Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Το ΚΘΒΕ αποχαιρετά τον Δημήτρη Μυταρά


Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Δημήτρη Μυταρά, του σπουδαίου  Έλληνα δημιουργού με τη διεθνή καταξίωση, του πανεπιστημιακού δασκάλου της Σχολής Καλών Τεχνών που συνεργάστηκε πέντε φορές με το ΚΘΒΕ ως σκηνογράφος κι ενδυματολόγος, σε παραστάσεις που έμειναν στη μνήμη του θεατρικού κοινού. Η ζωή, το έργο, η προσωπικότητα και το ήθος του αφήνουν ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στη συλλογική μνήμη.
Με σπουδές στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (1953 - 1957) με δασκάλους τον Σπ. Παπαλουκά και τον Γ. Μόραλη, υπότροφος του Ι.Κ.Υ σπούδασε σκηνογραφία στο Παρίσι, με τους Λαμπίς και Ζ. Λ. Μπαρρώ (1961 - 1964), καθώς και εσωτερική διακόσμηση στη Metiers d’ Art. Από το 1964 έως το 1972 υπήρξε υπεύθυνος του Εργαστηρίου Εσωτερικής διακόσμησης του Αθηναϊκού Τεχνολογικού Ινστιτούτου (Δοξιάδη) και από το 1969 άρχισε να διδάσκει στην ΑΣΚΤ της Αθήνας, όπου εξελέγη καθηγητής το 1977 και διετέλεσε Πρύτανης από το 1982 έως το 1985. Επίσης, επιμελήθηκε δεκάδες θεατρικές παραστάσεις και ασχολήθηκε με την εικονογράφηση και με διάφορες εικαστικές εφαρμογές. Τοιχογραφίες του κοσμούν πολλά δημόσια και ιδιωτικά κτίρια. Παράλληλα ανέπτυξε και συγγραφικό έργο που περιλαμβάνει θεωρητικά κείμενα και μελέτες για την τέχνη καθώς και ποίηση.

Ο Δημήτρης Μυταράς έχει συνεργαστεί με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε πέντε παραστάσεις:

·         «Το παιχνίδι της τρέλας και της φρονιμάδας» του Γιώργου Θεοτοκά, σε σκηνοθεσία Μίνου Βολανάκη (1964). Σκηνικά, Κοστούμια.

·         «Ένας εχθρός του λαού» του Χένρικ Ίψεν, σε σκηνοθεσία Μίνου Βολανάκη (1965). Σκηνικά, Κοστούμια.

·         «Σιμωνίς» της Ζωής Καρέλλη, σε σκηνοθεσία Σπύρου Α. Ευαγγελάτου (1966). Σκηνικά, Κοστούμια.

·         «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Σπύρου Α. Ευαγγελάτου (1969). Σκηνικά.

·   «Καυγάδες στην Κιότζα» του Κάρλο Γκολντόνι, σε σκηνοθεσία Σπύρου Α.Ευαγγελάτου (1980). Σκηνικά, Κοστούμια.
read more " Το ΚΘΒΕ αποχαιρετά τον Δημήτρη Μυταρά "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΣΤΡΙΓΓΛΑ ΓΥΝΑΙΚΑ της Γλύκας Στόιου Μονόλογος – Μαύρη Κωμωδία Θέατρο Αθήναιον/ Μικρή Σκηνή



Μόνο για 2 παραστάσεις
Παρασκευή 3 Μαρτίου, στις 23.59
Κυριακή 5 Μαρτίου, στις 18.00




Μετά τις παραστάσεις στην Αθήνα, η «Στρίγγλα γυναίκα» της Γλύκας Στόιου… μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη. Ανεβαίνει στη μικρή σκηνή του θεάτρου «Αθήναιον», για να αφηγηθεί την ιστορία του θανάτου της, υποδυόμενη διάφορους ρόλους – κυρίως των γυναικών της οικογένειάς της, που στοίχειωσαν τη ζωή της και διαμόρφωσαν το χαρακτήρα της. Πρόκειται για ένα γυναικείο μονόλογο εμπνευσμένο από το Ημέρωμα της Στρίγγλας του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, το Λεωφορείον ο Πόθος του Τένεσι Ουίλιαμς, από προσωπικές και άλλες γυναικείες ιστορίες. Η Κατερίνα προσπαθεί να εξηγήσει τους λόγους που μια ζωή φερόταν σαν Στρίγγλα σε αναζήτηση ενός άντρα-σωτήρα, που θα τη λύτρωνε από την οικογένειά της και από μια κοινωνία που ακόμα προσπαθεί να βρει το ρόλο της γυναίκας σήμερα.

*Πριν την παράσταση της Παρασκευής στους θεατές θα προσφερθεί φίνο κρασί Αϊδαρίνη από τη Γουμένισσα!
 
Σημείωμα Σκηνοθέτη:
«Οι ιστορίες γυναικών δεν είναι γυναικείες ιστορίες, είναι ανθρώπινες ιστορίες». Αυτή ήταν η σκέψη που έκανα πριν ξεκινήσω καν να διαβάζω το κείμενο της παράστασης, για να υπενθυμίσω στον εαυτό μου να βγει από την όποια - δε θα ντραπώ να το γράψω - σεξιστική προδιάθεση που ίσως θα είχα ως άντρας. Έτσι κατάφερα σιγά-σιγά να διακρίνω όχι την παθητικότητα των γυναικών στις ιστορίες που αφηγείται η Στρίγγλα-Γυναίκα της παράστασης μας, μα την ενεργητικότητα τους, το πώς έπαιρναν τη ζωή στα χέρια τους και δέχονταν τις επιπτώσεις των επιλογών τους συνειδητά. Το δίπολο «άντρας-γυναίκα» αντικαταστάθηκε από το δίπολο «πράττω-πάσχω» και οι ηρωίδες έχασαν το φύλο τους, αποκαλύπτοντας τη μία και πραγματική τους φύση: αυτή του φθαρτού, του πρόσκαιρου, του ανθρώπου.



Λίγα λόγια για τη Γλύκα Στόιου:
Η Γλύκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γουμένισσα της Κεντρικής Μακεδονίας. Σπούδασε Δημοσιογραφία & Μ.Μ.Ε., Πολιτιστική Διαχείριση και Υποκριτική. Έχει συνεργαστεί με εταιρίες οπτικοακουστικών παραγωγών για την παραγωγή και τη σκηνοθεσία ντοκιμαντέρ και άλλων τηλεοπτικών προγραμμάτων, με ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και ελεύθερα θέατρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου έχει παίξει και σκηνοθετήσει έργα δικά της και άλλων συγγραφέων για παιδιά και ενήλικες. Το 2014 το έργο της «Δον Κιχώτες» ταξίδεψε στο Ευρωπαϊκό Σχολείο του Λουξεμβούργου, το 2015 παρουσιάστηκε από Αμερικανούς καλλιτέχνες στο 23ο Συνέδριο Θεάτρου στην Αλάσκα και το 2016 στο Pocket Theatre του Σιάτλ. Το Φθινόπωρο του 2017 θα διδάξει συγγραφή και σωματικό θέατρο στο CommunityCollege του William Inge Center for the Arts στο Κάνσας των Η.Π.Α.
 
Λίγα λόγια για το Δημήτρη Δημόπουλο:
Ο Δημήτρης ξεκίνησε την καλλιτεχνική του σταδιοδρομία ως σταντ-απ κωμικός το 1996 στις «Νύχτες Κωμωδίας». Από το 2009 έγραψε και παρουσίασε τις σόλο παραστάσεις «Αντί Διδακτορικού» και «Υπερπαραγωγή» και συμμετείχε σε ομαδικές παραστάσεις σταντ-απ σε όλη την Ελλάδα. Ως ηθοποιός και τραγουδιστής έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή, την εταιρεία μουσικού θεάτρου «Οι Όπερες των Ζητιάνων», στο ελεύθερο θέατρο και τη μεταγλώττιση. Έχει γράψει το λιμπρέτο για τις όπερες «ΑirRossini» και «Yasou Aida!», για το οποίο βραβεύτηκε με το Έπαινο «Κάρολος Κουν» 2012 Δραματουργίας Ελληνικού Έργου από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών. Έχει σκηνοθετήσει θεατρικές παραστάσεις και μουσικοθεατρικά δρώμενα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας κ.α. Σπούδασε Υποκριτική, Τουριστικές Επιχειρήσεις και είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών.
 
  • Τον Ιούνιο η «Στρίγγλα Γυναίκα» θα παρουσιαστεί από Αμερικανούς καλλιτέχνες στο 25ο Συνέδριο Θεάτρου στην Αλάσκα των Η.Π.Α. ως “Greek Nasty Woman”.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δημόπουλος
Ερμηνεία: Γλύκα Στόιου
Φωτισμοί: Αντώνης Τσέκος
Σκηνικά: Κοραλία Μουαγιέν
Φωτογραφίες: Patrick Knappich
 
INFO:
Θέατρο Αθήναιον – Βασιλίσσης Όλγας 35
Τηλέφωνο | 2310 832 060
Παραστάσεις | Παρασκευή 3 Μαρτίου στις 23:59 & Κυριακή 5 Μαρτίου στις 18:00
Διάρκεια | 75 λεπτά
Εισιτήρια | 10 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (φοιτητικό) και 5€ ατέλειες-ανέργων
Κρατήσεις | στο ταμείο του Θεάτρου Αθήναιον (ημέρες και ώρες παραστάσεων)
 
Χορηγός μεταμεσονύχτιας παράστασης:

 

 







Γιάννης Δαλάκας
Δημόσιες Σχέσεις - Επικοινωνία «ΘΕΑ.ΜΑ.»
(Αριστοτέλειον - Αθήναιον)
Εθνικής Αμύνης 2, 546 21, Θεσσαλονίκη
Τ 2310 250 303 (εσωτ. 20)
K 6978 703 621
pr@aristoteleion.gr
 

 

ΘΕΑ.ΜΑ. | ΑΘΗΝΑΙΟΝ
Βασιλίσσης Όλγας 35, Θεσσαλονίκη - ΤΚ 546 41 | Τ. 2310 832 060| pr@aristoteleion.gr
www.theatroathinaion.gr | https://www.facebook.com/theatroathinaion | youtu.be/D2ESuAvA5es
hashtag: #theama
read more " ΣΤΡΙΓΓΛΑ ΓΥΝΑΙΚΑ της Γλύκας Στόιου Μονόλογος – Μαύρη Κωμωδία Θέατρο Αθήναιον/ Μικρή Σκηνή "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Η «Ασκητική» του ΚΘΒΕ στο δήμο Νεάπολης-Συκεών ● Πέντε παραστάσεις στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών με δωρεάν παρακολούθηση για το κοινό, εκπαιδευτικούς και μαθητές





Ένα ακόμη άλμα στο θέατρο και τον πολιτισμό επιχειρεί ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, προσφέροντας την ευκαιρία στο ευρύ κοινό, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να παρακολουθήσουν δωρεάν μια μοναδική θεατρική παράσταση του ΚΘΒΕ.
Αναπτύσσοντας και εξελίσσοντας τη στενή συνεργασία του δήμου με την Κρατική Σκηνή στην πόλη μας, που επιβεβαιώνεται μέσα από τη συμμετοχή του στη θεατρική γιορτή των ΔΗΠΕΘΕ, «ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΑ», αλλά και την υλοποίηση για δεύτερη χρονιά του πρωτοπόρου προγράμματος για την ανάπτυξη της θεατρικής αγωγής στα σχολεία με τη δωρεάν παρακολούθηση παραστάσεων από τους 11.000 και πλέον μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με το κόστος να καλύπτεται εξολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο, μια νέα πρωτοβουλία φέρνει τους συνδημότες και συμπολίτες μας σε μια ακόμη επαφή με το θέατρο.
Πρόκειται για το έργο «ΑΣΚΗΤΙΚΗ» του Νίκου Καζαντζάκη, που αποτελεί παραγωγή του Κ.Θ.Β.Ε. στο πλαίσιο της συμμετοχής του στον εορτασμό του «Έτους Νίκου Καζαντζάκη», όπως έχει χαρακτηρισθεί το 2017, και το οποίο θα ανεβεί στη δημοτική σκηνή των Συκεών για λίγες παραστάσεις.
«Στο δήμο μας, με οργανωμένο και στοχευμένο σχέδιο πετύχαμε να καταστήσουμε το θέατρο ένα μόνιμο συστατικό και χαρακτηριστικό του πολιτισμού της καθημερινότητας του τόπου μας και των ανθρώπων του, μικρών και μεγάλων. Μια σειρά προγραμμάτων, δράσεων και σταθερών εκδηλώσεων, από τις μικρότερες έως και τις μεγαλύτερες ηλικίες, έχει διαμορφώσει διαχρονικά μια θεατρική κουλτούρα, που διαρκώς ενισχύεται και εμπλουτίζεται. Είναι χαρά μας να προσφέρουμε στους συνδημότες και συμπολίτες μας την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν μεγάλες και μοναδικές παραστάσεις, που κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα ήταν εφικτό», σημειώνει σε μήνυμά του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης. Όπως τονίζει, «η ανταπόκριση του κοινού, η αποδοχή και η συμμετοχή στις δράσεις και πρωτοβουλίες μας αποτελεί για όλους στο δήμο μας ισχυρή δύναμη που μας ωθεί σε ακόμη περισσότερες πρωτοβουλίες, σε ακόμη περισσότερες δράσεις που φιλοδοξούν να καταστήσουν τον πολιτισμό, μέσω και της υψηλής τέχνης του θεάτρου, ως διαρκές ζωογόνο βίωμα της κοινωνίας μας. Κι έτσι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε ανεβάζοντας τον πήχη πάντα ψηλότερα»


Παραστάσεις-προσκλήσεις
Το έργο «ΑΣΚΗΤΙΚΗ» παρουσιάσθηκε για λίγες παραστάσεις στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, για να ακολουθήσουν άλλες παραστάσεις σε επιλεγμένους χώρους της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της μεγάλης ζήτησής του. Ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Aνδρέα Κουτσουρέλη, και είναι μια θεατροποιημένη εκδοχή του γνωστού έργου του Νίκου Καζαντζάκη, ενός συμπυκνωμένου κειμένου που εκφράζει τη μεταφυσική πίστη του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα.
Ήδη, με επιστολή του προς το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, η διοίκηση του δήμου και το Γραφείο Παιδείας ενημερώνουν τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς-μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για την πρωτοβουλία αυτή, καλώντας τους να στηρίξουν και αυτή την προσπάθεια.
Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (χωρητικότητας 310 θεατών) και θα είναι συνολικά πέντε, δυο πρωινές και τρεις βραδινές, για μαθητές και το ευρύ κοινό, τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν. Συγκεκριμένα:
· 22 Φεβρουαρίου 2017: 8 μ.μ. (για το ευρύ κοινό)
· 23 Φεβρουαρίου 2017: 8 μ.μ. (για το ευρύ κοινό)
· 24 Φεβρουαρίου 2017: 10 π.μ. (για μαθητές και το ευρύ κοινό)
· 28 Φεβρουαρίου 2017: 8 μ.μ. (για το ευρύ κοινό)
· 15 Μαρτίου 2017: 10 π.μ. (για μαθητές)
Λόγω του αναμενόμενου αυξημένου ενδιαφέροντος, οι ενδιαφερόμενοι για την παραλαβή προσκλήσεων θα πρέπει να επικοινωνήσουν:
· οι μεν εκπαιδευτικοί και τα μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων με το Αυτοτελές Γραφείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς  (Ελ. Βενιζέλου 125 Νεάπολη, τηλ. 2313.329577, 2313.558559). από 8π.μ. έως τις 2μ.μ.

· οι δε δημότες και πολίτες με το Γραφείο Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφάνειας (Ι.Μιχαήλ 1 & Στρ. Σαράφη, Συκιές, Τηλ.: 2313.2313125, -127), όπως και με το Γραφείο Παιδείας (Νεάπολη).
read more " Η «Ασκητική» του ΚΘΒΕ στο δήμο Νεάπολης-Συκεών ● Πέντε παραστάσεις στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών με δωρεάν παρακολούθηση για το κοινό, εκπαιδευτικούς και μαθητές "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΖΑΙΗΜΣ ΝΤΗΝ του Γιώργου Χρονά Από 21 έως 26 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Αυλαία




Το Θέατρο Αυλαία έχει τη χαρά να φιλοξενεί την παράσταση «Το όνομά μου είναι Τζαίημς Ντην» του Γιώργου Χρονά, για λίγες μόνο παραστάσεις, από 21 έως 26 Φεβρουαρίου.

Λίγα λόγια για το έργο

Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Χρονά το έργο ανεβαίνει -μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στην Αθήνα και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης- στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Αυλαία. Θεατρική παράσταση για μια μυθιστορηματική μορφή του κινηματογράφου που το νήμα της ζωής του κόπηκε αιφνίδια στα 24 του χρόνια, καθώς το σώμα του γινόταν ένα με τα συντρίμμια της Πόρσε, που οδηγούσε λίγο πριν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Ένας μύθος που ο θάνατός του ήταν η αρχή ενός άλλου εξίσου φαντασμαγορικού, λογοτεχνικού, κινηματογραφικού και θεατρικού βίου.

Με τον Αγησίλαο Σιούνα στο ρόλο του Ντην και τον Γιώργο Χρονά κοντά του, καθώς και την Ευσταθία Σκύλαρη στο ρόλο της Άννας Μαρίας Πιεράντζελι και στο φάντασμα της νεκρής Άννα Μαρία Πιεράντζελι – με τη φωνή της Τζένης Βάνου σαν ηχώ.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Χρονάς,
Σκηνικά – κοστούμια: Έβελυν Σιούπη
Video-Art: Χρήστος Δήμας
Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Μπούρας
Την παράσταση υποδέχεται, επιμελείται και φροντίζει: ο Κωνσταντίνος Τέλιος


Το όνομά μου είναι Τζαίημς Ντην


Ήρθε και πέρασε σαν ένα όνειρο – πλατωνικό. Η ιδέα του γράφτηκε στο κινηματογραφικό πανί. Έκανε τρεις ταινίες. Τις δύο ταινίες, Επαναστάτης χωρίς αιτία, Ο Γίγας, δεν πρόλαβε να τις δει. Και στην πρώτη – του Καζάν, Ανατολικά της Εδέμ, στην πρεμιέρα, απουσίαζε, με ταξιθέτριες την Μαρλένε Ντήτριχ και την Μαίρυλιν Μονρόε.
Ένα μαγικό, παράξενο παιδί γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου του 1931 και μεγάλωσε χωρίς μητέρα – με τους παππούδες του και τον πατέρα του να κάνει δεύτερο γάμο μετά το θάνατο – από καρκίνο – της αγαπημένης του μητέρας. Αυτή του έδωσε τα τρία ονόματα Τζαίημς Μπάυρον Ντην. Το Μπάυρον είναι του αγαπημένου της Εγγλέζου ποιητή. Το Τζαίημς, του γιατρού που την ξεγέννησε. Το Ντην, του πατέρα του το επώνυμο.
Μεγαλώνει με τους παππούδες του μακριά από πόλεις με αγριοκούνελα, βιβλία, δίσκους, ενορίες πιστών…
Μετά οι γνωριμίες, η τύχη μπροστά του. Η Νέα Υόρκη, το θέατρο, ο Ελία Καζάν… Το ένα φέρνει το άλλο. Χωρίς δολάριο στην τσέπη περνάει από δωμάτιο σε στούντιο, σκηνές, ραδιόφωνο, δημοσιογράφους, δηλώσεις, λατρείες…
Γνωρίζει την Άννα Μαρία Πιεράντζελι και αρχίζει ένας τρελός έρωτας με άσχημη κατάληξη. Ένα μοιραίο τέλος. Αυτή πεθαίνει από καρδιά λίγο μετά τους δύο, αποτυχημένους, γάμους της.
Τα φώτα λάμπουν μπροστά του. Η λεωφόρος είναι γεμάτη φώτα. Που σβήνουν. Ότι κάνει μετά είναι το πλησίασμα στο τέλος του.
Αυτά διηγείται ο Αγησίλαος Σιούνας, στο ρόλο του Ντην. Στη φρουρά του ο Γιώργος Χρονάς – που κάνει και την σκηνοθεσία και την μουσική επιμέλεια.
Στο χορό του, με την Άννα Μαρία Πιεράντζελι, η Ευσταθία Σκύλαρη και στο φάντασμα της νεκρής Άννα Μαρία Πιεράντζελι – με τη φωνή της Τζένης Βάνου σαν ηχώ.
Οδηγάει σαν τρελός. Πεθαίνει ακαριαία. Με οξυγονοκόλληση τον ελευθερώνουν – από τα συντρίμμια της Πόρσε του. Ο πάστορας στον επικήδειό του θα πει στις 8 Οκτωβρίου 1955: Η καριέρα του Τζαίημς Ντην δεν τερμάτισε. Μόλις τώρα ξεκινάει. Ο ίδιος ο Θεός είναι ο σκηνοθέτης του.
Τα λόγια του Δημήτρη Καπετανάκη, το 1937, που ακούγονται στο θέατρο – στο φινάλε, απαλύνουν τον πόνο μας, γι’ αυτό το είδωλο που ήρθε κι έφυγε σαν ανθός που δεν εμαράνθη.
Γιώργος Χρονάς

Ο Γιώργος Χρονάς για τον Τζαίημς Ντην


Είναι, ήταν ένα όνειρο ζωής να δω τον Ντην στη σκηνή. Όταν βρήκα τους ηθοποιούς και τους συνεργάτες προχώρησα στο όνειρό μου. Τους ευχαριστώ.
Μιλούσα ήδη από το 1985 στον Μάνο Χατζιδάκι για το όνειρό μου στο Παγκράτι τα βράδια που τον συναντούσα στα καφέ ή εστιατόρια, για την προμετωπίδα που έχω βάλει του Δημήτρη Καπετανάκη και ακούγεται στο φινάλε. Είναι ο ποιητής που πέθανε κι αυτός νέος – 32 χρονών – από φυματίωση στο Λονδίνο το 1944. Είχε γεννηθεί το 1912.
Το βιβλίο που βασίστηκε το έργο μας απόψε, είναι το πρόγραμμα του έργου, κυκλοφόρησε το 1987 και είναι σε Τρίτη έκδοση, 9.000 αντίτυπα. Ίσως να υπήρξα ο εισηγητής του Τζαίημς Ντην, σε γραπτό λόγο, στο πανελλήνιο. Με σεβασμό πάντα στην ωραιότητα των αγαλμάτων.
Σας ευχαριστώ.
Γιώργος Χρονάς

Για κρατήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο θέατρο Αυλαία από 10:30 π.μ. έως 1:30 μ.μ. και από 5:30 μ.μ. έως 9:00 μ.μ. στο ταμείο του θεάτρου ή στο τηλέφωνο 2310 237700.

Info

Το όνομά μου είναι James Dean

Πρεμιέρα Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 18.00 – Λαϊκή απογευματινή
Τετάρτη 22 έως Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 21.00
Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 20.00
Εισιτήρια: 10 ευρώ, 7 μειωμένο
Θέατρο Αυλαία
Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. πλευρά Τσιμισκή

Email: info@avlaiatheatre.grΤηλέφωνο: 2310 237700


read more " ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΖΑΙΗΜΣ ΝΤΗΝ του Γιώργου Χρονά Από 21 έως 26 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Αυλαία "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »