Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018

Cécile McLorin Salvant στον Λόφο της Σάνης Παρασκευή 13 Ιουλίου

SANI FESTIVAL 2018
Jazz on the Hill
Συναυλία Cécile McLorin Salvant
Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 | Λόφος της Σάνης | 21:30
Tην Παρασκευή 13 Ιουλίου ανεβαίνει στον Λόφο της Σάνης μία αυθεντική ερμηνεύτρια, με συγκλονιστικό ηχόχρωμα και μοναδική σκηνική παρουσία.
Η σύγχρονη «πρωθιέρεια» του κλασικού τζαζ τραγουδιού, cile McLorin Salvant, θα απογειώσει ακόμα μια φορά το είδος που υπηρετεί, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους πιστούς θαυμαστές της!

*Για πληροφορίες αναφορικά στα εισιτήρια κάντε κλικ στο button που ακολουθεί
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Πρωτοεμφανίστηκε το 2010 και από τότε η πορεία της ήταν ανοδική, αφού κέρδισε σε σύντομο χρονικό διάστημα 4Downbeat Critics Poll, 1 υποψηφιότητα, 3 βραβεία Grammy και πολλές ακόμα διακρίσεις, τη μία μετά την άλλη. Γεννημένη στη Φλόριντα, ξεκίνησε κλασικές σπουδές πιάνου στα πέντε της χρόνια, ενώ άρχισε να τραγουδάει στο Miami Choral Society από τα οκτώ. 
Νικήτρια του πρώτου βραβείου στο διεθνή διαγωνισμό τζαζ «Thelonious Monk», το 2010, κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ, «Cécile & the Jean-François Bonnel Paris Quintet», την ίδια χρονιά. Το δεύτερο άλμπουμ της, «Woman Child», κυκλοφόρησε το 2013 από τη Mack Avenue Records, λαμβάνοντας μια υποψηφιότητα Grammy το 2014 για το Best Jazz Vocal Album. Ένα χρόνο αργότερα θα κυκλοφορήσει το τρίτο της άλμπουμ, «For One to Love», αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους New York TimesThe Guardian και Los Angeles Times. Μάλιστα, για το συγκεκριμένο άλμπουμ το 2016 κέρδισε βραβείο Grammy στην κατηγορία Best Jazz Vocal Album, κατηγορία στην οποία διακρίθηκε και φέτος, με το βραβείο Grammy 2018 για το άλμπουμ «Dreams and Daggers». Το 2017 το New Yorker ανέφερε σε άρθρο του για εκείνη ότι «Τέτοια καλλιτέχνης βγαίνει μία ή δύο φορές σε κάθε γενιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια :