Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου με αέρα Τσεχίας στις 7 Ιουλίου 2018.Μαζί της δύο άνθρωποι γέννημα θρέμμα της Πιερίας: ο μαέστρος Βλαδίμηρος Συμεωνίδης και ο σολίστ Πάρις Τσενίκογλου.

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) μεταφέρεται στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου για μια συναυλία με αέρα Τσεχίας στις 7 Ιουλίου 2018. Μαζί της δύο άνθρωποι γέννημα θρέμμα της Πιερίας: ο μαέστρος Βλαδίμηρος Συμεωνίδης και ο σολίστ Πάρις Τσενίκογλου. Η ΚΟΘ θα ερμηνεύσει έργα Ρόμπερτ Σούμαν: το Κονσέρτο για Πιάνο, Αντονίν Ντβόρζακ: την Ενάτη συμφωνία – την πιο γνωστή Ενάτη μετά του Μπετόβεν- και Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ: Την Εισαγωγή από Ντον Τζιοβάνι.
Ο Βλαδίμηρος Συμεωνίδης – μαέστρος της ΚΟΘ- σκέφτηκε πως εφόσον τιμώμενη χώρα του Φεστιβάλ Ολύμπου φέτος είναι η Τσεχία καλό θα ήταν το πρόγραμμα να σχετίζεται με αυτή. Έτσι επέλεξε την 9η Συμφωνία –του Νέου Κόσμου- του Ντβόρζακ του σημαντικότερου Τσέχου μουσικού ο οποίος μάλιστα την παρουσίασε και στη Νέα Υόρκη στις αρχές του περασμένου αιώνα. Επίσης, τον Ντον Τζιοβάνι του Μότσαρτ. Η σχέση του έργου με την Τσεχία είναι πως έκανε πρεμιέρα στην Πράγα. Τέλος, το έργο του Σούμαν κονσέρτο για πιάνο, ένα από τα δημοφιλέστερα, το οποίο ταιριάζει απόλυτα στον σολίστ, έναν πάρα πολύ σπουδαίο Κατερινιώτη ο οποίος διαπρέπει στην Αυστρία τον Πάρι Τσενίκογλου. Ακόμη, αναφορικά με τη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου ο κος Συμεωνίδης είπε πως είναι πολύ σημαντικό για κάθε καλλιτέχνη να παίζει σε φορτισμένους με τέτοια ενέργεια και φυσική ομορφιά χώρους στις παρυφές του Ολύμπου, πολύ δε περισσότερο για τον ίδιο που κατάγεται από εκεί.
Από τη δική του πλευρά ο σολίστ Πάρις Τσενίκογλου δήλωσε πως τόσο ο χώρος όσο και η συνεργασία με την ΚΟΘ είναι σημαντική, πως έχουν ξαναπαίξει στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου αν και με διαφορετικό πρόγραμμα. Ανέφερε πως είναι η 3η φορά που συνεργάζεται με τον Βλαδίμηρο Συμεωνίδη και πως χαίρεται ιδιαίτερα και για τη σημαντικότητα του αρχαιολογικού χώρου με την καταπληκτική ατμόσφαιρα καθώς και για τη συνεργασία με την ΚΟΘ. Σε ό,τι αφορά το έργο που θα ερμηνεύσουν ανέφερε πως είναι το Κονσέρτο για Πιάνο, από τα δημοφιλέστερα του ρομαντικού συνθέτη Σούμαν, το οποίο έχει πολύ μεγάλες τεχνικές και μουσικές απαιτήσεις. Συμφώνησαν με τον μαέστρο πως αυτό το έργο, το οποίο είναι από τα σπουδαιότερα κονσέρτα για πιάνο, είναι η κατάλληλη επιλογή για τον χώρο και για μια ανοιχτή συναυλία. Τέλος πως ο ίδιος ζώντας επί δεκαπενταετίας στο εξωτερικό είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα παίξει στο κοινό της γενέτειράς του, της Κατερίνης, θα κάνει αυτό που αγαπά και θα το μοιραστεί με τους δικούς του ανθρώπους.
Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ
Για παιδιά και μαθητές Ωδείων: 5 ευρώ
Για όσους ενδιαφέρονται ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου προτίθεται να μισθώσει πούλμαν τα οποία θα ξεκινήσουν από τον Λευκό Πύργο Θεσσαλονίκης στις 19:00 το απόγευμα της συναυλίας και θα αναχωρήσουν από το Δίον μετά το πέρας της συναυλίας με προορισμό και πάλι τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης.
Αν υπάρξει ενδιαφέρον ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου θα διαθέσει και ξεναγό για μια δωρεάν ξενάγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο του Δίου.
Εισιτήριο διαδρομής με επιστροφή +10€
Δηλώσεις /Κρατήσεις: https://goo.gl/forms/71Ebr0at21gm8m0u2

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΕ ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στους θεατές παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς τους στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου με το Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Κατερίνης. Το εισιτήριο στοιχίζει 1.70€ /διαδρομή.
Αφετηρία: Κεντρική Στάση Ευκαρπίδη
Ώρα αναχώρησης: 20:00
Επιστροφή: Μετά το πέρας της παράστασης
Στην εξαιρετική σπάνια περίπτωση συμμετοχής λιγότερο από 10 επιβάτες, ως κατώτερο όριο, το δρομολόγιο δεν θα εκτελείται.

read more " Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου με αέρα Τσεχίας στις 7 Ιουλίου 2018.Μαζί της δύο άνθρωποι γέννημα θρέμμα της Πιερίας: ο μαέστρος Βλαδίμηρος Συμεωνίδης και ο σολίστ Πάρις Τσενίκογλου. "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Η ΟΠΕΡΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ με τον Φίλιππο Μοδινό και την Κασσάνδρα Δημοπούλου σε άριες και ντουέτα από διάσημες όπερες. με ελεύθερη είσοδο


Η Εταιρία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος σε συνεργασία με τους Φίλους της Νέας Παραλίας, σας παρουσιάζουν μία συναυλία όπερας κάτω από τον όμορφο ουρανό, στις 11 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο του Κήπου των Εποχών, στη Νέα Παραλία. Θα έχουμε τη χαρά να ακούσουμε λυρικούς καλλιτέχνες από το εξωτερικό, μαζί με τον Φίλιππο Μοδινό και την Κασσάνδρα Δημοπούλου σε άριες και ντουέτα από διάσημες όπερες. 
Μια μαγευτική οπερατική νύχτα καλοκαιριού δωρεάν για το κοινό της Θεσσαλονίκης.
Αμφιθέατρο Κήπου των Εποχών (Στάση Σχολή Τυφλών)
read more " Η ΟΠΕΡΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ με τον Φίλιππο Μοδινό και την Κασσάνδρα Δημοπούλου σε άριες και ντουέτα από διάσημες όπερες. με ελεύθερη είσοδο "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Πλούτος του Αριστοφάνη 13 & 14 Ιουλίου Αρχαίο Θέατρο ΕπιδαύρουΠλούτος του Αριστοφάνη


13 & 14 Ιουλίου Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Το Εθνικό Θέατρο  πραγματοποιεί το φετινό καλοκαίρι μια νέα συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο Βελιγραδίου (Σερβία), παρουσιάζοντας τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, σε διασκευή - σκηνοθεσία Nikita Milivojevic. Μια παράσταση που στοχάζεται πάνω στο κεντρικό ερώτημα που θέτει ο Αριστοφάνης για τον τρόπο κατανομής του πλούτου και εξετάζει τις αναγωγές του στο σήμερα. 

Υπόθεση
Ο Χρεμύλος μετά την επίσκεψή του στο μαντείο των Δελφών επιστρέφει φέρνοντάς μαζί του έναν τυφλό γέρο άντρα, ύστερα από παραίνεση του Απόλλωνα. Με τη βοήθεια του δούλου του, Καρίωνα, ανακαλύπτει πως ο άντρας που έχει πάρει στο κατόπι δεν είναι άλλος από τον Πλούτο. Ο Χρεμύλος και όλοι οι τίμιοι συμπολίτες του θα ευημερήσουν, αν ο Πλούτος ξαναδεί το «φως το αληθινό». Η θεραπεία του Ασκληπιού στέφεται με επιτυχία κι η δικαιοσύνη αποκαθίσταται. Η Πενία (Φτώχεια) που τόσο καιρό διαφέντευε την πόλη, προσπαθεί τώρα να υπερασπιστεί τις χάρες της φτωχής πλην τίμιας ζωής. αλλά οι Αθηναίοι δεν πείθονται και σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν τον Πλούτο στην παλιά του θέση, στο πίσω μέρος του ναού της Αθηνάς (εκεί όπου φυλάσσονταν τα χρήματα του Δημοσίου).


Ο σκηνοθέτης σημειώνει:
Μία από τις μεγάλες μου απορίες εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί η ύπαρξη διάφορων λιστών διανομής του πλούτου ανά τον κόσμο. Πώς είναι δυνατόν 100 άνθρωποι να είναι πλουσιότεροι από τη μισή ανθρωπότητα... Τι κόσμος είναι αυτός; Το αν ο Πλούτος είναι τυφλός ή βλέπει πολύ καλά τί κάνει μοιάζει παντελώς αδιάφορο: οι πλούσιοι γίνονται όλο και πιο πλούσιοι, οι φτωχοί όλο και πιο φτωχοί. Από τον καιρό του Αριστοφάνη μέχρι σήμερα τα πράγματα μοιάζουν να μην έχουν αλλάξει καθόλου. Ο Πλούτος προφανώς είναι ακόμη ο πιο ισχυρός Θεός του πλανήτη, η κινητήρια δύναμη του κόσμου, ενώ διάφορα «οικονομικά συμφέροντα» καθορίζουν τα πάντα. Η Ελλάδα και η Σερβία (και με ευρύτερη έννοια και ολόκληρα τα Βαλκάνια), είναι οι δύο όψεις του νομίσματος στα ψιλά του Πλούτου. Ο ρόλος μας σε τούτη την επ’ άπειρον επίκαιρη παγκόσμια κωμωδία είναι πάντα ίδιος: κορώνα ή γράμματα για μας δεν υπάρχει διαφορά.

Αναλυτικά η περιοδεία:
2/9,  Ελευσίνα (Παλαιό Ελαιουργείο)
6/9, Θεσσαλονίκη (Θέατρο Δάσους)
10/9 Ωδείο Ηρώδου Αττικού
14/9, Παπάγου
19-29/9 Βελιγράδι

Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου
Ταυτότητα παράστασης
Διασκευή - Σκηνοθεσία: Νικίτα Μιλιβόγεβιτς 
Προσαρμογή κειμένου - Πρωτότυποι στίχοι τραγουδιών: Γιάννης Αστερής 
Μεταφράσεις - Β' Βοηθός Σκηνοθέτη: Ισμήνη Ραντούλοβιτς
Σκηνικά: Kenny MacLellan
Κοστούμια: Marina Medenica
Συνθέτης: Άγγελος Τριανταφύλλου
Φωτιστής: Αλέκος Αναστασίου
Χορογράφος: Amalia Bennett
​Βοηθός Σκηνοθέτη: Άντα Πουράνη

Διανομή
Χρεμύλος: Γιώργος Γάλλος 
Καρίων:  Στέλιος Ιακωβίδης
Πλούτος: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος 
Βλεψίδημος: Μάνος Βακούσης 
Φτώχεια / Βοηθός Ασκληπιού: Γαλήνη Χατζηπασχάλη 
Ασκληπιός/ Χορός: Γιάννης Κότσιφας
Γυναίκα Χρεμύλου/Δίκαιος/ Χορός: Κώστας Κορωναίος
Μεσάζοντας/Ερμής/ Χορός: Μιχάλης Τιτόπουλος 
Γυναίκα/ Χορός: Μαρία Διακοπαναγιώτου

Κορυφαίος Χορού: Nenad Maričić

Μουσικοί παράστασης:
Δημήτρης Κατσίβελος (τρομπέτα), Κώστας Σαπούνης (τρομπέτα β),  Σπύρος Νίκας (σαξόφωνο), Λεωνίδας Παλαμιώτης (τρομπόνι), Ρενάτο Κούσι (τρομπόνι β),  Στρατής Σκουρκέας (κρουστά), Μενέλαος Μωραΐτης (τούμπα),  Γιώργος Δούσος  (κλαρίνο​)​

Χορηγοί παράστασης:
 Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια
&
Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού  


Φωτογράφος παράστασης: Πάτροκλος Σκαφίδας

Η προπώληση των εισιτηρίων για τις παραστάσεις της Επιδαύρου πραγματοποιείται από το Ελληνικό Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39, στοά Πεσμαζόγλου), www.greekfestival.gr και στα καταστήματα Public.  Ειδικές προσφορές στο 210.5288178-179

Πληροφορίες: Τμήμα Προβολής και Επικοινωνίας
                       τηλ. 210.5288164 και 210.5288111


read more " Πλούτος του Αριστοφάνη 13 & 14 Ιουλίου Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Κώστας Καρακίτσος «Χρωματόδρομοι» Σάββατο 7 Ιουλίου – Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018Κώστας Καρακίτσος
«Χρωματόδρομοι»


Σάββατο 7 Ιουλίου – Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

                                                      
Στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων σκεφτήκαμε να ρίξουμε χρώμα στους δρόμους.

Ο Κώστας Καρακίτσος ρίχνει χρώμα στους δρόμους που συναντιόμαστε, διαμαρτυρόμαστε, μιλάμε και ονειρευόμαστε, που μοχθούμε και τρέχουμε, στους δρόμους που κυκλοφορούν οι ιδέες και οι άνθρωποι αυτής της πόλης. Σε αυτές τις αρτηρίες που συνδέουν τους κατοίκους με τον τόπο τους και γίνονται πέρασμα για φιλία και επικοινωνία.
Μια επιλογή τεσσάρων σημείων στην καρδιά της Καβάλας θα χρωματιστεί από μια μικρή ομάδα δημιουργών μέσα σε μια νύχτα και θα αποτελέσει ένα ενδιαφέρον, ελπίζουμε, ξάφνιασμα στους πολίτες που διασχίζουν αυτούς τους δρόμους.
Πρόκειται για μία παρέμβαση που θα σβηστεί με το πέρασμα των ημερών, επιτρέποντας στον καθένα να κρατήσει το δικό του αφήγημα σχετικά με το πώς θα ήθελε την πόλη του, το χώρο του, τη ζωή του.

Ο Κώστας Καρακίτσος είναι κεραμίστας γεννημένος στην Καβάλα.
Έχει πάρει μέρος σε σημαντικές εκθέσεις και έχει πολλές συμμετοχές σε συμπόσια κεραμικής και ζωγραφικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και μουσεία.
Τα τελευταία 12 χρόνια μετέφερε το εργαστήριό του στην Αβραμυλιά ένα χωριό στον δήμο Νέστου όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

read more " Κώστας Καρακίτσος «Χρωματόδρομοι» Σάββατο 7 Ιουλίου – Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018 "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

«ΑΧΑΡΝΗΣ» του Αριστοφάνη από 2 Ιουλίου ξεκινούν την περιοδεία τους σε όλη τη χώρα.«ΑΧΑΡΝΗΣ»
του Αριστοφάνη

Με 15.000 στο σύνολο των θεατών, ξεκίνησε το Φεστιβάλ Επιδαύρου την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Ιουνίου, με το έργο του Αριστοφάνη «Αχαρνής», σε απόδοση και σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου. Ο Πέτρος Φιλιππίδης στο ρόλο του Δικαιόπολι και βασικούς πρωταγωνιστές τους Παύλο Χαϊκάλη (Λάμαχος), Κώστα Κόκλα (Μεγαρίτης), Τάκη Παπαματθαίου (Θηβαίος) και Ιωάννη Παπαζήση (Ευριπίδης). Στην παράσταση πρωταγωνιστεί επίσης ο Χορός των Αχαρνέων, που αποτελείται από 14 ηθοποιούς και μουσικούς. Το κοινό υποδέχτηκε με ενθουσιασμό την παράσταση και τις δυο ημέρες, αποθεώνοντας τους πρωταγωνιστές και τον σκηνοθέτη.
Οι «Αχαρνής» από 2 Ιουλίου ξεκινούν την περιοδεία τους σε όλη τη χώρα.
Το έργο:
Αθήνα 425 πχ., έκτη χρονιά του Πελοποννησιακού πολέμου. Ο Δικαιόπολις, ένας αγρότης της Αττικής, απελπισμένος από τις ταλαιπωρίες, αποφασίζει να μιλήσει για την ειρήνη στην Εκκλησία του Δήμου. Στην Πνύκα δε βρίσκει κανέναν από τους συνέδρους, οι οποίοι συνήθως αργούν, και όταν εμφανιστούν σπανίως συζητούν για τα φλέγοντα ζητήματα. Ο Δικαιόπολις αδίκως προσπαθεί να τους πείσει για την αναγκαιότητα της ειρήνης. Οι κήρυκες τον κατεβάζουν κάτω, γιατί ήρθαν οι Πρέσβεις από την Περσία που θα ‘φερναν «έξωθεν βοήθεια». Γίνεται μια αλλοπρόσαλη συζήτηση με τα πιο άσχετα θέματα.
Ο Δικαιόπολις αποφασίζει να στείλει τον Αμφίθεο στη Σπάρτη, για να συνάψει  ειρήνη. Όταν εκείνος γυρίζει με τη συνθήκη, τον κυνηγούν οι καρβουνιάρηδες Αχαρνιώτες που δε θέλουν ειρήνη με τους Σπαρτιάτες, γιατί τους κατέστρεψαν τα κτήματα.
Ο Δικαιόπολις, με την ειρήνη στα χέρια του, ορίζει τη δική του «επικράτεια» έξω από το σπίτι του, για να εμπορεύεται ελεύθερα ακόμα και με τα Μέγαρα και τη Βοιωτία, που τους είχαν σε εμπάργκο. Οι Αχαρνιώτες του επιτίθενται, ενώ εκείνος προσπαθεί να τους πείσει ότι η συνέχεια του πολέμου δεν τους συμφέρει. Για να τον λυπηθούν, επισκέπτεται τον Ευριπίδη να του δώσει κουρελιασμένα ρούχα από παραστάσεις  του, ώστε να μοιάζει με ζητιάνο. Ακολουθούν σπαρταριστά επεισόδια, ενώ το έργο   τελειώνει με ένα γλέντι και διαγωνισμό για το ποιος θα πιει περισσότερο κρασί. Νικάει ο Δικαιόπολις, έχοντας στην αγκαλιά του δυο πανέμορφες εταίρες, ενώ ο πολεμοκάπηλος Λάμαχος γυρίζει από τις μάχες πληγωμένος και σε άθλια κατάσταση.

Σημείωμα του σκηνοθέτη:
Ο δεκαεννιάχρονος Αριστοφάνης παρουσίασε την κωμωδία «Αχαρνής» στα Λήναια το 425 π.Χ., στον έκτο χρόνο του Πελοποννησιακού πολέμου, αποσπώντας το πρώτο βραβείο. Στόχος του ήταν να γελοιοποιήσει τον πόλεμο και τους πολεμοκάπηλους και να εκφράσει τη λαχτάρα των ανθρώπων για ειρηνική ζωή. Τοποθετεί τη δράση του έργου στην αγροτική περιοχή της Αττικής, Αχαρνές, το σημερινό Μενίδι. Δεν ξεχνά πως η κωμωδία γεννήθηκε από λαϊκές λατρευτικές τελετές της γονιμότητας. Στους «Αχαρνής» υπάρχουν αρκετές αναφορές στον Διόνυσο∙ σε μια σκηνή του έργου, ο αγρότης Δικαιόπολις και η οικογένειά του τελούν πομπή του φαλλού και τον υμνούν μ’ ένα φαλλικό άσμα. Με έξοχες κωμικές σκηνές που κρατούν από τα μεγαρικά σκώμματα και τον ορμητικό και ολοζώντανο χορό των καρβουνιάρηδων από το Μενίδι, ο Αριστοφάνης μας χαρίζει μια θαυμάσια κωμωδία, σαν ξέφρενο διονυσιακό πανηγύρι. Η παράστασή μας φιλοδοξεί να βρει το δρόμο της μέσα από τις λαϊκές μας παραδόσεις, που συγγενεύουν ολοφάνερα με το διάχυτο στους “Αχαρνής” διονυσιακό πνεύμα.

Συντελεστές:

Απόδοση - Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος
Χορογραφίες: Έλενα Γεροδήμου, Κώστας Τσιάνος
Σκηνογραφία – Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Μουσική: Γιώργος Ανδρέου
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Λουκία Στεργίου
Artwork/Σχεδιασμός προγράμματος: Κάρολος Πορφύρης
Παραγωγή: ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΑΓΑΡΗ

Παίζουν:
Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Κώστας Κόκλας, Τάκης Παπαματθαίου,
Ιωάννης Παπαζήσης.
Χορός (αλφαβητικά): Βατικιώτης Νίκος, Ζουγανέλης Αλέξανδρος, Καμμένος Παναγιώτης, Κατσώλης Παναγιώτης, Κοράκης Κωνσταντίνος, Κυπαρίσσης Βαγγέλης, Κωστάκης Ηρακλής, Μαγγόνας Αλκιβιάδης, Παυλίδης Παύλος, Πετκίδης Μάριος, Σταμούλης Γρηγόρης, Τσουρουνάκης Γιώργος, Φλέουρας Χάρης, Χιώτης Χάρης. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ
·         Δευτέρα 02/07  και Τρίτη 03/07- Ρωμαϊκό Ωδείο
·        Τετάρτη 04/07 - Υπαίθριο θέατρο ΕΗΜ - Φρόντζου
·        Πέμπτη 05/07 -Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας
·        Σάββατο 07/07- Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
·        Κυριακή 08/07 και Δευτέρα 09/07 - Κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης
·        Τρίτη 10/07 - Θέατρο "Ερωφίλη" Φορτέτζα
·        Πέμπτη 12/07 - Βεάκειο Θέατρο
·        Παρασκευή 13/07 - Θέατρο Πέτρας
·        Σάββατο 14/07 και Κυριακή 15/07 - Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου
·        Δευτέρα 16/07 - Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη
·        Τρίτη 17/07 - Δημοτικό Θέατρο Βόλου Μελίνα Μερκούρη
·        Τετάρτη 18/07, Πέμπτη 19/07 και Παρασκευή 20/07 - Θέατρο Δάσους
·        Σάββατο 21/07 – Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης
·        Δευτέρα 23/07 - Ανοιχτό Αμφιθέατρο ΤΕΙ Σερρών
·        Τρίτη 24/07 - Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής
·        Τετάρτη 25/07 – Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Ξάνθης
·        Πέμπτη 26/07 – Θέατρο Οικοπάρκο “ΑΛΤΙΝΑΛΜΑΖΗ”
·        Παρασκευή 27/07 και Σάββατο 28/07 - Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων
·        Κυριακή 29/07 – Αρχαίο Θέατρο Δίον
·        Δευτέρα 30/07 - Αμφιθέατρο Σίβηρης
·        Τρίτη 31/07 - Ανοιχτό Θέατρο Μουδανιών
·        Παρασκευή 03/08 - Υπαίθριο Θέατρο Δελφών "Φρύνιχος"
·        Σάββατο 04/08 – Ανοιχτό Θέατρο Ορέστης Μακρής
·        Κυριακή 05/08 - Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου
·        Τρίτη 07/08 - Υπαίθριο Θέατρο Αιγιαλείας Γ. Παππάς
·        Τετάρτη 08/08 – Ανοιχτό Θέατρο Φλόκα
·        Πέμπτη 09/08 - Αρχαίο Θέατρο Άργους
·        Σάββατο 11/08 - Αρχαίο θέατρο Οινιαδών Ι.Π. Μεσολογγίου
·        Κυριακή 12/08 - Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας
·        Δευτέρα 13/08 - Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης
·        Δευτέρα 27/08 - Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη
·        Τρίτη 28/08 - Κηποθέατρο Αλκαζάρ
·        Τετάρτη 29/08 - Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Φρούριο Τρικάλων
·        Πέμπτη 30/08 – Δημοτικό Θέατρο Μοσχοποδίου
·        Παρασκευή 31/08 - Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας
·        Σάββατο 01/09 – Ωδείο Ηρώδου Αττικού
·        Δευτέρα 03/09 – Ανοιχτό Θέατρο Κρύας Λιβαδειάς
·        Τρίτη 04/09 - Δημοτικό Θέατρο "Αλέξης Μινωτής"
·        Πέμπτη 06/09 - Δημοτικό Θέατρο Μ. Θεοδωράκη, Μενίδι
·        Κυριακή 09/09 – Δημοτικό Θέατρο “Θ. Βέγγος”
Γραφείο παραγωγής: 210 8221250

read more " «ΑΧΑΡΝΗΣ» του Αριστοφάνη από 2 Ιουλίου ξεκινούν την περιοδεία τους σε όλη τη χώρα. "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

H «Άγρια Δύση» του Θοδωρή Αθερίδη στο Φρούριο Καβάλας Τρίτη 10 Ιουλίου, ώρα 21.3061o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών – Create4Art
Θοδωρή Αθερίδη
«Άγρια Δύση»

Φρούριο Καβάλας
Τρίτη 10 Ιουλίου, ώρα 21.30


Την παράσταση «Άγρια Δύση» του Θοδωρή Αθερίδη, μία κωμωδία γεμάτη γέλιο, πάθος για τη ζωή, τον έρωτα και την αγάπη για την Ελλάδα, παρουσιάζουν το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών και η Create4Art, την Τρίτη 10 Ιουλίου στις 21.30 στο Φρούριο Καβάλας στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων.ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:
Τούτο το καλοκαίρι η κωμωδία του Θοδωρή Αθερίδη, «Άγρια Δύση» περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα. Μία κωμωδία Western με φόντο την Κρήτη, γεμάτη γέλιο, πάθος για τη ζωή, τον έρωτα, την αγάπη και την Ελλάδα!
Μια δυναμική μάνα με τα δίδυμα παιδιά της, ένας ανεκπλήρωτος καουμπόικος έρωτας, ένα τρελό κυνήγι θησαυρού, ένα κρυμμένο διαμάντι που βγάζει στη φόρα κρυμμένα μυστικά, ανατροπές, ίντριγκες, γέλιο και πολλή μεγάλη τρυφερότητα…
Όλα αυτά στο Κρητικό γουέστερν του Θοδωρή Αθερίδη «Άγρια Δύση»!


Συντελεστές:
Συγγραφέας: Θοδωρής Αθερίδης
Σκηνοθεσία: Μπέσσυ Μάλφα
Σκηνικά: Λία Ασβεστά
Μουσική: Γιώργος Χατζής
Κοστούμια: Ελένη Μπλέτσα
Φωτισμοί: Μιχάλης Κουβόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μπέσσυ Μάλφα, Πηνελόπη Πλάκα, Τάσος Κονταράτος«Άγρια Δύση» του Θοδωρή Αθερίδη
Φρούριο Καβάλας
Τρίτη 10 Ιουλίου, ώρα 21.30
Απαγορεύεται η είσοδος στο θέατρο μετά την έναρξη της παράστασης.ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Προπώληση: 13 €
Ταμείο: 16 € Γενική Είσοδος, 13 € Παιδικό, Φοιτητικό, Πολυτέκνων και Ανέργων

Η προσκόμιση της κάρτας ανεργίας, της κάρτας πολυτέκνων και της φοιτητικής ταυτότητας είναι απαραίτητες στην Είσοδο του Θέατρου και ΌΧΙ κατά την έκδοση του εισιτηρίου.


Προπώληση:
Καβάλα: Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 18:00 μέχρι τις 21:00, ενώ την ημέρα της παράστασης θα γίνεται προπώληση στο ταμείο του Φρουρίου Καβάλας από τις 19:30 το απόγευμα.

Δράμα: «Granazi Store» Γ. Παπανδρέου 21, Τηλ. 2521045812

Ξάνθη: Βιβλιοπωλείο «ΔΥΟ», Βενιζέλου 29, τηλ: 25410-27777


Ηλεκτρονική Προπώληση: viva.gr


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

read more " H «Άγρια Δύση» του Θοδωρή Αθερίδη στο Φρούριο Καβάλας Τρίτη 10 Ιουλίου, ώρα 21.30 "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Ο Στέλιος Κούκος παρουσιάζει τα -Καραβάκια- στη «Ζώγια»Στέλιος Κούκος
Καραβάκια στη «Ζώγια»
Αλεξάνδρου Σβώλου 54, Θεσσαλονίκη
Από 2 Ιουλίου έως τέλος Αυγούστου
Εγκαίνια: Πέμπτη 5 Ιουλίου, 20.00

Πού πας καραβάκι με τέτοιον καιρό;
Ένας στόλος πιάνει λιμάνι στη «Ζώγια»!
Έτσι κι αλλιώς της «Σαλονίκης μοναχά της πρέπει το καράβι»!


Καραβάκια με αυτοσχέδια πανιά, φανταστικά, καρδιακά, ενίοτε πεποικιλμένα σαν παλαιικό κέντημα, σταυροβελονιά για παράδειγμα -σίγουρα πάντως όχι μηχανής- καμωμένα ως εργόχειρο, σμιλεύοντας και αναμοχλεύοντας παιδιόφραστα τον χρόνο και τον κόσμο.
Πασιφανής η πεντζικική αισθητική έμπνευση, χωρίς βεβαίως τη χρήση της ψηφαριθμητικής μεθόδου εξακρίβωσης της αλήθειας των πραγμάτων του κραταιού Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη, αλλά με σύμβολα που φιλοδοξούν να γονιμοποιήσουν τον λευκό κάμπο του χαρτιού και να προσδώσουν ιλαρότητα και ευφροσύνη.

Τα «Καραβάκια» του Στέλιου Κούκου, θα εκτίθενται στη «Ζώγια», στο γνωστό καλλιτεχνικό χώρο και τόπο συνάντησης της Θεσσαλονίκης, από 2 Ιουλίου έως τέλος Αυγούστου.
Εγκαίνια την Πέμπτη, 5 Ιουλίου, στις 20.00

Επιμελητής έκθεσης: Δημήτρης Παπαγεωργίου.
Κορνίζες: Κλεάνθης Παπαδόπουλος.
Αφίσα: Θανάσης Γεωργίου (geographik - Thanasis Georgiou).
Αγαθής μνήμης ένεκεν στους:
Βασίλη
Βουτέρο, Δημήτρη Δηβίδη, Φώτη Φερενίδη, Γιώργο Πούπη, Λάζαρο Χατζηνάκο, Αντώνιο-Αιμίλιο Ταχιάο, Γιάννη Χατζηγώγα

Ο Στέλιος Κούκος γεννήθηκε στη Λευκωσία και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Εργάστηκε ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον σταθμό «Λόγου και Τέχνης, 100,5» του δήμου Θεσσαλονίκης και ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες «Θεσσαλονίκη» και «Μακεδονία».Εξέδωσε την ποιητική συλλογή «Πράος έρως» στις εκδόσεις Πανσέληνος, δημοσίευσε την ποιητική συλλογή «Ζώον Θαλασσινόν» στο περιοδικό Poetix. Εξέδωσε επίσης το βιβλίο «Ωριμάζει μέσα μου ο Παπαδιαμάντης», με επιμύθιο του Θανάση Γεωργιάδη και ζωγραφιές του Χρίστου Γουσίδη στις εκδόσεις Λογείον.

read more " Ο Στέλιος Κούκος παρουσιάζει τα -Καραβάκια- στη «Ζώγια» "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »