Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018

ανθολόγηση διηγημάτων για την εισβολή στην Κύπρο. του Κώστα Λυμπουρή, στην στέγη της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης


Το Γενικό Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη, η Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, οι εκδόσεις Αίπεια-Σπίτι της Κύπρου και Πάπυρος παρουσιάζουν στην στέγη της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, Δημοσθένους 4, την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου και ώρα 7.30 μ.μ. μία ανθολόγηση διηγημάτων για την εισβολή στην Κύπρο. Την εισαγωγή και ανθολόγηση έκανε ο Κώστας Λυμπουρής. 
 Ο Κώστας Λυμπουρής γεννήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου το 1950 και μεγάλωσε στο Κάτω Δίκωμο της επαρχίας Κερύνειας. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Εκπαιδευτικού Μεταρρυθμιστικού Ομίλου Κύπρου και μέλος στα συμβούλια άλλων, εκπαιδευτικών, κυρίως, ομίλων και συνδέσμων. Πήρε μέρος στις επιτροπές του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, για την έκδοση των βιβλίων "Της πατρίδας χώματα" (1985), "Το καράβι της Κερύνειας" (1987) και Η κατεχόμενη γη μας (1991). Εξέδωσε τις συλλογές διηγημάτων "Προσωρινά κλειστό" (Πλανόδιον, 2006), "Για μια μικρή παύλα" (Κέδρος, 2011) και "Των ημετέρων άλλων" (Παράκεντρο, 2014). Με την τελευταία του αυτή συλλογή πήρε το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Από το 2000 μέχρι το 2007 συμμετείχε στην εκδοτική ομάδα του λογοτεχνικού περιοδικού Ύλαντρον.
Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνουν οι: Σπύρος Μιλτιάδης Γενικός Πρόξενος Κυπριακής Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη, Παύλος Παρασκευάς Διευθυντής Πολιτιστικών Υπηρεσιών Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου και ο Ηλίας Κουτσούκος συγγραφέας, πρόεδρος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Γιώργος Κεχαγιόγλου ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ και ο Ανδρέας Καρακόκκινος ποιητής, μέλος του Δ.Σ. της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :