνολογία “επικοινωνούν” με τους μεγάλους καλλιτέχνες.


Το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χρονιάς; Ναι! Ένας νέος, επαναστατικός τρόπος προσέγγισης της εικαστικής δημιουργίας; Σίγουρα! Ένα φαντασμαγορικό και εντυπωσιακό πολυθέαμα για μικρούς και μεγάλους, από 5 έως 95 ετών; Ένας αρμονικός και δημιουργικός διάλογος ανάμεσα στην υψηλή τεχνολογία και τα νέα πολυμέσα με τους μεγάλους εικαστικούς δημιουργούς; Μια εκπαιδευτική και ταυτόχρονα άκρως διασκεδαστική διαδικασία για τα παιδιά, τους νέους, όλους μας; Φυσικά!

Τι είναι τελικά η Van Gogh Alivethe experience;

Πρώτα απ’ όλα, πρόκειται για μία μεγαλειώδη έκθεση. Μία μοναδική παρουσίαση όλων των έργων του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου σε έναν χώρο, γεγονός που δεν έχει ξαναγίνει. Όχι, όμως, με τον καθιερωμένο τρόπο, που πολλοί θεωρούν πλέον ξεπερασμένο, αλλά με μία μέθοδο που αναδεικνύει νέες οπτικές πλευρές και προοπτικές των έργων, που αφηγείται την ιστορία του δημιουργού τους, που περιγράφει το ιστορικό, κοινωνικό αλλά και πολιτισμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο μεγαλούργησε, που καταγράφει και αναλύει τις δημιουργικές του περιόδους και αλληλεπιδράσεις, που διεισδύει και αγγίζει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, που προβάλει, δηλαδή, ολόκληρο τον κόσμο του Βαν Γκογκ.


3.000 πίνακες, σκίτσα αλλά και κινούμενες εικόνες προβάλλονται από το φημισμένο σύστημα υψηλής τεχνολογίας SENSORY4™ παντού: στους τοίχους, τις κολόνες, την οροφή, το πάτωμα. Σε έναν χώρο 1.500 m2,  40 και πλέον πολυκάναλοι προβολείς υψηλής ευκρίνειας, με ήχο υψηλής πιστότητας, δημιουργούν μία εκπληκτική απεικόνιση στις πολλαπλές επιφάνειες, δημιουργώντας μία μοναδική εμπειρία για τις αισθήσεις.

Τα διαχρονικά αριστουργήματα του Βαν Γκογκ ζωντανεύουν και ο επισκέπτης γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι τους. Αποσυντίθενται και ανασυντίθενται, αποκαλύπτουν την εποχή που δημιουργήθηκαν, το πώς ολοκληρώθηκαν, από που προήλθαν τα ερεθίσματα της έμπνευσής τους. Εμπλέκονται με τη ζωή και τα βιώματα του δημιουργού τους, μας συνοδεύουν μέσα από τις πολύχρωμες στοές της έκθεσης σ’ ένα ταξίδι στα μέρη που έζησε και δημιούργησε, στο Άμστερνταμ, στην Προβηγκία, στο Παρίσι. Υπερβαίνοντας τον χρόνο και το χώρο, με κύματα ήχων και μουσικής, φωτός και χρωμάτων που προσκρούονται πάνω μας, εισχωρώντας μέσα μας, η έκθεση-εμπειρία “Van Gogh Alive – the experience” μας επιτρέπει να εισπράξουμε, να αντιληφθούμε, να κοινωνήσουμε τον εσωτερικό κόσμο του ίδιου του Βίνσεντ. Μία ολοζώντανη πανδαισία, που διεγείρει και θρέφει όλες τις αισθήσεις, που διευρύνει το μυαλό μ’ έναν μοναδικό τρόπο.

Αυτό το ιδιότυπο και εντυπωσιακό “πλανητάριο”, μεταφέρει μ’ έναν ονειρικό τρόπο, ακαριαία τους επισκέπτες στο σύμπαν του Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Αντικατοπτρίζοντας το όλον του. Τη δημιουργία, τις συναισθηματικές εναλλαγές, την ψυχική του κατάσταση, τη θυελλώδη ζωή του. Τους καλεί να αφεθούν απαλά σε μία πρωτόγνωρη επικοινωνία και επαφή, να βυθιστούν γλυκά σε μία εμπειρία τονωτική, πλούσια και αλησμόνητη.

Παράλληλα, σ’ αυτή τη διαδικασία ο θεατής, αφού ενσωματωθεί κυριολεκτικά ως συστατικό της στοιχείο, παρεμβαίνει ακολούθως και ο ίδιος με την σειρά του μέσω των social media σε πραγματικό χρόνο και χώρο -οι παρεμβάσεις του προβάλλονται μέσα στην ίδια την έκθεση στο Facebook & Twitter Wall, ενώ διαχέονται και σ’ όλους τους υπόλοιπους επισκέπτες, σε μία εξαιρετική αναγωγή της συγκινησιακής εξατομικευμένης εμπειρίας σε συλλογική. Μέσω της καθολικής επικοινωνίας με την Τέχνη, που διασφαλίζει και την απόλυτη εις βάθος επικοινωνία του θεατή-επισκέπτη, με τα έργα αλλά και τον δημιουργό τους.

Ένας θρίαμβος της Τέχνης για όλες τις αισθήσεις!!

Γίνε μέρος της εμπειρίας!


ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 12

Έως και 20 Ιανουαρίου 2019
Τιμές εισιτηρίων από 8 έως 15 ευρώ.

Οι κανονικές τιμές εισιτηρίων είναι:
Ενήλικες: 15 €.  Παιδιά / Φοιτητές / Άνεργοι / 65+: 12 €
Η είσοδος στην έκθεση επιτρέπεται σε παιδιά άνω των τεσσάρων ετών.

Για ομαδικές κρατήσεις καλέστε στο 210 7258510.

Πακέτα εισιτηρίων:

Family 1:  4 ατόμων: 1 ενήλικας + 3 Παιδιά
Τιμή Πακέτου: 45€

Family 2:  4 ατόμων: 2 ενήλικες + 2 Παιδιά
Τιμή Πακέτου: 48€
  
Family Max:  5 ατόμων: 2 ενήλικες + 3 Παιδιά
Τιμή Πακέτου: 59€

Family Plus:  6 ατόμων: 2 ενήλικες + 4 Παιδιά
Τιμή Πακέτου: 70€


Ωράριο Λειτουργίας:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ: 13:00 έως 22:00
Τελευταία Είσοδος 21:00

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ: 10:00 έως 22:00
Τελευταία Είσοδος 21:00read more " VAN GOGH ALIVE ΕΩΣ ΚΑΙ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Νίκος Πορτοκάλογλου "Τι έχει μείνει απ' τη φωτιά" Το ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του ΓΥΑΛΙΝΟΥ Μουσικού Θέατρου


Το ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του
ΓΥΑΛΙΝΟΥ Μουσικού Θέατρου
 
Τι "παίζει" στο Γυάλινο τις γιορτές
 
ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ
Χριστουγέννων 24/12 και Πρωτοχρονιάς31/12

 
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Νίκος Πορτοκάλογλου

"Τι έχει μείνει απ' τη φωτιά"
 
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου, οι δύο τραγουδοποιοί με τις παράλληλες διαδρομές, που αυτόν τον χειμώνα συναντιούνται για πρώτη φορά στη σκηνή δημιουργώντας μία μουσική παράσταση με τίτλο "Τι έχει μείνει απ' τη φωτιά", θα είναι μαζί μας ΚΑΙ τις παραμονές των Χριστουγέννων (24/12) και της Πρωτοχρονιάς (31/12).

 
Και με μεγάλο ενθουσιασμό για τις δύο εβδομάδες των γιορτών (21-22/12, 28-29/12 και εκτάκτως τις παραμονές - υποδέχονται τον Βαγγέλη Γερμανό στη σκηνή του Γυάλινου, που τα υπέροχα τραγούδια του υπήρξαν μεγάλη επιρροή και πηγή έμπνευσης στο ξεκίνημά τους.
Σαν μια παρέα παλιών φίλων που ξαναβρίσκονται ένα βράδυ στην παραλία, με κιθάρες γύρω από τη φωτιά.
 
Μαζί τους η Μιρέλα Πάχου
Συμμετέχουν: Steve Tesser και Αγάπη Διαγγελάκη
Εκτός από τις 2 έκτακτες εμφανίσεις τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, το «Τι έχει απ' τη φωτιά» συνεχίζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο.
 
+
 
Κύκλος Band
 
Οι Κύκλος Band, που έπειτα από λαϊκή απαίτηση επέστρεψαν δυναμικά στο Γυάλινο Up Stage, ετοιμάζουν Xmas Party για τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου και New Year's Party για τις 31 Δεκεμβρίου.
 
Το μουσικοσατυρικό ροκ – έντεχνο ορχηστρικό σύνολο Κύκλος Band, δίδει παραστάσεις με πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει πλείστα άσματα, γέλωτα μέχρι δακρύων, νοσταλγία, μνημόσυνα , καθαρά ποτά, γυαλιά, σπαθιά και εις τα κάγκελα μυαλά. Σπεύσατε να κάμετε κράτηση διότι εις τας τελευταίας παραστάσεις εγίνηκεν της εκδιδομένης γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα.
 
Οι Κύκλος Band θα εμφανιστούν στο Up Stage και τα Σάββατα 15, 22, 29 Δεκεμβρίου και5 Ιανουαρίου.
 
 
Επίσης

 
Τρίτη 25 Δεκεμβρίου και Τρίτη 1 Ιανουαρίου
 
«Όνειρα γλυκά»
της Σαλίνας Γαβαλά
 
Η πρωτότυπη και βαθιά συγκινητική μουσική / θεατρική παράσταση, «Όνειρα Γλυκά» της Σαλίνας Γαβαλά, με τις Ελπίδα και Σαλίνα Γαβαλά θα είναι κοντά μας ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά (που θα δώσουν την τελευταία τους παράσταση).
 
Στην παράσταση που συμμετέχει ζωντανή ορχήστρα, γνωστά ελληνικά τραγούδια γίνονται ένα με το θεατρικό κείμενο.
 
Την παράσταση σκηνοθέτησε ο Αντώνης Λουδάρος, φτιάχνοντας ένα απολαυστικό μιούζικαλ δωματίου με στοιχεία αυτογνωσίας που λειτουργεί λυτρωτικά για τους θεατές. Ακούγονται μεταξύ άλλων, τραγούδια των Σταμάτη Κραουνάκη, Λίνας Νικολακοπούλου, Νίκου Ζούδιαρη, Παρασκευά Καρασούλου, Δήμητρας Γαλάνη, Χαρούλας Αλεξίου, Γιώργου Ανδρέου, Θέμη Καραμουρατίδη, Γεράσιμου Ευαγγελάτου, Ρεββέκας Ρούσση ,Κώστα Χατζή, Κώστα Τουρνά.
 
'Όνειρα Γλυκά. Ένας οδηγός αισιοδοξίας που θα μας συντροφεύει την νέα χρονιά.
 
 
Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου
 
«ΣΚΙώΝ ΚΑΜώΜΑΤΑ με φωτεινά ΤΡΑΓΟύΔΙΑ»
 
Λαϊκοδημοτικοσατιρικοκρητικοποντιακοραπροκμεταλ άσμα!
 
Σκιές με ρίζες Φωτεινές... Τραγούδια Ελληνικά με παγκόσμια λάμψη... Απτάλικα... Πυρρίχειοι & Πεντοζάλικοι ρυθμοί, ζωντανά από χορευτές ψυχής και όχι χορογραφίας... Τσάμικα... Προξενεία... μπάντες... και προξενιά...Ο Μπαρμπα-Γιώργος προ και μετά Κωστόπουλου! Και όλα αυτά γιατί ο Καραγκιόζης μας, αντέχει ακόμα!
 
Ο Τάκης Βαμβακίδης και η Φωτεινή Σαββατιανού «τυχαία» ανταμώσανε... εμπνεύστηκαν και με ασύλληπτο πάθος, μεράκι και ψυχή παρουσιάζουν μία Μουσικοθεατρική Γιορτή όπου γιορτάζει για δυο ώρες ολάκερη η Ελλάδα και που καταφέρνει να συγκινήσει βαθιά τους θεατές!
 
 
Παρασκευή 21 και 28 Δεκεμβρίου
 
ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ
 
Οι Εξομολογήσεις της Μάρθας Φριντζήλα - η de profundis παράσταση για φωνή, πιάνο, μπάσο και τύμπανα –συνεχίζονται κάθε Παρασκευή... «Εξομολογήσεις της Παρασκευής»
 
Η Μάρθα Φριντζήλα παρουσιάζει υλικό από τη δισκογραφία τη δική της και των καλλιτεχνών που αγαπά πλαισιωμένη από τρεις εξαίρετους μουσικούς: Τον Τάκη Φαραζή στο πιάνο, τονΑντώνη Μαράτο στο μπάσο και τον Βασίλη Μαντζούκη στα τύμπανα. Μια μουσική υπενθύμιση της ομορφιάς που μας περιβάλλει με οδηγό τα λόγια αγαπημένων ποιητών και την ερμηνεία τεσσάρων καλλιτεχνών που συνομιλούν, αναπολούν, πειραματίζονται και εξομολογούνται παίζοντας το σοβαρό τους παιχνίδι επί σκηνής.
 
 
Κυριακή 23 και 30 Δεκεμβρίου
και ανήμερα των Φώτων, 6 Ιανουαρίου
 
ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ
 
«7 και... με 10 και...»
 
Ο Μίμης Πλέσσας στο πιάνο και ο Γιώργος Κατσαρός στο σαξόφωνο, οι δύο θρύλοισυναντιούνται κάθε Κυριακή στη σκηνή του Γυάλινου, «7 και... με 10 και...».
 
Ο πολυγραφότατος Μίμης Πλέσσας στο πιάνο παίζει αποσπάσματα από τις αμέτρητες επιτυχίες του με την ορχήστρα και με εξαιρετικούς ερμηνευτές. Την σκυτάλη παίρνει το άλλο μεγάλο κεφάλαιο της ελληνικής μουσικής, ο Γιώργος Κατσαρός που με το λυρικό του σαξόφωνο μας θυμίζει τις δικές του ατέλειωτες επιτυχίες. Ακολουθούν οι ιστορικές κορυφαίες στιγμές της συνάντησης τους επί σκηνής.

 
Τα τραγούδια τους ερμηνεύουν η μοναδική και σπάνια Λένα Αλκαίου, ο επί εικοσαετίας συνεργάτης του Μίμη Πλέσσα, Σπύρος Κλείσσας και η ανερχόμενη Κωνσταντία. Μαζί τους και ο διεθνούς φήμης βαρύτονος, Νίκος Καραγκιαούρης.
 
Ένα ταξίδι γεμάτο αξέχαστα τραγούδια, νοσταλγικές μελωδίες από musicals, ξένα και ελληνικά τραγούδια, λαϊκά και μη, μας θυμίζει και μας διασκεδάζει μέχρι να αναλάβει την σκυτάλη το φωνητικό τρίο 1,2,3 Swing, που έχει σκοπό να μας σηκώσει από το πλούσιο δείπνο για να έρθουμε πιο κοντά με τον χορό... Τους συνοδεύει ορχήστρα βιρτουόζων μουσικών και οι ενορχηστρώσεις φέρουν την υπογραφή του Κώστα Νικολόπουλου.
 
 
 
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο
www.gialino.gr 
 
Κρατήσεις μπορούν να γίνουν τηλεφωνικά στο 210 9315 600
 
Η Προπώληση Εισιτηρίων γίνεται μέσω του δικτύου viva.gr
read more " Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Νίκος Πορτοκάλογλου "Τι έχει μείνει απ' τη φωτιά" Το ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του ΓΥΑΛΙΝΟΥ Μουσικού Θέατρου "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »