Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Εθνικό Θέατρο απάντηση στην Π.Ο.Θ.Α.Προς το
ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος <potha@otenet.gr>
Κύριοι,
σχετικά με το Δελτίο Τύπου σας για την «αντιδεοντολογική» και «απαράδεκτη» πράξη της Διοίκησης του Εθνικού Θεάτρου, του πρώτου  πολιτιστικού οργανισμού της χώρας, να προβεί σε προσλήψεις απεργοσπαστών με σκοπό να παρεμποδίσει την απεργιακή κινητοποίηση των εργατών και των οδηγών», ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΘ  και ο Καλλιτεχνικός  Διευθυντής ενημερώνουν για τα εξής:
Μετά την άρνηση του τομέα Εργατών και Οδηγών να εργαστούν υπερωριακά είτε το μεσημέρι ή το βράδυ της Πέμπτης, σε ώρες δηλ. που επιτρέπεται η είσοδος μεγάλων οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, η Καλλιτεχνική Διεύθυνση συμβλήθηκε με το Επαγγελματικό Σωματείο με την επωνυμία «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΩΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» ώστε να πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη μεταφορά σκηνικού, όπως έχει πράξει και άλλη φορά, συγκεκριμένα τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Η Διεύθυνση για ευνόητους λόγους απόφασισε το βράδυ της Πέμπτης να μην προχωρήσει στη μεταφορά όταν κάποιοι εργαζόμενοι εμφανίστηκαν διαμαρτυρόμενοι.
Επίσης σημειώνεται πως ουδεμία απεργία υπήρχε, εκτός μιας πρωινής στάσης εργασίας 9:30 – 13:00 (η οποία και επισυνάπτεται) με απόφαση του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΘ και η οποία δεν εμπόδιζε τις εργασίες μεταφοράς, αφού ήταν προγραμματισμένες για 14:00 – 17:00 ή για μετά τις 23:00.

read more " Εθνικό Θέατρο απάντηση στην Π.Ο.Θ.Α. "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Ύψιστη τιμητική διάκριση στην Ευρώπη για το ΝΟΗΣΙΣ
Στη φωτογραφία ο Γενικός Διευθυντής του ΝΟΗΣΙΣ, Θανάσης Κοντονικολάου και η Διευθύντρια του Μουσείου του Λονδίνου, Sharon Ament, κατά την απονομή της τιμητικής διάκρισης.
 
Το ΝΟΗΣΙΣ απέσπασε ύψιστη τιμητική διάκριση λαμβάνοντας εύφημο μνεία από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Τεχνολογικών Κέντρων και Μουσείων (ECSITE – The European Network of Science Centers and Museums) για το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων που εφαρμόζει από τον Σεπτέμβριο 2016.

Η διάκριση αυτή αποτελεί ορόσημο στην ιστορία του φορέα και η απονομή πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της ECSITE που φέτος έγινε στο Πόρτο της Πορτογαλίας.

Για περισσότερα πατήστε εδώ.


Πληροφορίες
ΝΟΗΣΙΣ, 6ο χμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης
Ελισάβετ Κωνσταντίνου, υπεύθυνη Επικοινωνίας & Προβολής
Τηλέφωνο: 2310 483 000, εσωτερικό 105 (Δευτέρα-Παρασκευή, 9.00-15.00)
E mail: konstantinou@noesis.edu.gr
www.noesis.edu.gr
www.facebook.com/NoesisScienceCenter

read more " Ύψιστη τιμητική διάκριση στην Ευρώπη για το ΝΟΗΣΙΣ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Η Αλεξάνδρα Γκράβας τραγουδά για τη μουσική εκπαίδευση των παιδιών στα ελληνικά νησιά Πέμπτη 22 Ιουνίου Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς


Η Αλεξάνδρα Γκράβας
τραγουδά για τη μουσική εκπαίδευση
των παιδιών στα ελληνικά νησιά
Πέμπτη 22 Ιουνίου
Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς.Τη φωνή της στην υπηρεσία και στους σκοπούς του Συνδέσμου "Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας" και ειδικότερα στο να δοθούν ευκαιρίες στα παιδιά των νησιών να έρθουν σε επαφή με την κλασική μουσική και με την εκμάθηση μουσικών οργάνων, θέτει η διεθνούς φήμης Ελληνίδα μέτζο σοπράνο Αλεξάνδρα Γκράβας.
 Η κορυφαία λυρική ερμηνεύτρια θα τραγουδήσει την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 και ώρα 21:00, στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου και Μυρσίνης). Τη συναυλία που έχει τίτλο “Με του έρωτα τις ευωδιές…”  διοργανώνει ο Σύνδεσμος  «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» και τελεί υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς.
  Η ίδια δηλώνει πολύ συγκινημένη που τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν υπέρ της στήριξης των Μουσικών Εργαστηρίων του Συνδέσμου στα Ελληνικά Νησιά: «το να τραγουδώ για τα παιδιά και μάλιστα για τη μουσική τους εκπαίδευση είναι κάτι που με γεμίζει με τη δύναμη της προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Σε μια εποχή που η μουσική εκπαίδευση έχει σχεδόν γίνει είδος πολυτελείας αξίζουν συγχαρητήρια στο Σύνδεσμο "Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας" για την ίδρυση και την λειτουργία των Μουσικών Εργαστηρίων στα νησιά και το υψηλό έργο που επιτελεί», σημειώνει η Αλεξάνδρα Γκράβας.
Η βραδιά αποτελεί ένα ερωτικό, λυρικό, μελωδικό ταξίδι με τραγούδια από την Ελλάδα, το Μεξικό, την Κίνα, το Λίβανο, τη Γαλλία, τη Γερμανία κ.α. Πρόκειται για τόπους στους οποίους έχει δώσει συναυλίες η Αλεξάνδρα Γκράβας και από τους οποίους συμπεριέλαβε στο ρεπερτόριο της τραγούδια σήμα κατατεθέν της εθνικής μουσικής κουλτούρας τους, τα οποία παρουσιάζει στο κοινό με τις δικές της μοναδικές ερμηνείες. Μια διαδρομή στο διεθνές ρεπερτόριο από την Αλεξάνδρα Γκράβας που καταφέρνει να ξεπερνάει τα σύνορα, τα διαφορετικά είδη και μουσικά στυλ και να τα ενώνει κάτω από τις μαγικές εκτελέσεις της.
Ο Σύνδεσμος "Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας" είναι μια εθελοντική, μη κερδοσκοπική οργάνωση. Ιδρύθηκε το 1992 στην Αθήνα από αξιόλογους εκπροσώπους του επιστημονικού και καλλιτεχνικού κόσμου.
Οι στόχοι του Συνδέσμου είναι:
-η προσφορά πολιτιστικών ευκαιριών στα παιδιά και στους νέους των νησιών και η καλλιέργεια των ενδιαφερόντων τους,
-η δημιουργία ευκαιριών για μάθηση και επικοινωνία,
-η δημιουργία ακροατών κλασικής μουσικής στις νησιωτικές κοινωνίες.
Τα  Μουσικά Εργαστήρια ιδρύθηκαν το 1996 από την μουσικοπαιδαγωγό Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου – Καρόρη.
Σκοπός τους είναι να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά και στους νέους των νησιών να γνωρίσουν τον κόσμο της κλασικής μουσικής και τη μουσική τους παράδοση.
Σήμερα λειτουργούν στα νησιά: Ικαρία, Λήμνος, Κέα, Σαντορίνη, Σίφνος, Σέριφος.
Για το έργο του, ο Σύνδεσμος έχει λάβει το βραβείο "Νησίδες Ποιότητας 2001", που απονέμει η Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού  και το Βραβείο Gina Bachauer – Νικολάου Δούμπα 2015 (κατηγορία Πολιτιστικού Οργανισμού που δραστηριοποιείται στην Ελληνική Περιφέρεια).
Ο Σύνδεσμος συνεργάζεται με  τις Τοπικές Αρχές, τους κατά τόπους Πολιτιστικούς Συλλόγους. την τοπική κοινωνία και ειδικά τους γονείς που στηρίζουν το πρόγραμμα. Στη χρηματοδότηση συμβάλλουν οι δήμοι, οι τοπικοί πολιτιστικοί οργανισμοί και οι γονείς των μαθητών, χορηγοί – δωρητές εταιρικοί και ιδιώτες, τα μέλη του Συνδέσμου με τις συνδρομές  τους ενώ οργανώνονται εκδηλώσεις, ευρωαγορές, ξεναγήσεις για την οικονομική ενίσχυση του έργου του Συνδέσμου.
Συνοδοιπόροι της Αλεξάνδρας Γκράβα σε αυτή την ιδιαίτερη βραδιά την Πέμπτη 22 Ιουνίου είναι  οι εκλεκτοί μουσικοί της.
Βιολί Δημήτρης Κουζής. Τσέλο: Γιάννος Γιόβανος. Μαντολίνο: Βιβή Γκέκα. Πιάνο-μουσική επιμέλεια: Πέτρος Μπούρας
Info: Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017, ώρα 21:00, Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου και Μυρσίνης), 14562, Κηφισιά.
Είσοδος:10€
Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν υπέρ της στήριξης των Μουσικών Εργαστηρίων του Συνδέσμου στα Ελληνικά Νησιά.

Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευθείτε από:
το www.viva.gr/tickets
το γραφείο του Συνδέσμου, Αλεξανδρουπόλεως 23, 11527 Αθήνα
την είσοδο του χώρου μία ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας

Πληροφορίες - Κρατήσεις:
Τηλ.: 210 3252012, Fax: 210 7711804
web: www.filoitounisiou.gr 
e-mail: info@filoitounisiou.gr

Σελίδα Facebook: www.facebook.com/filoitounisiou
read more " Η Αλεξάνδρα Γκράβας τραγουδά για τη μουσική εκπαίδευση των παιδιών στα ελληνικά νησιά Πέμπτη 22 Ιουνίου Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης Βραδιά αφήγησης παραμυθιών του έρωτα


Βραδιά αφήγησης παραμυθιών στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Παρασκευή, Σάββατο 23,24 Ioυνίου

Βραδιά παραμυθιών του έρωτα, της έλξης, της αγάπης. Ιστορίες που έρχονται από την Αφρική και τους Ινδιάνους Κρι, μια τολμηρή από τη γαλλική προφορική παράδοση και στην καρδιά της αφήγησης, ένα μαγικό παραμύθι από τη Μυτιλήνη. Πριν αποχωριστούμε, μια μικρή ιστορία από τη Λατινική Αμερική.
Το λοιπόν, ας παραμυθιαστούμε. Καλησπέρα της αφεντιάς σας!

Αφήγηση: Λίλη Λαμπρέλλη

Μουσική: Γιάννης Ψαριώτης


Χρήσιμες Πληροφορίες
Παρασκευή, Σάββατο 23,24 Ioυνίου
Ώρα Έναρξης: 21:00
Είσοδος: 7€ (κανονικό) 5€(παιδικό-μειωμένο)
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Τριπόδων 23, Πλάκα (σταθμός μετρό Ακρόπολη)
W: www.ekedisy.gr
E: info@ekedisy.gr
T: 210 3250341
Κρατήσεις απαραίτητες


read more " Στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης Βραδιά αφήγησης παραμυθιών του έρωτα "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Πανευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στην αυλή του Κρατικού Ωδείου με το σύνολο κρουστών Κ.Ω.Θ

Αποτέλεσμα εικόνας για κρουστα
Στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης θα γιορτάσουμε την Πανευρωπαϊκή  Ημέρα Μουσικής στην αυλή του Ωδείου με το σύνολο κρουστών Κ.Ω.Θ. του καθηγητή Αλέξανδρου Ιωάννου.
Συμμετέχουν οι:
Bruno Semanjaku
Τάσος Τσώνης
Αντώνης Ταγαρόπουλος
Μαριάννα Ερκέκογλου
Αναστασία Σοφία Αναστασοπούλου
Στεφανομάριο Γαζιλας
Γιώργος Μαδίκας

Πρόγραμμα:

3η 4η και 5η Σπουδή για μαρίμπα του Αναστάση Βασιλειάδη
Rhythm Song (Paul Smadbeck)
Αυτοσχεδιασμός


Σας περιμένουμε όλους!
read more " Πανευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στην αυλή του Κρατικού Ωδείου με το σύνολο κρουστών Κ.Ω.Θ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΘΕΑΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ) Από Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 έως Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017ΘEΡΙΝΟΙ
ΑΠΟΛΛΩΝ (τηλ. 2310- 828-642 Σαρανταπόρου 4)   Αυτοκίνητα 3 (μεταγλωττισμένη στα ελληνικά)  (Προβολές: 21.00, Δευτέρα καμία προβολή) / Ο γιατρός έχει τρεχάματα (Προβολές: 23.00, Δευτέρα καμία προβολή)
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤ3 ΚΕΜΕΣ  Δευτέρα 26/6 Σκορπιός (Αλέν Ντελόν) (Προβολές: 22.00)

ΕΛΛΗΝΙΣ 1 (τηλ. 2310-292-304 Λεωφ. Στρατού. Δίπλα στο Βελλίδειο  Αυτοκίνητα 3 (μεταγλωττισμένη στα ελληνικά)  (Προβολές:20.50) /Με το Μπαμπά ή τη Μαμά 2 (Προβολές: 22.30) /  Η Μούμια (Προβολές: 00.15)
ΕΛΛΗΝΙΣ 2  (τηλ. 2310-292-304 Λεωφ. Στρατού. Στη βεράντα του Βελλίδειου  Όλα όσα αγαπήσαμε (Προβολές: 21.00 ) / Ο αρχιτσιγκούνης (Προβολές: 23.00)
ΝΑΤΑΛΙ (2310-829-457 Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 3): Άλλοθι για παντρεμένους.com (Προβολές:21.00) / Κάπου στην Καλιφόρνια  (Προβολές:23.00)
 
ΧEΙΜΕΡΙΝΟΙ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ (τηλ. 2310-261-727 Φιλ. Εταιρίας - Δημ. Μαργαρίτη Dolby  Ο γιατρός έχει τρεχάματα (Προβολές: 20.00 ) / Η κυρία Σλόαν (Προβολές: 22.00)read more " ΘΕΑΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ) Από Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 έως Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Το ΚΘΒΕ «αποχαιρετά» την Αφροδίτη ΚουτσουδάκηΤο ΚΘΒΕ εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια της σημαντικής σκηνογράφου και ενδυματολόγου Αφροδίτης Κουτσουδάκη, ενός αγαπητού προσώπου της τέχνης και του θεάτρου.

Η Αφροδίτη Κουτσουδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε σκηνογραφία και ζωγραφική. Δάσκαλοι της ήταν ο Τέτσης, ο Σαραφιανός, ο Βακαλό κ.α. Συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Εθνικό Θέατρο, τη Λυρική Σκηνή, τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, με χορευτικά σχήματα και με πολλούς γνωστούς ιδιωτικούς θιάσους.

Συγκεκριμένα, η Αφροδίτη Κουτσουδάκη συνεργάστηκε με το ΚΘΒΕ ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος στις εξής παραστάσεις:
·         «Η μεταφυσική του μοσχαριού με τα δύο κεφάλια» του Στανισλάβ Ιγκνάσυ Βίτκιεβιτς σε σκηνοθεσία Κούλας Αντωνιάδη [Κοστούμια, Σκηνικά] - 1973
·         «Στέλλα Βιολάντη» του Γρηγόριου Ξενόπουλου σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου [Κοστούμια, Σκηνικά] - 1987
·         «Ψύλλοι στ' αυτιά» του Ζωρζ Φεντώ σε σκηνοθεσία Εύης Γαβριηλίδου [Κοστούμια] - 1992
·         «Μεταμορφώσεις» σε χορογραφία Αναστασίας Θεοφανίδου [Κοστούμια, Σκηνικά] - 1995
·         «Στον προορισμό» του Τόμας Μπέρνχαρτ σε σκηνοθεσία Νίκου Σακαλίδη [Κοστούμια, Σκηνικά] - 1995
·         «Αιχμές» σε χορογραφία Αναστασίας Θεοφανίδου (20/01/1996) [Κοστούμια, Σκηνικά] - 1996
·         «Η σπασμένη στάμνα» του Χάινριχ φον Κλάιστ σε σκηνοθεσία Νίκου Σακαλίδη [Κοστούμια, Σκηνικά] - 1997
·         «Στίχοι» σε χορογραφία Αναστασίας Θεοφανίδου [Κοστούμια, Σκηνικά] – 1997
·         «Ο ματωμένος γάμος» σε σκηνοθεσία Νίκου Σακαλίδη [Κοστούμια, Σκηνικά] - 1998
·         «Εξορία» του Παύλου Μάτεσι σε σκηνοθεσία Νίκου Σακαλίδη [Κοστούμια, Σκηνικά] - 1999
·         «Ένα καπέλο από ψάθα Ιταλίας» του Ευγένιου Λαμπίς σε σκηνοθεσία Νανάς Νικολάου [Κοστούμια] - 2000

read more " Το ΚΘΒΕ «αποχαιρετά» την Αφροδίτη Κουτσουδάκη "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής Η Κ.Ο.Θ. συναντά τη MOYSA 21/6/2017


Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

Η Κ.Ο.Θ. συναντά τη MOYSA

 


Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής άρχισε να γιορτάζεται από τις 21 Ιουνίου 1982 στο Παρίσι, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ, ο οποίος είχε σκοπό «να βγάλει έξω στους δρόμους όλους τους μουσικούς». Την αμέσως επόμενη χρονιά 200.000 ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κατέκλυσαν τους χώρους της πόλης, παρουσιάζοντας αφιλοκερδώς συναυλίες κάθε είδους μουσικής σε μία ανεπανάληπτη γιορτή. Από το 1985 και με αφετηρία την Ελλάδα, η γιορτή αυτή λαμβάνει χώρα σε όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, έχοντας φτάσει σήμερα να διεξάγεται σε είκοσι δύο πόλεις.


Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζουν για μία ακόμη χρονιά μαζί την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής προσφέροντας στο κοινό μία συναυλία, που ενώνει επί σκηνής τους ταλαντούχους μουσικούς της MOYSA με τους καταξιωμένους συναδέρφους τους της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, σε μία πραγματική γιορτή της μουσικής.

Το πρόγραμμα ξεκινά με την Εισαγωγή από την τρίπρακτη όπερα μπούφα ‘Ο φαρμακοποιός’ του Haydn, μία εξωστρεφής και συνάμα βαθιά συναισθηματική κωμωδία. Η μουσική του Χάυντν αφηγείται με ευαισθησία την ιστορία της Grilletta που την διεκδικούν ο γέρος φαρμακοποιός Sempronio και ο νεαρός μαθητευόμενός του Mengone, αλλά τη χάνουν και οι δυο τους από τον γοητευτικό και πολυμήχανο Volpino. Η Κ.Ο.Θ. και η MOYSA θα βρεθούν μαζί επί σκηνής σε αυτό το δροσερό έργο του Χάυντν.
Στη συνέχεια δύο ιδιαιτέρως ταλαντούχες νέες βιολονίστες, οι οποίες επιλέχθηκαν μετά από ακροάσεις, θα ερμηνεύσουν με τη συνοδεία της Κ.Ο.Θ. τα πρώτα μέρη από δύο υπέροχα και απαιτητικά έργα του σχετικού ρεπερτορίου. Η Αριέτα Λιάτση θα ερμηνεύσει το πασίγνωστο α’ μέρος από το αριστουργηματικό ‘Κοντσέρτο για βιολί σε μι ελάσσονα, op. 64’ του Mendelssohn, ενώ η Μαρία Τσόγια-Ραζάκοβα το πλούσιο σε αντιθέσεις και ιδιαίτερα λυρικό α’ μέρος από το ‘Κοντσέρτο για βιολί αρ.5, έργο 37’ του Vieutemps.

Στο δεύτερο μέρος η Κ.Ο.Θ. παρουσιάζει ολόκληρη την ‘5η Συμφωνία’ του Τσαϊκόφσκι, η οποία είναι δομημένη γύρω από το χαρακτηριστικό ‘θέμα της Μοίρας’, όπως έχει ονομαστεί, πάνω στο οποίο ο συνθέτης αναπτύσσει διάφορες νοητικές διαδρομές υπαρξιακού χαρακτήρα, ξεκινώντας από το θάνατο για να καταλήξει σε ένα θριαμβευτικό φινάλε, με το οποίο υμνεί τη ζωή. Διευθύνει ο Μιχάλης Οικονόμου.


«Η Ευρώπη χρειάζεται ψυχή και μόνο ο πολιτισμός μπορεί να την προσφέρει»
Μελίνα Μερκούρη, κατά τους εορτασμούς της Αθήνας - Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 1985


Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2016, ώρα 21:00
Μ.Μ.Θ. - Αίθουσα Φίλων Μουσικής


Διεύθυνση ορχήστρας: Μιχάλης Οικονόμου

Βιολί: Αριέτα Λιάτση
Βιολί: Μαρία Τσόγια-Ραζάκοβα


Πρόγραμμα:
Joseph Haydn: Εισαγωγή από “Lο Speziale’ (Κ.Ο.Θ. και Μούσα)
Felix Mendelssohn-Bartholdy: Κοντσέρτο για βιολί σε μι ελάσσονα, έργο 64
Α’ μέρος (βιολί: Αριέτα Λιάτση) – (Κ.Ο.Θ)
Henri Vieutemps: Κοντσέρτο για βιολί αρ.5, έργο 37
Α’ μέρος  (βιολί: Μαρία Τσόγια-Ραζάκοβα) – (Κ.Ο.Θ).
Pyotr Ilyich Tchaikovsky: Συμφωνία αρ.5 σε μι ελάσσονα, έργο 64 ( Κ.Ο.Θ.)Είσοδος δωρεάν, με δελτία εισόδου
Έναρξη διάθεσης: 20:00 η ώρα
Πληροφορίες: 2310 895938-9
Ακούτε κάθε Τρίτη 18:00-18:30 την εκπομπή της Κ.Ο.Θ. στην Ελληνική Ραδιοφωνία με τον Θανάση Γωγάδη, από τον 9,58 fm και το Γ’ Πρόγραμμα


 
 


ΔΩΡΗΤΗΣ MOYSA: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ: Aegean
 
ΧΟΡΗΓΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ: Mediterranean Palace Hotel, Grand Palace Hotel


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ, ΕΡΤ3, Γ’ Πρόγραμμα, 958 FM, 102 FM, TV100, FM100, Καθημερινή, Χρώμα 105,8 fm, Cityportal, Grekomania, thousandnews.gr, ελculture.gr, livemedia.gr, propaganda.gr, gr4you, Cityportal
 


 
read more " Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής Η Κ.Ο.Θ. συναντά τη MOYSA 21/6/2017 "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- 21/6/2017

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »