Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ REDICOLO 2018-2019 "ΠΙΝΟΚΙΟ, ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΓΟΡΙ" - "ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ - Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ" - "Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΛΑ"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΓΡΗΓΟΡΑ - GR4YOU


ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ REDICOLO 2018-2019 
Ο Κουκλοθίασος REDICOLO προτείνει και φέτος
για το σχολείο σας και τις εορταστικές σας εκδηλώσεις
παραστάσεις με μεγάλες χειροποίητες κούκλες
και εντυπωσιακή τεχνοτροπία
που συνδυάζουν το σύγχρονο κουκλοθέατρο με το θέατρο.

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
διάλεξε παράσταση και ημερομηνία
γράψε σχόλιο  με το όνομα σου
like & share στην ανάρτηση στο facebook
like στην σελίδα GR4YOU
οι τυχεροί θα ειδοποιούντε με μήνυμα στο σχόλιο τους .
ΠΡΟΣΟΧΗ! Λόγω της αυξημένης ζήτησης, προστέθηκε μία ακόμα παράσταση κάθε Σάββατο στις 16:00μμ στον Πολυχώρο ΕΝΩ. Οι ώρες των παραστάσεων διαμορφώνονται ως εξής:
ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ, Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018, ώρα 16:00 και 18:00
ΠΙΝΟΚΙΟ, ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΓΟΡΙ
Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018, ώρα 16:00 και 18:00
Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΛΑ
Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, ώρα 16:00 και 18:00
στον Πολυχώρο ΕΝΩ
Διεύθυνση: Ερμού 11 και Ίωνος Δραγούμη γωνία, 1ος όροφος, Θεσσαλονίκη
Ηλικίες: από 3 ετών
Γενική είσοδος: 5 ευρώ
Κρατήσεις θέσεων: 6948092384, 2311284567 και 2310425097
Το κουκλοθέατρο Redicolo συνεχίζει να ταξιδεύει με τις μεγάλες κούκλες του! Επόμενος σταθμός ο Πολυχώρος ΕΝΩ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Ερμού 11 και Ίωνος Δραγούμη γωνία), με τρεις παραστάσεις για κοινό και εκπαιδευτικούς:

ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ, Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018, ώρα 18:00

ΠΙΝΟΚΙΟ, ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΓΟΡΙ
Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018, ώρα 18:00

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΛΑ
Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, ώρα 18:00

Τρεις παραστάσεις για παιδιά με μεγάλες χειροποίητες κούκλες και εντυπωσιακή τεχνοτροπία, που συνδυάζουν το σύγχρονο κουκλοθέατρο με το θέατρο, κατάλληλες για μαθητές νηπιαγωγείου και όλων των τάξεων του δημοτικού, διαθέσιμες και φέτος στο χώρο των σχολείων αλλά και στις εορταστικές εκδηλώσεις Δήμων και Συλλόγων.

Μαριονέτες και κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος, γιγαντόκουκλες και θεατρικές μάσκες, μουσική και τραγούδι, αμεσότητα και διάδραση με τα παιδιά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των παραστάσεων Redicolo. Το χιούμορ, τα παιδαγωγικά μηνύματα, η ζωντάνια και η ενεργή συμμετοχή είναι τα στοιχεία που βιώνουν και παίρνουν μαζί τους τα παιδιά φεύγοντας από την παράσταση! 

Ο Ρομπέν των Δασών είναι ο καλύτερος από όλους, ο καλύτερος σε όλα! Είναι η μοναδική ελπίδα για τους κατοίκους του χωριού απέναντι στον κακό βασιλιά. Όμως όλοι βασίζονται πάνω του και κανένας δεν τον βοηθάει. Θα τα καταφέρει ο ήρωάς μας μόνος του ή θα χρειαστεί τη βοήθειά σου;
Μία παράσταση για τη συλλογικότητα και το ομαδικό πνεύμα, με ζωντανή μουσική, έξυπνο χιούμορ, συναρπαστική δράση και μία απρόσμενη ανατροπή όπου τα παιδιά καλούνται να δώσουν τη λύση!
Περισσότερα: www.redicolo.com/roben

Ο Πινόκιο είναι μία ζωντανή ξύλινη μαριονέτα που κινείται χωρίς σπάγγους. Ζει στον κόσμο των ανθρώπων και ονειρεύεται να γίνει κι αυτός ένα αληθινό αγόρι, να αποκτήσει φίλους, να τον αγαπούν. Θα περάσει απίθανες περιπέτειες, θα μεταμορφωθεί σε γαϊδουράκι, θα διαπιστώσει τι σημαίνει γαϊδουριά για να καταλάβει τελικά, τι πραγματικά σημαίνει ανθρωπιά!
Μία παράσταση για τη διαφορετικότητα, με ιδιαίτερες τεχνικές εμψύχωσης, πρωτότυπη μουσική και ζωντανό τραγούδι, γεμάτη χιούμορ, τρυφερότητα και ευαισθησία.
Περισσότερα: www.redicolo.com/pinokio

Ένα πλούσιο κορίτσι, η Λολίτα, πετάει την παλιά της κούκλα, αφού πρώτα την έχει καταστρέψει. Η φτωχή Πάκα την βρίσκει, την φροντίζει και την ξαναφτιάχνει με όλη της την αγάπη. Μετά όμως, η Λολίτα θέλει την κούκλα της πίσω. Ποια από τις δύο θα πρέπει να πάρει τώρα την κούκλα; Ποιο είναι το δίκαιο; Πώς θα βρούμε ποια είναι η αληθινή μαμά της κούκλας; Με ένα σπουδαίο πείραμα!
Μία παράσταση με ζωντανή μουσική, αμεσότητα και εντυπωσιακά μεγάλες κούκλες, που φέρνει με πολύ όμορφο και ποιητικό τρόπο το ζήτημα της δικαιοσύνης στον κόσμο των παιδιών.
Περισσότερα: www.redicolo.com/kyklos

INFO ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ REDICOLO ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΕΝΩ
ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ, Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Σάββατο 27 Οκτωβρίου, ώρα 18:00
ΠΙΝΟΚΙΟ, ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΓΟΡΙ - Σάββατο 3 Νοεμβρίου, ώρα 18:00
Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΛA - Σάββατο 10 Νοεμβρίου, ώρα 18:00
Χώρος: Πολυχώρος ΕΝΩ
Διεύθυνση: Ερμού 11 και Ίωνος Δραγούμη γωνία, 1ος όροφος, Θεσσαλονίκη
Ηλικίες: από 3 ετών
Γενική είσοδος: 5 ευρώ
Κρατήσεις θέσεων: 6948092384, 2311284567 και 2310425097

Για τις παραστάσεις του ΚΟΥΚΛΟΘΙΑΣΟΥ REDICOLO
Ο Κουκλοθίασος REDICOLO ταξιδεύει με τις παραστάσεις του στα σχολεία της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι παραστάσεις είναι διαθέσιμες και για εκδηλώσεις που διοργανώνουν Δήμοι, Φορείς και Σύλλογοι στη Βόρειο Ελλάδα. Μέσα στη χρονιά πραγματοποιούνται και παραστάσεις για το κοινό σε διάφορες πόλεις. Δείτε το πρόγραμμα: www.redicolo.com/imerologio

Για να οργανώσετε μία παράσταση με τον Κουκλοθίασο REDICOLO στο σχολείο σας, στο χώρο σας ή στις εορταστικές σας εκδηλώσεις επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 6948092384, 2311284567 (Αλέξανδρος) και 6976055790, 2310425097 (Δέσποινα)Οι παραστάσεις του θιάσου προσαρμόζονται σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο, για μικρό ή μεγάλο αριθμό παιδιών, με αυτόνομο ηχητικό εξοπλισμό (χειλόφωνα, ηχεία). Απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας από 3 ετών, μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικού, ενώ παρακολουθούνται με ενδιαφέρον και από μεγαλύτερα παιδιά αλλά και από ενήλικες. Το χιούμορ, τα παιδαγωγικά μηνύματα, η ζωντάνια και η ενεργή συμμετοχή είναι τα στοιχεία που βιώνουν και παίρνουν μαζί τους τα παιδιά φεύγοντας από την παράσταση!
Για την περίοδο 2018-19 προτείνουμε
τρεις παραστάσεις:

"ΠΙΝΟΚΙΟ, ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΓΟΡΙ"
Φρεσκότατος και ανανεωμένος, με 3 κουκλοπαίκτες,
ο Πινόκιο ταξιδεύει σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα

(ΔΕΙΤΕ το Trailer: κλικ επάνω στην εικόνα)
αναλυτικές πληροφορίες για την παράσταση εδώ

"ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ - Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ"
Διαθέσιμη είναι φυσικά και φέτος,
η αγαπημένη παράσταση "Ρομπέν των Δασών"!

(ΔΕΙΤΕ το Trailer: κλικ επάνω στην εικόνα)
αναλυτικές πληροφορίες για την παράσταση εδώ

"Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΛΑ"
Η πρώτη παράσταση του θιάσου "ο Κύκλος με την Κούκλα"
επέστρεψε με ολοκαίνουργιες χειροποίητες τεράστιες κούκλες!

(ΔΕΙΤΕ το Trailer: κλικ επάνω στην εικόνα)
αναλυτικές πληροφορίες για την παράσταση εδώ

Μαριονέτες και κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος, γιγαντόκουκλες και θεατρικές μάσκες, μουσική και τραγούδι, αμεσότητα και διάδραση με τα παιδιά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των παραστάσεων Redicolo.

Το χιούμορ, τα παιδαγωγικά μηνύματα, η ζωντάνια και η ενεργή συμμετοχή είναι τα στοιχεία που βιώνουν και παίρνουν μαζί τους τα παιδιά φεύγοντας από την παράσταση!

Όλες οι κούκλες και τα σκηνικά είναι χειροποίητα από τον θίασο και έρχονται στο χώρο σας για μία μοναδική κουκλοθεατρική εμπειρία που θα μαγέψει μικρά και μεγάλα παιδιά.

Για να οργανώσουμε μία παράσταση
στο σχολείο σας, στο χώρο σας, στην πόλη σας,
ή στις εορταστικές σας εκδηλώσεις
επικοινωνήστε μαζί μας

6948092384, 2311284567 - Αλέξανδρος Καριπίδης
6976055790, 2310425097 - Δέσποινα Καλπενίδου 
Ο Κουκλοθίασος REDICOLO ταξιδεύει με τις παραστάσεις του στα σχολεία της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας όλη τη χρονιά. Οι παραστάσεις είναι διαθέσιμες και για εκδηλώσεις που διοργανώνουν Δήμοι, Φορείς και Σύλλογοι σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα. Μέσα στη χρονιά πραγματοποιούνται και παραστάσεις για το κοινό σε διάφορες πόλεις, στις διαθέσιμες ημερομηνίες που φαίνονται στο Ημερολόγιο
read more " ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ REDICOLO 2018-2019 "ΠΙΝΟΚΙΟ, ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΓΟΡΙ" - "ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ - Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ" - "Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΛΑ" "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Αναδρομική έκθεση του Κυριάκου Καμπαδάκη στα πλαισια των 53ων Δημητριων στο Ισλαχανέ


Αναδρομική έκθεση του Κυριάκου Καμπαδάκη σε επιμέλεια Aλέξανδρου Καμπαδάκη, Γιολάντας Παπανικολάου. Υπεύθυνη στα εκπαιδευτικά : Aρετή Κονδυλίδου 

Ένας από τους σημαντικότερους γλύπτες της νεότερης γενιάς στη μεταπολεμική Ελλάδα, με διεθνή αναγνώριση και πλούσιο έργο, ο Κυριάκος Καμπαδάκης συγκαταλέγεται στους παραγωγικότερους καλλιτέχνες της χώρας μας, με συνθέσεις που κοσμούν ανοιχτούς χώρους, δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 
Ο καθηγητής της Ιστορίας της τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ Μιλτιάδης Παπανικολάου στα εγκαίνεια της έκθεσης του διάσημου γλύπτη Κυριάκου Καμπαδάκη στον Πολυχώρο Πολιτισμού Πρώην Σχολής Τεχνών κι Επαγγελμάτων Χαμιδιέ - Ισλαχανέ. μιλάει στον Γρηγόρη Γρηγορά GR4YOU


Γεννήθηκε στη Δράμα το 1938, μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε γλυπτική και χαρακτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Βερολίνου, όπου έζησε και εργάστηκε για δεκατέσσερα χρόνια. Το 1975 εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Με επιρροές από τον γερμανικό εξπρεσιονισμό, δημιούργησε γλυπτά, χαρακτικά και ξυλογραφία, που παρουσίασε σε πολυάριθμες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. 

H ανθρώπινη μορφή αποτελούσε κυρίαρχο θέμα της δουλειάς του, ενώ εμφανής ήταν η προσπάθειά του να δημιουργεί οπτικο-ζωγραφικές εντυπώσεις. Στα τελευταία του έργα η φόρμα είναι κάπως ανάλαφρη και χαρακτηρίζεται από σημαντική αφαίρεση της μάζας ώστε να αναπτύσσονται νέες σχέσεις ανάμεσα στο έργο και τον χώρο. Πέθανε το 2003. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα λειτουργήσει ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές.

Στο πλαίσιο των 53ων Δημητρίων.
περισσότερες φωτογραφίες δειτε εδω
read more " Αναδρομική έκθεση του Κυριάκου Καμπαδάκη στα πλαισια των 53ων Δημητριων στο Ισλαχανέ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »