Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018

Θεατρικό παιχνίδι για ενήλικες Μάθημα Υποκριτικής από το Θ. Βελισσάρη Από 9 Νοεμβρίου/ ΧορόδεντροΘεατρικό παιχνίδι για ενήλικες

Μάθημα Υποκριτικής από το Θ. Βελισσάρη

Από 9 Νοεμβρίου/ Χορόδεντρο


Παράλογες παραλλαγές πάνω σε παραλογές! Ο σκηνοθέτης/ ηθοποιός Θωμάς Βελισσάρης παραδίδει «μάθημα» υποκριτικής, μιμικής, φωνητικής, με ήχους παραδοσιακούς, μοντέρνους και παραλλαγμένους.
Το θέατρο «Εταιρότητα» σε συνεργασία με το εργαστήρι Θεάτρου και μουσικής «Χορόδεντρο», διοργανώνει ένα μάθημα υποκριτικής με την μορφή της κυκλικής προπόνησης.
Στόχος η γνωριμία και εξοικείωση των μαθητών με τα εκφραστικά τους μέσα αλλά και μία πρώτη γεύση του τι είναι η τεχνική στην υποκριτική. Με μέσο την μιμική, την παντομίμα, τον ελεύθερο εκφραστικό χορό αλλά και την φωνητική, το τραγούδι και την μουσική, μέσα από τον κόσμο των παραλογών και του δημοτικού τραγουδιού, στήνεται ένα μάθημα «θεατρικού παιχνιδιού για ενήλικες», στο όποιο δεν αποκλείεται κανείς και τίποτα.

*Εμψύχωση– Διδασκαλία: Θωμάς Βελισσάρης

Χρήσιμες Πληροφορίες:
Μαθήματα: Κάθε Παρασκευή, 18:00– 20:00
Έναρξη: Παρασκευή 09/11
Οργάνωση– γραμματειακή υποστήριξη: Τατιάνα Νικολαΐδου, τηλ.: 6947800160, e- mail: theatroeterotita@gmail.com
Χορόδεντρο: Καθολικών 4, Θεσσαλονίκη

Συναντήσεις Δημιουργικής Ανάγνωσης και Γραφής


Εισηγητής: Θωμάς Βελισσάρης

Από 8 Νοεμβρίου/ Cafe-Bazaar

Το μυθιστόρημα της Ε. Μπροντέ, «Ανεμοδαρμένα Ύψη» θα έχουν ως λογοτεχνικό κανόνα οι συναντήσεις Δημιουργικής Ανάγνωσης και Γραφής που οργανώνει από τις 8 Νοεμβρίου το «Θέατρο Εταιρότητα», στο Cafe-Bazaar. Εισηγητής, ο σκηνοθέτης- ηθοποιός Θωμας Βελισσάρης.
Κάθε συνάντηση θα αρχίζει με συζήτηση- ανάλυση δυο κεφαλαίων από το έργο «Ανεμοδαρμένα Ύψη». Μέσα από τις συζητήσεις θα δίνονται ερεθίσματα και κατευθύνσεις για περαιτέρω έρευνα πάνω στην κριτική της λογοτεχνίας και πάνω σε κείμενα και διακείμενα, βασισμένα στο μυθιστόρημα της Ε. Μπροντέ.
Θα ακολουθούν «ασκήσεις» γραφής, λόγου και ύφους, με αφορμή τα κεφάλαια του κειμένου που θα έχουν σχολιαστεί στο πρώτο μέρος του μαθήματος.
Κάθε εβδομάδα τα δύο κεφάλαια θα «διασκευάζονται» λογοτεχνικά σε μορφή πρωτοπρόσωπου μικρού διηγήματος ή σε θεατρικό μονόλογο.
Στόχος είναι, μετά από 18 συναντήσεις, οι συμμετέχοντες να έχουν γράψει (διασκευάζοντας το μυθιστόρημα) έναν θεατρικό μονόλογο (ή ένα πρωτοπρόσωπο διήγημα).
Οι συναντήσεις αρχίζουν την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018 και ολοκληρώνονται την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019.

Κείμενα που θα συνοδεύουν τις συναντήσεις:
1: «Ανεμοδαρμένα Ύψη», της Έμιλυ Μπροντέ (μτφ: Άρης Μπερλής, ΑΓΡΑ)
2: «Ένα δικό σου δωμάτιο», της Βιρτζίνια Γουλφ (μτφ: Μίνα Δαλαμάγκα, ΟΔΥΣΣΕΑΣ)
3: «Γράμμα σε έναν νέο ποιητή», της Βιρτζίνια Γουλφ (μτφ: Άρης Μπερλής, ΑΓΡΑ)
4: «Ορλάντο», της Βιρτζίνια Γουλφ (μτφ: Αργυρώ Μαντόγλου, GUTENBERG)
5: «Η Τέχνη της Μυθοπλασίας», Χένρι Τζέιμς (μτφ: Κώστας Παπαδόπουλος, ΑΓΡΑ)

Πληροφορίες
Οργάνωση και γραμματειακή υποστήριξη: Τατιάνα Νικολαΐδου, τηλ.: 6947800160, e- mail: theatroeterotita@gmail.com
Μαθήματα: κάθε Πέμπτη 18.00- 20.00
Έναρξη: 08/11/18
Λήξη: 14/03/19
Cafe-Bazaar: Παπαμάρκου 34- 36, Πλατεία ΆθωνοςΒιογραφικό Θωμά Βελισσάρη

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1977. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ (1999). Ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου Τέχνης «Ακτίς Αελίου», (2000 – 2014). Ιδρυτικό μέλος και καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Εταιρότητα (2014).
Υποψήφιος για το Βραβείο Νέου Δημιουργού της ένωσης κριτικών θεάτρου (2007- 2008).
Υποψήφιος για το Βραβείο ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ ερμηνείας ηθοποιού σε ελληνικό έργο (2010 -2011)
Ως ηθοποιός, έχει παίξει στις περισσότερες παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης «Ακτίς Αελίου» και του Θεάτρου «Εταιρότητα». Έχει επίσης συμμετάσχει σε παραστάσεις του ΚΘΒΕ και του Εθνικού Θεάτρου.
Έχει σκηνοθετήσει επαγγελματικά στο Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου», στο Θέατρο Εταιρότητα, στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, στην Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης κ.α.
Έχει διασκευάσει για το θέατρο, έργα των: Αδελφών Γκριμμ, Άλφρεντ Ντέμπλιν, Αριστοφάνη κ.α. Έχει επίσης γράψει τέσσερα πρωτότυπα θεατρικά έργα.
Διδάσκει υποκριτική, φωνητική, αυτοσχεδιασμό και κίνηση από το 2001 σε θεατρικά εργαστήρια.
Έχει διδάξει υποκριτική και ορθοφωνία στις σχολές: ΚΘΒΕ, Σύγχρονο Θέατρο– Βασίλης Διαμαντόπουλος, Ανδρέας Βουτσινάς, ΙΑΣΜΟΣ και Ωδείο Αθηνών.

Κριτικές

1)   Κριτική της Κ. Διακουμοπούλου, της Ελβίνας Πασχάλη και της Α. Μάντζιου, για το έργο του Θ. Βελισσάρη: Λυσιστράτη. Μία δολιοφθορά
2)   Κριτική της Κ. Διακουμοπούλου για το έργο του Θ. Βελισσάρη: Γιάλτα. Μια κηδεία στα μπουζούκια.
3)   Κριτική της Ν. Παπαπάνου και του Στ. Τσιτσόπουλου για το έργο του Θ. Βελισσάρη: Ο Βίος του Ευστράτιου.read more " Θεατρικό παιχνίδι για ενήλικες Μάθημα Υποκριτικής από το Θ. Βελισσάρη Από 9 Νοεμβρίου/ Χορόδεντρο "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΑΚΡΟΑΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ στο θέατρο ΣΟΦΟΥΛΗΑΚΡΟΑΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ

Για τις ανάγκες της θεατρικής παραγωγής «Κάθε δεύτερη Τρίτη», η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά την περίοδο Μάρτιος - Απρίλιος 2019 στο Θέατρο Σοφούλη (Καλαμαριά Θεσσαλονίκης), σε κείμενο Αντωνίας Θεοχαρίδου και σε σκηνοθεσία Αστέρη Νάτσιου, αναζητείτε ένας επαγγελματίας άνδρας ηθοποιός ερμηνευτικής ηλικίας 20-30 ετών.
Οι υποψήφιοι καλούνται να έχουν έτοιμο έναν μονόλογο της αρεσκείας τους. 
Για την καλύτερη οργάνωση της ακρόασης παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν βιογραφικό και πρόσφατη φωτογραφία τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση asterisnat@gmail.com μέχρι τις 4 Νοεμβρίου 2018.
Οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν τηλεφωνικά.


read more " ΑΚΡΟΑΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ στο θέατρο ΣΟΦΟΥΛΗ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

«3rd Fur Shopping Festival» Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, στην Καστοριά, από τη 1 έως τις 3 Νοεμβρίου 2018,


Ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς

και η ΔΕΘ - Helexpo Α.Ε.την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, ώρα 12:00
στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» της ΔΕΘ Helexpo

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  -ΚΛΙΚ ΕΔΩ

στην Συνέντευξη Τύπου με θέμα το


«3rd Fur Shopping Festival»
που θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, στην Καστοριά, από τη 1 έως τις 3 Νοεμβρίου 2018, 
με την υποστήριξη της Δ.Ε.Θ. Helexpo.
μιλήσαν οι :
Κυριάκος Ποζρικίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO
Ιωάννης Κορεντσίδης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς
Νικόλαος Κατσάνος, Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς

read more " «3rd Fur Shopping Festival» Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, στην Καστοριά, από τη 1 έως τις 3 Νοεμβρίου 2018, "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Η ΓΚΟΛΦΩ δράμα ειδυλλιακόν εις πράξεις πέντε 30 και 31 Οκτωβρίου στο Θέατρο ΑυλαίαΗ ΓΚΟΛΦΩ
δράμα ειδυλλιακόν εις πράξεις πέντε
30 και 31 Οκτωβρίου στο Θέατρο Αυλαία


Το έργο «Η Γκόλφω» γράφεται το 1893 και εξακολουθεί να παίζεται. Και θα παίζεται. Και θα παίζεται. Γιατί τα διλήμματα που διαπραγματεύεται είναι διαχρονικά, ο έρωτας είναι διαχρονικός, η πτωτικότητα της ανθρώπινης φύσης επίσης διαχρονική, αλλά και τέλος η ίδια η ζωή ορίζει το χρόνο.
Μέσα από μια διαδικασία προβών που κράτησε πάνω από ενάμιση χρόνο, η παράσταση που ανέβηκε για πρώτη φορά το Μάιο έρχεται τώρα στο θέατρο «Αυλαία», για δυο μόνον παραστάσεις. Οι δέκα ηθοποιοί όλοι τους νέοι, όλοι τους επί σκηνής από την αρχή μέχρι το τέλος, χωρίς συμβάσεις εισόδων και εξόδων, «λεν την ιστορία» του έρωτα Γκόλφως και Τάσου. Σα βγαλμένη από το χθες, αλλά και την ίδια στιγμή σα βγαλμένη από το σήμερα. Γεννάται. Αθρόα.
Με απόλυτο σεβασμό στο αρχικό κείμενο του Περεσιάδη που δεν πειράχτηκε καθόλου, μόνον περικόπηκε ελάχιστα σε σημεία, συμβαδίζοντας με τις ανάγκες ενός σύγχρονου ανεβάσματος, και με ελάχιστα αντικείμενα επί σκηνής, το ειδυλλιακόν δράμα σαρκώνεται ενώπιόν μας. Και εμείς μπορούμε να γίνουμε κοινωνοί του.


Συντελεστές
Κείμενο: Σπυρίδων Περεσιάδης
Σκηνοθεσία: Απόλλων Δρικούδης
Θεατρική ομάδα: το τσέρκι

Παίζουν:
Κωνσταντίνος Βλαχογιάννης
Ελευθερία Δεληγιάννη
Βασίλης Δημόκας
Μάριος Ζελίδης
Αρσενία Κουκοπούλου
Νίκος Μαρκαντωνάτος
Μαρία Ματσίκα
Δημήτρης Προυσινούδης
Μαρία Χατζάκη
Στέλλα Ψαρούλη

Πληροφορίες
Θέατρο Αυλαία (Πλατεία ΧΑΝΘ / Τσιμισκή)
Τηλέφωνο: 2310 230013
Παραστάσεις: 30 – 31 Οκτωβρίου
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τρίτη και Τετάρτη στις 21:00
Διάρκεια: 100 λεπτά
Εισιτήρια: 10 € γενική είσοδος, 7 € φοιτητικό / ανέργων / ΑμεΑ / θεατρικές ατέλειες
Προπώληση: Ταμείο θεάτρου Αυλαία και viva.gr

read more " Η ΓΚΟΛΦΩ δράμα ειδυλλιακόν εις πράξεις πέντε 30 και 31 Οκτωβρίου στο Θέατρο Αυλαία "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

“Γράμμα σε ένα παιδί” Βασισμένο στο βιβλίο της Οριάνας Φαλάτσι με τη Ζέτα Δούκα Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ“Γράμμα σε ένα παιδί”
Βασισμένο στο βιβλίο της Οριάνας Φαλάτσι


με τη Ζέτα Δούκα

Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ
16,17 &18 Νοεμβρίου

Το απόσπασμα που ακολουθεί είναι από το βιβλίο της Οριάνα Φαλάτσι και είναι αυτό που μας δημιούργησε έντονα την ανάγκη να ξανά ανεβάσουμε το “Γράμμα σε ένα παιδί που δεν γεννήθηκε ποτέ”. Μέσα από μια καινούργια ματιά, μια νέα διασκευή που θα σχολιάσει – μοιραίως - όλα αυτά που συμβαίνουν και στις μέρες μας….
«Τι σόι άνθρωποι είναι αυτοί που καίνε ανθρώπους; Νόμιζα ότι με τα κρεματόρια είχαμε τελειώσει. Έχουμε μπει σε μια σκοτεινή στενωπό χωρίς κανείς να είναι ακόμη σε θέση να “δει” τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Κινούμενη άμμος η χώρα, κινούμενη άμμος και όσα συμβαίνουν έξω από αυτήν. Αν ερχόσουν στον κόσμο θα μάθαινες τι είναι τα συναισθήματα, τι κάνει τους ανθρώπους να είναι άνθρωποι. Θα μάθαινες τι είναι ο φόβος (πόσο φοβήθηκε άραγε ένα παιδί παλεύοντας με τον καπνό και τη φωτιά;) Θα μάθαινες τι είναι αγωνία, τι είναι η αγανάκτηση, τι είναι οργή και τι θυμός, πώς νιώθουν χιλιάδες άνθρωποι που φωνάζουν το δίκιο τους ανεβαίνοντας αργά και συντεταγμένα το δρόμο που απέκτησε τελικά τη δική του ιστορία, τη δική σου ιστορία. Η πραγματικότητα μας έχει ξεπεράσει. Τώρα βλέπουμε καθαρά ότι “ο Βασιλιάς είναι γυμνός”. Αν ζούσες και η μανούλα σου, σου διάβαζε το παραμύθι, θα γελούσες όπως όλα τα παιδιά όταν το πρωτακούν. Εμείς τώρα το συνειδητοποιήσαμε αλλά δεν μπορούμε να γελάσουμε, γιατί δεν είμαστε πια παιδιά».


Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Μάνος Πετούσης
Κείμενο : Μάρω Μπουρδάκου
Παίζει: Ζέτα Δούκα
Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης
Επικοινωνία: Καραβέλη Βάσια
Διεύθυνση παραγωγής : Ντίνος Λέλος
Οργάνωση παραγωγής: Όψεις Πολιτισμού


Ημέρες & ώρες παραστάσεων
Παρασκευή 16 Νοεμβρίου :  21:00
Σάββατο 17 Νοεμβρίου :  21:00
Κυριακή 18 Νοεμβρίου : 20:00

Τιμές εισιτηρίων
Γενική Είσοδος: 15 €
Φοιτητικό, ανέργων: 13
 
Διάρκεια παράστασης
 76’ χωρίς διάλειμμα

Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr και ταμείο Θεάτρου ΑΥΛΑΙΑ
Κρατήσεις : Θέατρο Αυλαία : 2310230013
Πληροφορίες: Καραβέλη Βάσια ,2310257218


read more " “Γράμμα σε ένα παιδί” Βασισμένο στο βιβλίο της Οριάνας Φαλάτσι με τη Ζέτα Δούκα Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Ολοκληρώθηκαν τα 53α Δημήτρια Ραντεβού το Φθινόπωρο του 2019... για μια ακόμη ανάσα στον πολιτισμό!Τα 53α Δημήτρια ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 21 Οκτωβρίου μετά από 23 ημέρες γεμάτες θεάματα, εκδηλώσεις, καλεσμένους, συναισθήματα, τέχνες, θετική ενέργεια, εθελοντές. Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την ευγενική και πολύτιμη προσφορά σας, στην πραγματοποίηση των 53ων Δημητρίων, που φέτος ανέβασαν τον πήχη ακόμη πιο ψηλά με παραγωγές που αξίζουν στην Θεσσαλονίκη και με ένα θεατρικό showcase που έδωσε βήμα σε θεατρικές ομάδες, ώστε να αποκτήσουν εξωστρέφεια εκτός ελληνικών συνόρων.
Για ακόμα μια χρονιά, με αυτή τη συνεργασία αποδεικνύουμε ότι μέσα από την ομαδική δουλειά και την αλληλοϋποστήριξη μπορούμε να δημιουργήσουμε   μία αισιόδοξη προοπτική και να συμβάλλουμε στην αλλαγή του κλίματος που επικρατεί, να αφήσουμε τις τέχνες να μας ενώσουν, να φέρουμε τους ανθρώπους της πόλης ακόμη πιο κοντά σε ό,τι δεν βλέπει συχνά, να παραδεχτούμε πως η Θεσσαλονίκη έχει τις βάσεις για να στηρίξει τον πολιτισμό όπως του αρμόζει.
Η ανταπόκρισή σας συνέβαλλε στην επιτυχή διοργάνωση του Φεστιβάλ και απέδειξε την ευαισθησία σας σε θέματα πολιτισμού. Ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία και στο μέλλον.
Σας ευχαριστούμε θερμά και σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τεχνών
Ε. Χρυσίδου

Ολοκληρώθηκαν τα 53α Δημήτρια

Ραντεβού το Φθινόπωρο του 2019...
για μια ακόμη ανάσα στον πολιτισμό!

Ήταν σίγουρα μια ανάσα στον πολιτισμό. Από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 21 Οκτωβρίου, τα 53α Δημήτρια, έδωσαν στην πόλη εκείνον τον παλμό που της αρμόζει. Θέατρο, Μουσική, Χορός, Κινηματογράφος, Εικαστικά, Workshops, Ημερίδες, Εκθέσεις, Performances και ένα πρωτόγνωρο showcase μας θύμισαν πως οι τέχνες μπορούν να μας ενώσουν, να μας απαλύνουν κάθε δύσκολη πτυχή της καθημερινότητάς μας, να μας δείξουν πλευρές της Θεσσαλονίκης που δεν είχαμε ανακαλύψει, να μας γνωρίσουν ανθρώπους από την Ελλάδα και τον κόσμο που δεν θα είχαμε συναντήσει αλλιώς.
Τα 53α Δημήτρια ήταν λοιπόν όλα όσα είδαμε, όλα όσα ακούσαμε και κυρίως όλα όσα μοιραστήκαμε!
Ήταν...
... οι λέξεις του Philippe Forget στο Ζέιτενλικ, οι εικόνες από το Ζωντανό Θέατρο του 1968, το εικαστικό σχόλιο του Μανώλη Μπαμπούση στο Αλατζά Ιμαρέτ, οι μαριονέτες στο θεατρικό «Dust» των Δανών, η φιγούρα του «Αρίστου» που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Παπαγεωργίου, η υπέροχη εκκεντρικότητα του Φίλιππου Τσιτσόπουλου, η εγκατάσταση σύγχρονων εικαστικών για τα ζητήματα που αφορούν την Ευρώπη, «Το ημερολόγιο ενός τρελού» που μας ήρθε από την Ουγγαρία, η μουσική παράδοση της Μεσογείου μέσα από το δημιουργικό φίλτρο του Στέλιου Χατζηκαλέα, ο «Οιδίποδας» έτσι όπως τον σκηνοθέτησε ο Χρήστος Σουγάρης, η Frida Kahlo ειδωμένη από την ματτιά της Κατερίνας Δαμβόγλου, το εύθραυστο της ανθρώπινης φύσης από το δίδυμο Jukstapoz, η έκθεση-παρουσίαση της ζωής, της προσφοράς στην τέχνη και της στήριξης των καλλιτεχνών... ενός χαρισματικού, ξεχωριστού ανθρώπου, του Αλέξανδρου Ιόλα, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και πως όλο αυτό αντικατοπτρίζεται στο σήμερα, οι σιωπές από το «Mute» του Γιώργου Αδαμαντιάδη, οι σκηνοθετικές υφάνσεις του Σάββα Στρούμπου... «Περιμένοντας τον Γκοντό», τα διδάγματα του Βασίλη Αμανατίδη για τον ερωτικό αποχωρισμό, το workshop και η Performace της Catherine Bay που γέμισαν την πόλη Χιονάτες, «Το δαχτυλίδι της μάνας» με γεύση από την ζωή του Κρυστάλλη, οι μελωδίες της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι μεταμορφώσεις του Ευριπίδη Λασκαρίδη στο «Relic», οι βιντεοσκοπημένες «Βάκχες» που μας έφερε η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, η αλλιώτικη πισίνα της Αλεξάνδρας Κ*, το σαξόφωνο του Gilad Atzmon και το ούτι του Αλέκου Βρέτου, η προσφυγική συνθήκη χωρίς μελοδραματισμούς από το ΚΘΒΕ, η Ελευθερία Αρβανιτάκη με τους ΤΑΚΙΜ και την MOYSA επί σκηνής, η μοναξιά και ο έρωτας του Κοκτώ με πινελιά από τον Γιώργο Καύκα, οι γλάστρες της «Αναβλάστησης» από την ομάδα Eordaiart, η βρετανική παράσταση «Τα ζώα και τα παιδιά βγήκαν στους δρόμους», το υπερθέαμα της Karin Schafer «Iberia» από Αυστρία, το πιανίστικο πείσμα του Γιώργου Κοντραφούρη με σύγχρονες τάσεις, το αφιέρωμα στον Alfred Schnittke, η μαγεία της Μαρία Κάλλας φερμένη θεατρικά από την Γεωργία, τα ζωγραφικά έργα του Γιώργου Τούγια, η έκθεση «Η Πόλη μου: Η Ευρώπη», η υπεροχή του χορού των χεριών στο βελγικό «Cold Blood», το πλούσιο εικαστικό έργο του Κυριάκου Καμπαδάκη, τα σπουδαία σημεία από την ημερίδα για την Ευρώπη, τα ταγκό και τα βαλς από την Καμεράτα της Βιέννης, το σκοτεινό φόντο του βελγικού «Black Clouds» που έριξε την αυλαία.

Ήταν ακόμη...
... τα «Αθέατα όρια» του Πέτρου Ευσταθιάδη στην Casa Bianca, οι συνθέσεις γένους θηλυκού στην τριήμερη εκδήλωση «Γυναίκες που συνθέτουν στα Βαλκάνια», οι κραυγές των Συρίων καλλιτεχνών μέσα από την έκθεση «Stories Untold II», το «Kapani Project» που μας υποδέχθηκε και πάλι στην αγορά Καπάνι με μπόλικη τέχνη, το «7Ply Project» με την street κουλτούρα για σημαία, το «12ο TiSFF» με ταινίες μικρού μήκους χωρίς ταμπού... από το παράλληλο πρόγραμμα.
Δήλωση Έλλης Χρυσίδου / Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τεχνών Δήμου Θεσσαλονίκης
«Για μια ακόμη χρονιά, ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ των Δημητρίων και μπορώ να πω με μεγάλη επιτυχία. Η όλη δουλειά των προηγούμενων χρόνων φάνηκε στην φετινή διοργάνωση. Μιλάμε για ένα φεστιβάλ με το δικό του αυξανόμενο κοινό, με σύγχρονο λόγο. Μιλάμε για ένα φεστιβάλ με ταυτότητα, αναγνωρίσιμο και ικανό να σταθεί σε διεθνές πλέον επίπεδο. Πολλά ακόμη πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο της διοργάνωσης, αλλά και ως προς την εξωστρέφεια του θεσμού. Ωστόσο, μπορούμε να νιώθουμε ικανοποιημένοι γιατί καταφέραμε με απίστευτη δουλειά να διοργανώσουμε ένα φεστιβάλ ικανό να ανταγωνιστεί άλλα γνωστά διεθνή φεστιβάλ»

read more " Ολοκληρώθηκαν τα 53α Δημήτρια Ραντεβού το Φθινόπωρο του 2019... για μια ακόμη ανάσα στον πολιτισμό! "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Γιώτα Νέγκα «Όλα για όλα» - Stage LiveStage Live
26ης Οκτωβρίου 27

Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Γιώτα Νέγκα
«Όλα για όλα»
Από 3 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο

            Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Γιώτα Νέγκα συναντιούνται για πρώτη φορά επί σκηνής και γιορτάζουν για όλα εκείνα τα φαινομενικά ετερώνυμα  που κρύβουν μέσα τους τις πιο αλληλένδετες δυνάμεις. Οι δυο τους δίνουν τα χέρια και ξεκινούν να μαθαίνουν ο ένας τον άλλον κάνοντας μια κυκλική πορεία που ενώνει τις κοινές τους καταβολές. «Όλα για όλα» που παίζονται στην καθημερινότητα μας, στα όνειρα μας, στην ίδια σκηνή.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  - ΕΔΩ  Λίγα λόγια στον Γρηγόρη Γρηγορά gr4you.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ - ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ - ΕΔΩ από την πρόβα στο stage.
ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ -ΘΑΛΕΙΑ ΤΣΑΒΑΛΟΥ


            Οι δισκογραφίες τους, οι συνεργασίες τους, οι δρόμοι που τόσα χρόνια περπατούσαν γίνονται ένα. Ξεκινούν από τα ερεθίσματα που έγιναν οι προσωπικές τους αφορμές, περνούν μέσα από τα διαφορετικά για τον καθένα τους ταξίδια, που τους έκαναν να ανακαλύψουν ποιοι είναι πραγματικά και καταλήγουν ξανά στην αρχή τους. Εκεί που εντοπίζουν την αιτία που τους έφερε μέχρι το σήμερα αλλά και τις κοινές κλωστές, που τους ένωσαν στην ίδια σκηνή. Ένα παιχνίδι με το πριν και το τώρα, μια αναδρομή στη συναισθηματική μνήμη.
            Ο Βασίλης γίνεται η Γιώτα. Η Γιώτα γίνεται ο Βασίλης. Ανακαλύπτουν μαζί το λαϊκό τραγουδιστή που κρύβει εκείνος μέσα του και τη ροκ φιλοσοφία που ακολουθεί τη ζωή εκείνης. Διαβάζουν ο ένας στον άλλο τα σημάδια που αποδεικνύουν πως η ρίζα τους είναι μία και κοινή.Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Γιώτα Νέγκα ξεκινάνε τις χειμερινές εμφανίσεις τους από την Θεσσαλονίκη στο Stage Live (26ης Οκτωβρίου 27) σε ένα παιχνίδι που τα παίζει «Όλα για όλα».
Μαζί τους οι μουσικοί:
Πιάνο / keyboards: Ανδρέας Αποστόλου
Μπουζούκι: Νίκος Κατσίκης
Ηλεκτρικό Μπάσο: Βαγγέλης Πατεράκης
Τύμπανα: Στέφανος Δημητρίου
Ακορντεόν: Dasho Κurti
Βιολί: Μαίρη Μπρόζη
Ηλεκτική Κιθάρα: Γιάννης Αυγέρης
Ακουστική Κιθάρα: Βασίλης Κετεντζόγλου
Επιμέλεια ήχου: Αλέξανδρος  Μπίτος, Βασίλης Μιχαηλίδης, Λυσιέν Κλίμης
Επιμέλεια φώτων: Γιάννης Δίπλας
Ενορχήστρωση: Ανδρέας Αποστόλου
Φωτογραφίες: Γιάννης Μαργετουσάκης
Γραφιστική επιμέλεια:  Μάνος Σαλούστρος

Πότε
Από Σάββατο 3 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο στις 22:30

Πού
Stage Live – 26ης Οκτωβρίου 27, τηλ  2310.566 768


read more " Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Γιώτα Νέγκα «Όλα για όλα» - Stage Live "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »