Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2017

ΘΕΑΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ) Από Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 έως Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017


ΘΕΑΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  (ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ)
Από Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου  2017  έως Τετάρτη 13  Σεπτεμβρίου  2017

ΘEΡΙΝΟΙ
ΑΠΟΛΛΩΝ (τηλ. 2310- 828-642 Σαρανταπόρου 4)   Οι πρώην (Προβολές: 20.00,  Δευτέρα καμία προβολή) / Τα παράπονα στο Δήμαρχο (Προβολές: 21.45, Κυριακή και Δευτέρα καμία προβολή) / Pulp Fiction (Προβολές: Κυριακή 21.45)
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤ3 ΚΕΜΕΣ  Δευτέρα 11/9 Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο (Αλέν Ντελόν)  (Προβολές: 21.30)
ΕΛΛΗΝΙΣ  (τηλ. 2310-292-304 Λεωφ. Στρατού. Δίπλα στο Βελλίδειο   Εγώ ο απαισιότατος 3 (μεταγλωττισμένη) (Προβολές: 20.00) / Μεγάλωσε αν τολμάς (Προβολές 21.30) / Έρχεται τη Νύχτα (Προβολές 23.40)
ΝΑΤΑΛΙ (2310-829-457 Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 3):  Ταξίδι στην Ισπανία (Προβολές: 20.30) / Στα ίχνη του ανέμου (Προβολές: 22.45)

ΧEΙΜΕΡΙΝΟΙ

ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ (τηλ. 2310-834-996 Βασ.Όλγας 150 Dolby Digital)  Εγώ ο απαισιότατος 3 (μεταγλωττισμένη) (Προβολές: 18.00) / Μεγάλωσε αν τολμάς (Προβολές 19.40) / Δουνκέρκη (Προβολές 21.50)
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ (τηλ. 2310-261-727 Φιλ. Εταιρίας - Δημ. Μαργαρίτη Dolby   
Detroit (Προβολές:19.30 - 22.00)


read more " ΘΕΑΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ) Από Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 έως Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

«Ο κύκλος της Μελπομένης», το εργαστήρι θεάτρου της ηθοποιού και σκηνοθέτιδας Αννέτας Κορτσαρίδου


Ανοίγει το εργαστήρι θεάτρου της ηθοποιού Αννέτας Κορτσαρίδου

Ανοίγει επίσημα «Ο κύκλος της Μελπομένης», το εργαστήρι θεάτρου της ηθοποιού και σκηνοθέτιδας Αννέτας Κορτσαρίδου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στον καλαίσθητο χώρο του εργαστηρίου, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κίμωνος Βόγα 69 και Κριεζώτου 4. Όσοι παρευρεθούν στα εγκαίνια, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Αννέτα Κορτσαρίδου και τη φιλοσοφία του εργαστηρίου, να ενημερωθούν για τα τμήματα που ξεκινούν τον Οκτώβριο, αλλά και να έρθουν κοντά, απολαμβάνοντας τοπικά κρασιά και χειροποίητα συνοδευτικά.
Το εργαστήρι
«Ο κύκλος της Μελπομένης» δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2017 στη Θεσσαλονίκη και αποτελεί έναν νέο σταθμό στη θεατρική διαδρομή της ηθοποιού και σκηνοθέτιδας Αννέτας Κορτσαρίδου. Μετά από μια πλούσια καριέρα στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, η Αννέτα πήρε την απόφαση να μοιραστεί τη γνώση, την εμπειρία και την αγάπη της για το θέατρο με όλους όσοι αναζητούν να έρθουν σε επαφή με τον εαυτό τους μέσα από «μεγάλα» έργα της ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας.  
Σε ποιους απευθύνεται
Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, που είτε ενδιαφέρονται για το θέατρο και την υποκριτική, είτε επιθυμούν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους, μέσα από την ομαδική δράση που αποτελεί προϋπόθεση της θεατρικής πράξης.
Διάρκεια
Το εργαστήρι ξεκινά τον Οκτώβριο και ολοκληρώνεται τον Μάιο. Κάθε μάθημα διαρκεί 4 διδακτικές ώρες και πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα, κατά βάση απογεύματα εκτός Σαββατοκύριακου. Τον Ιούνιο οι μαθητές/μαθήτριες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ανοιχτές για το κοινό παρουσιάσεις-παραστάσεις συγκεκριμένων θεατρικών έργων.
Πρόγραμμα
Το πρόγραμμα του εργαστηρίου περιλαμβάνει:
·         Ανάλυση κειμένου
·         Δραματουργική προσέγγιση χαρακτήρων
·         Ασκήσεις εξωστρέφειας
·         Ασκήσεις ομαδικότητας
·         Δημιουργικό παιχνίδι
·         Ατομικούς και ομαδικούς αυτοσχεδιασμούς


·         Επικοινωνία και σύνδεση με τον άλλο
·         Λεκτική και σωματική έκφραση
·         Κίνηση
·         Τοποθέτηση φωνής
·         Ασκήσεις εκφοράς λόγου
·         Απεύθυνση
Στόχος
Μέσα από τη διδασκαλία, οι μαθητές/μαθήτριες γνωρίζουν και συμφιλιώνονται με τη φωνή και το σώμα τους, μαθαίνοντας να εκφράζονται αληθινά και ελεύθερα. Έτσι, μπορούν να επικοινωνούν ουσιαστικά μεταξύ τους, να συνεργάζονται ισότιμα και να γίνονται ομάδα. Με τον τρόπο αυτό, οι μετέχοντες στο εργαστήρι γίνονται συμμέτοχοι στη θεατρική πράξη.
Τμήματα
Από τον Οκτώβριο θα λειτουργήσουν στο εργαστήρι τα παρακάτω τμήματα:
·         Παιδικό για μαθητές δημοτικού ηλικίας 6 έως 12 ετών. Ανάλογα με τον αριθμό και την ηλικία των παιδιών, το τμήμα χωρίζεται σε επιμέρους κλειστές ομάδες 8-10 ατόμων.
·         Εφηβικό για μαθητές γυμνασίου και λυκείου ηλικίας 13 έως 17 ετών. Ανάλογα με τον αριθμό των εφήβων, το τμήμα χωρίζεται σε επιμέρους κλειστές ομάδες 8-10 ατόμων.
·         Ενηλίκων για άτομα άνω των 18 ετών που είτε ενδιαφέρονται για το θέατρο, είτε ασχολούνται ερασιτεχνικά με αυτό. Ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων και την προηγούμενη επαφή τους με το θέατρο, το τμήμα χωρίζεται σε επιμέρους κλειστές ομάδες 8-10 ατόμων.
Η Αννέτα Κορτσαρίδου
Η ηθοποιός και σκηνοθέτις Αννέτα Κορτσαρίδου σπούδασε στον θεατρικό οργανισμό ΕΣΤΙΑ του Γ. Ρήγα και συνεργάστηκε για δέκα χρόνια με το χοροθέατρο ΡΟΕΣ της Σ. Σπυράτου. Συμμετείχε σε παραστάσεις του Κ.Θ.Β.Ε., του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας και του ελεύθερου θεάτρου, καθώς και σε μουσικές παραστάσεις των Λ. Κηλαϊδόνη, Στ. Κραουνάκη και Ν. Σούλη. Έπαιξε σε κινηματογραφικές ταινίες των Σ. Λιαροπούλου, Ν. Παναγιωτόπουλου και Π. Βούλγαρη και σε τηλεοπτικές σειρές των Λ. Λαζόπουλου (σκην. Γ. Πετρινιώτης), Μ. Παπαοικονόμου (σκην. Λ. Ζαρουτιάδης), Μ. Γεωργιάδου (σκην. Μ. Ζαμπέλη), Ρέππα-Παπαθανασίου (σκην. Αγγελόπουλος-Αθανασίου), Γ. Καπουτζίδη (σκην. Α. Αγγελόπουλος) κ.ά. Από το 2015 συνεργάζεται με το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, όπου διδάσκει θέατρο σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, έχει σκηνοθετήσει τις μαθητικές παραστάσεις «Ελένη» του Ευρυπίδη, «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γ. Ρίτσου, «Ο Βυσσινόκηπος» του Α. Τσέχωφ και «Ο Νίκος Καζαντζάκης που γνώρισα».Το εργαστήρι με μια ματιά
·         Διεύθυνση: Κίμωνος Βόγα 69 & Κριεζώτου 4, 546 45, Θεσσαλονίκη
·         Διάρκεια: 8 μήνες
·         Έναρξη μαθημάτων: Οκτώβριος 2017
·         Ώρες διδασκαλίας: 16 διδακτικές ώρες/μήνα (4 διδακτικές ώρες/εβδομάδα)
·         Τμήματα: Παιδικό, εφηβικό & ενηλίκων
·         Καλλιτεχνική διεύθυνση & διδασκαλία: Αννέτα Κορτσαρίδου
·         Πληροφορίες: 2310 860 004, kortsaridou@gmail.com και στο inbox της επίσημης σελίδας του εργαστηρίου στο Facebook (www.facebook.com/MelpomeniCircle)
·         Εγγραφές: https://goo.gl/yBR1i4
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Λία Κεσοπούλου, lkesopoulou@gmail.com, 6971 95 95 29

read more " «Ο κύκλος της Μελπομένης», το εργαστήρι θεάτρου της ηθοποιού και σκηνοθέτιδας Αννέτας Κορτσαρίδου "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

«Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΨΑΡΙΩΝ» ΘΕΑΤΡΟ ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ


ΘΕΑΤΡΟ ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ
(Βασ. Όλγας & Παρασκευπούλου, τηλ. 2310 819 153)

 «Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΨΑΡΙΩΝ»
Του Γιάννη Ξανθούλη

Σάββατο 23/9, Κυριακή 24/9
και Κυριακή 1/10


Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η θεατρική εταιρία «Μέθεξις», παρουσιάζουν το ανατρεπτικό και πολυεπίπεδο παραμύθι του Γιάννη Ξανθούλη «Η Αλίκη στη χώρα των Ψαριών».

Η μικρή Αλίκη ξεκινάει για διακοπές. Το καράβι που τη μεταφέρει βυθίζεται και η ίδια σώζεται από ένα δελφίνι. Μέχρι να συναντήσει και πάλι τους γονείς της θα πρέπει να φιλοξενηθεί για λίγο στο βυθό της θάλασσας. Ξαφνικά χάνει την εμπιστοσύνη των ψαριών και βρίσκεται να είναι αιχμάλωτή τους. Με τη βοήθεια του δελφινιού θα προσπαθήσει να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη των καινούριων φίλων της. Η ίδια για να το καταφέρει αυτό γίνεται δασκάλα στο βυθό και αναλαμβάνει να διδάξει στα ψάρια πως ζούνε οι άνθρωποι. Τα ψάρια μαθαίνοντας να μιμούνται τους ανθρώπους, θα αποκτήσουν όλα τα άσχημα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φύσης, θα γίνουν εγωκεντρικά, φιλοχρήματα,πολεμοχαρή, θα αρχίσουν να μετρούν την αξία τους με βάση την αξία που έχουν στις ανθρώπινες αγορές. Η Αλίκη καταλαβαίνει πως τα μαθήματα που τους έκανε
δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε καλό. Mέσα σε όλα αυτά η Αλίκη και όσοι ζουν στο Βυθό έρχονται αντιμέτωποι με την φοβερή και τρομερή Πετραιολοκηλίδα. Θα καταφέρει η Αλίκη να διορθώσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί; Θα καταφέρει να κάνει τα ψάρια και πάλι ψάρια και να τους μάθει πως το χρήμα δεν είναι η μεγαλύτερη αξία της ανθρώπινης φύσης; Θα καταφέρει να τους μάθει την αξία της αγάπης, της φιλίας, της ελπίδας και της συγνώμης;

Μια διαδραστική και επίκαιρη παράσταση που με πολύ μουσική, φαντασία και χιούμορ σχολιάζει την εποχή μας, αποκαλύπτει τις αξίες της οικογένειας, της φιλίας, της ανιδιοτέλειας,  της υπευθυνότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος.  Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από το έργο να εκτιμούν τις δυνατότητές τους, να κρίνουν καλά πριν εμπιστευτούν κάποιον, να φροντίζουν για την διατήρηση και ισορροπία του οικοσυστήματος και να αποδέχονται τη διαφορετικότητα.
Συγγραφέας: Γιάννης Ξανθούλης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Τριπόδης
Ενδυματολόγος: Ματίνα Μέγκλα
Σκηνικά: Θανάσης Κόκκας
Μουσική: Μιχάλης Τριπόδης
Πρωταγωνιστούν: Μαρία Θωμά, (Δίδυμα φεγγάρια),Τζούλι Τσόλκα (Μπρούσκο), Βασίλης Γιακουμάρος ( Στο καλό γλυκειά μου συμπεθέρα,Μαύρα Μεσάνυχτα), Χρήστος Τριπόδης,(Κόκκινο Δωμάτιο, 10η εντολή)  Δημήτρης Ζωγραφάκης( Μαρία η Άσχημη), Φαίη Ψωμαδάκη,Χριστίνα Χρήστου.
Τιμές εισιτηρίων : 8 € γενική είσοδος
Προπώληση :         7 €    

Παραστάσεις :  
Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου :  6.15 μμ
Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου : 11.30 πμ &  6.15 μμ    και

Κυριακή 1 Οκτωβρίου :     11.30 πμ. & 6.15 μμ     

Προπώληση : Ταμείο Θεάτρου (2310 819 153)
VIVA.GR
               
Παραγωγή: Μέθεξις
Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2107622034 & 6943290294


read more " «Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΨΑΡΙΩΝ» ΘΕΑΤΡΟ ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

re:publica - 11 με 13 Σεπτεμβρίου 2017, ​στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το Φεστιβάλ
​ ​
υποδέχεται 
για πρώτη φορά στη
​ν Ελλάδα
το re:publica, 
​το κορυφαίο
 φεστιβάλ στον κόσμο 
για τον ψηφιακό πολιτισμό,
​ ​
τα media και το internet
​.​
 
​Δ​
ίνουμε ραντεβού
​ στη Θεσσαλονίκη,​
 
11 με 13 Σεπτεμβρίου 2017, 
στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α) 
και τις αίθουσες Σταύρος Τορνές και Τζον Κασσαβέτης (Αποθήκη 1)
​.

read more " re:publica - 11 με 13 Σεπτεμβρίου 2017, ​στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

LAS INCANTANDAS, ΟΙ ΜΑΓΕΜΕΝΕΣ-ΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Το «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ»ΤΡΙΤΗ 5 , ΤΕΤΑΡΤΗ 6 και ΠΕΜΠΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στο ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ


Το «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ» επιστρέφει για δύο παραστάσεις στη Θεσσαλονική.
ΤΡΙΤΗ 5 , ΤΕΤΑΡΤΗ 6 και ΠΕΜΠΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
στο ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ

«Να λυπάσαι όσους δεν ονειρεύονται...»
Νίκος  Καββαδίας

“Το ταξίδι στο Σταυρό του Νότου”, η παράσταση που αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς, επιστρέφει για δύο[2] παραστάσεις στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Τρίτη 5 και Τετάρτη 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ. Μια  μουσική παράσταση που χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά γεγονότα του 2016.  Η μεγαλύτερη  παραγωγή του καλοκαιριού, με θέμα τη ζωή και το έργο του Νίκου Καββαδία, σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου, ολοκληρώνει τον κύκλο των παραστάσεών της σε τέσσερις πόλεις[ Θεσσαλονίκη- Βόλος- Πάτρα- Άργος]

Από την Βάρδια και την ποίηση του Νίκου Καββαδία, στη συγκλονιστική μελοποίηση του Θάνου Μικρούτσικου, η παράσταση, μας ταξιδεύει στον κόσμο των θαλασσινών, των λιμανιών, των εφήμερων ερώτων, στη φυγή. Το ταξίδι για το ταξίδι.
Μια ιστορική παράσταση! Το πρώτο της ανέβασμα [ θέατρο Βadminton -Ιανουάριος 2016], παρακολούθησαν περισσότεροι από 50.000 θεατές! Θέατρο, χορός , μουσική, κινηματογράφος, σε μια σκηνική συνύπαρξη,  που αποκαλύπτει το πορτρέτο του Νίκου Καββαδία, μέσα από την ποίηση, τη ζωή και το έργο του, με κυρίαρχες τις μουσικές και τα αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου.
Ιστορικές αναφορές, μαρτυρίες αλλά και φανταστικές συναντήσεις σε υποθετικούς χρόνους και χώρους και κυρίως η θάλασσα, τα λιμάνια, η ζωή των ναυτικών, οι γυναίκες, «το ταξίδι για το ταξίδι» είναι τα βασικά υλικά που συνθέτουν το σενάριο του σκηνοθέτη που υπογράφει με τη συμβολή των συνεργατών του Παναγιώτας Πανταζή, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου και Βίκης Παναγιωτοπούλου.
Οι μουσικές και τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου περασμένα πλέον στο DNA της μουσικής μας μνήμης εξακολουθούν να αποκαλύπτουν και να φωτίζουν κάθε φορά, τις πολυάριθμες διαστάσεις του ποιητικού έργου του Νίκου Καββαδία, που όπως ο ίδιος ο συνθέτης πιστεύει, “ μίλησε για την ελευθερία, για την αξία της ανατροπής, για τη δύναμη της ζωής χωρίς συμβάσεις”.
Ο Θέμης Μουμουλίδης, εμπνευστής και σκηνοθέτης της παράστασης παρουσιάζει την ανανεωμένη εκδοχή της, φωτίζοντας νέες εκφάνσεις της λεπτής δραματουργίας που συνθέτουν τη ζωή και το έργο του ποιητή, αλλά και τις μουσικές του συνθέτη.
Η κινηματογραφικής σύλληψης αφήγηση της παράστασης ζωντανεύει με τις ερμηνείες των Στέλιου Μάινα, Σταύρου Ζαλμά, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκου Αρβανίτη, Ιωάννη Παπαζήση, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου και 20 ακόμη ηθοποιών, χορευτών μουσικών επί σκηνής.
Ένα εξαιρετικό μουσικό σύνολο επί σκηνής οδηγούν την Ρίτα Αντωνοπούλου τον Κώστα Θωμαΐδη και την Μαριάννα Πολυχρονίδη, που ως τραγουδιστές αλλά και ως δρώντα πρόσωπα, ερμηνεύουν τα κλασικά, αγαπημένα σε τρεις γενιές τραγούδια.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:  ΤΡΙΤΗ 5 – ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 2017
ΘΕΑΤΡΟ  ΚΗΠΟΥ
Προπώληση:   Viva.gr
                           -Ταμείο Θεάτρου Κήπου από 30 Αυγούστου
Τιμές εισιτηρίων: 14  ευρώ  [φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ, άνω των 65]
                                  18  ευρώ   κανονικό.

Στην προπώληση  ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων στην τιμή των 14  ευρώ.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΘΑΝΟΥ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ - ΝΙΚΟΥ ΚΑΒΒΑΔΙΑ
" Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου"

Μουσική: ΘΑΝΟΣ  ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ
Σκηνοθεσία: ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
Σενάριο: ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
Με τη συνεργασία των:
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΝΤΑΖΗ, ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Σκηνικό- κοστούμια: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΣΑΣ
Χορογραφία: ΣΕΣΙΛ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ
Σχεδιασμός Ήχου: ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
Φωτισμοί: ΣΑΚΗΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΣ
Video: NIKOΣ TΣΙΜΟΥΡΗΣ
Βοηθοί  σκηνοθέτες: ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
 ΣΗΦΗΣ  ΜΑΙΝΑΣ
Βοηθός  σκηνοθέτη: ΒΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Οργάνωση παραγωγής:  ΜΑΤΡΩΝΗ ΦΑΓΑ - ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
Artwork:  ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΛΕΒΙΖΑΚΗ
Παραγωγή : 5η Εποχή Τέχνης

Τους ρόλους ερμηνεύουν:
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΙΝΑΣ , ΣΤΑΥΡΟΣ  ΖΑΛΜΑΣ, ΕΛΙΣΑΒΕΤ  ΜΟΥΤΑΦΗ, ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ  ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ, ΜΑΡΟΥΣΚΑ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΦΑΛΕΛΑΚΗΣ, ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΑΦΙΔΟΥ, ΙΟΥΛΙΟΣ  ΤΖΙΑΤΑΣ,  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΓΟΥΡΖΟΥΛΙΔΗΣ, ΝΑΤΑΣΣΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ  ΣΑΛΕΥΡΗΣ, ΜΠΙΛΛΙΩ   ΜΑΡΝΕΛΗ
Τραγουδούν:
ΡΙΤΑ  ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΚΩΣΤΑΣ  ΘΩΜΑΙΔΗΣ – ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ

read more " Το «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ»ΤΡΙΤΗ 5 , ΤΕΤΑΡΤΗ 6 και ΠΕΜΠΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στο ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Ο ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ - στη Μικρή Σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, στις 21.00.ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ
Ο ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Τραγούδια του Πάρι Παρασχόπουλου από τον Δημήτρη Νικολούδη
Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, 21.00
 
Μια συναυλία, στην οποία θα παρουσιαστεί ένα ιστορικό άλμπουμ του συνθέτη Πάρι Παρασχόπουλου, ο «Ερωτόκριτος», που γράφτηκε στη δεκαετία του ’80 και στο οποίο τραγούδησαν οι Νίκος Παπάζογλου, Σωκράτης Μάλαμας, Σταύρος Ζιώγας, Αγγελική Λεμονή, Όλγα Αθανασιάδου, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι και όσες βρεθούν στη Μικρή Σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, στις 21.00. Στο ίδιο άλμπουμ έπαιξαν σπουδαίοι μουσικοί όπως ο Δημήτρης Μυστακίδης και ο Κυριάκος Γκουβέντας. Αυτό το άλμπουμ κυκλοφόρησε πρόσφατα σε CD από τον Μετρονόμο.

Από τον Μετρονόμο, επίσης, επανακυκλοφόρησε το εξαντλημένο CD «Πανσέληνο Βλέμμα», ένας κύκλος τραγουδιών του Πάρι Παρασχόπουλου σε στίχους του ποιητή Σταύρου Ζαφειρίου.

Αυτά θα ακουστούν σ’ αυτήν τη συναυλία με τη φωνή του Δημήτρη Νικολούδη, αλλά δεν θα είναι τα μόνα. Θα παιχτούν, ακόμα, τραγούδια από τα «Χνάρια», σε ποίηση Ανδρέα Παγουλάτου (ένα CD που κυκλοφόρησε πριν από πέντε χρόνια και είναι εξαντλημένο), από την «Καταγωγή της νύχτας», σε ποίηση Χρίστου Μπράβου (άλμπουμ του 1987, εξαντλημένο), καθώς επίσης και άλλα τραγούδια από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» του Διονύσιου Σολωμού, τραγούδια Θεσσαλονικέων ποιητών και τραγούδια από το θέατρο.

Τέλος, για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί ένα μεγάλο μέρος από την επόμενη δισκογραφική δουλειά του Πάρι Παρασχόπουλου με τίτλο «Τα τραγούδια των φυλακισμένων γυναικών». Τους στίχους σ’ αυτά τα τραγούδια έγραψαν φυλακισμένες γυναίκες στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, από το 2010 έως το 2016. Πρόκειται για ένα project του συλλόγου «Ελλήνιον», που φέρει τον τίτλο «Έγκλειστες συναντήσεις», όπου τα μέλη του συλλόγου έκαναν μαθήματα γραφής και ανάγνωσης λογοτεχνίας σ’ αυτές τις γυναίκες, με αποτέλεσμα την κυκλοφορία τεσσάρων ποιητικών συλλογών σε επιμέλεια Θεοδώρας Λειψιστινού.

Συμμετέχουν:
Μαρία Καργαδούρη (τραγούδι)
Σάκης Βαρβέρης (τραγούδι, τζουράς, κιθάρα)
Φίλιππος Κωσταβέλης (πιάνο)
Γιάννης Κολοβός (κοντραμπάσο)
--------------------------------------------------------------------------------------
Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμή εισιτηρίου
:
10 €

Σημεία Προπώλησης:
- Εκδοτήρια Μονής Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21
- Σάρωθρον, Κατούνη 17, Λαδάδικα
- Στα καταστήματα Seven Spots, Media Markt
- Ηλεκτρονικά στο viva.gr
read more " Ο ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ - στη Μικρή Σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, στις 21.00. "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Καλλιτεχνικός Προγραμματισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης για την περίοδο Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου 2017Καλλιτεχνικός Προγραμματισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης
για την περίοδο Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου 2017

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζει για την περίοδο Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου ένα πρόγραμμα πιστό στη στρατηγική ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας που έχει  υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια. Μιλώντας με αριθμούς, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει 67 βασικές παραγωγές, με πλήθος παραστάσεων και παράλληλων δράσεων ώστε ο ΟΜΜΘ να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Στη νέα περίοδο συνεχίζεται και διευρύνεται η συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς, όπως η ΚΟΘ, η ΣΟΔΘ, το ΚΩΘ, το ΚΘΒΕ, τα Δημήτρια, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, τα Μουσεία της πόλης, το ΑΠΘ (με το οποίο πρόσφατα υπογράφηκε Σύμφωνο Συνεργασίας), το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, o  Δήμος Θεσσαλονίκης, η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, η Ισραηλινή Κοινότητα Θεσσαλονίκης κλπ. Το Μέγαρο δίνει το παρόν και στην 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης που διοργανώνει το ΚΜΣΤ φιλοξενώντας  την εναρκτήρια εκδήλωση   και την ημερίδα λήξης της διοργάνωσης.  Επιπλέον η ΜΟYSA θα συνεχίσει να δίνει το δικό της στίγμα  με συναυλίες εντός του Μεγάρου, αλλά και με μουσικές παρεμβάσεις σε νοσοκομεία, συλλόγους και σημεία μέσα στη πόλη.
Ενεργή είναι η συμμετοχή του Μεγάρου και στο Έτος Ελλάδας – Κίνας, καθώς το «The Guangzhou Ballet»  θα συμμετέχει με τις παραστάσεις του Καρυοθραύστη, αλλά και ο  διεθνούς φήμης μαέστρος Li Biao θα διευθύνει τη MOYSA στη Χριστουγεννιάτικη της συναυλία. Σολίστας στη συναυλία αυτή θα είναι ο Κινέζος Hao Υilei, νικητής το 2017 στο διαγωνισμό πιάνου Γιώργος Θυμής. Φέτος διοργανώνεται και το 1ο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής, που εκτιμούμε ότι θα αποτελέσει μια ακόμα ενδιαφέρουσα και διαφορετική πρόταση στο προγραμματισμό του Μεγάρου.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Καθηγητής Νικήτας Μυλόπουλος δήλωσε για το πρόγραμμα:
"Το τελευταίο διάστημα το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης προχώρησε στην παραγωγή επιτυχημένων καλλιτεχνικών δρώμενων, φιλοξένησε υψηλού επιπέδου παραγωγές τρίτων, έγινε κέντρο διεθνών πολιτικών εξελίξεων, υποδέχθηκε διεθνή και εθνικά συνέδρια, παρενέβη σε κοινωνικο-πολιτικά ζητήματα αιχμής, επεκτάθηκε σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, εισήγαγε καινοτόμα μουσικοεκπαιδευτικά προγράμματα, συνομίλησε με την πόλη και την ιστορία της. Όλα αυτά, διευρύνοντας το κοινό του με μία νέα πολιτική εισιτηρίων, ανοίγοντας τις πόρτες του (και) σε ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα, προσκαλώντας τους πολίτες σε θερινές βραδιές ποιοτικής μουσικής με ελεύθερη είσοδο.

Με το πρόγραμμα που ανακοινώνουμε σήμερα, συνεχίζουμε το ταξίδι. Σε πείσμα των καιρών και της κρίσης, ή, ίσως και εξαιτίας της. Η πρόκληση είναι ακόμη μπροστά, ορίζοντας και τον στόχο: να επανασυνδέσουμε τους πολίτες με την πνευματική παραγωγή, αλλά και με το κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι. Να βιώσουμε ξανά, μαζί, τον πολιτισμό ως κοινό αγαθό, ως προϊόν ανθρώπινης δημιουργίας και ανησυχίας και όχι ως προϊόν προς κατανάλωση. Το στοίχημα παραμένει ανοιχτό.  Το Μέγαρο επίσης."


Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης ανέφερε σχετικά :
“Ο νέος προγραμματισμός του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, εξακολουθεί να αντιστέκεται στις τεράστιες προκλήσεις της εποχής μας.  Αυτό το γεγονός, όμως, δεν κατακτάται με παθητική, αμυντική στάση απέναντι στις εύλογες δυσκολίες που σήμερα αντιμετωπίζει κάθε φορέας πολιτισμού της χώρας.  Το γεγονός αυτό κατακτάται εκ νέου σε κάθε προσπάθεια προγραμματισμού, με πίστη στις δυνατότητες του τόπου, με επένδυση στην αξία των εγχώριων δυνάμεών μας και στην σημασία της ενίσχυσής τους με διεθνείς συμπράξεις, όπως και με την ευρύτερη δυνατή αξιοποίηση συνεργασιών. 

Κατακτάται με την πεποίθηση ότι, η κύρια δυναμική του σύγχρονου πολιτισμού στην Ελλάδα θα πρέπει να πηγάζει, καταρχήν, από την όσμωση ιδεών και το συνδυασμό δυνατοτήτων, οραματισμών και στόχων των φορέων και των καλλιτεχνών του τόπου. Παράλληλα, προσανατολιζόμαστε στην προσεκτική επιλογή και την μετάκληση αξιόλογων καλλιτεχνών και παραστάσεων από το εξωτερικό, στο πλαίσιο των ρεαλιστικών δυνατοτήτων μας.

Στην προσπάθεια να διατηρήσουμε την βέλτιστη δυνατή ισορροπία μεταξύ του εφικτού και του ιδεώδους, σε κάθε βήμα του σχεδιασμού και της υλοποίησης των σύνθετων καλλιτεχνικών προγραμματισμών του ΟΜΜΘ, συντείνει όλο το προσωπικό του Οργανισμού με σκληρή δουλειά, ενθουσιασμό και αφοσίωση. Είναι αυτό το προσωπικό, με το οποίο έχω συμπλεύσει τα τελευταία επτά χρόνια, που έχει στηρίξει τον κοινό μας οραματισμό με σύμπνοια και ομαδικότητα ώστε να μπορούν να συμβαίνουν μικρά και μεγάλα "θαύματα" σε κάθε καλλιτεχνική σεζόν. Πιστεύω ακράδαντα στις γνώσεις, στον ενθουσιασμό και στη δυναμική του, αξίες που αποτελούν εγγύηση για τον ΟΜΜΘ ανεξάρτητα από την δική μου συμβολή ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής. Τους ευχαριστώ θερμά λοιπόν, για την παραδειγματική συνεργασία μας μέχρι σήμερα.”

Παιδιά, νέοι, άνεργοι, ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες παραμένουν στον επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όπως αποδεικνύεται έμπρακτα και μέσω της τιμολογιακής πολιτικής του ΟΜΜΘ, αλλά και της ενίσχυσης της δημιουργικότητας τους στον τομέα του πολιτισμού. Πιο συγκεκριμένα, ας σημειωθεί ότι ο χώρος δοκιμών της MOYSA, που δημιουργήθηκε στο Μ2 στο πλαίσιο της δωρεάς του Ιδρύματος Σταυρός Νιάρχος εκτός από χώρος προετοιμασίας της ορχήστρας σύντομα θα αποτελέσει και χώρο γόνιμης συνάντησης νέων καλλιτεχνών και μουσικών σχημάτων της πόλης μας.

Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν παραγωγές, συνεργασίες και θεματικοί κύκλοι όπως:

 • Reworks Festival: Reworks Agora - Διεθνές Φόρουμ
 • Κ.Ο.Θ.
 • Κύκλος Μουσικής Δωματίου
 • Κύκλος Διαλέξεων με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Θεσσαλονίκης
 • 52α Δημήτρια  
 • Σ.Ο.Δ.Θ.
 • Φιλαρμονική του Δήμου
 • Θέατρο στο Μέγαρο
 • Διάσημοι Σολίστ
 • ΜΟΥSA
 • The Met Live in HD σε συνεργασία με τον όμιλο ΑΝΤ1
 • Θεματικός Κύκλος: Λόγος για τη ζωή, από την αρχαιότητα ως σήμερα
 • Πόλεμος – Προσφυγιά - Μετανάστευση
 • Θέατρο για παιδιά (Με το Μαγικό Αυλό και Τα Αληθινά Δώρα του Αϊ-Βασίλη)
 • 1ο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής: Les Goûts Réunis
 • Κύκλος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
 • 8ο Εργαστήρι Σύγχρονης Μουσικής
 • Ελληνική Μουσική στο Μέγαρο
 • Τα κλασικά αριστουργήματα … αλλιώς
 • Ρεσιτάλ για βιολί και πιάνο
 • Όπερα στο Μέγαρο Jacques Offenbach: La Belle Hélène
 • Σ.Φ.Μ.Θ.
 • Musical στο Μέγαρο: Jesus Christ Superstar  
 • Piandaemonium 6 πιάνα – 12 πιανίστες
 • The Guangzhou Ballet: Ο Καρυοθραύστης
 • Χριστούγεννα στο Μέγαρο
read more " Καλλιτεχνικός Προγραμματισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης για την περίοδο Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου 2017 "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »