Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τη «Φανταστική Συμφωνία» του Hector Berlioz


ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
Γράψτε το όνομα σας στο gr4you.ning@gmail.com

Φανταστική Συμφωνία
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τη «Φανταστική Συμφωνία» του Hector Berlioz, ένα έργο ορόσημο στην ιστορία της μουσικής, αφού ήταν αυτό που δημιούργησε ουσιαστικά την προγραμματική μουσική, ενώ άσκησε τεράστια επίδραση στους συνθέτες του ρομαντισμού με την ελευθερία της έκφρασης και την πρωτόγνωρη για την εποχή του ενορχήστρωση. Το έργο χτίζεται γύρω από την ‘έμμονη ιδέα’ του καλλιτέχνη, την αγαπημένη του, με μία χαρακτηριστική μελωδία που σκιαγραφεί την προσωπικότητά της.  


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τις ‘Δύο Σκανδιναβικές Μελωδικές’, με τις οποίες ο Edvard Grieg περιγράφει τα άγρια τοπία της σκανδιναβικής γης μέσα από λαϊκές μελωδίες της πατρίδας του και το απαιτητικό ‘Κοντσέρτο για τρομπόνι’ του Δανού συνθέτη Launy Grøndahl, που ερμηνεύει ο ταλαντούχος Κερκυραίος Άγγελος Κρητικός. Την Κ.Ο.Θ. διευθύνει ο σπουδαίος Ισραηλινός μαέστρος Yoav Talmi.Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 20:30
Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.

Διεύθυνση ορχήστρας: Yoav Talmi
Τρομπόνι: Άγγελος Κρητικός


Πρόγραμμα:
Έντβαρντ Γκρηγκ (1843-1907):  Δύο Σκανδιναβικές Μελωδίες για ορχήστρα εγχόρδων, έργο 63
Λάουνι Γκρένταλ (1886-1960) Κοντσέρτο για τρομπόνι και ορχήστρα
Εκτόρ Μπερλιόζ (1803-1869):  Φανταστική Συμφωνία, έργο 14
Τιμές εισιτηρίων:
Πλατεία 15 €
Εξώστης 10 €
Μειωμένο 5 €

Ισχύει έκπτωση 20% στους κατόχους της IANOS CLUB CARD


Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου:
Άνεργοι, πολύτεκνοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, Α.Μ.Ε.Α., κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, διοικητικοί υπάλληλοι και εκπαιδευτικό προσωπικό Α.Π.Θ., μέλη Χ.Α.Ν.Θ.


Προπώληση εισιτηρίων από το εκδοτήριο της Κ.Ο.Θ. Λεωφόρος Νίκης 73,
τηλ. 2310 236990  (Δευτέρα-Πέμπτη) 09:00-17:00, Παρασκευή 09:00-14:00)
και από το www.tsso.gr


·      Η είσοδος για όλους τους φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τους φοιτητές του Τ.Μ.Ε.Τ. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι δωρεάν.

·      Διατίθενται 30 δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους.


Ακούτε κάθε Τρίτη 18:00-18:30 την εκπομπή της Κ.Ο.Θ. στην Ελληνική Ραδιοφωνία με τον Θανάση Γωγάδη, από τον 9,58 fm και το Γ’ Πρόγραμμα


 
 


ΧΟΡΗΓΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ: Mediterranean Palace Hotel, Grand Hotel Palace

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ, ΕΡΤ3, ΓΠρόγραμμα, 958 FM, 102 FM, Χρώμα 105.8, Καθημερινή, TV100, FM100, Cityportal, thousandnews, gr4you


read more " Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τη «Φανταστική Συμφωνία» του Hector Berlioz "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Ενα κινηματογραφικό ρεσιτάλ με τίτλο ‘Πάμε σινεμά!’, με έργα σπουδαίων συνθετών, στο κυριακάτικο πρωινό της ΚΟΘ

 
Κυριακάτικο Πρωινό ‘Πάμε Σινεμά!’


 


Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης συνεχίζονται με το ντούο για τσέλο και πιάνο των Ντμίτρι Γκουντίμοβ (τσέλο) και Ελένης Κουτή (πιάνο), που παρουσιάζουν ένα κινηματογραφικό ρεσιτάλ με τίτλο ‘Πάμε σινεμά!’, με έργα σπουδαίων συνθετών, που έχουν συνδέσει το όνομά τους με την έβδομη τέχνη, όπως οι Μορρικόνε, Ρότα, Ουίλλιαμς, Μπρέγκοβιτς κ.α.. Σε ρόλο αφηγητή ο Νεοκλής Νικολαΐδης.

Τη διασκευή-προσαρμογή των μουσικών θεμάτων έχει κάνει ο Νίκος Έξαρχος.11 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 12:00
Αίθουσα Συναυλιών Κ.Ο.Θ. ‘Σόλων Μιχαηλίδης’

Κινηματογραφικό ρεσιτάλ

Βιολοντσέλο: Ντμίτρι Γκουντίμοβ
Πιάνο: Ελένη Κουτή
Αφήγηση: Νεοκλής Νικολαΐδης


Πρόγραμμα:

“Πάμε σινεμά!”
Έργα Morricone, Rota, Gardel, Silvestri, Williams, Barry, Piovanni, Bregovic, Shostakovich, Doga, Γ. Παπαδημητρίου, Πολέμη, Δεληγιαννόπουλου

Διασκευή-προσαρμογή μουσικών θεμάτων: Νίκος Έξαρχος


Τιμές εισιτηρίων: 10€
Μειωμένο: 5 €
(ισχύει για μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων)

Προπώληση εισιτηρίων από το εκδοτήριο της Κ.Ο.Θ., Λ. Νίκης 73,
τηλ. 2310 236990   (Δευτέρα-Πέμπτη 9:00-17:00, Παρασκευή 9:00-14:00)
και από το www.tsso.gr
 
 ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ, ΕΡΤ3, Γ’ Πρόγραμμα, 958 FM, 102 FM, TV100, FM100, Καθημερινή, Χρώμα 105,8 fm, Cityportal, thousandnews.gr, gr4you.

 
read more " Ενα κινηματογραφικό ρεσιτάλ με τίτλο ‘Πάμε σινεμά!’, με έργα σπουδαίων συνθετών, στο κυριακάτικο πρωινό της ΚΟΘ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Splinters Επτά μονόπρακτα της Νίνας Ράπη


Splinters
Επτά μονόπρακτα της Νίνας Ράπη

Splinters είναι ο τίτλος του νέου έργου της Νίνας Ράπη, που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2017 από τις εκδόσεις ΣΟΚΟΛΗ και παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο IANOS στη Θεσσαλονίκη (κατάστημα Αριστοτέλους), την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 19:00, παρουσία της συγγραφέως. Για το βιβλίο μιλούν οι: κ. Έλση Σακελλαρίδου, Ομότιμη Καθηγήτρια Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Αμαλία Κοντογιάννη, θεατρολόγος και κ. Αλέξανδρος Μιχαήλ, σκηνοθέτης.
Γραμμένα με χιούμορ, επίκαιρα και διαχρονικά, τα επτά μονόπρακτα της Νίνας Ράπη επικεντρώνονται σε σχέσεις φίλων, φύλων και φυλών, σχέσεις ερωτικές, εξουσιαστικές και ανθρώπινες, μιλώντας για όλα αυτά που (δεν) τολμάμε.
Splinters είναι…
Οι ακίδες που τρυπούν το δέρμα. Θραύσματα σχέσεων. Καθημερινών. Ή όχι;
Οι μικρές λεπτομέρειες στην επικοινωνία, που ξεσκεπάζουν τα χάσματα.
Ό,τι σημαίνει «έλξη/επαφή/έρωτας/αγάπη» όταν ξύσεις την επιφάνεια.
Μια ιστορία που δε λέγεται με λόγια. Συμβαίνει, εξελίσσεται υπόγεια, ωριμάζει και ξεσπά. Ανάμεσα στις λέξεις, πίσω από τα πρόσωπα, κάτω από τους ρόλους.
Μια γραφή που κατανοεί βαθιά και ανατρέπει τους ορισμούς του λεξικού των ηρώων της. Αφήνει τον λόγο στην ηδονή και επιτρέπει την οδύνη.
Επτά μονόπρακτα που συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο έργο.
Ένα ταξίδι από την ορμή προς την ωριμότητα. Από την κοινωνική σύμβαση προς την ελευθερία της συνείδησης. Και από το ζωτικό ψέμα στην εντροπία του ασυνείδητου.
Αμαλία Κοντογιάννη
Σημείωμα της εκδότριας, κ. Αθηνάς Σοκόλη
«Με τη Νίνα Ράπη έχουμε ανταμώσει ξανά στο παρελθόν. Εκδώσαμε τις Άγριες Νότες που παραστάθηκαν το 2014-2015 στο Αγγέλων Βήμα. Ένα πολιτικό κείμενο με την ευρύτερη σημασία του όρου «πολιτικό», που το υπόστρωμά του ωστόσο είναι έντονα υπαρξιακό. Όπως και το Splinters. Ένα ταξίδι στον ανθρώπινο ψυχισμό, στις πιο μύχιες σκέψεις, στους μεγαλύτερους φόβους, στα κρυφοσκιρτήματα αισιοδοξίας, σε ένα συναισθηματικό παλίμψηστο. Η Νίνα, όμως, με το κείμενό της Angelstate είναι και μία από τους πέντε συγγραφείς που απαρτίζουν την Oberon Anthology of Modern Greek Plays, την πρώτη ανθολογία ελληνικών αυτοτελών έργων στην αγγλική γλώσσα, η οποία εκδόθηκε από τις καταξιωμένες εκδόσεις Oberon σε συνεργασία με τις εκδόσεις Σοκόλη. Καλοτάξιδο να είναι το νέο βιβλίο της και καλοτάξιδη να είναι και η σύμπλευση όλων των αναγνωστών του.»
Έγραψαν για τη Νίνα Ράπη και το Splinters
«Η Νίνα Ράπη δημιουργεί ένα κείμενο με μια διάθεση που ισορροπεί ανάμεσα στο πραγματικό και το επιθυμητό. Μας μιλά με λόγο απλό, αλλά και βαθύ, για όλα εκείνα που θέλουμε από τις σχέσεις της ζωής μας. Για όλα εκείνα που ζητάμε χωρίς λέξεις από τους ανθρώπους μας. Γι’ αυτά που δεν τολμήσαμε ποτέ να ζητήσουμε και γι’ αυτά που θα μείνουν ανεκπλήρωτα μέσα στο μυαλό μας. Με λίγα λόγια, η Νίνα Ράπη μάς φέρνει σε επαφή με τις ακίδες (splinters) που μας πληγώνουν σε κάθε ανθρώπινη μας επαφή.»
Μάνια Βορεάκου, artic.gr

«Πέρα κι από τον Μπέκετ, με δόσεις Πίντερ, βαθιά επηρεασμένη από το αγγλοσαξωνικό θέατρο και τη Λογοτεχνία εν γένει, η δασκάλα Νίνα Ράπη εξερευνά το υπαρξιακό κενό στις διαπροσωπικές σχέσεις, χωρίς ίχνος μεσογειακής συναισθηματικότητας και με την ψυχρή αποστασιοποίηση των «Βορείων» που τα βλέπουν όλα κάπως «μηχανιστικά» και διατηρούν την ψυχραιμία τους ο,τιδήποτε κι αν συμβαίνει.»
Κωνσταντίνος Μπούρας, blog Γράφειν

«Η Νίνα Ράπη ανήκει ξεκάθαρα στην αιχμή του δόρατος της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας. Η γραφή της, με σημαντικές επιρροές από την αγγλική δραματουργία του 20ού αιώνα γενικότερα και με ιδιαίτερες εκλεκτικές συγγένειες με τους Beckett, Pinter και Caryl Churchill, αγωνίζεται για μια όλο και μεγαλύτερη λιτότητα, αμεσότητα και δραστικότητα, με όπλα της το χιούμορ, την οξεία αντίληψη και αναζήτηση των αιτίων πίσω από τα φαινόμενα, την αφαιρετικότητα, που στοχεύει στην αποκάλυψη.»
Αμαλία Κοντογιάννη

«Τα Splinters είναι επτά μικρά μονόπρακτα για τις ανθρώπινες σχέσεις. Πρόκειται ουσιαστικά για μικρές παραβολές πάνω στο θέμα της ανθρώπινης ελευθερίας, αλλά κυρίως για το κατά πόσο οποιαδήποτε μορφή συνύπαρξης είναι ένα σχήμα πειθαρχημένης ελευθερίας που πάντα εμπεριέχει έναν Δούλο και έναν Αφέντη (και δηλαδή τον Έρωτα και τον Θάνατο).»
Γιώργος Σαμπατακάκης, Athens Voice

*Το έργο της Νίνας Ράπη Splinters παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Μιχαήλ στη σκηνή A Small Argo full of Art, παραγωγή Θέατρο Αργώ, στην Αθήνα από τις 18 Δεκεμβρίου 2017 έως και τις 30 Ιανουαρίου 2018 και στο Θέατρο Τ στη Θεσσαλονίκη από τις 5 έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2018.
Trailer παράστασης με συνεντεύξεις συγγραφέως και σκηνοθέτη: https://goo.gl/cCykf2

Νίνα Ράπη – Σύντομο Βιογραφικό
Γράφει θεατρικά και διηγήματα. Στα θεατρικά της συγκαταλέγονται τα: Angelstate, Άγριες Νότες/Wild Beats, Kiss the Shadow, Reasons to Hide, Edgewise/Ακροβασία, Lovers, Dreamhouse, Dance of Guns, Ithaka καθώς και πολλά μονόπρακτα. Έργα της έχουν βραβευτεί ή διακριθεί και όλα έχουν ανεβεί/παρουσιαστεί σε χώρους όπως: Southbank Centre (London Literature Festival), Soho Theatre Studio, Lyric Theatre Studio, ICA, Riverside Studios, Gielgud Theatre (West End Shorts Festival) {Λονδίνο}. Εθνικό θέατρο, Θέατρο Τέχνης (Φεστιβάλ Αναλογίων), Θέατρο Εμπρός (Queer Φεστιβάλ),  Αγγέλων Βήμα (Φεστιβάλ Σύγχρονου Ελληνικού Έργου), Θέατρο Μπίπ {Ελλάδα}. BITS Festival, Πιράνι, Ινδία (πρώτο βραβείο), 10Χ10 Φεστιβάλ, Estaca Zero Teatro, Πορτογαλία.
Το 2017 κυκλοφόρησε στο Λονδίνο ο συλλογικός τόμος The Oberon Anthology of Contemporary Greek Plays, ο οποίος συμπεριλαμβάνει το έργο της Angelstate. Το 2016 ήταν η επίσημη καλεσμένη συγγραφέας στο φεστιβάλ Ανοιχτή Σκηνή του Δήμου Θεσσαλονίκης. To 2015 ανέβηκε για δεύτερη χρονιά το έργο της Άγριες Νότες και το Angelstate παρουσιάστηκε στο Θέατρο Τέχνης, στο Φεστιβάλ Αναλογίων. Το 2014 κυκλοφόρησε η τελευταία της συλλογή διηγημάτων Κατάσταση Φούγκας (εκδόσεις Κέδρος). Τον ίδιο χρόνο, το λιμπρέτο της Raven ανέβηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Δίδαξε Δημιουργική/Θεατρική Γραφή στα Πανεπιστήμια του Λονδίνου και του Greenwich για πολλά χρόνια. Διετέλεσε επίσης Ιδρύτρια και Αρχισυντάκρια του πρωτοποριακού περιοδικού Brand Literary Magazine. read more " Splinters Επτά μονόπρακτα της Νίνας Ράπη "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Το Θέατρο Τ διοργανώνει: Τριήμερο Εργαστήρι Κατασκευής Μάσκας με τη Μάρθα Φωκά


Το Θέατρο Τ διοργανώνει:
Τριήμερο Εργαστήρι Κατασκευής Μάσκας
με τη Μάρθα Φωκά
Λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος και περιορισμένων θέσεων,
δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή εδώ: https://goo.gl/pYsC6i     

Μετά την επιτυχία του βιωματικού εργαστηρίου δημιουργικής γραφής με τη συγγραφέα Νίνα Ράπη, οι θέσεις για το οποίο εξαντλήθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα, το Θέατρο Τ διοργανώνει τριήμερο εργαστήρι κατασκευής μάσκας με τη Μάρθα Φωκά. Το εργαστήρι πραγματοποιείται στις 3-5 Μαρτίου 2018 στο Grey Studio.  

Περιγραφή εργαστηρίου

Το πρακτικής φύσεως εργαστήρι έχει ως στόχο να εισάγει τους συμμετέχοντες στα πρώτα βήματα κατασκευής προσωπείου-μάσκας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το σημαντικό αυτό εργαλείο υποκριτικής και μεταμόρφωσης, που χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, κατασκευάζοντας τη δική τους μάσκα και γνωρίζοντας τεχνικές που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να τις εφαρμόσουν, είτε για εκπαιδευτικούς λόγους, είτε στο πλαίσιο μιας θεατρικής παράστασης.

Η Μάρθα Φωκά

Είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το καλοκαίρι του 2009 παρακολούθησε σεμινάριο κατασκευής δερμάτινης μάσκας από τον Donato Sartori στην Πάδοβα της Ιταλίας.

Από το 2008 συνεργάζεται με την Εταιρεία Θεάτρου Χώρος και τον σκηνοθέτη Σίμο Κακάλα στις παραστάσεις Λιωμένο Βούτυρο (μάσκες, Εθνικό Θέατρο 2008), Golfω 2.3beta (κοστούμια-μάσκες, περιοδεία 2008), Ερωφίλη-άσκηση2 (σκηνικά-κοστούμια, Φεστιβάλ Επιδαύρου 2010), Recycle (σκηνικά-κοστούμια, Εθνικό Θέατρο 2010), ErofiliSynopsis (μάσκες, Φεστιβάλ Αθηνών 2012), Golfω directors cut (κοστούμια-μάσκες, 2012), Άσκηση Επίδαυρος-Σύσσιμον (μάσκες, Φεστιβάλ Επιδαύρου 2013), Ορέστη (σκηνικά-κοστούμια-μάσκες, Φεστιβάλ Επιδαύρου 2015), Greek Freak (μάσκες, Φεστιβάλ Αθηνών 2017) κ.ά.   

Ως μασκοποιός έχει επίσης συνεργαστεί με τους Μ. Μαρμαρινό, Δ. Μπασλάμ, Θ. Γεωργίου, Και όμως κινείται,  Δ. Κωνσταντινίδη, Rimini Protokoll, Ο. Λαζαρίδου, Φ. Νικολάου, Α. Φωνιαδάκη, Α. Παπαθεοχάρη, Κ. Ντέλλα, Α. Φρατζή, Α. Δράγκου, Α. Χειλάκη και άλλους, ενώ ως σκηνογράφος-ενδυματολόγος έχει δουλέψει με τους Ντ. Σταματοπούλου, A.Μιχαήλ, Στ. Μιχαηλίδου, Τ. Ράτζο, Ρ. Μοσχοχωρίτη, Κ. Σπανού, Γ. Μπινιάρη κ.ά.

Το 2012 έκανε την πρώτη ατομική της έκθεση μάσκας στον πολυχώρο Citrus στη Χίο, ενώ έχει συμμετάσχει και σε ομαδικές εκθέσεις όπως η Έκθεση Θεατρικής Μάσκας στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας κουκλοθεάτρου (Τεχνόπολις 2013), η Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης Rooms2010, η Διεθνή Έκθεση Σκηνογραφίας Prague Quadrennial ’07 και άλλες.

Έχει διδάξει κατασκευή θεατρικής μάσκας στο 10ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στη Νέα Ορεστιάδα (Σεπτέμβριος 2009), στην Ανώτερη Σχολή Θεάτρου «Εμπρός- Θεατροεργαστήριον» (ακαδημαϊκό έτος 2008-2009), στο πλαίσιο του προγράμματος «Το Αρχαίο Δράμα στα σχολεία του 21ου αιώνα» του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης στη Λήμνο (2014), στο Δη.Πε.Θε Κοζάνης (2016), στο Θέατρο Αλώνι στο Πήλιο (2017) κ.α.

Χρήσιμες πληροφορίες

Ημέρες & ώρες εργαστηρίου: 3 – 5 Μαρτίου, Σάββατο-Κυριακή 10:00-16:00 και Δευτέρα 18:00-22:00
Χώρος διεξαγωγής σεμιναρίου: Grey Studio, Λεωνίδα Ιασωνίδου 11, 546 35, Θεσσαλονίκη
Κόστος συμμετοχής: 110€ συμπεριλαμβανομένου του κόστους των υλικών που ανέρχεται στο ποσό των 20€ (65€ προκαταβολή έως και τις 16/2 και εξόφληση την πρώτη μέρα του εργαστηρίου)
Προσφορά early bird: 100€ συμπεριλαμβανομένου του κόστους των υλικών που ανέρχεται στο ποσό των 20€ για εξόφληση έως και 16/2
Φόρμα συμμετοχής: https://goo.gl/pYsC6i  
Facebook event: https://goo.gl/WkfrMR

Περισσότερα: 2310 854 333 και info@theatrot.gr
read more " Το Θέατρο Τ διοργανώνει: Τριήμερο Εργαστήρι Κατασκευής Μάσκας με τη Μάρθα Φωκά "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

«Πειρασμός» στο White Rabbit Έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Στρατάκη


«Πειρασμός» στο White Rabbit
Έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Στρατάκη

Στο wine bar White Rabbit (Τσόπελα 4, Περιοχή Λευκού Πύργου) θα φιλοξενηθεί η έκθεση φωτογραφίας του DimitrisTheAthens (Δημήτρης Στρατάκης) με τίτλο «Πειρασμός».
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ., ενώ η έκθεση θα διαρκέσει  έως τις 2 Μαρτίου 2018.
Σε 35 έγχρωμα και ασπρόμαυρα καρέ ο DimitristheAthens ή κατά κόσμον Δημήτρης Στρατάκης οδηγεί τον θεατή στον «πειρασμό», απαθανατίζοντας με πάθος ιδιαίτερες στιγμές γυναικών,  χωρίς ίχνος ταμπού ή ενοχής. Με τη διειδυτική του ματιά εισβάλλει στα μύχια της γυναικείας φύσης και αναδεικνύει  την απόλυτη θηλυκότητα.
Παρά τη φαινομενική προκλητικότητά τους, οι φωτογραφίες του Στρατάκη, που η κριτική του έχει προσδώσει χαρακτηριστικά της «κουλτούρας της γενιάς του beat»,  αποπνέουν μια ποιητική και συναισθηματική ένταση και χαρακτηρίζονται από μια δυναμική που δεν έχει ως στόχο να κεντρίσει απλά τα συντηρητικά στερεότυπα, αλλά να φωτίσει την «αφτιασίδωτη» αλήθεια, για να αναδείξει τελικά την ουσία πίσω από οποιοδήποτε προπέτασμα σοβαροφάνειας ή δήθεν ηθικής.
Έργα του Δημήτρη Στρατάκη έχουν εκτεθεί στην Αθήνα, το Βερολίνο, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.
Παράλληλα με την έκθεση «Πειρασμός» στο White Rabbit θα φιλοξενηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:
14 Φεβρουαρίου: Βραδιά Country Μουσικής με το μουσικό σχήμα Jumberingas
21 Φεβρουαρίου: Βραδιά Οινογνωσίας από το Κτήμα Χρυσοχόου (Είσοδος ελεύθερη)
1 Μαρτίου: Βραδιά Stand up Comedy


«Πειρασμός»: Έκθεση φωτογραφίας του DimitristheAthens (Δημήτρης Στρατάκης)
Πού: White Rabbit (Τσόπελα, 4, Περιοχή Λευκού Πύργου)
Πότε: 9 Φεβρουαρίου-2 Μαρτίου 2018
Ώρες λειτουργίας: 9 π.μ.- 2 μ.μ.

Πληροφορίες: 2310 242199
read more " «Πειρασμός» στο White Rabbit Έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Στρατάκη "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

INTERLIFE ένα βήμα μπροστά 2018

O Διευθύνων σύμβουλος της INTERLIFE κ. Γιάννης Βοτσαρίδης παρουσιάζει τις δράσεις και τα νέα προγράμματα του ομίλου.

read more " INTERLIFE ένα βήμα μπροστά 2018 "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »