Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ SPECIAL OLYMPICS HELLAS ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 4/7 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ SPECIAL OLYMPICS HELLAS ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ

Συνέντευξη τύπου – κάλεσμα εν όψει τις αυριανής μεγάλης συναυλίας για την ενίσχυση του σωματείου Special Olympics Hellas δόθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Special Olympics Hellas Διονύσιος Κοδέλλας, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας Βασίλης Ανατολίτης, ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Αθλητικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής Αθανάσιος Κώνστας, προπονητές και αθλητές του Special Olympics Hellas.

Ο κ. Κοδέλλας ευχαρίστησε την Περιφέρεια που έθεσε υπό την αιγίδα της τη μεγάλη αυτή εκδήλωση, προκειμένου να ενισχυθεί το σωματείο και το κίνημα Special Olympics, που έχει παρουσία σε 185 χώρες παγκοσμίως. Το μήνυμα, όπως είπε ο κ. Κοδέλλας είναι η ένταξη των αθλητών με αναπηρίες στην κοινωνία, με σεβασμό στη διαφορετικότητα, κάτι που επιτυγχάνεται μέσω του αθλητισμού και της συνεργασίας όλων όσοι εμπλέκονται στη ζωή και την καθημερινότητα των αθλητών Special Olympics, δηλαδή με τη σύμπραξη αθλητών, προπονητών, οικογενειών και εθελοντών. Ο κ. Κοδέλλας αναφέρθηκε στη σημασία του εθελοντισμού και σημείωσε πως «η αυριανή εκδήλωση μάς δίνει οξυγόνο, επειδή δεν έχουμε ίδιους πόρους. Βασιζόμαστε σε χορηγίες, που λόγω της κρίσης έχουν μειωθεί. Όμως δεν απογοητευόμαστε, επειδή ξέρουμε ότι πάντα υπάρχουν άτομα και φορείς όπως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που στέκονται δίπλα μας. Στο κίνημά μας δεν υπάρχει κανείς έμμισθος».
Η κ. Πατουλίδου τόνισε πως η ένταξη των ανθρώπων με αναπηρίες, με οποιαδήποτε διαφορετικότητα, γίνεται χωρίς φοβικούς όρους, μόνο με απλή άδολη αγάπη και ανθρωπιά και πως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα σε αυτή την κατεύθυνση.
Ο κ. Θάνος επισήμανε ότι ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και πολιτισμός είναι να δίνεις λίγη από την ψυχή σου σε οτιδήποτε κι αν κάνεις, ενώ κάλεσε τους πολίτες να αγκαλιάσουν την εκδήλωση. «Θα είναι μια special βραδιά για special ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Ανατολίτης δήλωσε ότι στην αυριανή συναυλία θα δώσουν το παρών δεκάδες παιδιά από την οικογένεια των Special Olympics και ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν, καλώντας παράλληλα τους Θεσσαλονικείς να στηρίξουν μαζικά με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Στην αυριανή συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 21.30’, στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη θα συμμετάσχουν οι Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μπάμπης Στόκας, Δήμητρα Παπίου, Δημήτρης Σταρόβας και Γιάννης Ζουγανέλης.


read more " ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ SPECIAL OLYMPICS HELLAS ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 4/7 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη στο ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ


ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ
(τηλ. 2310 256 775)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τετάρτη 12, Πέμπτη 13 & Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017Ιφιγένεια εν Αυλίδι

του Ευριπίδη


Μετάφραση:                   Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία:                   Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας
Μουσική:                        Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνικά - Κοστούμια:    Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Φωτισμοί:                       Νίκος Βλασόπουλος
Κίνηση:                          Αγγελική Τρομπούκη
Βοηθός Σκηνοθετών:     Αλέξανδρος Βάρθης
Μουσική Διδασκαλία:    Άννα Λάκη
Βοηθός Σκηνογράφου:   Βάσια Χριστοπούλου
B Bοηθός Σκηνοθετών: Μαρία Χανδρά

Πρωταγωνιστούν

Αιμίλιος Χειλάκης
Αθηνά Μαξίμου
Λένα Παπαληγούρα

και οι
Δήμητρα Βήττα, Ελεάνα Γεωργούλη, Σμαράγδα Κάκκινου,
Άννα Κλάδη, Άννα Λάκη, Βάσια Λακουμέντα,
Φραγκίσκη Μουστάκη, Δώρα Στυλιανέση, Μαρία Τζάνη.


Μία από τις ωραιότερες δημιουργίες το Ευριπίδη, η τραγωδία «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» θα περιοδεύσει στην Αθήνα και σε ολόκληρη την Ελλάδα  αυτό το καλοκαίρι, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια. Με συνοδοιπόρους την -ειδικά γραμμένη για την παράσταση -πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη, την καινούρια μετάφραση του διακεκριμένου ποιητή Γιώργου Μπλάνα και υιοθετώντας το πρότυπο των τριών υποκριτών, ο Αιμίλιος Χειλάκης γίνεται Αγαμέμνονας και Αχιλλέας, η Αθηνά Μαξίμου γίνεται Κλυταιμνήστρα και Μενέλαος και η Λένα Παπαληγούρα Ιφιγένεια και Πρεσβύτης. Μαζί τους ένας 9μελής γυναικείος χορός που με ζωντανή μουσική μας αφηγούνται την τραγική ιστορία της Ιφιγένειας και κυρίως τις συνθήκες που οδήγησαν στη θυσία της. Γιατί το πραγματικό διακύβευμα της τραγωδίας δεν είναι η άδικη σφαγή μιας αθώας κοπέλας, αλλά η διαφθορά αυτών που κατέχουν την εξουσία. Προσπαθώντας να κατακτήσουν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και επιρροή, θυσιάζουν τα πάντα, χωρίς όμως ποτέ να αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεων τους. Για τους Έλληνες  η αρπαγή της Ωραίας Ελένης ήταν απλά ένα πρόσχημα για να εκστρατεύσουν κατά της Τροίας και να επιστρέψουν με τα λάφυρα των νικητών. Και φυσικά ούτε η «θυσία» μιας αθώας κοπέλας θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Όταν ο Αγαμέμνονας σκοτώνει το ιερό ελάφι της θεάς Άρτεμις, εκείνη για να τον εκδικηθεί, προκαλεί άπνοια καθηλώνοντας έτσι τον ελληνικό στόλο στην Αυλίδα. Ο μόνος τρόπος για να εξευμενίσει ο Αγαμέμνονας την θεά και να ξεκινήσει ο ελληνικός στρατός για τον Τρωικό πόλεμο είναι να θυσιάσει την κόρη του, Ιφιγένεια. Με το φόβο του στρατού που είναι έτοιμος να εξεγερθεί, ο Αγαμέμνονας καλεί την Ιφιγένεια να έρθει στην Αυλίδα με το πρόσχημα ότι θα την παντρέψει με τον Αχιλλέα. Όταν εκείνη καταφτάνει στο στρατόπεδο μαζί με την μητέρα της Κλυταιμήστρα συνειδητοποιεί ότι τίποτα δεν πρόκειται να σταματήσει τους Έλληνες από το να εκδικηθούν για την αρπαγή της Ωραίας Ελένης και να λεηλατήσουν την Τροία – ούτε καν ο άσκοπος θάνατος ενός παιδιού που δεν έφταιξε σε τίποτα.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ : ΑΦΟΙ ΤΑΓΑΡΗ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 9.30 ΜΜ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ : VIVA.GR
Εκδοτήρια  Πλ. Αριστοτέλους
Ταμείο θεάτρου (τηλ. 2310 256775)


read more " Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη στο ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ «ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ…»,Η πολυσυζητημένη σύγχρονη κωμωδία έρχεται αυτό το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα!
Η πολυσυζητημένη σύγχρονη κωμωδία «ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ…»,
που χειροκρότησαν περισσότεροι από 100.000 θεατές
σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για 2 χρόνια,
έρχεται αυτό το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα!
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ
Χρήστος Χατζηπαναγιώτης
Βίκυ Σταυροπούλου
Φάνης Μουρατίδης
Μαρία Κωνσταντάκη
και ο Αντώνης Λουδάρος

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Θοδωρής Πετρόπουλος
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Σκηνικά-Κοστούμια: Αθανασία Σμαραγδή
Μουσική σύνθεση: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Σκουλά
Βοηθοί σκηνογράφου: Γιώργος Θεοδοσίου, Αλεξάνδρα ΚαψήTrailer παράστασης : https://youtu.be/OrEX5YjqCUg
Video clip τραγουδιού «ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ…» https://youtu.be/R0h9vh3lrIk

Η ιστορία:
Ο Βικτόρ (Φάνης Μουρατίδης) περιμένει το πρώτο του παιδί. Η αδερφή του Ελιζαμπέτ (Βίκυ Σταυροπούλου) και ο άντρας της Πιερ (Χρήστος Χατζηπαναγιώτης) τον καλούν στο σπίτι τους για δείπνο μαζί με τη σύζυγό του Άννα (Μαρία Κωνσταντάκη) και τον παιδικό τους φίλο Κλοντ (Αντώνης Λουδάρος). Κι ενώ περιμένουν την ως συνήθως αργοπορημένη Άννα και κουβεντιάζουν περί ανέμων και υδάτων, κάποια στιγμή η κουβέντα στρέφεται γύρω από το μωρό και ο Βικτόρ τους αποκαλύπτει ότι είναι αγόρι! Όταν τον ρωτούν ποιο όνομα έχει διαλέξει για να δώσει στο παιδί, η απάντησή του θα αναστατώσει την παρέα και θα προκαλέσει μια σειρά από αλυσιδωτές ανεξέλεγκτες αντιδράσεις που θα φέρουν το απόλυτο χάος! Μυστικά που ήταν καλά κρυμμένα για χρόνια αποκαλύπτονται. Ψέματα που «προστάτευαν» σχέσεις και φιλίες έρχονται στο φως. Και επιβεβαιώνεται το μότο του έργου: ένα παιδί φέρνει την ευτυχία. Αλλά το όνομα που θα του δώσεις… μπορεί να φέρει μεγάλους μπελάδες.
Η κωμωδία «Για όνομα…» είναι μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες στη Γαλλία και υποψήφια για έξι βραβεία Molière. Την ίδια τεράστια επιτυχία γνώρισε και η κινηματογραφική της μεταφορά που ξεπέρασε διεθνώς τα  2,5 εκατομμύρια εισιτήρια. Η παράσταση ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τα Αθηναϊκά Θέατρα τις θεατρικές σεζόν 2015-16 και 2016-17 ενθουσιάζοντας κοινό και κριτικούς.
Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)read more " ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ «ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ…»,Η πολυσυζητημένη σύγχρονη κωμωδία έρχεται αυτό το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα! "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »