Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017 και διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Από σημείο σε σημείο.
Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2017
Τηλέφωνο προεγγραφής 231331 8572
Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης παίρνει και φέτος μέρος σ’αυτή τη μεγάλη γιορτή για μικρούς και μεγάλους, που λέγεταιΚαλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017 και διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος. Φέτος έχει θέμα“Περιπέτειες από σημείο σε σημείο”, συμμετέχουν περισσότερες από 150 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν πάνω από 3.000 δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά που στόχο έχουν την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, την εξοικείωση του μικρή μαθητή με το βιβλίο και την ανάγνωση και η σταδιακή εδραίωση μιας φιλικής σχέσης του με το λογοτεχνικό βιβλίο.
Αυτή η σχέση θα το βοηθήσει να αναπτύξει την κριτική και δημιουργική του σκέψη, να δραστηριοποιήσει τη φαντασία του και την εφευρετικότητα του, να εμπλουτίσει την αισθητική του καλλιέργεια, να δοκιμάσει τα συναισθήματά του αναπτύσσοντας έτσι τη συναισθηματική του νοημοσύνη, να καλλιεργήσει τη γλωσσική του έκφραση με έμμεσο και βιωματικό τρόπο και τέλος να βοηθήσει στην ολόπλευρη συγκρότηση της προσωπικότητάς του. Το μικρό παιδί είναι ο μελλοντικός ενήλικας, ο άνθρωπος που θα διαμορφώσει τη νέα πραγματικότητα, τη νέα κοινωνία. Ένα παιδί που θα μάθει να έχει μια προσωπική σχέση με το βιβλίο δε θα σταματήσει ποτέ να διαβάζει. Εάν επιθυμείτε να δείτε το πρόγραμμα όλων των Βιβλιοθηκών της Ελλάδος επισκεφτείτε  την Ιστοσελίδα διοργάνωσης: network.nlg.gr
Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017, 11:00 το πρωί
Γιορτή έναρξης Καλοκαιρινής Εκστρατείας. Ένα κυνήγι του θησαυρού από λέξη σε λέξη και από σημείο σε σημείο. Με το προσωπικό της Βιβλιοθήκης.
Για όλα τα παιδιά της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017, 11:00 το πρωί
Τα αστέρια, σημεία στον ουρανό.  Κατα­σκευά­ζουμε ένα μίνι πλανητάριο μέσα στη βιβλιο­θήκη για να μπορούμε να παρατηρούμε τα αστέρια και τους αστερισμούς. Με τη μαθη­ματικό Κωνσταντίνα Πολύζου.
Για παιδιά 6-12 ετών. Με προεγγραφή.

Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017, 11:00 το πρωί
Το σημείο βρασμού. Ένα εργαστήριο για το θυμό. Με την ψυχολόγο Τσηρίδου Ελένη.
Για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Με προεγγραφή.

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017, 11:00 το πρωί
Στο ατελιέ του Πόλλοκ. Μαθαίνοντας τη δική του τεχνική. Με την εικαστικό Σύραλη Μαρία –Ευθυμία.
Για παιδιά 6-12 ετών. Με προεγγραφή.

Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017, 11:00 το πρωί
Τα σημεία πάνω στο χάρτη. Φτιάχνουμε το υπόμνημα του αγαπημένου μας φανταστικού ή πραγμα­τικού χάρτη. Με τη διατροφολόγο Δέσποινα Παντελή.
Για παιδιά 6-12 ετών. Με προεγγραφή.

Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017, 11:00 το πρωί
Από γράμμα σε γράμμα βρες τις λέξεις. Τα γράμματα από τα ονόματα ηρώων και γνωστών φράσεων από βιβλία παίζουν κυνηγητό σε μια κόλλα χαρτί. Πιάσε τα και δέσε τα για να βρεις το νόημά τους. Με τον θεατρολόγο Ζαφείρη Νικήτα.
Για παιδιά 6-12 ετών. Με προεγγραφή.

Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017, 11:00 το πρωί
Σημεία συνάντησης – Λογοτεχνικές συνα­ντήσεις από ταξίδι σε ταξίδι. Τα ταξίδια στα βιβλία γίνονται τα σημεία συνάντησής μας. Με την παιδαγωγό Χριστίνα Δερμετζή.
Για παιδιά 9-12 ετών. Με προεγγραφή.

Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017, 11:00 το πρωί
Οι λέξεις ως σημεία συναισθημάτων και χρωμάτων. Μαθαίνουμε τα συναισθήματα και τα χρώ­ματα στα αγγλικά και τα παιδιά κάνουν αντι­στοί­χηση των σημείων των χρωμάτων στα σημεία των συναισθημάτων που θεωρούν ότι ταιριάζουν. Με την καθηγήτρια Αγγλικής Φιλο­λογίας Σόνια Λαζαρίδου.
Για παιδιά 6-10 ετών. Με προεγγραφή.

Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017, 6:30 το απόγευμα
Σημεία και τέρατα. Συναντήσεις με όλα τα τέρατα των παραμυθιών και των μύθων. Με την παιδαγωγό Χάιδω Σεραφειμίδου.
Για όλα τα παιδιά. Με προεγγραφή.

Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017, 11:00 το πρωί.
Σημεία συνάντησης.  Λογοτεχνικές συναντήσεις από ζώο σε ζώο. Με την παιδαγωγό Αρχοντία Συριώδη.
Για παιδιά 6-9 ετών. Με προεγγραφή.

Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017, 11:00 το πρωί.
Βιβλιοπερίπατος με το πορτοκαλί Σαλιγκαράκι. Στο πορτοκαλί σαλιγκαράκι δεν αρέσει ο εαυτός του γιατί είναι διαφορετικός... Οδηγούμενο από την ανάγκη του να αλλάξει, κι από σημείο σε σημείο, κι από ζώο σε ζώο, δανείζεται πράγματα από άλλα ζώα του δάσους. Ελάτε σε έναν περίπατο μέσα στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης για να συλλέ­ξουμε όλοι μαζί τα αντικείμενα που δανείζεται το σαλιγκαράκι και να τα επιστρέψουμε πίσω γιατί... είναι σπουδαίο να είναι κανείς ο εαυτός του, δηλαδή τοοοοοοσο μοναδικός! Με τη βιβλιοθη­κονόμο-παιδαγωγό Χαρά Σαμοθρακίτου.
Για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Με προεγγραφή.

Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017, 6:30 το απόγευμα.
Ζωντανές Φωτογραφίες. Από ποιο σημείο τράβηξες αυτή τη φωτογραφία; Η έννοια της οπτικής γωνίας στη φωτογραφία και στις ιστορίες. Με την θεατρολόγο Έλενα Αμανατίδου.
Για παιδιά 9-12 ετών και για εφήβους. Με προεγγραφή.

Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017, 11:00 το πρωί.
Σημεία στίξης. Τα σημεία στίξης παίζουν μαζί μας. Αφήνουν το κείμενο μόνο με τις λέξεις ή μπερ­δεύουν τις θέσεις τους. Μπορείς να κατα­λάβεις την ιστορία; Με την παιδαγωγό Χάιδω Σεραφειμίδου.
Για παιδιά 9-12 ετών. Με προεγγραφή.

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017, 11:00 το πρωί.
Παραμύθια με τα μάτια των άλλων. Οι έξι τελείες στο σύστημα Braille.
Στο εργαστήριο τα "Παραμύθια με τα μάτια των άλλων", θα έρθετε σε επαφή με τον κώδικα Braille. Με αφορμή το βιβλίο "The black book of colours" και δραστηριότητες δημιουργικής γραφής θα δημιουργήσουμε το δικό μας παραμύθι με τον κώδικα Braille, ώστε να μπορούν να το διαβάσουν και παιδιά με προβλή­ματα όρασης. Ένα δημι­ουργι­κό εργα­στήριο για την καλλιέργεια της ενσυ­ναί­σθη­σης σας περιμένει στη Κεντρική Βιβλιο­θήκη Θεσσα­λονίκης... Με τη βιβλιοθηκονόμο- παιδα­γωγό Χαρά Σαμοθρακίτου.
Για παιδιά 9-12 ετών. Με προεγγραφή.

Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017, 6:30 το απόγευμα.
Σημεία των καιρών. Περιγράφουμε την εποχή που ζούμε. Πώς είναι το σχολείο, οι σχέσεις μας, οι φιλίες μας, η οικογένειά μας, η πόλη μας. Με την παιδαγωγό Αλίκη Λασπίδου.
Για παιδιά 9-12 ετών. Με προεγγραφή.

Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017, 11:00 το πρωί.
Twister - ένα παιχνίδι με σημεία. Μια πρόκληση ισορροπίας και ευλυγισίας με χέρια και πόδια από σημείο σε σημείο. Με την παιδαγωγό Χάιδω Σεραφειμίδου.
Για όλα τα παιδιά. Με προεγγραφή.

Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017, 11:00 το πρωί.
Στο εργαστήριο του Σερά. Γνωρίζουμε στα παιδιά την τεχνική του Σερά και μαζί δημιουργούμε τα δικά μας έργα τέχνης, κουκίδα κουκίδα. Με την εικαστικό Σύραλη Μαρία –Ευθυμία.
Για παιδιά 9-12 ετών. Με προεγγραφή.

Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017, 11:00 το πρωί.
Ένα σημείο στόχος: Library Golf. Είχατε σκεφτεί ποτέ πως είναι δυνατό να παίξετε Golf σε μία βιβλιοθήκη; Κι όμως... συμβαίνει! Ένα ομαδικό παιχνίδι Golf σας περιμένει μέσα από μία ειδικά διαμορφωμένη βιβλιο-πίστα στην Κεντρική Βιβλιο­θήκη Θεσσαλονίκης. Με τη βιβλιοθη­κονόμο-παιδαγωγό Χαρά Σαμοθρα­κίτου
Για όλα τα παιδιά της Βιβλιοθήκης. Με προεγγραφή.

Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017, 11:00 το πρωί.
Οι αναμνήσεις μας – σημεία της ιστορίας μας. Με την παιδαγωγό Μαλαματή Γρόλλιου
Για παιδιά 9-12 ετών. Με προεγγραφή.

Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017, 6:30 το απόγευμα.
Σημείο ισορροπίας. Φτιάχνουμε κατασκευές που καταφέρνουν να ισορροπούν. Με το μουσικό Σωτήρη Μαμόγλου.
Για παιδιά 6-12 ετών. Με προεγγραφή.

Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017, 11:00 το πρωί.
Από σημείο σε σημείο: Ενώνουμε σημεία στο χώρο και φτιάχνουμε τρισδιάστατες κατασκευές.
Με την θεατρολόγο Μάγια Καραπάτσιου
Για παιδιά 9-12 ετών. Με προεγγραφή.

Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017, 11:00 το πρωί. Τελετή λήξης.
Για όλα τα παιδιά της Βιβλιοθήκης.


Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή (τηλεφωνική ή με την παρουσία σας). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών.
read more " Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017 και διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Ισπανόφωνος Κινηματογράφος @ ΦΙΞ in art με ελεύθερη είσοδο.


Ισπανόφωνος Κινηματογράφος @ ΦΙΞ in art

Το in art cinema συνεχίζεται και το Καλοκαίρι, με ΔΩΡΕΑΝ προβολές ποιοτικών Ισπανόφωνων ταινιών κάθε Τετάρτη βράδυ στον αύλειο* χώρο του ΦΙΞ in art σε συνεργασία με το Ισπανικό Ινστιτούτο  – Instituto Cervantes de Atenas.

*Σε περίπτωση βροχής οι προβολές μεταφέρονται σε εσωτερικό χώρο.
 
Το in art cinema έχει αναδειχθεί σε θεσμό στην πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης, προσφέροντας στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης μια εναλλακτική επιλογή διασκέδασης: βραδιές ποιοτικού κινηματογράφου με ελεύθερη είσοδο στις εγκαταστάσεις του ιστορικού κτιρίου ΦΙΞ.

Ώρες προβολής ταινιών: 
21:30 με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους.Μπορείτε να βρείτε το Δελτίο Τύπου με το αναλυτικό πρόγραμμα των ταινιών ΕΔΩ

 
Καλοκαίρι 2017
7/6
-
26/7
Πληροφορίες & Κρατήσεις 
2310 500 034 | inartngo@gmail.com | www.facebook.com/fixinart
 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
read more " Ισπανόφωνος Κινηματογράφος @ ΦΙΞ in art με ελεύθερη είσοδο. "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Στο πλαίσιο του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΙΟΝ    Στο πλαίσιο του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου
ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΙΟΝ
  Ο αρχαιολογικός πλούτος του Δίου αλλά και το πλουσιοπάροχα αναδυόμενο στην  παρολύμπια περιοχή, το  νερό ως η πηγή ζωής, αποτελούν το εκφραστικό πλαίσιο του συμποσίου ζωγραφικής που θα υλοποιήσουν στην ιερή πόλη των αρχαίων Μακεδόνων, δώδεκα καλλιτέχνες-μέλη του Συλλόγου Καλλιτεχνών  Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας (Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.) το διάστημα από τη Δευτέρα 19  έως την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, στο πλαίσιο του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
  Το θεματολόγιο του συμποσίου «Νερό και Αρχαιότητες» το οποίο συνάδει με τη βασική ιδιαιτερότητα των ανασκαφών στο Δίον, θα αποτελέσει το πρώτο μέρος (διάστημα 1-7 έως 17-7)  από τις τέσσερεις εκθέσεις του Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. που θα παρουσιασθούν στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου Πιερίας από την ημέρα της τελετής έναρξης του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2017, το Σάββατο 1 Ιουλίου, μέχρι το τέλος Αυγούστου.
  Οι καλλιτέχνες που θα εργαστούν στον επισκέψιμο χώρο των ανασκαφών και θα εμπνευστούν αντλώντας ιδέες και εικόνες αντικρίζοντας τα σπουδαία ευρήματα, θα προσεγγίσουν το εκφραστικό τους αντικείμενο όχι μόνο από τη θεματολογική πλευρά αλλά και από το συγκερασμό της αρχαίας με τη σύγχρονη τέχνη. Στη διάρκεια της δημιουργίας τους οι εικαστικοί καθ΄ όλη την διάρκεια της μέρας θα συνομιλούν με τους επισκέπτες, αναλύοντας την προσέγγιση και τις τεχνικές τους.
  Για την πραγματοποίηση αυτού του από κάθε πλευρά αξιόλογου συμποσίου ζωγραφικής, καθοριστική είναι η στήριξη και συμβολή της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας Ελένης Παπασταύρου, η οποία ανταποκρίθηκε θετικά στο εγχείρημα των καλλιτεχνών που προέρχονται από δύο τοπικούς συλλόγους, τον Σύλλογο Εικαστικών Πιερίας και τον Σύλλογο Εικαστικών Καλλιτεχνών Πολυγύρου, πέρα βέβαια από τον βορειοελλαδίτικο συλλογικό τους φορέα όπου είναι τακτικά και ενεργά μέλη.
  Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) ο οποίος συνεργάστηκε και στο παρελθόν με τον Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε., ανέθεσε την παραγωγή της αξιόλογης έκθεσης στους καλλιτέχνες της Βόρειας Ελλάδας, με γνώμονα την δέουσα τιμή στον καθηγητή αρχαιολογίας Δημήτριο Παντερμαλή που αποτελεί και το τιμώμενο πρόσωπο του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου, τον επιστήμονα που πάνω από τέσσερεις δεκαετίες συντόνιζε το ανασκαφικό έργο στο Δίον.
  Το θεματολόγιο «Νερό και Αρχαιότητες» επιλέχθηκε και με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Παντερμαλή στην προ ολίγων εβδομάδων συνάντηση εργασίας στο Δίον (σχετική φωτογραφία), παρουσία των μελών της διοίκησης του ΟΡ.ΦΕ.Ο., τους Γρηγόρη Παπαχρήστο-πρόεδρο και Νικόλαο Πασχαλούδη-γενικό γραμματέα, καθώς και του προέδρου του Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. Κωνσταντίνου Παλιάν.
  Οι καλλιτέχνες οι οποίοι συμμετέχουν στο συμπόσιο και θα απολαύσουμε τις δημιουργίες τους, είναι οι: Γιάννης Αδαμαντίδης, Σοφία Αμπερίδου, Γιώργος Αρσένης,  Λίνα Γιαμούζη, Ιβάνκα Ιβάνοβα, Ντορότα Καραηλία, Αφροδίτη Καραμανλή, Ευφροσύνη Λιάρα, Χάρης Μητρούσης, Λουίζα Μπελογιάννη, Κωνσταντίνος Παλιάν και Χρήστος Πειραλής.

read more " Στο πλαίσιο του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΙΟΝ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Θεσσαλονίκη«Μια «κυρία» 2.300 ετών: Η ιστορία μιας διαχρονικής πόλης» dot2dot


«Μια «κυρία» 2.300 ετών: Η ιστορία μιας διαχρονικής πόλης»

Το καινοτόμο πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένων, δωρεάν θεματικών ξεναγήσεων σε μνημεία και σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης, «Βαδίζοντας στα μονοπάτια της πόλης μας», που διοργανώνει το Mediterranean Cosmos και υλοποιεί η dot2dot, συνεχίζεται και τον Ιούνιο, δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους της πόλης να εξερευνήσουν από κοντά το ιστορικό κέντρο της πόλης μέσα από τέσσερις δωρεάν θεματικές διαδρομές!

Πόσες ιστορίες γι’αυτήν την πόλη χωράνε σε μία βόλτα; Οι δρόμοι της γεμάτοι μνημεία που μιλούν για αυτοκράτορες, θεούς και θνητούς, πολέμους και καταστροφές, γιορτές και νίκες. Μία πόλη με πολλά πρόσωπα, άλλοτε φιλόξενη, άλλοτε κλειστή, άλλοτε αμήχανη μπροστά στη σπουδαιότητά της, ενσωμάτωσε στην ταυτότητά της κάθε ανθρώπινο στοιχείο που πέρασε από αυτή στους 23 αιώνες ζωής της. Ερμηνεύουμε μνημεία, κατάλοιπα όλων των ιστορικών περιόδων της Θεσσαλονίκης, από τους ρωμαϊκούς χρόνους μέχρι το πιο πρόσφατο παρελθόν της πόλης, δημιουργώντας συνδέσεις μεταξύ τους σε μία διαδρομή που στόχο έχει να αφηγηθεί την ιστορία μίας πολυπολιτισμικής πόλης με αδιάλειπτη παρουσία μέχρι τις μέρες μας.


Ημερομηνίες και ώρες ξεναγήσεων:
Τρίτη 20/6, 18.00-20.00
Πέμπτη 22/6, 18.00-20.00
Τρίτη 27/6, 18.00-20.00
Πέμπτη 29/6, 18.00-20.00

* Δηλώσεις συμμετοχής: Γραφείο Πληροφοριών Mediterranean Cosmos
Τηλέφωνο: 2310 489 571, email: info@medcosmos.gr«Από μηχανής… ιστορίες: η βιομηχανική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης»
Περιπατητική διαδρομή
25.06.2017

Περιηγούμαστε σε μία λιγότερο γνωστή αλλά εξίσου σημαντική όψη της Θεσσαλονίκης: στη δυτική είσοδο της πόλης, μία περιοχή στενά συνδεδεμένη με τη βιομηχανική, εμπορική και οικονομική δραστηριότητα της Θεσσαλονίκης του 19ου και 20ου αιώνα. Μοναδικά κτιριακά σύνολα, τα αποκαλούμενα άλλοτε «βιομηχανικά παλάτια του 19ου αιώνα», δίνουν την αφορμή να δούμε τι συνέβαινε στη Θεσσαλονίκη δύο αιώνες πριν, με τις μηχανές να δουλεύουν, τους εργάτες να διαδηλώνουν, την πόλη να εκσυγχρονίζεται…

*Αφετηρία: Μουσείο Ύδρευσης (26ης Οκτωβρίου 19)

Ώρα: 19.00-21.30
Δηλώσεις συμμετοχής: info@dot2dot.gr, 2311242382 & 6946002553 (όνομα, τηλέφωνο & email)
Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 25 άτομα
Κόστος: 12 ευρώ (κανονικό) - 10 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, παρέες άνω των 4 ατόμων)


About us!

H πολιτιστική εταιρεία dot2dot γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο του 2013 και δραστηριοποιείται στον χώρο του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και του τουρισμού. Τα μέλη της, αξιοποιώντας και συνδυάζοντας τις διαφορετικές επιστημονικές ειδικότητές τους (αρχαιολόγοι, ξεναγοί, ιστορικοί τέχνης, ειδικοί παιδαγωγοί κ.α.) σχεδιάζουν και υλοποιούν θεματικές διαδρομές και εναλλακτικές ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και εικαστικές δράσεις στη Θεσσαλονίκη. Στόχος της εταιρείας είναι η ανάδειξη της πολυδιάστατης αυτής πόλης, η προώθηση του δημιουργικού δυναμικού της μέσα από ένα δίκτυο συνεργασιών, η επικοινωνία, η ανταλλαγή ιδεών και η δημιουργική έκφραση μέσω της τέχνης.


read more " Θεσσαλονίκη«Μια «κυρία» 2.300 ετών: Η ιστορία μιας διαχρονικής πόλης» dot2dot "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »