Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΕ ΓΟΥΝΑ - ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΖΩΡΤΖΟΓΛΟΥ 

ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΝΕΣΣΑ ΜΠΑΡΡΕ 

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ

«Η Αφροδίτη με Γούνα» του Ντέβιντ Άιβς

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΤΗ 23/2/2017

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ΣΤΟ 

gr4you.ning@gmail.com

 ΠΡΕΜΙΕΡΑ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Η εταιρεία «ΘΕΑ.ΜΑ.» (Θέατρα Μακεδονίας) ανεβάζει τον Ιανουάριο την παράσταση «HΑφροδίτη με Γούνα» (Venus in Furτου Αμερικανού συγγραφέα Ντέιβιντ Άιβς (David Ives). Πρωταγωνιστεί ο Στράτος Τζώρτζογλου. Μαζί του η Βανέσσα Μπαρρέ. Την σκηνοθεσία και τη μουσική υπογράφει ο Κώστας Αθυρίδης ενώ τα κοστούμια και τα σκηνικά ο Αθανάσιος Κολαλάς.

Μία σύγχρονη κωμωδία που παρουσιάζεται ανελλιπώς από το 2010 στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο με εξαιρετική επιτυχία. Το έργο χαρακτηρίζει η αριστοτεχνικά δοσμένη εναλλαγή του δραματικού και του χιουμοριστικού στοιχείου, με το δεύτερο να κυριαρχεί, υπογραμμισμένα από τον ερωτισμό, τις σχέσεις και τα παιχνίδια εξουσίας των δύο φύλωνπου ο Άιβς παρουσιάζει σε όλες τους τις εκφάνσεις.
Λεζάντα φωτογραφίας:
Κώστας Αθυρίδης, Βανέσσα Μπαρρέ, Στράτος Τζ­ώρτζογλου, Αθανάσιος Κολαλάς.

Γιάννης Δαλάκας
Δημόσιες Σχέσεις - Επικοινωνία «ΘΕΑ.ΜΑ.»
(Αριστοτέλειον - Αθήναιον)
Εθνικής Αμύνης 2, 546 21, Θεσσαλονίκη
Τ 2310 250 303 (εσωτ. 20)
K 6978 703 621

read more " ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΕ ΓΟΥΝΑ - ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

«ΣΤΡΑΤΗΓΟΎ ΜΑΚΡΥΓΙΆΝΝΗ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΎΜΑΤΑ» Θέατρο Αυλαία 8, 9 & 10 Μαρτίου στις 21.00
"... π ὅλα αὐτά, καϊμένη πατρίδα, δὲν θ σωθοῦνε τ δεινά σου, ὅτι σιδερώνουν τὴν ἀρετὴ ἐκεῖνοι πο σ κυβερνοῦσαν κα σ κυβερνοῦν, κα τώρα κατατρέχουν τ δίκαιον κα τὴν ἀλήθειαν κα μ ψέματα θέλουν κα μ σπιγούνους ν σ λευτερώσουνε, μήτε τώρα εἶσαι καλά, μήτε δι τ μέλλοντά σου, μ τοὺς ἀνθρώπους πο σ τριγυρίζουν, πολιτικούς κα σπιγούνους..."

Το Θέατρο Αυλαία φιλοξενεί την παράσταση του Θανάση Σαράντου «Στρατηγού Μακρυγιάννη Απομνημονεύματα για τρεις μόνο παραστάσεις στις 8, 9 και 10 Μαρτίου στις 21.00.

Η παράσταση παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με αφορμή τα 150 χρόνια από τον θάνατο του Στρατηγού  Μακρυγιάννη, τον Οκτώβριο και το κοινό την υποδέχτηκε με θέρμη. Η παράσταση παρουσιάστηκε επίσης με επιτυχία στην Αθήνα, την Πάτρα αλλά και στη γενέτειρα του ήρωα, το Κροκύλειο Φωκίδος.

«Εγώ την αλήθεια θα την ειπώ γυμνή», έλεγε ο Μακρυγιάννης, ο ήρωας του σπαθιού και της πένας, που έδωσε συγκλονιστικό μάθημα ιστορίας με την «απελέκητη γραφή» του. Δείγμα της δημώδους γλώσσας στη νεοελληνική γραμματεία, τα «Απομνημονεύματα» είναι η συγκλονιστική αλήθεια της ζωής του ίδιου του ήρωα, που θέλει να την ιστορήσει πάνω στο χαρτί. Με τα ελάχιστα κολλυβογράμματα που ξέρει, νιώθει επιτακτική την ανάγκη να μεταδώσει το ζωντανό κομμάτι της Ιστορίας στις γενιές που έρχονται. Με τα πιο λιτά σκηνικά μέσα και συνοδεία λύρας και ταμπουρά, ακούγεται ο λόγος του Μακρυγιάννη, για πρώτη φορά σε θεατρική μορφή.

Σημείωμα σκηνοθέτη
Καταπέλτης ο λόγος του Μακρυγιάννη για τη σύγχρονη διανοουμενίστικη «ελίτ» που ανερυθρίαστα βαφτίζει «παρωχημένες εμμονές» τα όσια και τα ιερά του. Που, μεθυσμένη από τα υποσχόμενα κέρδη του εθνικού ξεπουλήματος, απαξιώνει την αγάπη και την αγωνία του σημερινού Έλληνα για το τι θα απογίνουν όλα αυτά, που «γι’ αυτά πολεμήσαμε». Καταπέλτης και για την αδικία που βλέπει να γίνεται σ’ όλους τους παλιούς ήρωες, τους επιζήσαντες του Αγώνα -μαζί και στον ίδιο- από το νέο κράτος της βαυαροκρατούμενης, πλέον, Ελλάδας. Με μένος απέναντι στους δουλοπρεπείς Έλληνες πολιτικούς της εποχής του, που ξεπουλάνε όσα κέρδισαν με αίμα οι παλιοί αγωνιστές. Έζησε την άκρα αχαριστία και είχε τέλος πικρό, με τα μόνα παράσημα που θα του απονείμει η αγαπημένη του πατρίδα να είναι μια καταδίκη εις θάνατον και μερικές αγιάτρευτες πληγές, που θα τον στείλουν στον τάφο στα 67 του χρόνια. Ο αγράμματος γιος βοσκών της Ρούμελης δίνει ένα συγκλονιστικό μάθημα ιστορίας.
Ο διαχρονικός λόγος ενός μεγάλου Έλληνα ακούγεται επίκαιρος όσο ποτέ σήμερα.
Τα «Απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη» είναι μια παράσταση που πρέπει να δουν όλοι οι Έλληνες!
Θανάσης Σαράντος


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ-ΔΙΑΝΟΜΗ:
Σκηνοθεσία-Διασκευή-Ερμηνεία-Φωτισμοί: Θανάσης Σαράντος
Σκηνική επιμέλεια: Σάββας Σουρμελίδης.
Επεξεργασία video με τις εικόνες μαχών του Παναγιώτη Ζωγράφου: Γιώργος Φουκαράκης.
Φωτογραφίες: Ορφέας Εμιρζάς.


Θέατρο Αυλαία
Έναρξη: 8/3/2017
Διάρκεια παραστάσεων: 8-10 Μαρτίου 2017
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:  Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή 21:00
   
Τιμές Εισιτηρίων
·         Γενική Είσοδος: 12€
·         Προπώληση: 10€ 
Η προπώληση θα γίνεται από το ταμείο του θεάτρου Αυλαία, τηλ: 2310 237700
(ώρες λειτουργίας: 10:30 π.μ. - 1:30 μ.μ., 5:30 μ.μ. - 9:00 μ.μ., Πλατεία ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή) και ηλεκτρονικά από την ticketservices.gr (τηλ. 210 7234567,


read more " «ΣΤΡΑΤΗΓΟΎ ΜΑΚΡΥΓΙΆΝΝΗ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΎΜΑΤΑ» Θέατρο Αυλαία 8, 9 & 10 Μαρτίου στις 21.00 "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »