Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΕΜΜΑ ΤΟΥ ΛΙΑΝΤΙΝΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ =ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17/11
στις 9μμ
 ΓΚΕΜΜΑ ΤΟΥ ΛΙΑΝΤΙΝΗ - ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ

LIKE στην σελιδα GR4YOU
LIKE & SHARE στην ανάρτηση
ΣΧΟΛΙΟ με το όνομα σας
και καλή επιτυχία
οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με μήνυμα στο σχόλιο τους
την Παρασκευή το βράδυ !


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΕΔΩ

Μια εκπληκτική παράσταση ("σπουδή") στο νόημα της φιλοσοφίας. Φιλοσοφία εστί μελέτη θανάτου ( "του δικού σου θανάτου ") υποστήριξε ο δάσκαλος Λιαντίνης φέροντας παραδείγματα απο την αρχαιότητα έως το σήμερα .
Με απλό λόγο, επεξηγηματικό ,το έργο γίνεται κατανοητό και απο τον πιό αμύητο στην έννοια της φιλοσοφίας θεατή .
Ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί , γίναν ένα με την γραφή του Λιαντίνη και μας παρουσίασαν το έργο του με καταπληκτικές ερμηνείες και με το πάθος που του άρμοζε . Το σκηνικό σε τρισδιάστατη μορφή, μας ταξίδευε στους χρόνους της αναζήτησης του τέλους μας . 
ΣΧΟΛΙΟ - ΘΑΛΕΙΑ ΤΣΑΒΑΛΟΥ

ΓΚΕΜΜΑ Του  ΛΙΑΝΤΙΝΗ

Φιλοσοφικός στοχασμός σε θεατρική μορφή

Σκηνοθεσία:  Πάνος Αγγελόπουλος

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16, ΣΑΒΒΑΤΟ 17
& ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Ενα σύγχρονο πολυσυζητημένο έργο σπάνιου φιλοσοφικού προβληματισμού  και υψηλής γλωσσικής εκφραστικής διεκδίκησης σε μία θεατρική προσαρμογή που συγκλόνισε το κοινό της Αθήνας, μεταφέρεται στην θεατρική σκηνή του θεάτρου Αριστοτέλειον, από Πέμπτη 8 Νοεμβρίου και μόνο για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί : Νίκος Καλογερόπουλος, Κατερίνα Διδασκάλου, Βασίλης Παλαιολόγος, Βίκυ Μαραγκάκη, Κρυσταλλία Κεφαλούδη Νατάσσα Μήττα και  ο Γιώργος Νάκος.

Μια μυσταγωγική παράσταση που μας καλεί μέσα από τη θεατρική, ερμηνευτική προσέγγιση του σκηνοθέτη να  μυηθούμε στο φως και την αλήθεια.
Οι ιδέες-αρχέτυπα του Λιαντίνη ενσαρκώθηκαν σε ανθρώπινους χαρακτήρες και με
εφόδιο το φιλοσοφικό λόγο στη σκηνή, ανταμώνουν, ξεσκίζονται και πάλι σμίγουν σε
ανώτερα όντα με ένα μόνο σκοπό, να δώσουν απάντηση και φως στα μεγάλα
σκοτάδια της ανθρωπότητας.
«Αυτοί που θα ζήσουν μετά από μας, έχοντας πίσω τους ένα τέτοιο πελώριο έργο, θα ζήσουνε σε μια εποχή ανώτερη απ’ όλες τις εποχές μέχρι τώρα».

Η "Γκέμμα" του Λιαντίνη αποτελεί θησαυρό φιλοσοφικό, ποιητικό και λογοτεχνικό σε μια κατάθεση της δικής του βιωματικής «αλήθειας», λέξη με την οποία κλείνει ο Λιαντίνης τη Γκέμμα του: «Έζησα την αλήθεια».  

 Δημήτρης Λιαντίνης
Ο συγγραφέας, παιδαγωγός, φιλόσοφος, ποιητής, βαθύς μελετητής του ελληνικού κλασσικού πνεύματος, της παγκόσμιας ιστορίας της φιλοσοφίας, της σύγχρονης νεοελληνικής πολιτιστικής και πολιτικής πραγματικότητας, Δημήτρης Λιαντίνης, δίδαξε ως Καθηγητής Φιλοσοφία της αγωγής, Παιδαγωγική και Διδακτική των ελληνικών μαθημάτων στο Τμήμα Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής - Ψυχολογίας  του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έγραψε βιβλία φιλοσοφικού συλλογισμού με ιδιαίτερη προσωπική χαρακτηριστική  ποιητική γραφή, αλλά ακριβολόγο πνεύμα.Για τον σκηνοθέτη Πάνο Αγγελόπουλο, στο φιλοσοφικό  στοχασμό μέσα από την θεατρική προσέγγιση , εκείνο που αναζητάς είναι το φως και στην αναζήτηση αυτή δύνασαι με ελεύθερη βούληση και αγαθή προαίρεση να ελπίζεις ότι θα προσεγγίσεις το βασικό στόχο της  απόλυτης ελευθερίας.Ταυτότητα  παράστασης
Ηθοποιοί
Νίκος Καλογερόπουλος, Κατερίνα Διδασκάλου, Βασίλης Παλαιολόγος, Βίκυ Μαραγκάκη, Κρυσταλλία Κεφαλούδη Νατάσσα Μήττα  και ο  Γιώργος Νάκος.
Συντελεστές
Συγγραφέας:  Δημήτρης Λιαντίνης
Θεατρική προσαρμογή – Σκηνοθεσία: Πάνος  Αγγελόπουλος
Μουσική: Έρρικα Σωτηρόπουλου   
Σκηνικά: Γιαννης Ζημιανίτης
Κοστούμια: Λευκή Δεριζιώτη  
Σύμβουλος  κίνησης:  Έρση   Πήττα 
Παραγωγή: Πολιτιστικός Οργανισμός  Sound&Picture theatre production
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Πρεμιέρα  8  Νοεμβρίου 2018,
Διεύθυνση: Εθνικής Αμύνης 2. Θεσσαλονίκη.
 Τηλ. Ταμείου: 2310 262051. Τηλ. Γραφείου: 2310 250303.
Διάρκεια παράστασης : 1 ώρα και 45 λεπτά
Παρασκευή  -   Σάββατο :   21:00
                         & Κυριακή :  20:00
Γενική είσοδος :  18,  & 15 ευρώ
Ειδικές ομάδες  : 12  ευρώ (Φοιτητές- μαθητές- Άνεργοι – ΑΜΕΑ)
Προπώληση:  Στο ταμείο του θεάτρου τηλ.:  2310 262051- & viva.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια :