Κυριακή, 13 Μαΐου 2018

«Frida Κι Άλλο» Η συναρπαστική ζωή της Φρίντα Κάλο επί σκηνής, από τους Fly Theatre. Από Δευτέρα 28 Μαΐου έως Παρασκευή 1 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Τ για 5 μόνο παραστάσεις


 «Frida Κι Άλλο»

Η συναρπαστική ζωή της Φρίντα Κάλο επί σκηνής, από τους Fly Theatre.

              Από  Δευτέρα 28 Μαΐου έως Παρασκευή 1 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη,
 στο Θέατρο Τ
για 5 μόνο παραστάσεις

Μετά την επιτυχία που σημείωσαν για δύο χρονιές στην Ελλάδα αλλά και την Κύπρο με τη βιογραφική παράσταση «Αγγελική», οι Fly Theatre επανέρχονται με μια ιστορία, βασισμένη στη ζωή και το έργο της μεξικανής ζωγράφου Φρίντα Κάλο (Frida Kahlo).

Η παράσταση «Frida Κι Άλλο», σε κείμενο της Κατερίνας Δαμβόγλου αξιοποιεί τις αρχές των Fly Theatre -προσήλωση στο χώρο, το ρυθμό, το σώμα και το θεατρικό παιχνίδι- για να ζωντανέψει μοναδικά και πρωτότυπα τη ζωή της Φρίντα Κάλο. Ζητούμενο της παράστασης είναι να εξερευνήσει την ιστορία της ζωγράφου, τους φυσικούς περιορισμούς και τον πόνο που την ώθησαν να δημιουργήσει ένα σύμπαν που κυριαρχείται από κίνηση και πάθος.
Η Κατερίνα Δαμβόγλου μπαίνει στο πετσί της Μεξικανής ζωγράφου παρουσιάζοντας επί σκηνής τα βιώματα αλλά και μια πληθώρα συναισθημάτων της εκρηκτικής και ασυμβίβαστης Φρίντα. Ο Robin Beer δημιουργεί ζωντανά ήχο και εικόνες μέσα από προβολή live βίντεο κτίζοντας τον κόσμο γύρω της. Με τις διαρκείς προβολές αλλά και το ζωντανό χειροποίητο βίντεο οι Fly Theatre «ζωγραφίζουν» στη σκηνή την προσωπικότητα της Φρίντα Κάλο μέσα από τις εμβληματικές εικόνες και τους πίνακές της.

Συντελεστές:
Κείμενο/Επεξεργασία: Κατερίνα Δαμβόγλου.
Σκηνοθεσία: Fly Theatre (Κατερίνα Δαμβόγλου – Robin Beer)
Δραματουργία: Μιράντα Βατικιώτη
Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Ερμίνα Αποστολάκη
Φως/Ήχος: Robin Beer
Παίζουν: Κατερίνα Δαμβόγλου & Robin BeeΠαραστάσεις: Από Δευτέρα 28 Μαΐου έως Παρασκευή 1 Ιουνίου
 στο Θέατρο Τ (Αλ. Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη)
Τηλέφωνο231 085 4333
Ώρες παραστάσεων: Δευτέρα, Τρίτη και Παρασκευή στις 21:30
                                    Τετάρτη και Πέμπτη στις 22:00
Εισιτήρια: 12 ευρώ κανονικό, 10 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, μειωμένο)
Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου
*Με 3€ και την επίδειξη του εισιτηρίου σας, μπορείτε να αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο parking που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Θέατρο Τ.
Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Διεύθυνση παραγωγής: Αναστασία Ταμουρίδου ARTos & Θέαμα

·        Η video art συναντάει το θέατρο σε αυτήν την υψηλής αισθητικής πολυμεσική παράσταση-αφιέρωμα στη Φρίντα Κάλο.
                                              Τώνια Καράογλου, Αθηνόραμα


·       Η μεν Κατερίνα Δαμβόγλου ερμηνεύει αριστοτεχνικά την παράφορη, θυελλώδη προσωπικότητα της επιδραστικής Μεξικανής καλλιτέχνιδας, κρατώντας στέρεο και αταλάντευτο το υποκριτικό της κέντρο. Ο δε Ρόμπιν Μπίαρ, με ελάχιστα μέσα -τα χέρια του, ένα laptop και κάποιες χάρτινες φιγούρες- δημιουργεί (με προβολές και live video) ένα πολύχρωμο, οργιαστικό εικαστικό σύμπαν που υπερβαίνει τη σκηνή του Θεάτρου 104, έναν σουρεαλιστικό, υβριδικό χωροχρόνο που αναδημιουργεί τη δύναμη των χρωμάτων και των συμβολισμών από τους πίνακες της Φρίντα Κάλο, μέσα από τον οποίο ανθεί αυτό το αξιοθαύμαστο παραστασιακό εγχείρημα.
                                  Ιωάννα Μπλάτσου, Νέα Σελίδα
                       ( https://neaselida.gr/politismos/i-frinta-zografizei-sto-sanidi  )·        “Η Κατερίνα Δαμβόγλου, με απαράμιλλο χιούμορ, σκηνική ευελιξία και σαρκασμό, δημιουργει ένα απολαυστικό σκίτσο της ζωγράφου. Πραγματική αποκάλυψη ο σκηνικός χώρος που δημιουργεί ο Robin Beer με απίστευτη ταχύτητα και συγχρονισμό με την πρωταγωνίστρια. Σ’ελάχιστες παραστάσεις στο εξωτερικό έχω δει χρήση αυτής της τεχνικής. Η δουλειά των Fly Theatre, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτές.”
Γιώργος Βουδικλάρης, Popaganda

·       Η νεαρή ηθοποιός με απαράμιλλο ταπεραμέντο, χάρη, υποκριτική κομψότητα και τσαγανό, αναπτύσσει το ρόλο με σφοδρό ρεαλισμό και περίσσια λυρικότητα. […]
·       Στο «Φρίντα κι Άλλο», η ομάδα Fly Theater [Δαμβόγλου – Beer], χρησιμοποίησε αρχές του σωματικού θεάτρου, δηλαδή προσήλωση στο χώρο, το ρυθμό, το σώμα και το θεατρικό παιχνίδι. Με αυτόν τον τρόπο μεταφέρεται ιεροτελεστικά και πετυχημένα η προσωπική ζωή της αιρετικής Φρίντα.
Ζωή Τόλη, Culturenow.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :