Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018

"ΟΡΕΣΤΗΣ" ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ Κύπρος, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος Παρασκευή 20 και Σάββατο 21 Ιουλίου 2018, στις 21.00


«ΟΡΕΣΤΗΣ» ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ

Κύπρος, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου
Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος
Παρασκευή 20 και Σάββατο 21 Ιουλίου 2018, στις 21.00

Η τραγωδία «ΟΡΕΣΤΗΣ» του Ευριπίδη, μετά το δυναμικό ξεκίνημα από το Θέατρο Δάσους, στη Θεσσαλονίκη, ταξιδεύει στην Κύπρο για δύο παραστάσεις, Παρασκευή 20 και Σάββατο 21 Ιουλίου 2018, στις 21.00, στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος.

Μια σύγχρονη ματιά στον μύθο των Ατρειδών παρουσιάζεται σε νέα μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ, Γιάννη Αναστασάκη. Μπροστά στο εντυπωσιακό σκηνικό που υπογράφει ο ταλαντούχος Γιάννης Θαβώρης τρεις νέοι- ο Ορέστης, η Ηλέκτρα και ο Πυλάδης-  κολυμπούν μέσα στη δίνη του αίματος που τους παρασέρνει. Θεοί και άνθρωποι έχουν στήσει μια πλεκτάνη μίσους κι εκδίκησης, όπου η αδελφική αγάπη γίνεται συνενοχή, η φιλική σχέση συναυτουργία, η λαϊκή ετυμηγορία θανατική ποινή.

Η παράσταση, με την οποία του ΚΘΒΕ συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου 2018 (Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Αυγούστου), θα παρουσιαστεί σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Στο ρόλο του Ορέστη ο Χρίστος Στυλιανού.
Στο ρόλο της Ηλέκτρας η Ιωάννα Κολλιοπούλου που τιμήθηκε φέτος με το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη.

Με αγγλικούς υπέρτιτλους.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
Ο Ευριπίδης γράφει τον «Ορέστη» σε μια αντιηρωική εποχή και το μυθικό περιβάλλον του έργου αντανακλά αυτή τη συνθήκη.
Σήμερα ζούμε μια αντίστοιχη περίοδο – και δεν εννοώ μονάχα στην Ευρώπη και δεν εννοώ μονάχα στα τελευταία χρόνια της κρίσης.
Σ’ αυτόν τον κόσμο, όπου οι αξίες κλονίζονται και η ανάγκη για επιβίωση βγάζει στο φως τη θνητή μας φύση, ανεβαίνει σήμερα ο «Ορέστης». Τα πρόσωπα αγριεύουν, οι ψυχές ταράζονται, οι σκέψεις μας θολώνουν. Πώς να είσαι ψύχραιμος και από πού να κρατηθείς όταν το αίμα βράζει μέσα μας και γύρω μας, όταν το Τέλος πλησιάζει καλπάζοντας;
Τη θέση του πολίτη σε μια πολιτεία που κλυδωνίζεται, θα προσπαθήσουμε να ανιχνεύσουμε με την παράστασή μας. Αλλά και τη θέση μιας πολιτείας που αυτοτιμωρείται τιμωρώντας. Κι αν κάτι μας διαφοροποιεί από το Μύθο του Ορέστη είναι πως όλοι μας ξέρουμε ότι «από μηχανής θεοί» δεν υπάρχουν πια.
Γιάννης Αναστασάκης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας, Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης, Σκηνικά-Κοστούμια: Γιάννης Θαβώρης, Μουσική: Μπάμπης Παπαδόπουλος, Κίνηση: Αλέξης Τσιάμογλου, Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος, Μουσική Διδασκαλία: Νίκος Βουδούρης, Βοηθός σκηνοθέτη: Σαμψών Φύτρος, Βοηθός Σκηνογράφου: Ελίνα Ευταξία, Φωτογράφιση παράστασης: Τάσος Θώμογλου, Οργάνωση Παραγωγής: Marleen Verschuuren

ΔΙΑΝΟΜΗ (με αλφαβητική σειρά):
Ιωάννα Κολλιοπούλου: Ηλέκτρα
Δάφνη Λαμπρόγιαννη: Ελένη
Νικόλας Μαραγκόπουλος: Αγγελιοφόρος
Δημήτρης Μορφακίδης:  Πυλάδης
Δημοσθένης Παπαδόπουλος:  Απόλλωνας
Μαριάννα Πουρέγκα: Ερμιόνη
Κώστας Σαντάς: Τυνδάρεως
Χρήστος Στέργιογλου: Τρώας
Χριστόδουλος Στυλιανού: Μενέλαος
Χρίστος Στυλιανού: Ορέστης

Χορός: Ελευθερία Αγγελίτσα, Μομώ Βλάχου, Στελλίνα Βογιατζή, Αναστασία Εξηνταβελόνη, Παυλίνα Ζάχρα, Μαρία Κωνσταντά, Χριστίνα Παπατριανταφύλλου, Μαρία Πετεβή, Ελίνα Ρίζου, Εύη Σαρμή, Χριστίνα Χριστοδούλου, Στυλιανή Ψαρουδάκη.

«Ορέστης» του Ευριπίδη
Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης
Κύπρος, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου
Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος
Παρασκευή 20 και Σάββατο 21 Ιουλίου 2018, στις 21.00

Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό: 10€
Μαθητές, Φοιτητές, Εθνοφρουροί, Συνταξιούχοι: 5€

Πληροφορίες: Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος | greekdramafest.com | Τ: 7000 2414 (9:00 – 13:00 και 15:00 – 20:00)

read more " "ΟΡΕΣΤΗΣ" ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ Κύπρος, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος Παρασκευή 20 και Σάββατο 21 Ιουλίου 2018, στις 21.00 "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Με tango και ρεμπέτικα της κιθάρας ολοκληρώνεται το πρώτο μέρος του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών


Με tango και ρεμπέτικα της κιθάρας ολοκληρώνεται το πρώτο μέρος 
του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 18 Ιουλίου, 
έρχεται η μουσική παράσταση «Buenos Tangos» από την Αργεντινή, με 10 
χορευτές και 7 μουσικούς επί σκηνής, ενώ την Πέμπτη 19 Ιουλίου, 

ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται και πάλι με τα «Ρεμπέτικα της κιθάρας».
Η προγραμματισμένη για σήμερα, Δευτέρα 16 Ιουλίου συναυλία 
του Στέφανου Κορκολή με τίτλο «Η μουσική είναι μία» ακυρώνεται. Οι 
κάτοχοι των εισιτηρίων μπορούν να εξαργυρώσουν τα εισιτήρια τους από τα 
σημεία που τα έχουν προμηθευτεί από Τρίτη 17 Ιουλίου έως το τέλος του 
μήνα. Ζητάμε συγνώμη για την όλη ταλαιπωρία του κοινού.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Ο.Α.Σ.Θ. έχει προσθέσει μέχρι και 20 Ιουλίου τέσσερα επιπλέον δρομολόγια στις λεωφορειακές γραμμές 27 και 34. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιούνται δύο δρομολόγια στη γραμμή 27, τα οποία θα αναχωρούν από τον Σ.Μ. Σταυρούπολης στις 00:30 και 00:40 τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα.
Στη γραμμή 34 τα δύο επιπλέον δρομολόγια θα αναχωρούν από τον τερματικό σταθμό της Άνω Ηλιούπολης, τις καθημερινές, στις 00:20 και 00:40 και τα Σαββατοκύριακα στις 00:20 και 00:30.   
read more " Με tango και ρεμπέτικα της κιθάρας ολοκληρώνεται το πρώτο μέρος του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΚΩΣΤΗΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018 ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣΚΩΣΤΗΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ


Ο Κωστής Μαραβέγιας στο μεγαλύτερο Party της χρονιάς!

Ο Κωστής Μαραβέγιας ετοιμάζει μια ακόμα εξαιρετική συναυλία στο Θέατρο Γης, χώρος που θα τον φιλοξενήσει για πρώτη φορά, τη Τετάρτη 5 Σεπτέμβριου 2018.

Λίγο πριν το τέλος της καλοκαιρινής του περιοδείας, ο Κωστής Μαραβέγιας ανεβαίνει και πάλι στη Θεσσαλονίκη, στη πόλη που τον αγαπάει πολύ και το αποδεικνύει έμπρακτα κάθε φορά που την επισκέπτεται!

Έχει αποδείξει ότι είναι από εκείνους τους καλλιτέχνες που αγαπάει να εκφράζεται μέσα από τη μουσική και χαίρεται τις συναυλίες όσο και το κοινό που τον παρακολουθεί.

Και θα έχουμε τη μία και μοναδική ευκαιρία να ζήσουμε το μεγαλύτερο πάρτι του καλοκαιριού. Ο Κωστής Μαραβέγιας στο ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ για πρώτη φορά,  για μία μεγάλη συναυλία! Πάρτε το κέφι σας, τους ανθρώπους σας, πάρτε λεωφορεία και τρένα, πάρτε το αυτοκίνητό σας και όσους κάνουν οτοστόπ και ελάτε να ζήσουμε ένα βράδυ από αυτά που γίνονται μία φορά και επανάληψη δεν έχουν.

Ένα πολύχρωμο πολιτισμικό μουσικό πάρτι από αυτά που ξέρει να φτιάχνει ο Κωστής με κάθε ευκαιρία. Απλόχερη αληθινή μουσική γιορτή που μας παρασύρει, εμπλουτίζοντας τις αισθήσεις μας, την ψυχή και την καρδιά μας.

Ένα πρόγραμμά γεμάτο τραγούδια από τα πρώτα του χρόνια στη δισκογραφία όπως το χαρακτηριστικό «Δε ζητάω πολλά», το ελκυστικό «Που να βρω μια να σου μοιάζει», την παιχνιδιάρικη «Λόλα», επιλογές από το τελευταίο του album «Κατάστρωμα» όπως το «Φάρος», το μεθυστικό «Ζεστό Κρασί», το «Συγχωροδοπέταλα» αλλά και ένα μουσικό παιχνίδι με τραγούδια  που ο Κωστής αγαπά πολύ ερμηνευμένα με το μοναδικό τρόπο του και με τη βοήθεια των εξαιρετικών μουσικών της μπάντας του: Νίκο Αγγλούπα (ηλεκτρικό μπάσο), Άγγελο Αγγελίδη (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα), Jim Staridas (τρομπόνι), Χρήστο Καλκάνη (κλαρινέτο) και Κρίτωνα Μπελλώνια (κρουστά, τύμπανα).


ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ
Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30
Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμές εισιτηρίων: Η προπώληση ξεκινάει προς 10 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 13 ευρώ. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 15 ευρώ.
                                                                                                                        
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
- στο εκδοτήριο της
 TICKET SERVICES Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
- στα καταστήματα
 PUBLIC σε όλη την Ελλάδα
- στο
 ticketservices.gr
- στο
 tickets.public.gr
- τηλεφωνικά:
 2107234567
Και στα:
  • Ταμείο ΚΘΒΕ - Πλατεία Αριστοτέλους
  • Ταμείο Βασιλικού Θεάτρου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΕΔΩ:
https://www.ticketservices.gr/event/kostis-maravegias-kalokairi-2018/?lang=el


read more " ΚΩΣΤΗΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018 ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ - ΤΟ MΥΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ - Θέατρο Κήπου Δευτέρα 30 ΙουλίουΘέατρο Κήπου
(τηλ. 2310 256 775)


Δευτέρα 30 Ιουλίου

Παιδική παράσταση

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ
ΤΟ MΥΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ 

Ακροβατώντας ανάμεσα στην αγάπη για το παιδί και την αγάπη για το θέατρο σας παρουσιάζουμε την θεατρική παράσταση με τίτλο "Το Μυστικό Κλειδί", που είναι βασισμένη στο διήγημα της Πηνελόπης Δέλτα "Η καρδιά της Βασιλοπούλας".
Πρόκειται για ένα υπέροχο έργο, της συγγραφέως που σημάδεψε με την πένα της την Ελλάδα του 20ου αιώνα και όχι μόνο. Με σεβασμό, αγάπη, σύγχρονη ματιά και μεράκι μεταφέρουμε αυτό το μοναδικό διήγημα στη σκηνή, πλαισιώνοντάς το με ζωντανή μουσική, ευρηματικά σκηνικά - κοστούμια και μαγικούς φωτισμούς...
Είναι ένα κλασσικό έργο που προσεγγίζει την σύγχρονη πραγματικότητα της έλλειψης συναισθημάτων. Μια ατμοσφαιρική παράσταση γεμάτη έντονες στιγμές, γρήγορες εναλλαγές και όμορφη μουσική που θα αγγίξει την ψυχή όλων...
Οι ηθοποιοί ζωντανεύοντας τους ρόλους με μαεστρία, προκαλούν μικρούς και μεγάλους να ταξιδέψουν στο παραμύθι και να αναζητήσουν το νόημα της ζωής...
την αγάπη.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓO
Μια φορά κι έναν καιρό σ ένα μεγάλο νησί ήταν ένας Βασιλιάς καλός που είχε φροντίσει να έχει δουλειά όλος ο λαός. Έτσι, όλοι ζούσαν ήρεμοι κι αγαπημένοι και κανένας δεν γύρευε ν' αφήσει την πατρίδα του για να βρει πλούτη έξω. Ένα πρωί λοιπόν, έμαθε με χαρά ο λαός όλος πως γεννήθηκε στο παλάτι μια Βασιλοπούλα. Όλοι εύχονταν στην μικρή. Πρώτη ήρθε η Μοίρα και ευχήθηκε στην μικρή να μην έχει καρδιά, να μην νιώθει. Όλοι λυπήθηκαν,   όμως μετά ήρθε η ζωή συμπληρώνοντας πως αν η Βασιλοπούλα ήθελε, μπορούσε να βρει ξανά την καρδιά της. Και της έδωσε ένα κλειδί. Μεγαλώνοντας και μη νιώθοντας ακόμα χαρά, λύπη ή αγάπη, παίρνει την απόφαση ακολουθώντας αυτό το κλειδάκι, να αναζητήσει την καρδιά της. Ένα ταξίδι γεμάτο δοκιμασίες ξεκινά κι η δικαίωση δεν αργεί να έρθει.ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΚΕΙΜΕΝΟ: Πηνελόπη Δέλτα
ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: Φώτης Σπύρος - Νίκος Χρηστίδης
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νίκος Χρηστίδης
ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ/ ΣΝΗΝΟΓΡΑΦΙΑ: Βαλεντίνο Βαλάσης - Νάγια Ζαχαράτου
ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ: Γιάννης Μιχαήλ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΩΝ: Απόστολος Τσιτσώνης
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΦΙΣΑΣ: Αναστασία Λουκρέζη
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: Γιάννης Μιχαήλ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: Υπατία Κορνάρου
VIDEO-TRAILER: Απόστολος Τσιτσώνης
ΓΡΑΦΙΣΤΗΚΑ : Μικαέλα Κακκαρίδη Δελληγιάννη
ΒΟΗΘΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Κώστας Αγιασσώτης
MAKEUP: Cathy Jones, Ρετζίνα Κούπε, Μαίρη Μπακάλη, Μαριάννα Παγιάτη

ΠΑΙΖΟΥΝ
   Φώτης Σπύρος,  Φιλίτσα Καλογεράκου, Μελίνα Σπετσιέρη, Νίκη Λειβαδάρη  
                Γιάννης Παπαθανασίου , Νίκος Χρηστίδης

Τιμές εισιτήριου : 8 €  Γενική είσοδος
                                                        6 €  Προπώληση

Ωρα έναρξης : 9.00 μμ
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6942555031
Προπώληση  viva.gr & Θερινός κινηματογράφος ΕΛΛΗΝΙΣ


read more " ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ - ΤΟ MΥΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ - Θέατρο Κήπου Δευτέρα 30 Ιουλίου "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

«See you in Hell, my darling» έργο του μεγάλου Έλληνα δημιουργού Νίκου Νικολαΐδη στην Φρανκφούρτη 20 - 22 Ιουλίου στο Filmforum Höchst.Πλήρης αναδρομή στο έργο του μεγάλου Έλληνα δημιουργού Νίκου Νικολαΐδη
στην Φρανκφούρτη
«See you in Hell, my darling»
«Συμβαίνει η εικόνα που έχω για τον εαυτό μου να μην είναι ιδιαίτερα κολακευτική. Παρόλα αυτά, αν κάποιος θέλει να μάθει πραγματικά ποιος είμαι, δεν έχει παρά να διαβάσει τα βιβλία μου και να δει τις ταινίες μου. Κι αυτό γιατί όλη μου η λογοτεχνική και κινηματογραφική δουλειά στηρίζεται αυστηρά σε προσωπικές εμπειρίες. Με λίγα λόγια αρνούμαι τον ρόλο του “παραμυθά” και  πιστεύω ότι για να μιλήσεις για κάτι πρέπει “να είσαι και συ εκεί..».
Νίκος Νικολαΐδης
Η ταινιοθήκη Filmkollektiv Frankfurt με την υποστήριξη του Hellas Filmbox Berlin συνδιοργανώνουν μια πλήρη αναδρομή στις ταινίες του μεγάλου Έλληνα δημιουργού Νίκου Νικολαΐδη στην Φρανκφούρτη και το Filmforum Höchst, 20 – 22 Ιουλίου 2018. Πρόκειται για το πρώτο πλήρες αφιέρωμα στο έργο του σκηνοθέτη εκτός Ελλάδος. Προσφέρεται, έτσι, για πρώτη φορά η ευκαιρία  στο γερμανικό κοινό να παρακολουθήσει το σώμα της δουλειάς μιας εξαιρετικά επιδραστικής προσωπικότητας στο νέο ελληνικό κινηματογράφο.

Εμπνευσμένος από την λογοτεχνία και χρησιμοποιώντας στιλιστικά στοιχεία από τον αμερικανικό κινηματογράφο είδους, ο σεναριογράφος – σκηνοθέτης – παραγωγός Νίκος Νικολαΐδης αποτελεί μια μοναδική περίπτωση καλλιτέχνη. Αφιέρωσε πάνω από 40 χρόνια της ζωής του στον κινηματογράφο κάνοντάς τον σχεδόν τρόπο ζωής και εφαρμόζοντας ασυνήθιστες νόρμες και τρόπους κινηματογράφησης. Και παρά τις δυσχερείς συνθήκες παραγωγής, στις οποίες βρέθηκε κατά καιρούς, παρέδωσε ένα έργο ολοκληρωμένο και μεγάλης ιδιαιτερότητας.
Όλες οι ταινίες θα προβληθούν στο αυθεντικό αναλογικό format και οι περισσότερες αποτελούν γερμανικές πρεμιέρες. Κάθε προβολή πρόκειται να παρουσιαστεί από Γερμανούς κριτικούς και θεωρητικούς του κινηματογράφου, experts του έργου του Νικολαΐδη,  όπως οι Nikolas Schuppe (Kommkino Nürnberg), Olaf Möller (Ferroni-Brigade). Προγραμματιστής είναι ο κριτικός κινηματογράφου και συνιδρυτής του Berlins Critic Week, Dennis Vetter. Στην τριήμερη αναδρομή θα παρευρεθεί η Michele Valley.
Βιογραφικό Σημείωμα και Εργογραφία

Ο Νίκος Νικολαΐδης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25 Οκτωβρίου 1939. Σπούδασε σκηνοθεσία και σκηνογραφία θεάτρου. Εργάστηκε σε δισκογραφική εταιρεία και ως σκηνοθέτης διαφημιστικών.
Εργάστηκε ως σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός στις ταινίες:
·         Lacrimae Rerum: 1962, μικρού μήκους. Κρατικό Βραβείο υπουργείου Πολιτισμού, επίσημη ελληνική συμμετοχή στο Φεστιβάλ των Καννών, 1964 και στο Φεστιβάλ του Μπιλμπάο, 1965.
·         Άνευ Όρων: 1968, μεσαίου μήκους.
·         Ευριδίκη ΒΑ 2037: 1975, μεγάλου μήκους. Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Κρατικό Βραβείο Υπουργείου Πολιτισμού. Κρατικά Βραβεία: Σκηνογραφίας (Μαρί-Λουίζ Βαρθολομαίου), Μοντάζ (Γιώργος Τριανταφύλλου). Βραβείο Ένωσης Κριτικών Αθηνών. Επίσημη ελληνική συμμετοχή στα Φεστιβάλ του Βερολίνου, της Βιέννης, των Βρυξελλών και της Μπολόνιας.
·         Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα: 1979, μεγάλου μήκους. Βραβείο Σκηνοθεσίας, Ερμηνείας Α’ Ανδρικού Ρόλου (Χρήστος Βαλαβανίδης), Ήχου (Μαρίνος Αθανασόπουλος), Μοντάζ (Ανδρέας Ανδρεαδάκης) στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Κρατικό Βραβείο Υπουργείου Πολιτισμού. Βραβείο Ένωσης Κριτικών Αθηνών.
·         Γλυκιά Συμμορία: 1983, μεγάλου μήκους. Βραβείο Ερμηνείας Α’ Ανδρικού Ρόλου (Τάκης Σπυριδάκης), Φωτογραφίας (Άρης Σταύρου), Σκηνογραφίας (Μαρί-Λουίζ Βαρθολομαίου), Ήχου (Μαρίνος Αθανασόπουλος), Μοντάζ (Ανδρέας Ανδρεαδάκης) στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Κρατικό Βραβείο Υπουργείου Πολιτισμού. Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας της Ένωσης Κριτικών Αθηνών.
·         Πρωινή Περίπολος: 1987, μεγάλου μήκους. Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Κρατικά Βραβεία: Σκηνογραφίας (Μαρί-Λουίζ Βαρθολομαίου), Φωτογραφίας (Ντίνος Κατσουρίδης). Επίσημη Ελληνική συμμετοχή στα Φεστιβάλ του Αβοριάζ και της Πορτογαλίας.
·         Singapore Sling: 1990, μεγάλου μήκους. Βραβείο Σκηνοθεσίας, Ερμηνείας Α’ Γυναικείου Ρόλου (Meredyth Herold), Φωτογραφίας (Άρης Σταύρου) στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Κρατικά Βραβεία: Σκηνογραφίας (Μαρί-Λουίζ Βαρθολομαίου), Μοντάζ (Ανδρέας Ανδρεαδάκης). Επίσημη Ελληνική συμμετοχή στα Φεστιβάλ των Βρυξελλών, του Άμστερνταμ, του Ρίμινι, του Τορόντο κ.ά
·         Το Κορίτσι Με Τις Βαλίτσες: 1993, μεγάλου μήκους, τηλεταινία.
·         Θα σε δω στην κόλαση αγάπη μου: 1999, μεγάλου μήκους. Επίσημη ελληνική συμμετοχή στο Φεστιβάλ των Βρυξελλών.
·         Ο Χαμένος Τα Παίρνει Όλα: 2002, μεγάλου μήκους. Κρατικά Βραβεία: Σκηνοθεσίας, Φωτογραφίας (Κωστής Γκίκας).
·         The Zero Years: 2005, μεγάλου μήκους. Κρατικό Βραβείο: Σκηνογραφίας (Μαρί-Λουίζ Βαρθολομαίου).

Βιβλία: Οι Τυμβωρύχοι - Διηγήματα, 1964,  Ο Οργισμένος Βαλκάνιος - Μυθιστόρημα, 1977, Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμα - Σενάριο, 1980, Γλυκιά Συμμορία - Σενάριο, 1984, Γουρούνια στον άνεμο - Μυθιστόρημα, 1992, Ο χαμένος τα παίρνει όλα - Σενάριο, 2003,        Μια στεκιά στο μάτι τού Μοντεζούμα - Μυθιστόρημα, 2007.

Θέατρο: Τα 7 κουτιά της Πανδώρας του Βασίλη Ζιώγα, 1996

To πρόγραμμα

Παρασκευή, 20 Ιουλίου
20:00
Opening reception
Διαφημιστικά
NN + Ο χαμένος τα παίρνει όλα + Συζήτηση με την Michele Valley
23:00 Θα σε δω στην κόλαση, αγάπη μου

Σάββατο, 21 Ιουλίου
15:00 Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα
19:00 Γλυκιά Συμμορία + Συζήτηση με την
Michele Valley
22:15
Singapore Sling
 περίπου 01.00 (=
surprise screening) TELEVISION FILM

Sunday, 22 July
15:00
Eυριδίκη BA
17:00 Πρωινή Περίπολος + Συζήτηση με την
Michele Valley
20:00 Διαφημιστικά του
NN + Lacrimae Rerum + The Zero Years  


Υποστηρικτής: Hesen Film und Media

Partners: Filmforumhöchst, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Kultur Forum Frankfurt, Hellas Filmbox Berlinread more " «See you in Hell, my darling» έργο του μεγάλου Έλληνα δημιουργού Νίκου Νικολαΐδη στην Φρανκφούρτη 20 - 22 Ιουλίου στο Filmforum Höchst. "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »