Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018

59ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ || 1-11/11/2018 Ο ambassador της Αγοράς Φοίβος Δεληβοριάς κέρδισε τους ξένους


Τρίτη 6/11, 21.00, Αίγλη – Γενί Χαμάμ (Αγίου Νικολάου 3)
Ο φετινός –και πρώτος- ambassador της Αγοράς του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Φοίβος Δεληβοριάςθα παρουσιάσει στους ξένους προσκεκλημένους της διοργάνωσης μια επιλογή από αγαπημένα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου, φέρνοντάς τα πιο κοντά στο διεθνές κοινό και με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο θα αφηγείται και μια μικρή ιστορία πίσω από αυτά.

59ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ || 1-11/11/2018

Ο ambassador της Αγοράς Φοίβος Δεληβοριάς κέρδισε τους ξένους

Ταξίδι στα Κύθηρα, Τα παιδιά του Πειραιά, Ο χαμένος τα παίρνει όλα, Αυτή η νύχτα μένει. Αγαπημένα τραγούδια από αγαπημένες ελληνικές ταινίες τραγούδησε χθες Τρίτη βράδυ, στον υπέροχο χώρο της Αίγλης – Γενί Χαμάμ, ο φετινός –και πρώτος- ambassador της Αγοράς του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Φοίβος Δεληβοριάς στους ξένους προσκεκλημένους της διοργάνωσης.

Επαγγελματίες από όλο τον κόσμο απόλαυσαν τραγούδια και μελωδίες που έγραψαν ιστορία, ακούγοντας και μία μικρή ιστορία πίσω από αυτές. Εμβληματικά τραγούδια από τη Φαίδρα του Ντασσέν, στο Ρεμπέτικο του Φέρρη, και από το Αμέρικα Αμέρικα του Καζάν, στον Αστακό του Λάνθιμου, εναλλάσσονταν, δημιουργώντας μια νοερή διαδρομή σε ένα σινεμά που ταξίδεψε πέρα από τα ελληνικά σύνορα. Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Αττίκ, Κυπουργός, Πλέσσας, Κραουνάκης, The Boy. Μια ιδιαίτερη επιλογή, αντιπροσωπευτική της ελληνικής μουσικής κινηματογραφικής παράδοσης, από τον Φοίβο Δεληβοριά. Τον συνόδευσαν οι Νεφέλη Φασούλη (φωνή), Αντώνης Σουσάμογλου (βιολί), Γρηγόρης Σημαδόπουλος (πιάνο) και Μαρία Ανισέγκου (τσέλο). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του αναπτυξιακού τμήματος Αγορά του Φεστιβάλ.


ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ EVENT  ΕΔΩ

ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ - ΘΑΛΕΙΑ ΤΣΑΒΑΛΟΥΔεν υπάρχουν σχόλια :