Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018

Δύο θέατρα. Τρεις σκηνές. Έξι διαφορετικές δράσεις για το παιδί στη Θεσσαλονίκη. ΑΘΗΝΑΙΟΝ - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝΔύο θέατρα. Τρεις σκηνές.
Έξι διαφορετικές δράσεις για το παιδί στη Θεσσαλονίκη.

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στις 12:00, στο Θέατρο Αριστοτέλειον (Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη), θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των έξι διαφορετικών δράσεων για το παιδί στα δύο θέατρα της εταιρείας Γισγάκη - Θέατρο Αριστοτέλειον και Θέατρο Αθήναιον -, παρουσία εκπροσώπων των δύο θεάτρων και υπευθύνων των δράσεων.
Συνοπτικά, οι δράσεις που θα παρουσιαστούν:

Θέατρο Αριστοτέλειον
Παιδική Σκηνή
«Ο Μολυβένιος Στρατιώτης» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν σε διασκευή-σκηνοθεσία Μαριάννας Τόλη.
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε «Η Παπλωματού» τη θεατρική σεζόν 2017-2018, η Μαριάννα Τόλη επιστρέφει στην Παιδική Σκηνή του θεάτρου Αριστοτέλειον με μια ρομαντική ιστορία που θα καθηλώσει, ένα μοναδικό ροκ υπερθέαμα που θα ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους.
Πρεμιέρα: Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11:30 και καθημερινά για σχολεία κατόπιν συνεννόησης (τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 262 051)


Εκπαίδευση
Θεατρικό Εργαστήρι «Επί Σκηνής»
Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών και εφήβους. Μέσα από τη βιωματική εμπειρία και το ομαδικό παιχνίδι, τα παιδιά και οι έφηβοι μαθαίνουν να καλλιεργούν τη φαντασία τους, να κοινωνικοποιούνται και να αναπτύσσουν τη συναισθηματική νοημοσύνη τους. Στόχος, να μάθουν να εκφράζονται «επί σκηνής», μέσα από τον λόγο, την κίνηση και τη μουσική, επικοινωνώντας τα συναισθήματά τους.
Πληροφορίες - Εγγραφές: 2310 250 303

Θέατρο Αθήναιον
Βρεφική Σκηνή – Σκηνή Α
«Ένα μικρό καταφύγιο» από τη βρεφική θεατρική εταιρίαThe Little Foxes
Παράσταση αφήγησης βρεφικού παραμυθιού για θεατές ηλικίας 8 μηνών – 2,5 ετών.
Πρεμιέρα: 3 Νοεμβρίου 2018
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 12:00, έως τέλη Ιανουαρίου (τηλέφωνα κρατήσεων: 2310 250 303 & 2310 832 060)


Παιδική Σκηνή – Σκηνή Α
«Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’έναν γλάρο να πετάει» του Luis Sepulveda σε σκηνοθεσία Βασίλη Ισσόπουλου
Η γνωστή ιστορία του γάτου Ζορμπά και της γλαροπούλας Κενγκά του Luis Sepulveda ζωντανεύει στην Κεντρική Σκηνή του Θέατρου Αθήναιον από τους “art Τις ει”, παρασύροντας μικρούς και μεγάλους σε ένα θεατρικό ταξίδι με υπέροχα κοστούμια, μάσκες origami, video mapping και κούκλες σε φυσικό μέγεθος.
Πρεμιέρα: 14 Οκτωβρίου 2018
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11:30 και καθημερινά για σχολεία κατόπιν συνεννόησης (κ. Βαρβάρα Τραγάκη, 2314 014 720)
Παιδική Σκηνή – Σκηνή Β
«Μια φορά κι έναν καιρό…Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» σε διασκευή-σκηνοθεσία Χρήστου Στανίση
Το Θέατρο Αθήναιον συμπράττει με τον γνωστό καλλιτέχνη θεάτρου σκιών Χρήστο Στανίση, παρουσιάζοντας, με τη μοναδική τεχνική του και πρωταγωνιστή τον αγαπημένο μικρών και μεγάλων Καραγκιόζη, γνωστά, λαϊκά παραμύθια, για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η παράσταση πλαισιώνεται από τρεις δεξιοτέχνες μουσικούς, που βρίσκονται σε συνεχή διάδραση με το κοινό.
Πρεμιέρα: 7 Οκτωβρίου 2018
Παραστάσεις: «Το μαγικό άλογο» (7, 14, 21 & 28 Οκτωβρίου), «Το αθάνατο νερό» (11, 18 & 25 Νοεμβρίου), «Η νύχτα των καλλικαντζάρων» (2, 9, 16 & 23 Δεκεμβρίου) | Ώρα έναρξης: 12:00 | Και καθημερινές παραστάσεις για σχολεία κατόπιν συνεννόησης (τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 832 060)


Εφηβική Σκηνή – Σκηνή Α
«Χαμένοι Ποιητές» σε διασκευή-σκηνοθεσία Βασίλη Ισσόπουλου
Η βραβευμένη με Όσκαρ ταινία «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών» του Tom Schulman, για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή από την καλλιτεχνική ομάδα “art Τις ει”. Μια παράσταση που θα προσπαθήσει να αγγίξει τις ψυχές των εφήβων, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής τους που προσπαθούν να βρουν την ταυτότητά τους, ακροβατώντας ανάμεσα στα «πρέπει» και στα «θέλω».
Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία (γυμνάσια και λύκεια)
Επικοινωνία: κ. Ηλέκτρα Γονιάδου, 2310 250 303

Εκπαίδευση
Εργαστήρια θεάτρου σκιών για παιδιά, εφήβους και ενήλικες
Ο Χρήστος Στανίσης, μαθητής του Ευγένιου Σπαθάρη και ένας από τους σημαντικότερους συνεχιστές της ελληνικής λαϊκής παράδοσης και του θεάτρου σκιών, οργανώνει με τους συνεργάτες τους εργαστήρια θεάτρου σκιών για παιδιά από 6 ετών, εφήβους και ενήλικες.
Πληροφορίες – Εγγραφές: 6974 533 800 (κ. Γωγώ Μαντούβαλου)


Δεν υπάρχουν σχόλια :