Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2017

THE BUDAPEST GYPSY SYMPHONY ORCHESTRA «100 τσιγγάνικα βιολιά» 5 και 6 Ιανουαρίου 2018


ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


THE BUDAPEST GYPSY SYMPHONY ORCHESTRA

«100 τσιγγάνικα βιολιά»

5 και 6 Ιανουαρίου 2018Μετά τις 2 sold out παραστάσεις πέρυσι στο Ηρώδειο η αγαπημένη ορχήστρα του ελληνικού κοινού έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για 3 μοναδικές εμφανίσεις στις 5 και 6 Ιανουαρίου 2018.
Καλωσορίζουμε μαζί με τη νέα χρονιά, το ένστικτο, το εκρηκτικό ταμπεραμέντο και την πηγαία ενέργεια της μεγαλύτερης τσιγγάνικης συμφωνικής ορχήστρας του κόσμου! 54 βιολιά, 10 βιόλες, 10 τσέλα, 10 κοντραμπάσα, 10 κλαρινέτα, 6 κύμβαλα και 100 απίθανοι δεξιοτέχνες μάς φέρνουν την ψυχή του τσιγγάνικου λαού, ενός λαού που παίζει μουσική με την ίδια φυσικότητα που αναπνέει.
Το όνομα της Ορχήστρας στα ουγγρικά είναι «Szaztagu Ciganyzenekar», που σημαίνει «100μελής Τσιγγάνικη Ορχήστρα»: 100 μουσικοί που παίζουν ενστικτωδώς, χωρίς παρτιτούρα, μακριά από κάθε πρωτόκολλο. Οι μουσικοί αυτοσχεδιάζουν, επεμβαίνουν και κάνουν παραλλαγές χωρίς ποτέ να προδίδουν τις συνθέσεις –αντίθετα τις εμπλουτίζουν. Παίζουν με την ελευθερία μιας αυθόρμητης τσιγγάνικης γιορτής, αλλά και την ακρίβεια και τον απόλυτο συγχρονισμό ενός βιεννέζικου κλασικού συνόλου.
Στην Ορχήστρα συμμετέχει η «αφρόκρεμα» των τσιγγάνων μουσικών της Ουγγαρίας. Εξέχουσα θέση κατέχουν ο Jószef Lendvai Csócsi που είναι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής και ηγέτης της Ορχήστρας, ενώ ένα από τα πιο εκλεκτά μέλη της είναι ο Oszkar Okros, ο καλύτερος μουσικός κυμβάλου στον κόσμο.

Τσιγγάνικη παράδοση και κλασική μουσική

Η Ορχήστρα αναμειγνύει την παραδοσιακή τσιγγάνικη μουσική της Ουγγαρίας με αριστουργήματα του κλασικού ρεπερτορίου, παιγμένα με μοναδικό τρόπο.
Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, ντυμένοι με ουγγρικές παραδοσιακές στολές, οι μουσικοί της Ορχήστρας παρουσιάζουν τσιγγάνικες μελωδίες του Bela Radics, του Grigoras Dinicu, του Ferenc Herkel και του Vittorio Monti. Στο δεύτερο μέρος, με σμόκιν, ερμηνεύουν σπουδαία κλασικά έργα του Johannes Brahms, του Georges Bizet, του Frantz Liszt, του Pyotr Tchaikovsky, του Jacques Offenbach, του Pablo de Sarasate και του Johann Strauss Πατέρα και Υιού.
Είτε με παραδοσιακή φορεσιά, είτε με επίσημο ένδυμα, η Τσιγγάνικη Συμφωνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης δημιουργεί μια μαγική ατμόσφαιρα, όπου κάθε νότα είναι σαν θρήνος, αποχαιρετισμός, λυγμός αλλά, την ίδια στιγμή, κι ένας αστείρευτος ύμνος προς τη ζωή.

100 Παγκανίνι!

Σε κάθε τους εμφάνιση, οι μουσικοί της Τσιγγάνικης Συμφωνικής Ορχήστρας της Βουδαπέστης ξεσηκώνουν τον ενθουσιασμό του κοινού με τη δεξιοτεχνία και την αλάνθαστη διαίσθησή τους, με το μπρίο και την ευφυία τους, αφήνοντας αξέχαστες αναμνήσεις. Όλ’ αυτά δείχνουν από πόσο βαθιά πηγάζει η μουσική τους –έχει κανείς την εντύπωση ότι ακούει ταυτόχρονα 100 Παγκανίνι! Από το 1985 που δημιουργήθηκε, η Ορχήστρα δίνει συνεχώς συναυλίες με τεράστια επιτυχία σε πολλές αίθουσες κλασικής μουσικής και φεστιβάλ παγκοσμίου φήμης σε όλη την υφήλιο, από την Αυστρία και τη Γαλλία ως τη Φιλανδία, την Τουρκία, την Τυνησία και την Ιαπωνία.

Η ιστορία της μεγαλύτερης συμφωνικής ορχήστρας του κόσμου

Η δημιουργία της Ορχήστρας είναι από μόνη της ένας θρύλος.
Το 1985 ο Sandor Jaroka, ο αξέχαστος τσιγγάνος μουσικός και μαέστρος, ο μεγαλύτερος τσιγγάνος βιολιστής, απεβίωσε. Στην κηδεία του συγκεντρώθηκε όλη η κοινότητα των τσιγγάνων μουσικών της Ουγγαρίας για το τελευταίο αντίο στον πνευματικό της ηγέτη. Από μια αυτοσχέδια σερενάτα πάνω απ’ το μνήμα γεννήθηκε αυτή η υπέροχη ορχήστρα, η Τσιγγάνικη Συμφωνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης.
Μέχρι το θάνατό του το 1997, ηγέτης της Ορχήστρας ήταν ο Laszlo Berki, διευθυντής του National Hungarian State Ensemble. Ο Berki, με τη σπάνια καλλιτεχνική του προσωπικότητα, άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην Ορχήστρα. Χάρη σ’ αυτόν οι καλύτεροι Ούγγροι μουσικοί είναι μέλη της. Μουσικοί όπως ο Berki, ο Boross, ο Lakatos, ο Lendvai Csócsi, ο Rigó –όλοι τους μέλη της Ορχήστρας– είναι οι κορυφαίοι όλων των δυναστειών των Ούγγρων τσιγγάνων μουσικών. Σήμερα Πρόεδρος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής και ηγέτης της Ορχήστρας είναι ο Sándor Buffó Rigó, μαζί με τον Διευθυντή Ορχήστρας Jószef Lendvai Csócsi.
Πέρα από κάθε ανταγωνισμό, αυτή είναι η πιο συναρπαστική Συμφωνική Ορχήστρα της εποχής μας, η σπουδαιότερη Τσιγγάνικη Ορχήστρα του κόσμου!THE BUDAPEST GYPSY SYMPHONY ORCHESTRA
«100 ΤΣΙΓΓΑΝΙΚΑ ΒΙΟΛΙΑ»
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ΣΤΙΣ 9:00 MM
ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ΣΤΙΣ 5:00 MM & 9:00 MM

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:
Α ΖΩΝΗ: 65 ΕΥΡΩ, Β ΖΩΝΗ: 55 ΕΥΡΩ, Γ ΖΩΝΗ: 40 ΕΥΡΩ, Δ ΖΩΝΗ: 30 ΕΥΡΩ,
Δ ΖΩΝΗ (ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ&ΑΝΕΡΓΩΝ): 20 ΕΥΡΩ, Ε ΖΩΝΗ (ΠΕΡ. ΟΡΑΤ.): 20 ΕΥΡΩ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:2310 895 938, WWW.TCH.GR
read more " THE BUDAPEST GYPSY SYMPHONY ORCHESTRA «100 τσιγγάνικα βιολιά» 5 και 6 Ιανουαρίου 2018 "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Σταύρος Ζαλμάς, Δήμητρα Ματσούκα «Μια Ξεχωριστή Μέρα» στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ


Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ
(Πλ.ΧΑΝΘ, τηλ. 2310 237 700)

«Μια Ξεχωριστή Μέρα»


ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΜΕΡΑ,
                                 μια ξεχωριστή παραγωγή του Αλέξανδρου Ρήγα.


Από Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου

Η πολυβραβευμένη ταινία ορόσημο «Μία Ξεχωριστή Μέρα» (Una Giornata Particolare) του Έττορε Σκόλα, ανεβαίνει σε θεατρική διασκευή του Αλέξανδρου Ρήγα και σκηνοθεσία της Άσπας Καλλιάνη.


Ο Γκαμπριέλε (Σταύρος Ζαλμάς) διώκεται από το φασιστικό καθεστώς της Ιταλίας του 1938. Έχει μέχρι την δύση του ηλίου για να τον μεταφέρουν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Η Αντονιέτα (Δήμητρα Ματσούκα) πιστή μέχρι σήμερα στο καθεστώς, παντρεμένη με έξι παιδιά, τον συναντάει χωρίς να γνωρίζει τίποτα για τις «ανατρεπτικές» του αντιλήψεις. Οι ώρες που θα περάσουνε μαζί θα συνταράξουν τα πιστεύω της σε σχέση με το καθεστώς αλλά και με την μέχρι τώρα ζωή της. Την σχέση της με τον άντρα της, τον φεμινισμό, την ομοφυλοφιλία, τον κόσμο, και κυρίως την σχέση με τον ίδιο της τον εαυτό.  Δύο πλάσματα μεγαλωμένα τελείως διαφορετικά, που όμως θα ανακαλύψουν μέσα από δυνατές συγκρούσεις ότι τους ενώνει το σημαντικότερο πράγμα απ’ όλα. Και ίσως, μέχρι την δύση του ήλιου οι ζωές τους να αλλάξουν για πάντα.
Το «Μία Ξεχωριστή Μέρα»  ξεκίνησε την ιστορία του ως μία Κινηματογραφική ταινία του 1977, σε σκηνοθεσία και σενάριο  του Έττορε Σκόλα και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες  (αν όχι τη σημαντικότερη) δημιουργίες του σημαντικού σκηνοθέτη.
Πρωταγωνιστές της ταινίας ήταν ο Μαρτσέλλο Μαστρογιάννη και η Σοφία Λόρεν.
Πρόκειται για μία από τις πιο αναγνωρισμένες ταινίες, τόσο από κριτικούς όσο και από το κοινό,  του παγκόσμιου κινηματογράφου με δυνατά πανανθρώπινα μηνύματα, που  πραγματεύεται μία συγκινητική και βαθιά ανθρώπινη και διαχρονική ιστορία, καταγγέλλοντας παράλληλα, τον φασισμό και τις καταβολές του.
 Η «Μία Ξεχωριστή Μέρα» απέσπασε – εκτός από την λατρεία του κοινού και την αντίστοιχη εισπρακτική επιτυχία - πολλά και σημαντικά βραβεία. 
Μετρώντας 13 διεθνή βραβεία και 2 υποψηφιότητες για Όσκαρ (μεταξύ αυτών: Χρυσή Σφαίρα και Βραβείο Σεζάρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας), αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα κορυφαία φιλμ του μοντέρνου Κινηματογράφου.

Τους ρόλους του Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι και της Σοφίας Λόρεν ενσαρκώνουν στη σκηνή ο Σταύρος Ζαλμάς και η Δήμητρα Ματσούκα.
Το «Μία Ξεχωριστή Μέρα» είναι από γραφής ένα θεατρικής σύλληψης δράμα. Με την οξυδερκή ματιά και το καυστικό χιούμορ του συγγραφέα και μέσα από ένα παγκόσμιο πλαίσιο υψίστης σημασίας για την Παγκόσμια ιστορία, «βουτά» στις πιο ενδόμυχες σκέψεις των ανθρώπων, για να αναδείξει το απόλυτα προσωπικό σε παναθρώπινο.                                                 Το ατομικό «παράπονο», σε συλλογική ανάγκη, το απλό χαμόγελο σε ελπίδα.                                                       
Για να φωτίσει τις μικρές δικτατορίες που ζούμε ή ανεχόμαστε γύρω μας, για να βοηθήσει να δούμε τους ήρωες της καθημερινότητας, για να μας καταστήσει απόλυτα αντιληπτό ότι η ζωή μας, μας ανήκει…                                                                           και είτε την διαχειριστούμε σαν όνειρο, είτε σαν σκουπίδι, αυτή θα περάσει…   όλα είναι στο χέρι μας…
από τον Πόλεμο, μέχρι την Αγάπη…


Μια ξεχωριστή μέρα, μια ξεχωριστή παράσταση για την δύναμη που αποκτάμε όταν σταματήσουμε να μας νοιάζει τι θα πει ο κόσμος, και ζήσουμε στον κόσμο που εμείς δημιουργούμε.  Ακόμα και αν αυτός ο κόσμος αντέχει μόνο δύο. Ακόμα και αν αυτός ο κόσμος αντέχει μόνο μέχρι την δύση του ηλίου.


Έτσι, έρχεται «Μία Ξεχωριστή Μέρα» στο θέατρο, σε αυτή τη δραματοποιημένη ποίηση, για να φωτίσει την αυλαία και να μας πει:

«Να λες εγώ, μονάχος μου, θα σώσω τον κόσμο… και αν χαθεί, μη λυπηθείς, τίποτε δε χάθηκε ποτέ…
Πώς αλλιώς, αφού αγαπιούνται οι άνθρωποι…??»
Η Ταυτότητα της Παράστασης

Μετάφραση/ Διασκευή:  Αλέξανδρος Ρήγας
Σκηνοθεσία:                    Άσπα Καλλιάνη
Σκηνικά:                          Group 1
Φωτισμός:                       Σωτηρόπουλος Νίκος
Πρωτότυπη μουσική:     Γιώργος Μελισσινός
Ηχητικός Σχεδιασμός:    Κωστής Κόντος
Βοηθός Σκηνοθέτη         Κωνσταντίνα Σταυροπούλου
Ενδυματολόγος              Ελένη Μπλέτσα
Κατασκευή Σκηνικών    Eno Shkodrani
Φωτογραφίες                  Χρήστος Κοτσιρέας

Παραγωγή :                     ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΣΕΡΡΩΝ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΗΓΑΣ

Παίζουν:         Σταύρος Ζαλμάς, Δήμητρα Ματσούκα
                        Αρτέμης Γαβριλούκ, Γιώτα Ζερδεβά,                                  
     Νίκος Νικολαίδης, Λεωνίδας Χρυσομάλλης
                         

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ : VIVA.GR & ΤΑΜΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΥΛΑΙΑ

ΤΙΜΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ : 12 €
read more " Σταύρος Ζαλμάς, Δήμητρα Ματσούκα «Μια Ξεχωριστή Μέρα» στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΘΕΑΤΡΟ ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ «Άντρες Έτοιμοι για Όλα» των Stephen Sinclair και Anthony McCarten Διασκευή: Θανάσης Παπαθανασίου & Μιχάλης Ρέππας

Θέατρο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ  

Από 25 Δεκεμβρίου

«Άντρες Έτοιμοι για Όλα»
των Stephen Sinclair και Anthony McCarten

Διασκευή: Θανάσης Παπαθανασίου & Μιχάλης Ρέππας


5ος Χρόνος Επιτυχίας
Η μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων ετών επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη,  από τις θεατρικές επιχειρήσεις Τάγαρη.  Με την υπογραφή των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα που διασκεύασαν το διάσημο έργο των Νεοζηλανδών Stephen Sinclair και Anthony McCarten "Ladies Night", η απολαυστική κωμωδία «Άντρες Έτοιμοι για Όλα», προσαρμοσμένη στην ελληνική πραγματικότητα, έρχεται στο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ από 25 Δεκεμβρίου !
Τη σκηνοθεσία υπογράφουν για άλλη μια φορά οι Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας, ενώ σπουδαίοι κωμικοί ηθοποιοί υποδύονται τους Άντρες που σκέφτονται την πιο απίθανη λύση για να εξασφαλίσουν χρήματα και να ζήσουν μια καλύτερη ζωή. 


Υπόθεση του έργου:
Σε μια επαρχιακή πόλη μια αντροπαρέα, που δοκιμάζεται από πολλά και πολλαπλά οικονομικά προβλήματα, αποφασίζει να τα λύσει με ένα πρωτότυπο τρόπο. Η απελπισία οδηγεί ένα καφετζή, ένα ταξιτζή, ένα δημοτικό υπάλληλο, ένα φούρναρη και ένα σπουδαστή να γίνουν στρήπερ! Η παράδοξη επιλογή τους να βγάλουν χρήματα χορεύοντας γυμνοί, αναστατώνει την ζωή τους, τη μικρή πόλη όπου ζουν και τις γυναίκες τους…

Πρωταγωνιστούν:
Αντώνης Καφετζόπουλος, Κώστας Ευριπιώτης, Βασίλης Κούκουρας, Χρήστος Γιάνναρης, Χρήστος Ζαχαριάδης
και οι γυναίκες: Σοφία Βογιατζάκη, Βάνα Ραμπότα,  Γαλήνη Τσεβά, Βίκυ Κάβουρα  συμμετέχει και η Δήμητρα Παπαδήμα.

Ταυτότητα Παράστασης
Συγγραφείς: Stephen Sinclair και Anthony McCarten
Διασκευή - Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου
Χορογραφίες:  Άννα Αθανασιάδη
Artwork: Κάρολος Πορφύρης 


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ : viva.gr & ΤΑΜΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ  2310  819  153


read more " ΘΕΑΤΡΟ ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ «Άντρες Έτοιμοι για Όλα» των Stephen Sinclair και Anthony McCarten Διασκευή: Θανάσης Παπαθανασίου & Μιχάλης Ρέππας "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

LIFESTYLEMEDICINE-ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΝΟΙΑΤΡΙΚΗΣ Επαναπρογραμματίστε τον οργανισμό σας


LIFESTYLEMEDICINE-ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΝΟΙΑΤΡΙΚΗΣ
Επαναπρογραμματίστε τον οργανισμό σας
Κερδίστε υγεία, ευεξία, λεπτή σιλουέτα, λαμπερό πρόσωπο.
Lifestylemedicine, είναιηιατρική που στοχεύει στην πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία ασθενειών που προκαλεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής. Και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μια ομάδα ειδικών με επικεφαλής την καρδιολόγο, την πρώτη Νανοϊατρό στην Ελλάδα , Δρ. Βαρβάρα Καραγκιοζάκη, έρχονται να διώξουν τη …σκουριά από τον οργανισμό μας,επαναπρογραμματίζοντας τη ζωή μας. 
«Οι κακές επιλογές του τρόπου διαβίωσής μας αποτελούν τη ρίζα των χρόνιων ασθενειών . Η  LifeStyleMedicine είναι η ουσία της Ιατρικής που στοχεύει στην πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία των ασθενειών του σύγχρονου τρόπου ζωής»,λέει η Βαρβάρα Καραγκιοζάκη, που δημιούργησε την πρώτη LifeStyleMedicineΚλινική στην Ελλάδα, στηριζόμενη στα τελευταία επιτεύγματα της Νανοϊατρικής.
Επαναρυθμίστε τον οργανισμό σας
Σε πέντε βήματα-στάδια, οι ειδικοί επιστήμονες καταγράφουν τα προβλήματα που εντοπίζονται στον οργανισμό και ξεκινούν τη διαδικασία αντι-οξείδωσής του, ανανεώνοντάς τον εσωτερικά και εξωτερικά.
Αρχικά λαμβάνεται ένα λεπτομερές ατομικό, οικογενειακό ιατρικό ιστορικό όπου γίνεται εξατομικευμένη και σε βάθος ανάλυσητου τρόπου ζωής και των καθημερινών συνηθειών: (διατροφή, άσκηση, ύπνος, καθημερινό άγχος και τρόπος αντιμετώπισής του). Στη συνέχεια προτείνονται τα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ για την εκτίμηση του οξειδωτικού στρες του κάθε οργανισμού και προτείνεται συστηματικό χτίσιμο της θωράκισης του.
Η «άμυνα» του οργανισμού οργανώνεται με «όπλα» τελευταίας γενιάς όπως :
·         Μέτρηση οξειδωτικού στρες
·         Τεστ οξείδωσης επιδερμίδας
·         Τεστ Μεταβολισμού και διατροφικής κατάστασης
·         Επιγενετική μέθοδος που αναλύει τους περιβαλλοντικούς παράγοντες στη δράση γονιδίων, που μπορεί να οδηγήσουν στη δημιουργία χρόνιων και σοβαρών ασθενειών
·         Έλεγχος της διατροφικής κατάστασης των κυττάρων , έλεγχος των τοξινών , της κατακράτησης υγρών,κ.ά

HealthCoaching
Με βάση τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων,  προτείνεται ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα αντι-γήρανσης, διατροφής και αντι-οξειδωτικών, άσκησης, τεχνικές χειρισμού του καθημερινού άγχους καθώς και HealthCoachingΣυνεδρίες, αλλά  και αναλυτικές οδηγίες για την αλλαγή του τρόπου ζωής μας.

Τι προβλήματα μπορεί να επιλύσει η LifeStyleMedicine?
·         Οι αλλαγές του τρόπου ζωής συμβάλλουν στην πρόληψη και θεραπεία:
·         Καρδιαγγειακές Νόσοι (Στεφανιαία Νόσος, Εγκεφαλικό)
·         Υπέρταση
·         Καρκίνος
·         Διαβήτης
·         Νευροεκφυλιστικές Νόσοι (Parkinson, Alzheimer, Σκλήρυνση κατά πλάκας)
·         Αυτοάνοσα Νοσήματα
·         Αρθρίτιδες
·         Παχυσαρκία
·         Υψηλή χοληστερόλη
·         Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου
·         Παθήσεις ωχράς κηλίδας
·         Χρόνια κόπωση
·         Υπογονιμότητα

·         Άγχος


LIFE STYLE MEDICINE CLINIC-ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΝΟΙΑΤΡΙΚΗΣ
Σε 90 ημέρες, αλλάζεις ζωή!

Ποια τα συνώνυμα του lifestyle; Ό,τι κι αν σκέφτεστε, ξεχάστε το. Γιατί τώρα, το lifestyle, ανταποκρίνεται επιτέλους στο ρόλο του. Και προσφέρει υγεία, ευεξία, κομψότητα και λάμψη.
Η αποκατάσταση του lifestyle από την πρώτη LifestylemedicineClinic στην Ελλάδα. Και μάλιστα, στη Θεσσαλονίκη. Δημιουργός του, η καρδιολόγος, πρώτη Νανοϊατρός στην Ελλάδα, Δρ. Βαρβάρα Καραγκιοζάκη.Η γιατρός που χρησιμοποιεί την επιστήμη  και τα σύγχρονα επιτεύγματά της Νανοϊατρικής για να προσφέρει στη σημερινή γυναίκα τη ζωή που της αξίζει.
Με σύνθημα «Σε 90 ημέρες, αλλάζεις ζωή» η πρόταση του LifeStyleMedicineClinic είναι απλή, στηρίζεται στη σωστή διατροφή και ακολουθεί τους κανόνες της Φύσης.
Μάθε τι συμβαίνει στον οργανισμό σου
Με ειδικά πρωτοποριακά διαγνωστικά τεστ Νανοϊατρικής που εφαρμόζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μαθαίνεις:
Ø  Τα επίπεδα του οξειδωτικού στρες σου, που ευθύνονται για δεκάδες ασθένειες
Ø  Την κατάσταση του μεταβολισμού σου
Ø  Την επίδραση που άσκησαν στα γονίδια σου οι περιβαλλοντικοί παράγοντες (επιγενετική)
Ø  Tην οξείδωση της επιδερμίδας σου
HealthCoaching
Μετά τη διάγνωση, έρχεται η θεραπεία. Ανάλογα με την κατάσταση του οργανισμού σου, προτείνεται εξατομικευμένο  πρόγραμμα αντι-γήρανσης, διατροφής, αντι-οξειδωτικών,άσκησης,τεχνικών χειρισμού του καθημερινού άγχους αλλά και healthcoaching συνεδρίες.
Νέα, ωραία και υγιής
Το LifeStyle Medicine Clinic γνωρίζει τον τρόπο. Για να αλλάξεις ζωή. Να απομακρύνεις τις τοξικές, βλαβερές συνέπειες της σύγχρονης καθημερινότητας και να αποκτήσεις λαμπερή, νεανική επιδερμίδα, λεπτή σιλουέτα, υγεία και εφηβική ζωντάνια.


Οξειδωμένη χοληστερόλη- ένας επιπλέον παράγοντας κινδύνου για ανάπτυξη καρδιαγγειακών νοσημάτων
Πρωτοπόρος Διαγνωστική Τεχνική

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου (πριν και τον καρκίνο) στις δυτικές βιομηχανοποιημένες κοινωνίες. Κάθε χρόνο στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ περισσότερο από 1 εκ. υφίστανται εγκεφαλικό επεισόδιο, περισσότερο από 3 εκ. έμφραγμα μυοκαρδίου και πάνω από 20 εκ. υποφέρουν από περιφερική αγγειακή νόσο.
Οι  παράγοντες κινδύνου για τη δημιουργία αυτών των νοσημάτων είναι τα αυξημένα επίπεδα ολικής και LDL-χοληστερόλης, τα χαμηλά επίπεδα HDL-χοληστερόλης, τα αυξημένα τριγλυκερίδια, η υψηλή αρτηριακή πίεση, οι υψηλές τιμές ομοκυστεΐνης και κυρίως η αύξηση της οξειδωμένης χοληστερόλης.

Η παρουσία ελευθέρων ριζών και άλλων δραστικών μορφών Ο2 οδηγεί στην υπεροξείδωση των πολυακόρεστων λιπαρών οξέων και της χοληστερόλης, που βρίσκονται στην κυκλοφορία, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται υπεροξείδια των λιπαρών οξέων και παράγωγα οξειδωμένης χοληστερόλης. Τα υπεροξείδια των λιπαρών οξέων και τα παράγωγα οξειδωμένης χοληστερόλης συνοψίζονται με τον όρο οξειδωμένη χοληστερόλη και παίζουν κυρίαρχο ρόλο στην καταστροφή των τοιχωμάτων των αγγείων και στο σχηματισμό αθηρωματικής πλάκας. Οι αθηρωματικές πλάκες  στενεύουν τον αυλό των αγγείων και επιβραδύνουν την αιματική ροή.
Αύξηση της οξειδωμένης χοληστερόλης αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης αθηρωμάτωσης.

Για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τα επίπεδα οξειδωμένης χοληστερόλης, ώστε να μπορέσετε να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα για τη μείωσή τους και την πρόληψη εμφάνισης καρδιαγγειακού νοσήματος. Ειδικά άτομα που έχουν δυσλιπιδαιμία, με κληρονομικότητα για στεφανιαία νόσο είναι απαραίτητο να υποβάλλονται σε αυτή την εξέταση για να λαμβάνεται απόφαση για την έναρξη ή όχι κατάλληλης αγωγής.
Ακόμη και σε άτομα που ήδη πάσχουν από καρδιαγγειακό νόσημα (έμφραγμα, εγκεφαλικό, στένωση στεφανιαίων αγγείων ή καρωτίδων) οι αυξημένες τιμές οξειδωμένης χοληστερόλης μπορούν να προκαλέσουν περαιτέρω  επιδείνωση.
Τώρα είναι πλέον δυνατό να προσδιοριστεί η οξειδωμένη χοληστερόλη σε τριχοειδικό αίμα (μερικές σταγόνες από το δάχτυλο αρκούν).

Ποτέ δεν ήταν τόσο απλό να πληροφορηθείτε την τιμή οξειδωμένης χοληστερόλης στο αίμα σας. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να μετρήσετε την οξειδωμένη χοληστερόλη σας εύκολα, γρήγορα  και αξιόπιστα στο ιατρείο μας.
read more " LIFESTYLEMEDICINE-ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΝΟΙΑΤΡΙΚΗΣ Επαναπρογραμματίστε τον οργανισμό σας "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »