Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018

Himmelweg ο δρόμος για τον ουρανό - στο θέατρο Αυλαία


ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ για Δευτέρα 12/3 και Τρίτη 13/3 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 
ΣΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΓΡΗΓΟΡΑ

Στα μέσα του Β ́ Παγκόσμιου Πολέμου, ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης Εβραίων στην Τσεχοσλοβακία, το Theresienstadt Concentration Camp, μεταμορφώθηκε σε θέατρο, προορισμένο να υποδεχτεί την πιο φιλόδοξη θεατρική παράσταση της σύγχρονης ιστορίας. Η σύλληψη της ιδέας ανήκε στη ναζιστική κυβέρνηση του Βερολίνου και στόχευε στη διασκέδαση των ανησυχιών της παγκόσμιας κοινής γνώμης σχετικά με τις φήμες που κυκλοφορούσαν για τις συνθήκες διαβίωσης και την τύχη των κρατουμένων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Το φιλόδοξο αυτό σχέδιο ονομάστηκε «Επιχείρηση Ωραιοποίηση-Operation Embellishment» και για την υλοποίηση του απαιτήθηκε πάνω από ένας χρόνος προετοιμασίας. Η «πρεμιέρα» ορίστηκε για τις 23 Ιουνίου του 1944, οι «προβολείς άναψαν» και η παράσταση ξεκίνησε: στη σκηνή επιλεγμένοι Εβραίοι κρατούμενοι του στρατοπέδου και στις θέσεις των θεατών διακεκριμένα μέλη της παγκόσμιας κοινότητας.


Το «Himmelweg, ο δρόμος για τον ουρανό» δεν είναι ακόμα ένα συγκινητικό έργο μνήμης για το Ολοκαύτωμα που όλοι γνωρίζουμε. Δεν είναι απλώς μια ιστορική αναπαράσταση ενός ιστορικού γεγονότος. Είναι ένα έργο σύγχρονο, που μιλάει για τη σημερινή πραγματικότητα και τον σύγχρονο άνθρωπο που αρνείται να δει με τα μάτια του αυτό που πραγματικά συμβαίνει. Το έργο μας καλωσορίζει, τότε και τώρα, σε έναν κόσμο όπου κάποιοι πρέπει να χειραγωγηθούν, άλλοι να εξαπατηθούν και άλλοι απλά να εξοντωθούν ώστε κάποιοι, λίγοι, να κυβερνήσουν τότε, όπως τώρα.

Συντελεστές
Συγγραφέας : Juan Mayorga
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία: Χριστίνα Γυφτάκη
Σκηνικά/Κοστούμια: Αθανάσιος Κολαλάς
Μουσική σύνθεση-επιμέλεια: Λίνα Παλερά
Κίνηση: Μάριος Μιλτιάδου
Κινηματογράφηση/Οπτική Επικοινωνία: Χρήστος Κυριαζίδης
3D Animation: Παναγιώτης Γιωργάκας/Threehop
Make-up artist: Mara Mos
Βιολί: Δημοσθένης Πανταζόπουλος
Φωτισμοί: Κυριάκος Αλεξιάδης
Ηχοληψία βίντεο: Μάριος Β Αποστολακούλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιάννης Μαστρογεωργίου
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Κατερίνα Νικολάου
Υπεύθυνη Παραγωγής: Νίνα Νεκταρίδου
Υπεύθυνη Οικονομικής Διαχείρισης: Μαρία Χασεκίδου
Υπεύθυνος Χορηγιών: Σάκης Παπαγεωργίου

Στο κινηματογραφικό μέρος συμμετέχουν οι:
Μάριος Ανδρεάδης, Μελίνα Γαρμπή, Χρήστος Δεσπότης, Νίκος Καρανίκος, Ματίνα Κλιφοπούλου, Κων/νος Μαγκλαβέρας, Νίνα Νεκταρίδου, Φαίη Ρεϊζοπούλου, Ιωάννης Σαρχοσίδης, Ραφαήλ Σαρχοσίδης, Σπύρος Σούφης, Γιάννης Τουρλούμης, Διαμαντούλα Φαλέγκα, Στέργιος Φίλιος, Μαρία Χασεκίδου


Παίζουν
Νίκος Κουνέλης
Γιάννης Κωνσταντινίδης
Ιόλη Ραγκούση

Η μικρή Φαίη Ρεϊζοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια :