Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017

η ΚΟΘ παρουσιάζει το Καρναβάλι των Ζώων και άλλες ιστορίες στον μαγικό κόσμο της κλασικής μουσικής, μέσα από γνωστά ακούσματα σπουδαίων δημιουργών.

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
Γράψτε το όνομα σας στο gr4you.ning@gmail.com


 Η φετινή εκπαιδευτική σειρά συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης με τίτλο το ‘Καρναβάλι των Ζώων και άλλες ιστορίες’ δημιουργήθηκε με σκοπό να εισάγει μικρούς και μεγάλους με ευχάριστο τρόπο στον μαγικό κόσμο της κλασικής μουσικής, μέσα από γνωστά ακούσματα σπουδαίων δημιουργών.
Ο Μιχάλης Σιώνας, σε ρόλο αφηγητή, βοηθάει τους μικρούς μας φίλους να κατανοήσουν τον τρόπο λειτουργίας μίας συμφωνικής ορχήστρας, το πώς συνεργάζονται τα όργανα ακολουθώντας τη μπαγκέτα του μαέστρου και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα πράγματα, σε μία διαδικασία αλληλεπίδρασης με τα παιδιά που κάνει αυτό το μουσικό ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον και ευχάριστο για όλους.
Την Κ.Ο.Θ. διευθύνουν οι Αθανάσιος Σουργκούνης και Δημοσθένης Φωτιάδης.Οι πρωινές παραστάσεις για σχολεία θα διαρκέσουν από την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου και θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα της Κ.Ο.Θ. ‘Σόλων Μιχαηλίδης’ και στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ., ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με μία συναυλία για όλη την οικογένεια, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, στις 19:00, στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.
Παραστάσεις για σχολεία:
Από Δευτέρα 30 Οκτωβρίου έως Παρασκευή 3 Νοεμβρίου
Στην Αίθουσα συναυλιών Κ.Ο.Θ. ‘Σόλων Μιχαηλίδης’ & στην Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.

Είσοδος: 5 € (Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε με το 2310 257900 και το info@tsso.gr)Συναυλία για όλη την οικογένεια:
Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017, ώρα 19:00
Στην Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.


Διεύθυνση ορχήστρας: Αθανάσιος Σουργκούνης, Δημοσθένης Φωτιάδης

Αφηγητής: Μιχάλης Σιώνας

# η συμμετοχή του ηθοποιού γίνεται σε συνεργασία με το Κ.Θ.Β.Ε.


Πρόγραμμα:
Γιόχαν Στράους ΙΙ (1825-1899): Εισαγωγή από την οπερέτα ‘Η Νυχτερίδα’
Καμίλ Σαιν-Σανς (1835-1921): "Ελέφαντας", από ‘Το Καρναβάλι των Ζώων’
Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι (1840-1893): "Ο Χορός των Μικρών Κύκνων" από το μπαλέτο ‘Η Λίμνη των Κύκνων’
Καμίλ Σαιν-Σανς (1835-1921): "Κύκνος", από ‘Το Καρναβάλι των Ζώων’
Νικολάι Ρίμσκι-Κόρσακωφ (1844-1908): Ιντερλούδιο "Το Πέταγμα της Μέλισσας" από την όπερα ‘Το παραμύθι του τσάρου Σαλτάν’
Άρι Πούλκινεν (1982-): Εμβατήριο των Angry Birds
Ζωρζ Μπιζέ (1838-1875): "Ο Ταυρομάχος" από την όπερα ‘Κάρμεν’
Τζοακκίνο Ροσσίνι (1792-1868): "Φινάλε, Το Εμβατήριο των Ελβετών Στρατιωτών" από την Ουβερτούρα ‘Γουλιέλμος Τέλλος’


Τιμές εισιτηρίων:
Πλατεία 15 €
Εξώστης 10 €
Μειωμένο 5 €

Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου:
Άνεργοι, πολύτεκνοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, Α.Μ.Ε.Α., κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, διοικητικοί υπάλληλοι και εκπαιδευτικό προσωπικό Α.Π.Θ., μέλη Χ.Α.Ν.Θ.


Ισχύει έκπτωση 20% στους κατόχους της IANOS CLUB CARD


Για την απογευματινή συναυλία:
·      Η είσοδος για όλους τους φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τους φοιτητές του Τ.Μ.Ε.Τ. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι δωρεάν.

·      Διατίθενται 30 δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους.Προπώληση εισιτηρίων από το εκδοτήριο της Κ.Ο.Θ. Λεωφόρος Νίκης 73,
τηλ. 2310 236990  (Δευτέρα-Πέμπτη) 09:00-17:00, Παρασκευή 09:00-14:00)
και από το www.tsso.gr
Ακούτε κάθε Τρίτη 18:00-18:30 την εκπομπή της Κ.Ο.Θ. στην Ελληνική Ραδιοφωνία με τον Θανάση Γωγάδη, από τον 9,58 fm και το Γ’ Πρόγραμμα


 
 


ΧΟΡΗΓΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ: Mediterranean Palace Hotel, Grand Hotel Palace

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ, ΕΡΤ3, Γ’ Πρόγραμμα, 958 FM, 102 FM, TV100, FM100, Καθημερινή, Χρώμα 105.8 fm, Cityportal, thousandnews.gr, GR4YOU.

 
read more " η ΚΟΘ παρουσιάζει το Καρναβάλι των Ζώων και άλλες ιστορίες στον μαγικό κόσμο της κλασικής μουσικής, μέσα από γνωστά ακούσματα σπουδαίων δημιουργών. "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

η ΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ειναι πλέον γεγονός    Χρειάστηκαν 30 χρόνια ελεύθερης ραδιοφωνίας, άπειρες ώρες πίσω από μικρόφωνα και κονσόλες, ατέλειωτες συζητήσεις και ζυμώσεις για να ιδρυθεί το πρώτο επαγγελματικό σωματείο Ραδιοφωνικών Παραγωγών στην Ελλάδα.
H ίδρυση της ΕΝΩΣΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ, έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την εξέλιξη των ΜΜΕ στη χώρα μας, πολλές αλλαγές εξυφαίνονται και μόνο όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών.
   Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί μέχρι σήμερα (όσο κι αν αυτό φαίνεται περίεργο) δεν είχαν καμία συνδικαλιστική εκπροσώπηση, η «φωνή» τους ακουγόταν μόνο μέσα από τις συχνότητες των ραδιοφώνων.
Όλες αυτές οι φωνές που χρόνια τώρα σας κρατούν συντροφιά, επιχειρούν να γίνουν μία, μέσω της ΕΡΠΑΜ-Θ, της Ένωσης που από εδώ και στο εξής θα είναι η «φωνή» αυτής της μεγάλης μερίδας εργαζομένων.
   Σκοποί της ΕΡΠΑΜ-Θ είναι η  ενότητα και η αλληλεγγύη με τους άλλους εργαζόμενους (στη Ραδιοφωνία αλλά και εκτός αυτής) καθώς και η συμμετοχή των μελών της στους κοινούς αγώνες για την προάσπιση και ανάπτυξη της δημοκρατίας.
Η αρχή έγινε με δέκα από τα μεγαλύτερα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης να έχουν εκπροσώπους στην Ένωση, σειρά έχει τώρα η περιφέρεια να δώσει και αυτή το δυναμικό παρών.
   Μετά τις αρχαιρεσίες της 22ας Οκτωβρίου 2017 το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχτηκε και έχει ήδη αναλάβει τα καθήκοντά του.
Πρόεδρος: Δέσποινα Αυγερίδου, Αντιπρόεδρος: Αιμίλιος Τσαρουχάς, Γενική Γραμματέας: Μαρία Λεριά, Ταμίας: Κωνσταντίνος Γιαλαμπούκης και Β’ Γραμματέας: Πολύκαρπος Μαυρόπουλος.  
   Ελπίζουμε ότι θα σας βρούμε αλληλέγγυους στα επόμενα βήματά μας, στους κοινούς αγώνες για ένα καλύτερο μέλλον στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, με κυρίαρχο στοιχείο την αγάπη μας για το μέσο που με ανιδιοτέλεια υπηρετούμε, το Ραδιόφωνο!


read more " η ΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ειναι πλέον γεγονός "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

«Υπέρ Κλυταιμνήστρας» για πρώτη φορά στο Θέατρο Αυλαία απο το Σύγχρονο Θέατρο Πρόταση
Το Σύγχρονο Θέατρο Πρόταση ιδρύθηκε το 2017 από τον Στέλιο Βραχνή. Φέτος συστήνεται στο κοινό της Θεσσαλονίκης με το πρωτόπαικτο θεατρικό κείμενο της συγγραφέα και δραματολόγου Δήμητρας Μήττα «Υπέρ Κλυταιμνήστρας».
Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου το «Μαυσωλείο της Ηλέκτρας» ανοίγει αυλαία για πρώτη φορά.
«Κυρίες και κύριοι καλώς ήρθατε στο σπίτι όπου διαμένει η αρχόντισσα μας η Ηλέκτρα…»
Ο νεαρός ηθοποιός και σκηνοθέτης, Στέλιος Βραχνής, πειραματίζεται και πάλι με ένα ιδιαίτερο έργο, ένα κείμενο πρό(σ)κληση που «πατάει» επάνω στο γνωστό μύθο των Ατρειδών και θίγει ζητήματα που συγκινούν.

Λίγα λόγια για το έργο:
Οι πληροφορίες που θέλουν τον Ορέστη να σκοτώνει τη μητέρα του Κλυταιμνήστρα και τον εραστή της Αίγισθο ελέγχονται ως ανακριβείς. Ο νέος δεν θέλησε να συνεχίσει τη ζωή του κουβαλώντας τις ζωές των άλλων. Τι απογοήτευση για την Ηλέκτρα! Την Ηλέκτρα την κόρη του Αγαμέμνονα. Την Ηλέκτρα που έπελεξε να ζει ως δούλη σ’ ένα αγροτόσπιτο μαζί με την πιστή της παραμάνα, μακριά από τη μάνα της.
Ο ξάδερφος του Αγαμέμνονα, Αίγισθος, πεθαίνει από φυσικά αίτια. Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα από το πρωί. Η Ηλέκτρα εν μέρει δικαιωμένη απ’ τον αιφνίδιο θάνατο, περιμένει από στιγμή σε στιγμή να εμφανιστεί η μητέρα της. Όλα μοιάζουν να είναι έτοιμα για τη μεγάλη συνάντηση. Η κόρη που απαρνήθηκε τη γυναικεία φύση, που μίσησε την γυναίκα που σκότωσε τον «ήρωα» πατέρα της θα έρθει αντιμέτωπη με τον χειρότερο εχθρό της(;) 
«Κυρίες και κύριοι περάστε παρακαλώ. Μα γιατί ξαφνιάζεστε;
Συντελεστές:
Κείμενο: Δήμητρα Μήττα                                                                                   Σκηνοθεσία/Σχεδιασμός φωτισμών: Στέλιος Βραχνής                                                                      Μουσική επιμέλεια: Άρτεμις Λαμπαδά, Κωνσταντίνα Κουκουμπέση, Στέλιος Βραχνής              Σκηνικά: Αναστάσης Μεκερίδης                                                                                             Κοστούμια: Έλενα Μιχαηλίδη                                                                                       Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπουκουβάλας, Κωνσταντίνα Τζουβάρα                          Video (trailer): Νίκος Αντωνιάδης                                                                                               Σκίτσο (φλάιερ): Μαρία Γκίνη                                                                                                          Δημόσιες σχέσεις: Χρήστος Χριστοδουλάρας                                                                        
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Μάριος Κωνσταντίνου, Αριάνα Τσάιτα, Έλενα Μιχαηλίδη, Ρέα Στάμκου-Κοσάνοβιτς                                                                                                              Ερμηνεύουν οι μουσικοί (επί σκηνής): Άρτεμις Λαμπαδά (βιολί), Κωνσταντίνα Κοκουμπέση (πιάνο)
Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:                                                                                                  Τετάρτη 15, Πέμπτη 16 Νοεμβρίου                                                                                                               Τετάρτη 22, Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στις 21:15
Τιμές εισιτηρίων:                                                                                                                              12€ (Κανονικό), 10€ (Φοιτητικό), 8€ (Ανέργων, AμεΑ), 8€ (Ομαδικό άνω των 10 ατόμων)
Θέατρο Αυλαία: Πλατεία ΧΑΝΘ (Πλευρά Τσιμισκή)
Τηλ. Κρατήσεων: 2310 237 700 / 6949108450

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Στέλιος Βραχνής                                                                                               Οργάνωση παραγωγής: Αριάνα Τσάιτα                                                                                      Υπεύθυνος παραγωγής/Γραφείο Τύπου: Χρήστος Χριστοδουλάρας
Επικοινωνία: theatroprotasi@gmail.com

Τηλέφωνο: 6949108450
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
read more " «Υπέρ Κλυταιμνήστρας» για πρώτη φορά στο Θέατρο Αυλαία απο το Σύγχρονο Θέατρο Πρόταση "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »