Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

«Δεν Υπάρχει Σωτηρία»η μάυρη κωμωδία του WILLIAM SHAKESPEARE στο Θέατρο Σοφούλη απο την ομάδα ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ

«Δεν Υπάρχει Σωτηρία» στο Θέατρο Σοφούλη
στιγμιότυπα απο την συνέντευξη τύπου


Η Ομάδα Θεάτρου ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ γιορτάζει τρία χρόνια από την ίδρυση της και τα 400 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ WILLIAM SHAKESPEARE, παρουσιάζοντας από την Παρασκευή 17 έως την Κυριακή 26 Μαρτίου, στο Θέατρο Σοφούλη, τη Μαύρη Μουσική Κωμωδία «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ» του Στέλιου Βραχνή. Η παράσταση είναι βασισμένη στο «Με Το Ίδιο Μέτρο» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.

«Φέτος τολμάμε να ανεβάσουμε ένα ξεχασμένο και άγνωστο στο ελληνικό κοινό έργο του Άγγλου δραματουργού, που όμως έχει να πει και δείξει πολλά σε μια Ελλάδα του 2017.»
Λίγα Λόγια για το Έργο:
Βιέννη, 16ος αιώνας.  Επικρατεί χάος. Οι νόμοι και η τάξη της πόλης έχουν πέσει σε λήθαργο.                                                  Ο Βασιλιάς φεύγει για κάποιες έκτακτες υποχρεώσεις. Στη θέση του αφήνει τον αυστηρό δικαστή Άγγελο, ο οποίος θα θέσει δρακόντειους νόμους με σκοπό να επαναφέρει την τάξη. Διατάζει να κλείσουν όλοι οι οίκοι ανοχής και η μοιχεία ή η σεξουαλική επαφή εκτός γάμου τιμωρούνται με θάνατο. Παράλληλα, ο Κλαύδιος που έχει παράνομο δεσμό συλλαμβάνεται και πρόκειται να εκτελεστεί. Η αδερφή του Ισαβέλλα, η οποία είναι καλόγρια σε μοναστήρι, σπεύδει να παρακαλέσει τον αντικαταστάτη του βασιλιά  να σώσει τη ζωή του. Ο Άγγελος όμως, θα ζητήσει από την Ισαβέλλα ως αντάλλαγμα το κορμί της.
Επιφανείς άρχοντες και άνθρωποι του υποκόσμου θα μπλεχτούν σε ένα παράλογο κομφούζιο. Μια σκοτεινή κωμωδία γεμάτη κρυφούς έρωτες, ανατροπές, αβέβαιες καταλήξεις και πολύ γέλιο…

Συντελεστές
Μετάφραση:Άνευ Όρων                                                                                                                                    Διασκευή / Σκηνοθεσία:Στέλιος Βραχνής                                                                                                         Πρωτότυπη Μουσική / Μουσική Διδασκαλία:Χρήστος Φώτης
Σκηνικά / Κοστούμια:Αριάνα Τσάιτα, Έλλη Δεσποτίδου                                                                                Σχεδιασμός Φωτισμών:Μαρία Παπαδοπούλου                                                                                          Επιμέλεια 
trailer : Γιώργος Λινάρδος                                                                                                             Φωτογραφίες:Δήμος Κεφαλάς                                                                                                                    Οργάνωση παραγωγής: Χρήστος Χριστοδουλάρας, Αριάνα Τσάιτα                                                                     Παραγωγή: Άνευ Όρων και Στέλιος ΒραχνήςΔημόσιες Σχέσεις: Χρήστος Χριστοδουλάρας
Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Σωτηριάδης, Δέσπω Πύρτσιου, Στέλιος Βραχνής, Αναστασία Τέη, Γιώργος Καραμανλής, Βίκτωρ Μπενουζίλιο

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (με διάλειμμα)
Θέατρο Σοφούλη (Τραπεζούντος 5, Καλαμαριά)


Πρεμιέρα: Παρασκευή 17 Μαρτίου στις 21:00  
Ημέρες και Ώρες παραστάσεων:                                                                                                                       Παρασκευή 17, Σάββατο 18 Μαρτίου στις 21:00 και Κυριακή 19 Μαρτίου στις 20:00                                        & Παρασκευή 24, Σάββατο 25 Μαρτίου στις 21:00 και Κυριακή 26 Μαρτίου στις 20:00
Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ (ΚΑΝΟΝΙΚΟ), 6 ευρώ (ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ, ΑΤΕΛΕΙΑ, ΑΝΕΡΓΩΝ, ΑΜΕΑ),                                                6 ευρώ (ΟΜΑΔΙΚΟ 10 ΑΤΟΜΩΝ )                     
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310. 423 925  /  6949108450


read more " «Δεν Υπάρχει Σωτηρία»η μάυρη κωμωδία του WILLIAM SHAKESPEARE στο Θέατρο Σοφούλη απο την ομάδα ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Ο Δ.ΒΑΣΕΙΛΙΑΔΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ << ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ >> ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΕΛΑ ΜΑΝΤΖΙΟΥ


 Την παράσταση, «Το αγόρι μέσα στο σπίτι», ως συνέχεια της προηγούμενης παράστασης  «Το κορίτσι μέσα στο σπίτι», στο ποιητικό κείμενο της κ. Μ. Ράπτη και στη μυσταγωγική σκηνοθεσία της κ. Β. Δουμανίδου, παρακολουθήσαμε στο Μπενσουσάν Χαν, από το Θέατρο του Άλλοτε. Με την ευκαιρία αυτή συνομιλήσαμε με τον  πρωταγωνιστή της παράστασης κ. Δ. Βασιλειάδη, ηθοποιό με πολλά εκφραστικά μέσα, μεγάλη δύναμη και ευαισθησία στη σκηνή. Ακούστε τι μας είπε, απαντώντας στις ερωτήσεις μας.

·         Μιλήστε μας για το έργο « Το αγόρι μέσα στο σπίτι», σε σκηνοθεσία της κ. Β. Δουμανίδου και  για τον ρόλο σας στην  ιδιαίτερα βιωματική  αυτή παράσταση.
"Το αγόρι μέσα στο σπίτι",  δεν υπήρχε στον προγραμματισμό μας! Μετά από το υπέροχο κείμενο της Μαρίας Ράπτη,  "Το κορίτσι μέσα στο σπίτι",  οι θεατές μας έδωσαν την ιδέα και με τον τρόπο τους απαίτησαν να ακούσουν την ιστορία του αγοριού για να δουν και την δική του εκδοχή! Ήθελαν το αγόρι να μιλήσει! Είχαν την ανάγκη να τον δουν και να τον ακούσουν και φυσικά δεν το σκεφτήκαμε δεύτερη φορά!
Για μένα το να συναντήσω το αγόρι δεν ήταν πολύ δύσκολο,  γιατί γνώριζα και είχα ζήσει την ιστορία του μέσα από το κορίτσι! Γνώριζα πώς ένιωθε γι’αυτόν όταν ήταν μαζί και γνώριζα πώς ένιωσε όταν τον έχασε!
Το δύσκολο σε αυτό το έργο,   τόσο για μένα όσο και για την Μαρία Ράπτη που το έγραψε και την Βαρβάρα Δουμανίδου που το σκηνοθέτησε,  ήταν το να βρεθεί η ισορροπία της συνέχειας,  με τέτοιο τρόπο,  ώστε ο θεατής να μπορεί να καταλάβει την συνέχεια της ιστορίας χωρίς απαραίτητα να είχε δει το κορίτσι,  κάτι που νομίζω πως έγινε!
Εκτός από τη δυσκολία του να αποστηθίσεις το κείμενο,  το πιο σημαντικό για μένα και κάτι που έπρεπε να κάνω για πρώτη φορά,  ήταν το να καταφέρω να κρατήσω τον θεατή πάνω μου για μία ολόκληρη ώρα,  χωρίς να τον κουράσω, να τον κάνω να βαρεθεί ή  να τον αφήσω να του αποσπάσει την προσοχή οτιδήποτε άλλο και ταυτόχρονα να τον κάνω να νιώσει,  να αισθανθεί και να ζήσει αυτή  την ιστορία από την αρχή της παράστασης μέχρι και το τελευταίο λεπτό! Τα πρόσωπα των θεατών από την στιγμή που ξεκινάει το έργο μέχρι το τέλος είναι τελείως διαφορετικά! Ελπίζουμε να καταφέραμε,  να πετύχαμε αυτό που θέλαμε να δώσουμε εμείς και αυτό που έπρεπε να πάρει ο θεατής!
·         Πώς προσεγγίζετε έναν θεατρικό ρόλο, τι είναι αυτό που σας συγκινεί σε έναν χαρακτήρα, πώς μεταγράφετε την εικόνα του στη σκηνή του θεάτρου; Ποιες άλλες τέχνες τροφοδοτούν τη θεατρική σας έκφραση;
Από την στιγμή που παίρνω το κείμενο στα χέρια μου και το διαβάζω,  η εικόνα του εμφανίζεται μπροστά μου! Τον βλέπω πώς είναι εμφανισιακά,  πώς κινείται,  πώς μιλάει,  πώς περπατάει. Μέσα από τον λόγο του, μπορείς να καταλάβεις τον χαρακτήρα του, τις ευαισθησίες του, το πώς αντιμετωπίζει καταστάσεις και με πολλή μα πάρα πολλή  δουλειά αυτός ο άνθρωπος ανεβαίνει στη σκηνή και είναι υπαρκτός!
Η δουλειά του ηθοποιού είναι να παρακολουθεί...τα ΠΑΝΤΑ γύρω του,  να τα αντιγράφει και να τα κάνει μετά δικά του!!! Η φαντασία! Η φαντασία τροφοδοτεί τα πάντα!

·         Τι είναι αυτό που σας  έκανε να επιλέξετε την υποκριτική τέχνη  ως επαγγελματική δραστηριότητα; Πότε είπατε μέσα σας, με κάποια σιγουριά, «είμαι ηθοποιός».
Είναι μαγικό το να μπορείς να δείξεις στον κόσμο τι έχεις μέσα στο μυαλό σου! Αυτό ήθελα πάντα! Να μπορώ να κάνω πραγματική  εικόνα αυτό που βλέπω, που φαντάζομαι, που ονειρεύομαι!  Δεν το είπα ποτέ! Ούτε μέσα μου ούτε έξω μου!·         Τι σημαίνει για σας το θέατρο κύριε Βασιλειάδη; Τι σας έχει διδάξει αυτή η μαθητεία;
Το θέατρο είναι η τύχη μου! Αν το επιλέξεις σε άδειασε,  αν σε επιλέξει είναι ο φορτιστής σου!


·         Τι ονειρεύεστε ως ηθοποιός και ως σκηνοθέτης;
Να μπορώ να επιλέξω!·         Πώς θα περιγράφατε μία μέρα στη ζωή ενός ηθοποιού  και πώς τις στιγμές  λίγο πριν ανοίξει η αυλαία; Πώς  νιώθετε  όταν σβήνουν τα φώτα της σκηνής;
Δεν υπάρχει μέρα! Ξαφνικά κάποια στιγμή κοιτάς να δεις τι είναι έξω... χειμώνας;                 καλοκαίρι; φθινόπωρο; άνοιξη;
Πριν ανοίξει η αυλαία όλα γύρω σου, πηγαίνουν με την ταχύτητα του φωτός και η καρδιά σου απλά ανεβάζει χτύπους και όταν νιώσεις ότι θα εκραγεί ...έχει ανοίξει η αυλαία!
Όταν τα φώτα σβήνουν είναι η ώρα για να μπεις στο σώμα σου!


·         Αν  το θέατρο είναι ταξίδι, σε ποιους προορισμούς στοχεύετε,  πού θα θέλατε να φτάσετε;
Αν το θέατρο είναι ταξίδι ακόμα ψάχνω το μεταφορικό μου....


read more " Ο Δ.ΒΑΣΕΙΛΙΑΔΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ << ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ >> ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΕΛΑ ΜΑΝΤΖΙΟΥ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

«ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΤΟ ΔΡΟΜΟ» Εγκαίνια Έκθεσης και Διάλεξη                                                                                               

«Το Δάσος κάτω από τον Δρόμο» είναι το θέμα της Διάλεξης που θα δώσει ο Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, Καθηγητής Νίκος Ζούρος.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00, στην αίθουσα Δ1 του Διδασκαλείου (Αρχαιολογικού Μουσείου 29Α, απέναντι από το Γενί Τζαμί).

Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Το Δάσος κάτω από τον Δρόμο» στο Γενί Τζαμί και ξενάγηση στον εκθεσιακό χώρο από τον Καθηγητή Νίκο Ζούρο.

Η Εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

Επισυνάπτονται η αφίσα και υλικό για την Έκθεση «Το Δάσος κάτω από τον Δρόμο»


Επικοινωνία με τους Δημοσιογράφους: Πρόεδρος ΔΣ του Αριστοτέλειου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Τμήματος Γεωλογίας ΑΠΘ, Σπυρίδων Παυλίδης, τηλ: 2310 998494, 6944524148
read more " «ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΤΟ ΔΡΟΜΟ» Εγκαίνια Έκθεσης και Διάλεξη "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »