Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας Θράκης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 και ώρα 11 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Σωματείου Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτας» στη Θεσσαλονίκη.

Γενική Συνέλευση της Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. Μακεδονίας Θράκης (Κυριακή 19 Μαρτίου 2017)

Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας Θράκης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 και ώρα 11 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Σωματείου Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτας» στη Θεσσαλονίκη.
Από το πρωί η παρουσία μεγάλου μέρους των συναδέλφων δημοσιογράφων γέμισε την αίθουσα και ήταν από τα χαρακτηριστικά αυτής της Γενικής Συνέλευσης. Πριν από την επίσημη έναρξη τα μέλη της Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. φρόντισαν να τακτοποιηθούν ταμειακά και να παραλάβουν τις νέες ταυτότητες.
Με την έναρξη των εργασιών της Συνέλευσης το Διοικητικό Συμβούλιο καλωσόρισε τους παρόντες, ιδιαίτερα όμως τα νέα μέλη. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ., Θεοφάνης Παπαδόπουλος, ο οποίος έκανε έναν απολογισμό των πεπραγμένων του Δ.Σ. κατά το 2016.
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην επικαιροποίηση των δεδομένων των μελών. Ακολούθως, αναφέρθηκε στις νέες ταυτότητες οι οποίες καθιστούν άκυρες όλες τις προηγούμενες. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην προσπάθεια αναθεώρησης του καταστατικού της Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ, ζητώντας από τα μέλη να υποβάλλουν τις σχετικές προτάσεις τους, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες.
Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε και στην πορεία των επαφών της Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. με το Υπουργείο, ώστε να περιληφθεί η Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ στη σχετική λίστα του Υπουργείου. Ο απολογισμός έκλεισε με αναφορές στην υπό οργάνωση Ημερίδα στα Λουτρά Πόζαρ, καθώς και στην ανάγκη δραστηριοποίησης της Ένωσης σε επίπεδο Νομού, υπό τη μορφή Τοπικών Επιτροπών.
Επίσης αναφέρθηκε ο κος Παπαδόπουλος στην θέσπιση ενός βραβείου το οποίο θα δίνετε κάθε χρόνο σε έναν Έλληνα του οποίου το έργο θα αναγνωρίζεται και θα έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και τέλος αναφέρθηκε και στην δημιουργία ενός ταμείου αλληλοβοήθειας.
Μετά από τον Πρόεδρο τον λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος της Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ., Αναστάσιος Μαράς, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη σύσφιξης των μελών της Ένωσης, καθώς στα πρακτικά ζητήματα επικοινωνίας μεταξύ των μελών. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην επικαιροποίηση των Μητρώου Μελών και την προϊστορία του εγχειρήματος.
Το Μέλος του ΔΣ της Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. Έφη Καραγιάννη, έκανε μια συνοπτική ενημέρωση των παρισταμένων για το νέο νομικό πλαίσιο και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται από αυτό για τον Ηλεκτρονικό Τύπο. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις εγγραφής στη σχετική λίστα του Υπουργείου, καθώς και στη δυνατότητα προσέλκυσης της κρατικής διαφήμισης.
Μετά το τέλος των ομιλιών των μελών του ΔΣ της Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. το λόγο πήραν τα παριστάμενα μέλη και ακολούθησε ένας γύρος τοποθετήσεων και προτάσεων επί των οποίων έγινε συζήτηση. Η όλη εκδήλωση έγινε μέσα σε ένα κλίμα εγκαρδιότητας και ενότητας, γεγονός που προκάλεσε την συμμετοχή του συνόλου των παρισταμένων.
read more " Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας Θράκης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 και ώρα 11 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Σωματείου Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτας» στη Θεσσαλονίκη. "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΕΝΑ ΕΞΟΧΙΚΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ -ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 25 
ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ
Γράψτε το όνομα σας στο gr4you.ning@gmail.com 
και θα ειδοποιηθήτε άμεσα !!!!

Εφτά χαρακτήρες βρίσκονται το ίδιο Σαββατοκύριακο στο ίδιο εξοχικό και διεκδικούν τον έρωτα την ευτυχία, μια βαλίτσα με τετρακόσια χιλιάρικα, μια μπότα Λουμπουτάν κι ένα σπίτι. Ποιός θα πάρει αυτό που θέλει, ποιός θα πάρει αυτό που του αξίζει και ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό; Ποιος έκανε τη ληστεία; Ποιός θα φύγει με τα λεφτά, ποιός με το σπίτι και ποιος με τον αληθινό έρωτα;

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΟΥΜΑΣΑΤΟΥ
ΜΑΡΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Αρης Τσαπης
ΚωνσταντΙνα ΚομμΑτα

και ο ΣπYρος ΠοYλης


Σενάριο
 ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΙΔΑΣ

Σκηνοθεσία - καλλιτεχνική επιμέλεια
ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ

βοηθός σκηνοθέτη
ΝΑΤΑΣΣΑ ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ

Σκηνικά
ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ - νατασσα παπαστεργιου

Κοστούμια
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΤΣΑΪΤΗ

Φωτογραφίες

ΘΩΜΑΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ
read more " ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΕΝΑ ΕΞΟΧΙΚΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ -ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΔΩΡΕΑΝ - «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου Θέατρο Αυλαία από την Τετάρτη 22 Μαρτίου

Ο Δήμος Αβδελιώδης σκηνοθετεί
την «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου
Θέατρο Αυλαία από την Τετάρτη 22 Μαρτίου


 ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ
Γράψτε το όνομα σας στο gr4you.ning@gmail.com  και θα ειδοποιηθήτε άμεσα !!!

Ο Δ. Αβδελιώδης μετά τη συγκλονιστική αναπαράσταση της δίκης του κορυφαίου Έλληνα φιλοσόφου στο έργο  «Πλάτωνα Απολογία Σωκράτη» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, που καθήλωσε ανθρώπους κάθε ηλικίας και εξακολουθεί να διακρίνεται παντού ανά τον κόσμο, παρουσιάζει τη νέα του παράσταση, σκηνοθετώντας  για πρώτη φορά Γιάννη Ρίτσο με τον ποιητικό και διαχρονικό μύθο της Ελένης.
Η παράσταση θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα της στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 22 Μαρτίου στο Θέατρο Αυλαία και για 5 μόνο παραστάσεις.


Η Βερόνικα Αργέντζη, στην πρώτη της συνεργασία με τον Δήμο Αβδελιώδη, ερμηνεύει μοναδικά, το εμβληματικό αυτό έργο του μεγάλου μας ποιητή. Μέσα από ένα γερασμένο και γκρεμοτσακισμένο κόσμο κωμικοτραγικών εικόνων και αποτυχημένων ονείρων που ζωντανεύουν αλληγορικά την μετεμφυλιακή εικόνα της Ελλάδας,  αναδύεται το φάσμα της «Ελένης», ολοζώντανο απαλλαγμένο από κάθε είδους ιστορικότητα, στην αναζήτηση μιας απελευθερωτικής αυτογνωσίας, και επιλογής μιας νέας συνειδητής ταυτότητας.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Διδασκαλία ερμηνείας, σκηνική όψη, σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης
Ερμηνεύει η Βερονίκη Αργέντζη
Ενδύματα: Αριστείδης Πατσόγλου

Μουσική: The Flower Duet (Lakmé), Λεό Ντελίμπ

Διεύθυνση Παραγωγής: Αθηνά Ζώτου
Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις: Κυριάκος Κερανόπουλος
Παραγωγή: Anagnorisis, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Θεάτρου Κινηματογράφου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Πρόγραμμα παραστάσεων: Τετάρτη 22 Νοεμβρίου έως Κυριακή 26 Μαρτίου
Ώρα Έναρξης: 21:00
Κρατήσεις θέσεων στο 2310237700
Ώρες λειτουργίας : 10:30 π.μ – 1:30 μ.μ και 5:30 μ.μ – 9:00 μ.μ
Θέατρο Αυλαία, Πλατεία ΧΑΝΘ (πλευρά Τσιμισκή)
Τιμή εισιτηρίου: Προπώληση, φοιτητές, άτομα άνω των 65, πολύτεκνων, ΑΜΕΑ 10,00 ευρώ. Ταμείο 12,00 ευρώ. 

Ο Δήμος Αβδελιώδης, ένας από τους σημαντικότερους έλληνες δημιουργούς του θεάτρου και του κινηματογράφου, έχει συνδέσει το όνομά του με πρωτοποριακές και διακεκριμένες θεατρικές παραστάσεις που άνοιξαν νέους δημιουργικούς δρόμους στη θεατρική τέχνη.
Στις πιο πρόσφατες, την «Πλάτωνα Απολογία Σωκράτη» -που ξεκίνησε τοn Ιούλιο του 15 με τη συνεργασία του ΚΘΒΕ-, παρουσίασε για πρώτη φορά στην ιστορία του θεάτρου αλλά και της ερευνητικής φιλολογίας,  την απαγγελία της αρχαίας ελληνικής με την δική του μέθοδο, ώστε να ακούγεται σαν φυσική και ζωντανή γλώσσα, αλλάζοντας ριζικά τη σχέση μας με τα αρχαία ελληνικά κείμενα.
Κάθε μια από τις 20 θεατρικές παραστάσεις του, σχεδιασμένες και εκτελεσμένες σαν όπερες, αναδεικνύουν με έναν μοναδικό, συναρπαστικό τρόπο συγγραφείς, όπως ο Βιζυηνός και ο Παπαδιαμάντης, που εθεωρούντο μέχρι τώρα δυσπρόσιτοι εξαιτίας της καθαρεύουσας, είτε απόμακροι λόγω της ιδιάζουσας ποιητικής τους γλώσσας, όπως ο Χορτάτσης και ο Σολωμός.
«Το Μόνον της Ζωής του Tαξείδιον», «Το Αμάρτημα της Μητρός μου», «Η Νοσταλγός», «Όνειρο στο Κύμα – Έρως Ήρως», «Το Μυρολόγι της Φώκιας», «Μαράν Αθά», «Βαβυλωνία», «Ερωφίλη», και «Η Γυναίκα της Ζάκυθος», με τη δραματουργική επεξεργασία, τη θεατρική διασκευή και τη διδασκαλία της απαγγελίας από τον Δ. Αβδελιώδη, κατάφεραν-κατά κοινή ομολογία-να ξαφνιάσουν, να συγκεντρώσουν βαθιά, και να συγκινήσουν, ένα πολύ μεγάλο και εντελώς διαφορετικό μεταξύ του κοινό ως προς την ηλικία και την παιδεία του, ενώ επισημάνθηκε από τους παιδαγωγούς η ιδιαίτερη σημασία των παραστάσεών του για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. «ο Δ. Αβδελιώδης στις παραστάσεις του σώζει και αναδεικνύει τη μαγεία και τη δραματικότητα που όντως υπάρχουν  στο κείμενο. Οι λύσεις που προτείνει είναι και ο δρόμος για το ανέβασμα του αρχαίου ελληνικού Δράματος» σημειώνει ο Γιάγκος Ανδρεάδης στο άρθρο του  OI AΠΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ « Η γόνιμη προδοσία της παράδοσης από τον Δήμο Αβδελιώδη, ένας δρόμος που ανοίγει προοπτικές». Περιοδικό ΓΑΛΕΡΑ 2009.

Οι παραστάσεις, «Ιχνευτές» του Σοφοκλή - καινοτόμος αναβίωση της ιδιαίτερης ατμόσφαιρας του σατυρικού δράματος σε σχέση με την κωμωδία και αναγνώριση σε Διεθνή Φεστιβάλ Θεάτρου-, «Πέρσες» και «Ωδή στον Αλέξανδρο Παναγούλη» ανέδειξαν σαν μοναδικό πρωταγωνιστή και πυρήνα της δραματουργίας της Tραγωδίας αλλά και του Σατυρικού δράματος, τον ίδιο τον λόγο του κειμένου, που εμπεριέχει και επιβάλει σαν λογικά αναγκαίες όλες τις αισθητικές και τις σκηνοθετικές επιλογές.
Ενώ με το «Λίγα απ’ Όλα»(2001) παρουσίασε εντυπωσιακά και για πρώτη φορά στο θέατρο την αισθητική ατμόσφαιρα του Θεάτρου Σκιών, αντικαθιστώντας τις χάρτινες φιγούρες με ηθοποιούς, και κάνοντας ιδιότυπη χρήση του φωτισμού και των εικαστικών στοιχείων.                                  Μια πρόταση που βελτίωσε και ολοκλήρωσε το 2007 με το έργο του «Ο Μεγαλέξανδρος κι ο Καταραμένος Δράκος», όπου διαφοροποίησε την παραδοσιακή ηθογραφική ατμόσφαιρα του θεάτρου Σκιών από το οθωμανικό της πλαίσιο και μετέτρεψε τους φολκλορικούς ήρωες του                          Θ. Σκιών, σε σύγχρονα πλανητικά  αρχέτυπα, μέσα στο ευρύτερο φόντο της παγκόσμιας ανέχειας και τους σύγχρονους δράκους. «Ο Δήμος Αβδελιώδης εξελίσσει ένα βήμα το σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό. Πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση ποιητή της σκηνής του ελληνικού θεάτρου, ο οποίος αντλεί γνήσια υλικά από τον λαϊκό πολιτισμό και προσφέρει αυθεντικές δημιουργίες, χωρίς να πέφτει στην παγίδα της μίμησης του δυτικού πολιτισμού, αλλά ούτε και στη χαράδρα ενός στείρου και γραφικού ελληνικού φολκλόρ» Mπουμπουλίνα Νικάκη, 2009, 
’’Τιμώμενο πρόσωπο το 2010 στο Διεθνές Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου Καΐρου, ο Δ. Αβδελιώδης, απευθύνεται όχι μόνο στο θεατρόφιλο κοινό αλλά στο ευρύτερο κοινό που αναζητά στο θέατρο την ψυχαγωγία σαν πραγματική απόλαυση, μέσα από τη βιωματική εμπειρία  παραστάσεων που επαναλαμβάνονται για χρόνια, και έχουν υμνηθεί από τους κριτικούς σαν μαθήματα, υποκριτικής, σκηνοθεσίας, θεατρικής διασκευής και πρωτοτυπίας.
Ο Δ. Αβδελιώδης γεννήθηκε το 1952 στη Χίο. Σπούδασε στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Δραματική Σχολή ΑΘΗΝΩΝ,  Γ. Θεοδοσιάδη.
Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου 1997- 2000 και 2004-2010.
Δίδαξε αφήγηση και λογική των συνδέσεων για τον κινηματογράφο και το θέατρο, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, 1993- 1997.
.Βραβείο GOVI στη Γένοβα ,2001 , για την ανάδειξη της μορφής ιδιαίτερων γλωσσικών διαλέκτων και πολιτισμικών στοιχείων στο κινηματογραφικό του έργο.                                                                                                                            
.“Η ΕΑΡΙΝΗ ΣΥΝΑΞΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΩΝ”, .)     Ψηφίστηκε το 2007 , ανάμεσα  στις 10 καλύτερες ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου όλων των εποχών.
Συμμετείχε και βραβεύτηκε σε μερικά από τα μεγαλύτερα Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου (Βερολίνο, Σαν Φραντσίσκο κ.α)
.Τιμώμενο πρόσωπο μαζί με άλλες σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο του θεάτρου στο Διεθνές Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου Καΐρου 2010, για το «στίγμα του στο ελληνικό θέατρο και την συμβολή του στην παγκόσμια γλώσσα του θεάτρου, με το ιδιαίτερο σκηνοθετικό του σύμπαν»
ΘΕΑΤΡΟ
2016 «Το Μυρολόγι της Φώκιας - Το Καμίνι» Αλ. Παπαδιαμάντη, δεύτερο έργο της τριλογίας αφιερώματος στον Α. Παπαδιαμάντη - Αλεξία Φωτιάδου
2015 «Πλάτωνα Απολογία Σωκράτη»-διδασκαλία, μετάφραση, δραματουργία, σκηνογραφία, σκηνοθεσία-έναρξη της παράστασης τον Ιούλιο στα αρχαία θέατρα της Δωδώνης, της Αιγείρας, Λάρισας- με τη συνεργασία και την Αιγίδα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, αφού προηγήθηκαν τρία έτη προβών για τη διδασκαλία της εκφοράς και της ερμηνείας του αρχαίου πρωτότυπου πλατωνικού κειμένου, με τον ηθοποιό Βασίλη Καραμπούλα. Εκδήλωση ενδιαφέροντος και πρόσκληση από σπουδαίους πολιτιστικούς Οργανισμούς και Φεστιβάλ στο εξωτερικό με την προβολή και υποστήριξη του διεθνούς δικτύου  Theatre Cultures.
2014  « Όνειρο στο Κύμα-Έρως Ήρως» Αλ. Παπαδιαμάντη, πρώτο έργο της τριλογίας αφιερώματος στον Παπαδιαμάντη -  Θεμιστοκλής Καρποδίνης, Γιάννης Κολόϊ
2013   «Η Γυναίκα της Ζάκυθος» Δ. Σολωμού -  Όλια Λαζαρίδου
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ 2013.                   Παρουσίαση στο ΒΟΖΑ
RT, Βρυξέλλες 2014  κατά τη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ.
2013   «Το Αμάρτημα της Μητρός μου» Γεωργίου Βιζυηνού – Κωνσταντίνος Γιανακόπουλος, Ρένα Κυπριώτη.                                             2015  Θεμιστοκλής Καρποδίνης, Αγάπη Μανουρά
2013   « Περλιμπλίν και Μπελίσα» Φρεντερίκο Γκαρθία Λόρκα - Στέλιος Μάινας, Δήμητρα Ματσούκα, Ελένη Καστάνη
2013   «Ωδή στον Αλέξανδρο Παναγούλη»- προσέγγιση του θέματος Παναγούλη σαν μιας σύγχρονης τραγωδίας - Δραματουργία & Κείμενο, βασισμένα στο βιβλίο του Κώστα Μαρδά Α. Παναγούλης ΠΡΟΒΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ -  Ελένη Ερήμου
2013  ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ «Αφιέρωμα στο Δήμο Αβδελιώδη με 5 Παραστάσεις του», «Μαράν Αθά», «Η Νοσταλγός», «Το μόνον της ζωής του Ταξείδιον», «Ιχνευτές», «Πέρσες».
2012  «Ερωφίλη» Γεωργίου Χορτάτση, ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ -  Βασίλης Καραμπούλας, Ιωάννα Παππά, Γρηγόρης Γαλάτης, Δάφνη Μαρκάκη, Αγγελος Τριανταφύλου, Αμαλία Τσεκούρα, Έλενα Μαρσίδου
Έναρξη διδασκαλίας αρχαίου κειμένου
ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΗ.
2012   «Η Νοσταλγός» Αλ. Παπαδιαμάντη - Μαίρη Ιγγλέση, Γιάννης Τσιώμου,  Τζένη Οικονόμου   ΘΕΑΤΡΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ                                                                                                                                                                                                                           
2011   «Πέρσες» Αισχύλου - 18μελής Θίασος, 1ο  Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αθηναίων ΑΤΤΙΚΟ ΑΛΣΟΣ
2010   «Ταξιδεύοντας με τον Παναίτ Ιστράτι» βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο  της Μπ. Νικάκη, ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ, Δ. Αβδελιώδης
2010 «Ιχνευτές» Σοφοκλή - 18μελής Θίασος, πρωτότυπη αναπαράσταση της ιδιαίτερης ατμόσφαιρας του Σατυρικού δράματος σε αντιδιαστολή με την Κωμωδία. Προσκλήθηκε στα διεθνή Φεστιβάλ θεάτρου Κύπρου, Μπουτρίντι, Καϊρου, Σμύρνης, Τραπεζούντας κ.α.
2010 «Το Μόνον της Ζωής του Ταξείδιον» Γ. Βιζυηνού, Μαρίνα Αργυρίδου, Γιώργος Νικόπουλος, Δανάη Ρούσσου.
2009   «Βαβυλωνία» Δ. Βυζάντιου- Διασκευή και Σκηνοθεσία, 20μελής Θίασος, ΚΘΒΕ
2009   «Μαράν Αθά»  θεατρική διασκευή, διδασκαλία ερμηνείας, σκηνοθεσία του ομώνυμου μυθιστορήματος του Θωμά Ψύρρα, Γιασεμί Κηλαηδόνη.  
2007  «Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος Δράκος» Δ. Αβδελιώδη.     Η παράσταση είχε επιλεγεί επανειλημμένως από σπουδαία διεθνή φεστιβάλ θεάτρου, ύστερα από εισηγήσεις της Μπ. Νικάκη για την “...αυθεντική ελληνικότητά της, αποτελώντας πρόταση στο διεθνή πολιτισμό και σπάνιο δείγμα σύγχρονης δημιουργίας” και προβλήθηκε βιντεοσκοπημένη σε σχολές Καλών Τεχνών και Θεάτρου σε πρώην Ανατολικές χώρες, στην Τουρκία και στην Εγγύς Ανατολή.
2007  «Το Μόνον της Ζωής του Ταξείδιον»  Γ. Βιζυηνού - Φένια Μάγιου, Κώστας Τζουβάρας
 2003   «΄Ασμα Ασμάτων» Σολομώντος Θέατρο ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ
2001   «Λίγ’ απ’ όλα» Αντώνη Μόλλα ,για πρώτη φορά ζωντανή εκδοχή του Θεάτρου Σκιών με ηθοποιούς,  θέατρο ΣΦΕΝΔΟΝΗ
1995   «Τρία ελληνικά παραμύθια» , Αγνή Στρουμπούλη, θέατρο ΜΥΛΟΣ Θεσσαλονίκη
1993   «Μορφές από το έργο του Βιζυηνού» , Άννα Κοκκίνου,  Θέατρο ΣΦΕΝΔΟΝΗ

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ
1999   «Η Εαρινή Σύναξις των Αγροφυλάκων» - Ψηφισμένη το 2007, από     την Πανελλήνια  Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ) και την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδος (ΟΚΛΕ), ανάμεσα στις δέκα καλύτερες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου όλων των εποχών.
Βραβείο FIPRESCI (Διεθνής ΄Ενωση Κριτικών Κινηματογράφου) –
4 βραβεία* στο Forum Φεστιβάλ Βερολίνου 2001
Βραβείο Σκηνοθεσίας, Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2000
1990    «Νίκη της Σαμοθράκης» -Κρατικά βραβεία, Ποιότητας Ταινίας, Μουσικής, Μακιγιάζ και Ήχου.
1987    «Το Δέντρο που Πληγώναμε» - Βραβείο της C.I.F.E.J., Φεστιβάλ Βερολίνου 1987                                                                                         .Επίσημη συμμετοχή της Ελλάδας στο Φεστιβάλ Καννών.  Εβδομάδα της Κριτικής (Semaine de la critique)                                                                        .Χρυσός και Αργυρός Ελέφαντας καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας, Φεστιβάλ Νέου Δελχί.  
1982   «Αθέμιτος Συναγωνισμός» - 1ο Βραβείο Κριτικής Επιτροπής και Βραβείο Κοινού, Φεστιβάλ Δράμας 1984.

 *  Η κριτική επιτροπή του FORUM απονέμει στην ταινία, η Εαρινή Σύναξις των Αγροφυλάκων, το βραβείο της Ένωσης Αιθουσαρχών, CICAE, "για τις καλλιτεχνικές της αρετές, για την αυθεντικότητά της και τη δημιουργική ελευθερία της". 2. Το βραβείο "Δον Κιχώτης" της Διεθνούς Ένωσης των Cine-clubs, (FICC).(Το FICC είναι ένα διεθνές δίκτυο αιθουσών τέχνης που σκοπό έχει τη διάδοση ταινιών με πολιτιστική αξία.) 3. Το βραβείο CALIGARI 2000, στο σκεπτικό της βράβευσης αναφέρεται " η πολύπλευρη παραβολή της ταινίας, με σπουδαίους χαρακτήρες, πολιτική αλληγορία, αυθεντικότητα και χιούμορ". 4. Ειδικός έπαινος των κριτικών της γερμανικής εφημερίδας "BILD". Η γερμανική εταιρία "Πανδώρα - Πήγασος" ανέλαβε τη διανομή της ταινίας στη Γερμανία.
read more " ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΔΩΡΕΑΝ - «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου Θέατρο Αυλαία από την Τετάρτη 22 Μαρτίου "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Λήδα Πρωτοψάλτη και Σταύρος Ζαλμάς ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΗΣ ΝΙΝΕΥΙ στο θέατρο ΑΜΑΛΙΑ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ

Το ψωμί της Νινευί
των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη
σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά
με τους Λήδα Πρωτοψάλτη και Σταύρο Ζαλμά 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ 30 Μαρτίου
Γράψτε το όνομα σας στο gr4you.ning@gmail.com
και θα ειδοποιηθήτε άμεσα  !!!


Λόγω μεγάλης προσέλευσης του κοινού οι παραστάσεις του έργου Το ψωμί της Νινευί των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη θα συνεχιστούν για τρεις ακόμα ημέρες στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, στην Καβάλα, στις 24-25-26 Μαρτίου 2017. Για το λόγο αυτό η πρεμιέρα του έργου στο Θέατρο Αμαλία στη Θεσσαλονίκη μεταφέρεται για τις 30 Μαρτίου 2017.

Το ψωμί της Νινευί είναι το χρονικό μιας Οδύσσειας σε λάθος χρόνο.

Το σημείο τομής Ανατολής και Δύσης, ο ασίγαστος πόθος της Νουρ και του Σαμίρ να συμφιλιωθούν με τους εχθρούς που κουβαλάνε μέσα τους σε άλλη πατρίδα.

Η κοινή τους ρίζα και ο προαιώνιος καημός κόντρα στην εποχή και τα ψεύτικα διλήμματα της.

Δύο πρόσφυγες θα αφηγηθούν τη δική τους ιστορία για να συνδεθούν τελικά με την Ιστορία που τρέχει ανά τους αιώνες με πρωταγωνιστές εκατομμύρια σαν κι εκείνους, σαν κι εμάς.


Συντελεστές
Κείμενο: Αντώνης και Κωνσταντίνος Κούφαλης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς
Σκηνικά-κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα
Φωτισμοί: Άννα Σμπώκου
Μουσική: Παύλος Κατσιβέλης
Επιμέλεια κίνησης: Νατάσα Σαραντοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Αμαλία Αντώνη
Eιδικός συνεργάτης:  Αλέξανδρος Βαμβούκος

Παίζουν: Λήδα Πρωτοψάλτη, Σταύρος Ζαλμάς


Πληροφορίες της παράστασης
Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, Καβάλα
Παραστάσεις: 24-25-26 Μαρτίου 2017
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00.

Θέατρο Αμαλία, Αμαλίας 71 & Παρασκευοπούλου, Θεσσαλονίκη
Παραστάσεις: 30 Μαρτίου – 9 Απριλίου 2017
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη – Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15 ευρώ, μειωμένο 12 ευρώ (ανέργων, φοιτητικό)
Η προπώληση των εισιτηρίων για την Καβάλα πραγματοποιείται καθημερινά, 11.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00, στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρ. ΕΟΤ) στην κεντρική πλατεία Καβάλας (τηλ. ταμείου 2510 620 566).

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

Προπώληση Εισιτηρίων για τη Θεσσαλονίκη: www.viva.gr, Public, Reload, Media Markt, Seven Spots, 11876, και στο ταμείο του Θεάτρου Αμαλία
Ώρες ταμείου: Δευτέρα – Τρίτη 10:30-13:30, Τετάρτη έως και Κυριακή 17:30-21:00read more " Λήδα Πρωτοψάλτη και Σταύρος Ζαλμάς ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΗΣ ΝΙΝΕΥΙ στο θέατρο ΑΜΑΛΙΑ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »