Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017

ΘΕΑΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ) Από Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017 έως Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

ΘΕΑΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  (ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ)
Από Πέμπτη 24 Αυγούστου  2017  έως Τετάρτη 30 Αυγούστου  2017


ΘEΡΙΝΟΙ
ΑΠΟΛΛΩΝ (τηλ. 2310- 828-642 Σαρανταπόρου 4)   Ο γιος του Μεγαλοπατούσα (μεταγλωττισμένη) (Προβολές: 20.30,  Δευτέρα καμία προβολή) / Ο σωματοφύλακας του εκτελεστή (Προβολές: 22.15, Κυριακή και Δευτέρα καμία προβολή) / Eφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες (Προβολές: Κυριακή 22.30)
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤ3 ΚΕΜΕΣ  Δευτέρα 28/8 Αυτή είναι η ζωή μου (Ντάγκλας Σερκ)  (Προβολές: 21.30)
ΕΛΛΗΝΙΣ 1 (τηλ. 2310-292-304 Λεωφ. Στρατού. Δίπλα στο Βελλίδειο   Έρωτες και φιλίες (Λαίδη Σούζαν) (Προβολές: 20.35) / Atomic Blonde  (Προβολές: 22.10 - 00.15)
ΕΛΛΗΝΙΣ 2  (τηλ. 2310-292-304 Λεωφ. Στρατού. Στη βεράντα του Βελλίδειου  Atomic Blonde  (Προβολές: 21.00) / Έρωτες και φιλίες (Λαίδη Σούζαν) (Προβολές: 23.00) 
ΝΑΤΑΛΙ (2310-829-457 Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 3):  Ο πυρετός της τουλίπας (Προβολές: 20.45 - 23.00)
ΧEΙΜΕΡΙΝΟΙ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ (τηλ. 2310-261-727 Φιλ. Εταιρίας - Δημ. Μαργαρίτη Dolby   
Το Παρίσι μπορεί να περιμένει (Προβολές:20.00) / Baby driver (Προβολές: 22.00)


 
read more " ΘΕΑΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ) Από Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017 έως Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017 "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ - «Στοχασμοί του Καζαντζάκη σε μείζονα κλίμακα» Φρούριο Καβάλας Σάββατο 26 Αυγούστου, ώρα 21.00


60o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

Μικτή Πολυφωνική Χορωδία
του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Περάμου

«Στοχασμοί του Καζαντζάκη σε μείζονα κλίμακα»

Φρούριο Καβάλας
Σάββατο 26 Αυγούστου, ώρα 21.00

Με αφορμή το γεγονός της συμπλήρωσης 60 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη και την κήρυξη επίσημα της χρονιάς από το Υπουργείο Πολιτισμού ως «έτος Νίκου Καζαντζάκη», η Μικτή Πολυφωνική Χορωδία του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου της Ν. Περάμου, τιμά τη μνήμη του παγκόσμια αναγνωρισμένου, πολυσυζητημένου συγγραφέα και διανοητή, και παρουσιάζει το Σάββατο 26 Αυγούστου στις 9.00 το βράδυ, στο Φρούριο Καβάλας, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 60ου Φεστιβάλ Φιλίππων, το αφιέρωμα με τίτλο «Στοχασμοί του Καζαντζάκη σε μείζονα κλίμακα».


Ο Νίκος Καζαντζάκης υπήρξε στοχαστής και φιλόσοφος, Έλληνας- Κρητικός στην καταγωγή, ο οποίος όμως ανήκει σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να βρούνε την ουσία της ζωής, οπουδήποτε στον πλανήτη.
Για εμάς, είναι μια προσπάθεια να επικοινωνήσουμε τον λόγο του Νίκου Καζαντζάκη κι αυτό να γίνει αφορμή να αναπτυχθούν στο εσωτερικό του καθενός ερωτηματικά και αναθεωρήσεις αλλά και γαλήνη και προσμονή. Ένα κάλεσμα μέσα από την περιπλάνηση στη μαγεία της ποίησης, της μουσικής και του λόγου του, να ξαναγυρίσουμε στην παιδεία, την καλλιέργεια της ψυχής, στην ανάταση του πνεύματος. Απέναντι στην παγκοσμιοποιημένη ωμότητα, εμείς αντιτάσσουμε την οικουμενικότητα του λόγου του ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ, την μεταφυσική του αγωνία, την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, την κοινωνική δικαιοσύνη.
Αυτό κάνουμε… ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ.
Δ.Σ. Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Περάμου

Ταυτότητα παράστασης:
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ  της ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: ΤΣΟΝΙΔΗΣ ΑΚΗΣ
ΜΑΕΣΤΡΟΣ της ΧΟΡΩΔΙΑΣ: ΣΓΟΥΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ ΒΙΚΥ

«Στοχασμοί του Καζαντζάκη σε μείζονα κλίμακα»
Φρούριο Καβάλας
Σάββατο 26 Αυγούστου, ώρα 21.00
Απαγορεύεται η είσοδος στο θέατρο μετά την έναρξη των παραστάσεων.

Είσοδος Ελεύθερη


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.
read more " ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ - «Στοχασμοί του Καζαντζάκη σε μείζονα κλίμακα» Φρούριο Καβάλας Σάββατο 26 Αυγούστου, ώρα 21.00 "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

«Το όνειρο της Πέππα» Κυριακή 27 Αυγούστου 2017, 20.30 στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

«Το όνειρο της Πέππα»
Κυριακή 27 Αυγούστου 2017, 20.30
 
Μια παιδική θεατρική παράσταση, με ήρωες από την αγαπημένη τηλεοπτική σειρά που έχει βραβευτεί σε Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ θα παρουσιαστεί, μετά από μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών. «Το όνειρο της Πέππα», που βασίζεται στην επίσημη θεατρική μεταφορά, θα ανεβεί στη σκηνή της Μονής, την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017, στις 20.30.
Η  Πέππα το Γουρουνάκι, ο μπαμπάς Γουρουνάκης, η μαμά Γουρουνίτσα, ο Τζορτζ, η Μαντάμ Γαζέλα,  ο Ντάνι Σκυλάκης, ο Πέντρο  Πόνυ, η Σούζυ  Προβατίνα και η Ρεβέκκα Κουνέλη σας περιμένουν να ζήσετε μαζί τους  το « Όνειρο της Πέππα», ένα σύγχρονο παραμύθι με τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών. Μέσα από  ιστορίες της παιδικής καθημερινότητας, οι αγαπημένοι χαρακτήρες μαζί με τους μικρούς θεατές, θα παίξουν, θα γελάσουν, θα τραγουδήσουν, θα προβληματιστούν και  θα κυνηγήσουν τα όνειρα τους!

Με κοστούμια σε σουρεαλιστική κλίμακα, εντυπωσιακούς φωτισμούς και σκηνικά, διαδραστικό παιχνίδι και μουσική επένδυση ειδικά ενορχηστρωμένη για τις ανάγκες της, η παράσταση μυεί τα παιδιά στην μαγική ατμόσφαιρα του θεάτρου.
Συντελεστές:
Κείμενα: Πένυ Φυλακτάκη
Σκηνοθεσία: Βασίλης Ισσόπουλος
Μουσική (ενορχήστρωση και σύνθεση): Αντώνης Ανέστης
Χορογραφίες: Χρήστος Κατίδης 
Βοηθός Χορογράφου: Εύη Κουρσαράκου
Φωτισμός: Ανέστης Άγκος
Κοστούμια - Σκηνικά: Μαγδαληνή Σίγα
Βοηθός Σκηνογράφου: Έλλη Ναλμπάντη
Καλλιτεχνική Ομάδα: Αναστασία Γυλλού, Κυριακή Γυλλού, Νίκος Μηνάς, Παναγιώτης Πέτρου, Σοφία Τσιριγιώτη, Νίκος Τσολερίδης
Παίζουν: Δήμητρα Βήττα, Θοδωρής Γεωργίτσης, Στεφανία Γώγου Πούλου, Στεφανία Καλομοίρη, Ιωάννης Κοντέλλης, Γεωργία Κούκα, Ελένη Μισχοπούλου,  Μαρίνα Ντζιλοβιάν, Τζούλια Σπυροπούλου, Συμεών Τσακίρης, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη.
--------------------------------------------------------------------------------------
Ώρα έναρξης: 20.30

Τιμή εισιτηρίου
:
10€ (προπώληση), 12€ (ταμείο)
Σημεία Προπώλησης:
- Εκδοτήρια Μονής Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21
- Στα καταστήματα Seven Spots, Media Markt
- Ηλεκτρονικά στο viva.gr


read more " «Το όνειρο της Πέππα» Κυριακή 27 Αυγούστου 2017, 20.30 στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΜΕΛΩΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΑΝΙΑ «Πέτρος και Πέτρος» Σάββατο 26 Αυγούστου 2017, 21.00


ANOIXTH ΣΚΗΝΗ
ΜΕΛΩΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΑΝΙΑ
«Πέτρος και Πέτρος»

Σάββατο 26 Αυγούστου 2017, 21.00

 
Όπως κάθε χρόνο αυτήν την εποχή το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών φιλοξενεί στην Ανοιχτή Σκηνή του, με ελεύθερη είσοδο για όλους, το αγαπημένο συγκρότημα των «Μελωδιστών».
Φέτος, οι «Μελωδιστές» συμπράττουν με το 5μελες μουσικό συγκρότημα «Koumpania» από τη Γερμανία. Το συγκρότημα αυτό ίδρυσε ο Peter Korff, δάσκαλος του Πέτρου Μαυρόπουλου, και μαζί με τους «Μελωδιστές» θα παρουσιάσουν διαχρονικά ελληνικά και διεθνή τραγούδια.
Στη συναυλία θα ακουστούν, μεταξύ άλλων, τραγούδια των Βασίλη Τσιτσάνη, Μάνου Χατζηδάκι, Leonard Cohen, καθώς και παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα και τη Γερμανία.

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2017
Κολοκοτρώνη 21, 564 30 Σταυρούπολη , Θεσσαλονίκηread more " ΜΕΛΩΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΑΝΙΑ «Πέτρος και Πέτρος» Σάββατο 26 Αυγούστου 2017, 21.00 "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

«ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» του Αριστοφάνη στο θέατρο Δάσους Πέμπτη 31 Αυγούστου, Παρασκευή 1 & Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου


ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

Πέμπτη 31 Αυγούστου,

Παρασκευή 1 & Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου

«ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ»
του Αριστοφάνη


Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος

         
          Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα ζωντανέψει ένα μεγάλο συμβολικό και πολιτικό πρόσωπο της παγκόσμιας κωμωδίας, τη «Λυσιστράτη», έργο παιγμένο το 411 π.Χ. στα Λήναια, μια από τις γιορτές προς τιμήν του Διονύσου. Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η Ναταλία Τσαλίκη θα αναμετρηθούν, με το πρώτο και ίσως καλύτερο ζευγάρι που γέννησε η κωμική ψυχή ποτέ (Κινήσιας-Μυρρίνη), που στάθηκε προπομπός και σημείο αναφοράς για τη μετέπειτα δημιουργία όλων των κωμωδιογράφων μέχρι τις μέρες μας. Ο Γιάννης Μπέζος στο ρόλο του Πρόβουλου, μιας προσωπικότητας της ήδη παρηκμασμένης Αθήνας της εποχής, προσωπικότητα που δυστυχώς παραμένει αναγνωρίσιμη, αναλαμβάνει και τη σκηνοθεσία της παράστασης που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα από τις αρχές Ιουλίου. Η μουσική (Κωστής Μαραβέγιας) και η χορογραφία-κίνηση (Ελπίδα Νίνου), αναπόσπαστα κομμάτια της σκηνικής πραγμάτωσης της Αττικής κωμωδίας, αποτελούν δύο ισχυρότατους πυλώνες της παράστασης. Το αξιοπρόσεκτο και ενδιαφέρον της «Λυσιστράτης», πέρα από τον τερματισμό του πολέμου με όχημα τη σεξουαλική αποχή και την κατάληψη του δημοσίου ταμείου, είναι η επικράτηση ενός πανελληνίου αισθήματος. Μεγάλο ζητούμενο για την εποχή που παρουσιάζεται το έργο, ενώ παράλληλα ο Πελοποννησιακός Πόλεμος καλά κρατεί. Τα μεγάλα έργα έχουν αντίπαλο το χρόνο. Κατά κανόνα τον νικούν. Η Λυσιστράτη συνδυάζει σε ένα πρόσωπο τη σοφία με τον ερωτισμό. Τη σκέψη με το όνειρο. Καλό παράδειγμα για τους μοντέρνους καιρούς μας.

Το έργο:
           Η Αθηναία ηρωίδα συλλαμβάνει την απόλυτη ιδέα: να συνασπιστεί με τις γυναίκες της πόλης της, της αντιπάλου Σπάρτης, αλλά και άλλων πόλεων, και να διαμηνύσουν στους άντρες πως αν δεν φροντίσουν για την ειρήνη, θα προχωρήσουν σε σεξουαλική αποχή. Με επικεφαλής την ίδια, η Αθηναία Κλεονίκη, η Σπαρτιάτισσα Λαμπιτώ, η Μυρρίνη και δεκάδες άλλες γυναίκες, αφού προσπερνούν τις αρχικές αντιρρήσεις τους, αναλαμβάνουν δράση, προχωρώντας παράλληλα σε αποκλεισμό του δημόσιου ταμείου που χρηματοδοτεί τις πολεμικές επιχειρήσεις. Οι άντρες φυσικά, με επικεφαλής τον Πρόβουλο, περνούν στην αντεπίθεση και ξεκινά η αψιμαχία αρχικά και η ανταλλαγή επιχειρημάτων στη συνέχεια. Όλοι αγγίζουν και ξεπερνούν τις αντοχές τους σε αμφότερα τα στρατόπεδα, μέχρι που η εμφάνιση της καλλονής Συμφιλίωσης οδηγεί σε αμοιβαίους συμβιβασμούς και, τελικά, σε αίσιο τέλος.
          Συντελεστές:

Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης
Σκηνοθεσία - Απόδοση: Γιάννης Μπέζος
Στίχοι: Πέτρος Φιλιππίδης
Μουσική: Κωστής Μαραβέγιας
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς
Κοστούμια:  Παναγιώτα Κοκορού
Χορογραφίες - Κινησιολογία: Ελπίδα Νίνου
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς
Βοηθός χορογράφος: Ζωή Πολυχρονιάδη
Βοηθός σκηνοθέτη: Ντένια Στασινοπούλου
Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

Παίζουν:
Πέτρος Φιλιππίδης (Λυσιστράτη), Βλαδίμηρος Κυριακίδης (Κινησίας), Ναταλία Τσαλίκη (Μυρρίνη) και ο Γιάννης Μπέζος (Πρόβουλος).

Παίζουν επίσης:
Δανάη Μπάρκα, Ελευθερία Μπενοβία, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη,
Κατερίνα Μισιχρόνη, Δάφνη Δαυίδ, Ντένια Στασινοπούλου, Χριστίνα Σπατιώτη,
Γιώργος Γιαννακάκος, Παναγιώτης Κατσώλης, Στέλιος Ιακωβίδης,
Θάνος Κοντογιώργης, Γιώργος Κατσής, Σταύρος Μαρκάλας, Γιάννης Ζαράγκαλης.

Ωρα έναρξης : 9.15 μμ
Προπώληση VIVA.GR

ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ & ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΠΛ.ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ
read more " «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» του Αριστοφάνη στο θέατρο Δάσους Πέμπτη 31 Αυγούστου, Παρασκευή 1 & Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Το ISO Theatre της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης φιλοξενείται από το ΚΘΒΕΦιλοξενία της ομάδας ISO Theatre της Ένωσης των Θεάτρων
της Ευρώπης από το ΚΘΒΕ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος φιλοξενεί το εργαστήριο της πολυεθνικής ομάδας νέων καλλιτεχνών, ISO Theatre, της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης από τις 23 έως 30 Αυγούστου 2017.
Η ομάδα ISO Theatre (International Super Objective Theatre) αποτελείται από νέους καλλιτέχνες, ηθοποιούς, οι οποίοι πειραματίζονται πάνω στην έννοια της Ευρωπαϊκής Ταυτότητας– τι σημαίνει να είναι κανείς σήμερα ευρωπαίος.
Οι καλλιτέχνες αυτοί καλούνται να συνεργαστούν ξεπερνώντας τις πολιτισμικές – γλωσσικές τους διαφορές και να βρουν έναν κώδικα καλλιτεχνικής επικοινωνίας και έκφρασης
Στο εργαστήριο πρόκειται να δουλευτούν και να παρουσιαστούν κείμενα συγγραφέων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Harbour 40, της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης. Το «λιμάνι» είναι ο κοινός τόπος πάνω στον οποίο τέσσερις συγγραφείς από διαφορετικές χώρες κλήθηκαν να γράψουν τα κείμενά τους.
Οι ηθοποιοί και οι συγγραφείς θα εργαστούν πάνω στα κείμενα αυτά και το αποτέλεσμα της δουλειάς τους θα παρουσιαστεί σε ανοιχτή πρόβα στις 30 Αυγούστου στους χώρους της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Οι ηθοποιοί του ISO:
Puto Luis (Πορτογαλία)
Klon Beni (Γερμανία)
Alabozova Petya (Βουλγαρία, Γερμανία)
Georgieva Bilyana (Βουλγαρία)
Krastev Boris (Βουλγαρία)
Zaini Angélique (Γαλλία)
Lewisch Sophie (Γαλλία)
Menjou Vincent (Γαλλία)
Ebraheem Khawla (Ισραήλ/ Παλαιστίνη)
Κατσίκη Αίγλη (Ελλάδα – ΚΘΒΕ)

Οι συγγραφείς του ISO:
Αγγελική Δαρλάση (Ελλάδα – Εθνικό Θέατρο)
Scarpetti Roberto (Ιταλία)
Ivanov Stefan (Βουλγαρία)


read more " Το ISO Theatre της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης φιλοξενείται από το ΚΘΒΕ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »