Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ - Έρχεται το 2ο Big Day -Αφιέρωμα στον Ζωρζ Φεντώ Κυριακή 12/2/2017 Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών

Έρχεται το 2ο Big Day -Αφιέρωμα στον  Ζωρζ Φεντώ
Κυριακή 12/2/2017
Εταιρεία Μακεδονικών ΣπουδώνΜε ένα αφιέρωμα στον Ζωρζ Φεντώ, έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της γαλλικής δραματουργίας,  συνεχίζονται τα Big- Days  την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.

Η σουρεαλιστική κωμωδία «Ψύλλοι στ’ αυτιά»  του Ζωρζ Φεντώ, παρουσιάζεται με μεγάλη επιτυχία στο Βασιλικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη. Ένα έργο που γράφτηκε το 1907 και αποτελεί μέχρι σήμερα ορόσημο της μπελ επόκ, καθώς είναι συνώνυμο της γνήσιας φάρσας στα καλύτερά της για τους φρενήρεις ρυθμούς της και την επινοητικότητά της.

Με το Big Day- Αφιέρωμα στο μεγάλο Γάλλο συγγραφέα, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να ακούσει και να μάθει για το έργο και την προσωπικότητα του αξεπέραστου “μάστορα” της φάρσας και των συζυγικών συνθέσεων μέσα από ενδιαφέρουσες δράσεις, διαλέξεις, συζητήσεις, βιωματικά αλλά και θεατρικά εργαστήρια γεμάτα παιχνίδι για τους μικρότερους φίλους του Θεάτρου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΖΩΡΖ ΦΕΝΤΩ
·         Θεατρικό εργαστήρι με τίτλο “Οh mondieu! Ποιος είπε ψέματα στον ράφτη;”

για εκπαιδευτικούς  
Θεατρικό εργαστήρι βασισμένο στο έργο του Φεντώ «Ράφτης Κυριών». Μια ομάδα ασκήσεων εκπαιδευτικού χαρακτήρα που αποκαλύπτουν την ανάγκη του ανθρώπου να κερδίσει αυτό που επιθυμεί λέγοντας ψέματα. Όταν η παρεξήγηση προξενεί γέλιο και το γέλιο συγχώρεση. Η κωμική διάσταση του "παγιδευμένου" ανθρώπου σε έναν κόσμο γεμάτο αδυναμίες.
Σπορίδης Δημήτρης/επιμορφωτής θεάτρου, σκηνοθέτης

Ώρα έναρξης: 11.30
Διάρκεια: 3 ώρες

Μέχρι 20 άτομα (απαιτείται δήλωση συμμετοχής)


·         Μουσικοκινητικό βιωματικό θεατρικό εργαστήρι με τίτλο «Αν ήμουν εγώ εσύ και συ εγώ»

για παιδιά 5-8 ετών

Ένα απρόσμενο γεγονός, μια ομοιότητα δύο παιδιών γίνεται αφορμή για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο μπέρδεμα, μια φάρσα που σκαρώνουν τα παιδιά, η οποία σκορπίζει τον πανικό! Πώς όμως να διορθωθεί η αναταραχή που έχει προκληθεί και πόσο μπορεί το γεγονός αυτό να επηρεάσει την οικογένεια των δύο παιδιών; Με ποιον τρόπο τα παιδιά θα καταφέρουν να επαναφέρουν  την τάξη ξανά; Ένα μουσικοκινητικό βιωματικό δρώμενο για παιδιά, ηλικίας 5-8.

Μαρία Χατζηαγγελίδου/θεατρολόγος

 

Ώρα έναρξης: 12.00

Διάρκεια: 1 ώρα και 15 λεπτά

Μέχρι 15 άτομα (απαιτείται δήλωση συμμετοχής)

 

·         Βιωματικό εργαστήρι με τίτλο «Διάλογος με τη σουρεαλιστική μας πλευρά…»

για άτομα 15-105 ετών, με ή χωρίς θεατρική εμπειρία

Αυτοσχεδιασμοί, ασκήσεις και παιχνίδια που γαργαλάνε τη φαντασία, απελευθερώνουν το παράδοξο, σπάνε τον καθωσπρεπισμό. Δημιουργούμε εικόνες και ιστορίες παραλόγου με άξονα τους χαρακτήρες του Φεντώ.

Εμψυχώτρια: Πολυξένη Σπυροπούλου/ηθοποιός
Βοηθός: Αντώνης Μιχαλόπουλος/ηθοποιός

Ώρα έναρξης: 12.00
Διάρκεια: 2 ώρες και 30 λεπτά

Μέχρι 20 άτομα (απαιτείται δήλωση συμμετοχής)


·         Δράση με τίτλο «Ψάχνοντας τον Φεντώ…»

Μαθητές λυκείου του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αμπελοκήπων, ζωγραφίζουν ζωντανά με αφορμή την παράσταση του ΚΘΒΕ «Ψύλλοι στ’αυτιά» σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη.

Εμψυχώτρια: Κριστιάνα Ηλιοπούλου-Hopirtean/εικαστικός

Ώρα έναρξης: 13.45
Διάρκεια: 45 λεπτά

·         Παρουσίαση με τίτλο “La Puce à loreille: oùquiproquo rime avec Feydeau!”

Οι μαθητές της Ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί θα μας παρουσιάσουν ένα θεατρικό δρώμενο τριών σκηνών από το έργο του Φεντώ «Ψύλλοι στ’αυτιά».

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Σάββας Γιαγτζόγλου/φιλόλογος
Επιμέλεια-Διδασκαλία γαλλικής γλώσσας: Στέλλα Ματαυτσή/καθηγήτρια γαλλικών

Ώρα έναρξης: 14.30
Διάρκεια: 35 λεπτά

·         Παρουσίαση με τίτλο «Το μαρτύριο της απιστίας»

Η Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου μας μεταφέρει στην εποχή του Φεντώ μέσα από έργα του συγγραφέα και των συγχρόνων του.

Επιμέλεια: Γιάννης Ρήγας/Διευθυντής Σπουδών Δραματικής Σχολής ΚΘΒΕ, σκηνοθέτης, ηθοποιός

Ώρα έναρξης: 15.00
Διάρκεια: 40 λεπτά

·         Διάλεξη με τίτλο «Το Παρίσι της εποχής του Φεντώ μέσα από τη Φωτογραφία»
Η ατμόσφαιρα και ο κόσμος του Παρισιού του 19ου-20ου αιώνα όπως αποτυπώθηκε από φωτογράφους της εποχής (Nadar, Eugène Atget, Jacques-Henri Lartigue κ.ά.) σε σχέση με το θεατρικό έργο του Φεντώ. 
Μαρία Κοκορότσκου/Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Μουσείου Φωτογραφίας, Μουσειολόγος/Εκπαιδευτικός Θεάτρου

Ώρα έναρξης: 15.30
Διάρκεια:  15 λεπτά

·         Στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Τα φαινόμενα απατούν»
Συμμετέχουν:
Γιάννης Αναστασάκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ, σκηνοθέτης, ηθοποιός, φιλόλογος
Σάββας Πατσαλίδης, κριτικός θεάτρου, καθηγητής: στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο ΑΠΘ, στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ και τακτικός συνεργάτης στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Θεάτρου
Ιουλία Πιπινιά, λέκτορας θεατρολογίας-ιστορίας θεάτρου στο τμήμα θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.
Κώστας Σαντάς, ηθοποιός
Ταξιάρχης Χάνος, ηθοποιός

Ώρα έναρξης: 15.45
Διάρκεια: 1 ώρα

Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή του ΚΘΒΕ για την πραγματοποίηση του θεματικού αφιερώματος “BIG DAY-Φεντώ” είναι οι εξής  πολιτιστικοί και πολιτισμικοί φορείς της πόλης: Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, η Δραματική Σχολή ΚΘΒΕ, το ελληνογαλλικό σχολείο Καλαμαρί και το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.”

Όλες οι δράσεις έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε επικοινωνείτε με το γραφείο Δραματολογίου του ΚΘΒΕ,
 τηλ. 2315200029 Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή 09.30–13.30.
 
Τη διοργάνωση του αφιερώματος στον Zωρζ Φεντώ επιμελούνται οι: Εύα Κουμανδράκη και Κωνσταντίνα Ματζίρη.read more " ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ - Έρχεται το 2ο Big Day -Αφιέρωμα στον Ζωρζ Φεντώ Κυριακή 12/2/2017 Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

THE MUSICAL ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΤΗ ΦΟΡΑ Της Μαρίας Στεφάνου 2,3,4 & 5 Μαρτίου - ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αίθουσα Μ2

THE MUSICAL
ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΤΗ ΦΟΡΑ
Της Μαρίας Στεφάνου

2,3,4 & 5 ΜαρτίουΜια πανέμορφη διαδρομή με 60 καλλιτέχνες και ζωντανή μουσική !

Το μουσικό μας παραμύθι είναι το «περπάτημα» ενός κοριτσιού προς την ενηλικίωση και την αγάπη του εαυτού της, μέσα από το δρόμο των συναισθημάτων, το φόβο, το θυμό, τη ζήλια, τον ανταγωνισμό, τα «πρέπει», το «θέλω», το «μου αρέσει», την ευθύνη της.

Ένα τρυφερό, μοντέρνο και άκρως επίκαιρο musical για την ζωή και τις μεγάλες, άλλα τόσο απλές αλήθειες της διαδρομής μας προς εμάς. Ο «δρόμος» των ανθρώπων έχει μετατραπεί σε αγώνα και το φαβορί της κούρσας, η μικρή μας Ερμιόνη, προσπαθώντας να βγει πρώτη, σκοντάφτει, χάνει την πρωτιά και τη γη κάτω απ’ τα πόδια της. Μένει μόνη. Στο δρόμο της εμφανίζεται ένας περαστικός, απ’ αυτούς που όλοι έχουμε ανάγκη όταν σκοντάφτουμε. Την πιάνει απ’ το χέρι και περπατάει πλάι της, μαθαίνοντας της ό,τι χρειάζεται για να σταθεί πρώτη φορά στα πόδια της.

Γέλιο, συγκίνηση, χαρά, λύτρωση, με πολύ χορό και μελωδίες ψυχής. Το κάθε κομμάτι της διαδρομής έχει να μας δώσει και άλλο δώρο μέσα από swing, jazz, pop, waltz, latin και rock ’n’ roll ρυθμούς. Τραγούδια γραμμένα για την κάθε ηλικία, το κάθε μάθημα και συναίσθημα που έχει να περπατήσει η Ερμιόνη μας, μέχρι να αφήσει όλες τις αποσκευές και με ελεύθερα χέρια πια, να αγκαλιάσει τον εαυτό της.


Συντελεστές
Κείμενο / Σκηνοθεσία / Χορογραφίες: Στεφάνου Μαρία
Σύνθεση Μουσικής / Στίχοι: Στεφάνου Μαρία
Ενορχήστρωση: Κωνσταντίνος Ηλίας, Ηλίας Μισιρλής, Κωνσταντίνα Νικίδου
Υπεύθυνη Οργάνωσης: Σταματία Κολωνιάρη
Dance Captains: Ειρήνη Κλέπκου, Απόστολος Κουσίνας
Επιμέλεια Κοστουμιών: Δέσποινα Γωνιάδου, Έλενα Παπανικολάου,
Αναστασία Δόση, Πάρις Γκέλη
Επιμέλεια Σκηνικών: Σταματία Κολωνιάρη, Δημήτρης Τσώνος
Projection Creator: Γεώργιος Πισανίδης
Σχεδιασμός - Φώτα: Άγγελος Τενεκετζής

Παίζουν
Μικρή Ερμιόνη: Ανδρομάχη Καΐση Έφηβη Ερμιόνη: Κατερίνα Κάιφα Ενήλικη Ερμιόνη: Μαρία Στεφάνου Περαστικός: Άγγελος Ρούσσος Παρουσιαστής: Κώστας Καφαντάρης Παρουσιάστρια: Ηλιάνα Ηλιάδου Μουσική: Σταματία Κολωνιάρη Θυμός: Σοφοκλής Θαυμαστός με το ομώνυμο τραγούδι του Ο Είπε Θέλω: Ηλίας Μισιρλής Πιτς: Αθανάσιος Πισανίδης Φυτίλης / Κωστάκης: Απόστολος Κουσίνας Πριγκίπισσα: Μαρία Παπασυφάκη Πέλα / Προπέλα: Ρόζα / Βιολέττα Κάβουρα Ζητιάνα: Κυριακή Τσαλίκη Δημοσιογράφος / Πολιτικός: Μάριος Πετκίδης Πρίγκιπας: Ηλίας Καπούλας
Guest Star στο ρόλο της Στιγμής: Σία Κοσκινά και στο ρόλο του Αγοριού: Άρης Πλασκασοβίτης

Χορευτές - Τραγουδιστές - Ηθοποιοί
Ειρήνη-Ερωφίλη Κλέπκου, Δόμνα Μπίκου, Ιωάννα Κουτκουδάκη-Kördel, Αρετή Μακρολειβαδείτη, Κέλλη Ανταμπούφη, Ρόζα Κάβουρα, Βιολέττα Κάβουρα, Κωνσταντίνα Βαρσακέλη, Ματίνα Παπαστόικου, Αθανάσιος Πισανίδης, Απόστολος Κουσίνας, Γιώργος Τσιακιρίδης, Αστέρης Λότσιος, Γιάννης Καλαϊτζής, Κωνσταντίνος Κουλαργιός, Δημήτρης Αθανασίου, Στάθης Σαββίδης

Ορχήστρα
Πλήκτρα: Κωνσταντίνος Ηλίας Πιάνο: Κωνσταντίνα Νικίδου Ακουστική/ Ηλεκτρική Κιθάρα: Ηλίας Μισιρλής Βιολί: Νίκος Τσακαλίδης Μπάσο: Γιώργος Σμυρνής Τύμπανα: Νίκος Βαφείδης
Υπεύθυνος Παραγωγής: Άκης Ευαγγέλου
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ρίτα Σίσιου

Guest Σχολές και Ομάδες:
PMTP by Sia Koskina και Ωδείο Βορείου Ελλάδος
Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης –Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Λουκία Σβορώνου
Asters Dance Studios της Ηλιάνας Ηλιάδου
Σχολές Χορού Καφαντάρη
Dance o' Clock της Έλντας Παγκούτσου
Ομάδα Κρουστών "Κρούση" του Νίκου Κιουρκτσή

Προπώληση εισιτηρίων
Μέγαρο Μουσικής τηλ. 2310 895 938-9read more " THE MUSICAL ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΤΗ ΦΟΡΑ Της Μαρίας Στεφάνου 2,3,4 & 5 Μαρτίου - ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

«Πρεμιέρα» του Γιώργου Οικονομίδη Για 2 μόνο παραστάσεις, για φιλανθρωπικό σκοπό 12 και 19 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Αριστοτέλειον

«Πρεμιέρα» του Γιώργου Οικονομίδη

Για 2 μόνο παραστάσεις, για φιλανθρωπικό σκοπό
12 και 19 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Αριστοτέλειον


Μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε στο θέατρο Αθήναιον η μαύρη κωμωδία «Πρεμιέρα» του θεατρικού συλλόγου “σύνPraxisέρχεται στο θέατρο Αριστοτέλειον. Αποκλειστικά και μόνο για 2 παραστάσεις, στις 12 και 19 Φεβρουαρίου.
Το σύνολο των εσόδων από την παράσταση στις 12 Φεβρουαρίου θα διατεθεί στο γυναικείο φιλανθρωπικό σωματείο ''ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ'', ενώ το σύνολο των εσόδων από την παράσταση στις 19 Φεβρουαρίου θα διατεθεί στο σύλλογο φίλων καρκινοπαθών παιδιών ''ΣΤΟΡΓΗ''.Στην πλοκή

1986, Δερβένι Θεσσαλονίκης. Στο κέντρο διασκέδασης ''Moonlight'' όλοι ετοιμάζονται πυρετωδώς για την πρεμιέρα τους, όταν ξαφνικά, στη γενική πρόβα, μια έκρηξη καταστρέφει ένα μεγάλο μέρος του μαγαζιού και σκοτώνει όλους τους καλλιτέχνες επί σκηνής! 30 χρόνια αργότερα, Μια διαθήκη υποχρεώνει τρεις οικογένειες κληρονόμων, όλοι τους καλλιτέχνες οι οποίοι όμως υπηρετούν διαφορετικά είδη, να συμπράξουν σε ένα κοινό πρόγραμμα με σκοπό να κληρονομήσουν το εν λόγω κέντρο, το οποίο επισκευάστηκε μετά την έκρηξη αλλά δεν λειτούργησε ξανά! Όσο εξελίσσονται οι πρόβες το ένα ευτράπελο διαδέχεται το άλλο, βάζοντας σε κίνδυνο την επικείμενη “ΠΡΕΜΙΕΡΑ” τους! Άπαντες όμως αγνοούν πως ένας πολύ σοβαρότερος κίνδυνος παραμονεύει γιατί κάποιοι παλιοί γνώριμοι ετοιμάζονται να κάνουν την εμφάνιση τους.......

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Γιώργος Οικονομίδης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Βασιλειάδης
Μαέστρος: Αστέρης Τσαλίκης
Μπουζούκι: Δημήτρης Χόντας
Φωτισμός: Βαρβάρα Δουμανίδου
Ήχος: Φωτιάδης Φώτης
Make up art: Κατερίνα Παπανώτα
Φωτογραφία: Νίκος Γκάρας
Επιμέλεια δημιουργία διαφημιστικού υλικού: Πέτρος Αθανασιάδης
Παίζουν αλφαβητικά:

Αθανασιάδης Πέτρος: Μαέστρος/Τάκης
Βασιλειάδης Δημήτρης: Ραζάτ
Γεροφώτη Μέλα: Μαλαματή
Δερεμπεϊδου Μάρθα: Φωφώ
Δημόπουλος Στέφανος: Λαυρέντης
Καλπακίδης Γιώργος: Τέλλης
Κυρμανίδου Καλλιόπη-Γαργαροπούλου Μαρία: Ζωίτσα
Λασκαρίδου Κλεοπάτρα: Τζένη
Λαμπροπούλου Ιωάννα: Λόπη
Μιχαηλίδης Αλέξανδρος: Πετρής
Οικονομίδης Γιώργος: Θεοδόσης
Οικονόμου Στέλλα: Πέπυ
Οικονόμου Τατιάνα: Θεώνη
Πετρίδης Χρήστος: Λάζαρος
Πέτσκου Νίκη: Καρλότα
Σεμερτζίδου Μαρία: Αγνούλα
Χαρπαντίδου Μαίρη: Αποστολία

(Τη μουσική για το τραγούδι “Μαυροπεριστέρα” που ακούγεται στην παράσταση, έχει γράψει η Νίκη Πέτσκου σε στίχους του Γιώργου Οικονομίδη).

INFO

Θέατρο Αριστοτέλειον – Εθνικής Αμύνης 2
Τηλέφωνο | 2310 262 051
Παραστάσεις | Κυριακή 12 & 19 Φεβρουαρίου 2017.
Ημέρες & ώρες παραστάσεων | Κυριακή, στις 21:00.
Διάρκεια | 120 λεπτά (με διάλειμμα)
Εισιτήρια | 10 ευρώ (κανονικό), 7 ευρώ (φοιτητικό / ανέργων).
Προπώληση | Ηλεκτρονικά στο ticketservices.gr και στο ταμείο του Θεάτρου Αριστοτέλειον (Τετάρτη - Κυριακή 10:30-14:00 / 17:30-21:00).

Με την υποστήριξη της εταιρίας:


read more " «Πρεμιέρα» του Γιώργου Οικονομίδη Για 2 μόνο παραστάσεις, για φιλανθρωπικό σκοπό 12 και 19 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Αριστοτέλειον "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

VIS MOTRIX - ΓΕΛΩΝΤΑΣ ΑΓΡΙΑ - απο 3/2/2017

Το «Γελώντας άγρια» του Κρίστοφερ Ντουρανγκ,
από 3 μέχρι 19 Φεβρουαρίου στο Studio Vis MotrixΤο "Γελώντας άγρια" είναι ένα κωμικό και συνάμα τραγικό πορτρέτο της σύγχρονης ζωής σε μια μεγαλούπολη, εκεί όπου συνωστίζονται οι ψυχώσεις, οι νευρώσεις, τα πάθη, οι έξεις και οι ορέξεις ανθρώπων μοναχικών, ανέραστων και δυστυχισμένων, έτοιμων για όλα. Ανθρώπων που δεν αποζητούν κάποιο σοβαρό άλλοθι για να συγκρουστούν. Ακόμη και μια κονσέρβα τόνου σε σούπερ μάρκετ τους αρκεί. Όπως ακριβώς συμβαίνει στο έργο αυτό με πρωταγωνίστρια μια νέα Γυναίκα που ενώ προσπαθεί να πιάσει από το ράφι την κονσέρβα της αρεσκείας της ένας άγνωστος Άντρας άθελά του την εμποδίζει, με αποτέλεσμα να την εξαγριώσει σε τέτοιο βαθμό που χωρίς δεύτερη σκέψη σφίγγει τη γροθιά της και τον κτυπάει με λύσσα στο πρόσωπο, ουρλιάζοντας: "Θα κάνετε στην άκρη παλιομαλάκα;".
Αυτό ήταν. Από κεί και πέρα ξετυλίγεται με καλπάζοντες ρυθμούς ένα εντελώς απρόβλεπτο γαϊτανάκι εξομολογήσεων, συγκρούσεων και παρεξηγήσεων.
Οι δύο πρωταγωνιστές μιλούν ασταμάτητα επί παντός επιστητού. Για ό,τι τους ενοχλεί, τους αγχώνει, τους φοβίζει, τους εκνευρίζει. Από το πόσο δύσκολο είναι να βρει κανείς ταξί μέχρι τα πυρηνικά απόβλητα. Όλα έχουν θέση στο λόγο τους.
Και τούτο γιατί το μόνο που επιζητούν είναι να βρουν κάποιο δίαυλο επικοινωνίας σε ένα κόσμο παλαβό και σκληρό που αρνείται κάθε ανθρώπινη επαφή.

Σάββας Πατσαλίδης

"Αγαπώ το θέατρο γι' αυτό και στο γέλιο μου υπάρχει θυμός και θλίψη." *
*Παράφραση μιας φράσης του Christpher Durang.
Το γέλιο και δη το άγριο γέλιο είναι η μοναδική απάντηση στην σκληρή σύγχρονη πραγματικότητα που μας ρούφα  αδυσώπητα το οξυγόνο. Εκείνο το βασικό στοιχείο της βιολογικής μας λειτουργίας, το αδιαμφισβήτητο συστατικό της ίδιας της ζωής στον ταλαιπωρημένο πλανήτη Γη.
Γελάω άρα αναπνέω. Αναπνέω άρα υπάρχω.

Νίκος Ορτετζάτος
Σκηνοθέτης

Push Your Art Company
Είναι ένας πυρήνας καλλιτεχνών από διάφορους χώρους με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Προηγούμενες θεατρικές παραγωγές της ομάδας είναι οι παραστάσεις: «Νυκτόβια ζώα» του Χ. Μαγιόργκα 2013-14, «Μαζί με τ’ άπλυτα» του Κρ. Ντουράνγκ 2014-15 και «Η Τρικυμία» του Ο. Σαίξπηρ 2015-16

Facebook: Push Your Art Company – new

Συντελεστές:
Μετάφραση: Χριστίνα Παπαδάκη, Δημήτρης Φραγκιόγλου
Σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια: Νίκος Ορτεζάτος

Σκηνικά – κοστούμια: Πέτρος Φραγκόπουλος
Επιμέλεια φωτισμών: Πολύβιος Σερδάρης
Φωτογραφίες: Ιωάννα Τοκμακίδου
Promo trailer: Πάρης Γρηγοράκης

Βοηθοί σκηνοθέτη: Νίκη Ιωαννίδου, Ελισάβετ Παρασκευοπούλου
Βοηθός παραγωγής: Θωμαή Ουζούνη

Ξύλινες κατασκευές σκηνικού: Woodetails
Κατασκευή κοστουμιού (το Βρέφος της Πράγας): Κική Ιωαννίδου

Παίζουν: Σοφία Σακελλαρίου, Πέτρος ΦραγκόπουλοςΠαραστάσεις: Studio Vis Motrix, Edisson 4, Θεσσαλονίκη

Ημέρες παραστάσεων:
Παρασκευή 3, 10, 17 Φεβρουαρίου
Σάββατο 4, 11, 18 Φεβρουαρίου
Κυριακή 5, 12, 19 Φεβρουαρίου

Ώρα παραστάσεων:  9μ.μ.

Διάρκεια: 85’

Τιμές εισιτηρίων: 10€, 8€ (μειωμένο), 5€ (ανέργων, ατέλειες ηθοποιών - θεατρολόγων)

Προπώληση εισιτηρίων: www.gooddeals.gr
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 6977 20 18 17 (καθημερινά 5:30μ.μ. – 8:30μ.μ.)read more " VIS MOTRIX - ΓΕΛΩΝΤΑΣ ΑΓΡΙΑ - απο 3/2/2017 "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Παντελής Βούλγαρης ο Οδυσσέας Ιωάννου και η Ρίτα Αντωνοπούλου

Η επιτυχημένη παράσταση
9 και 5
επιστρέφει για 3 μόνο παραστάσεις
17,18 και 19 Φεβρουαρίου
3ος  χρόνος παραστάσεων


Μετά από δύο χρόνια, 210 παραστάσεις στο θέατρο Διάνα, 70.000 θεατές όλων των ηλικιών,  και μία μαγική βραδιά στο κατάμεστο Ηρώδειο στις 30 Αυγούστου, η παράσταση που αγαπήθηκε όσο λίγες τα τελευταία χρόνια, με ενθουσιώδεις κριτικές από κοινό και δημοσιογράφους, ξεκινάει τον τρίτο χρόνο της με μία μεγάλη περιοδεία σε πόλεις της Ελλάδας.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Παντελής Βούλγαρης και ο Οδυσσέας Ιωάννου υποδέχονται στην παράσταση την σπουδαία ερμηνεύτρια Ρίτα Αντωνοπούλου, και ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για επιλεγμένους σταθμούς.

Ένα τρένο που αργεί, μία μπάντα μουσικών και ένας παραγωγός ραδιοφώνου περιμένουν στον σταθμό, όπου συναντιούνται μελωδίες, σκέψεις, εικόνες, συναισθήματα, προσδοκίες και διαψεύσεις των τελευταίων σαράντα χρόνων.

Το ελληνικό τραγούδι τέμνει την συλλογική μας μνήμη και τους προσωπικούς δρόμους.


Επί σκηνής
Τραγούδι: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ρίτα Αντωνοπούλου
Αφήγηση: Οδυσσέας Ιωάννου
Πιάνο: Ανδρέας Αποστόλου, Γιώργος Θεοδωρόπουλος
Drums – κρουστά: Στέφανος Δημητρίου
Ηλεκτρικό Μπάσο: Βαγγέλης Πατεράκης
Βιολί – τραγούδι: Μαίρη Μπρόζη
Κιθάρες –πνευστά: Γιάννης Αυγέρης

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης
Κείμενα: Οδυσσέας Ιωάννου
Μουσική ενορχήστρωση: Ανδρέας Αποστόλου
Ηχοληψία: Αλέξανδρος Μπίτος
Φωτογραφίες: Γιάννης Μαργετουσάκης

Πότε
Παρασκευή  17/02 : 21:00
Σάββατο 18/02 : 21:00
Κυριακή 19/02 : 19:00

Πού
Θέατρο Ράδιο Σίτυ
Λεωφόρος Βασ. Όλγας 11 - Παρασκευοπούλου 9
(περιοχή Φαλήρου)
546 40, Θεσσαλονίκη
Τηλ. πληροφοριών: 2310-819153, 2310-824970

Τιμές Εισιτηρίων:
  • Πλατεία, Α και Β Ζώνη – 20€
  • Θεωρεία, Εξώστης – 15
  • Φοιτητικά, Ανέργων, Συνταξιούχων - 12 € (Πλατεία Β Ζώνη, Θεωρεία, Εξώστης)


Προπώληση εισιτηρίων
• Στο ταμείο του Θεάτρου, Λεωφόρος Βασ. Όλγας 11 - Παρασκευοπούλου 9,  καθημερινά από 10:30 ως 13:30 και 17:00 ως 21:00, τηλ πληροφοριών  2310-819153, 2310-824970
• Καταστήματα Public, Media Markt, Seven Spots,
Reload  Stores και σε όλα τα συνεργαζόμενα σημεία με το viva.gr
• Ηλεκτρονικά στο viva.gr, public.gr
• Τηλεφωνικά στο 11876


Οργάνωση παραγωγής: STRAY MUSIC,   
Χρήσιμα links:
Είπαν για την παράσταση
«Πήγα στο θέατρο Διάνα. Εκεί που εμφανίζεται ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Οδυσσέας Ιωάννου, σκηνοθετημένοι από τον Παντελή Βούλγαρη.
Έλιωσα!!! Συγκινήθηκα!!! Απόλαυσα!!!
Ναι, υπάρχει ομορφιά, καλαισθησία, ήθος, αγνότητα, θάρρος,λόγος, ακόμη σήμερα.
Σας το συστήνω. Μέσα στο "τίποτα" της πολιτικής φασαρίας που ζούμε, είναι ένα βάλσαμο.
Τους ευχαριστώ από καρδιάς»
(Χάρις Αλεξίου)

«Mια από τις καλύτερες παραστάσεις που έχω δει στην ζωή μου και σίγουρα η καλύτερη των τελευταίων χρόνων.»
(Θάνος Μικρούτσικος)

«Είδα τη χθεσινή μουσική παράσταση «9:05» με τον Βασίλη, τον Χρήστο στα καλύτερά τους και τον Οδυσσέα, με λόγια καθαρό νερό, τους ωραίους και δεμένους μουσικούς και την καταλυτική σκηνοθετική παρέμβαση του Παντελή Βούλγαρη!  Ήταν όλα άρτια καλλιτεχνικά, αισθητικά και ηθικά!  Είναι παρήγορο στα δύσκολα να περισσεύει διάθεση, αγάπη, χιούμορ, μνήμη και αλήθεια.  Μακάρι όλοι οι χώροι στην πόλη να γέμιζαν με τέτοιες παραστάσεις και τέτοιες προθέσεις.  Μπράβο τους, μου γλύκαναν την ψυχή!»
(Γιώργος Νταλάρας)

«Χθες παρακολούθησα την παράσταση "Εννέα και πέντε" σε σκηνοθεσία του Παντελή Βούλγαρη, στο θέατρο Διάνα.Με πρωταγωνιστές τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου,τον Χρήστο Θηβαίο και τον Οδυσσέα Ιωάννου που έχει γράψει και τα κείμενα.
Ειλικρινά συγκλονίστηκα. Γέλιο,συγκίνηση,χαρά και προβληματισμός,εναλλάσσονται με εξαιρετικό τρόπο, με οδηγό τα σπουδαία κείμενα του Ιωάννου αλλά και φυσικά τα τραγούδια, ερμηνευμένα από τον, για άλλη μια φορά, απίστευτο Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον αγαπημένο Χρήστο Θηβαίο και τους καταπληκτικούς μουσικούς.
Σας παροτρύνω ανεπιφύλακτα να την δείτε...»
(Γιάννης Κότσιρας)

«Αν θες να κανεις ένα δώρο στον εαυτό σου να πας να δεις το "εννέα και πέντε " στο θέατρο Διάνα . Επειγόντως . Δεν θα σου περιγράψω κατι παραπάνω παρα μόνο οτι έφυγα γεμάτος ελπίδα ευτυχισμένος και συγκινημένος.»
(Θέμης Καραμουρατίδης)

« Μία  μουσικοθεατρική παράσταση που με πραγματικό όχημα τη συγκίνηση αφηγείται το ταξίδι μας στη ζωή, το όνειρο, την προσμονή, την ελπίδα, με όπλο την ποίηση των τραγουδιών μας. Μια πραγματική και ουσιώδης ανθολογία, ένα απόσταγμα τέχνης των στιγμών που ζήσαμε και ζούμε»»
(Γιώργος Χαρωνίτης Αθηνόραμα)

«O Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Οδυσσέας Ιωάννου και ο Παντελής Βούλγαρης, εξιστορούν μέσα από όμορφα τραγούδια και μεστό λόγο την ιστορία της νεότερης Ελλάδας, σκαλίζοντας την μνήμη και προκαλώντας το συναίσθημα. Μια ολόκληρη εποχή ξετυλίγεται σε τρεις ώρες»
(Χρυσούλα Παπαϊωάννου - Το ποντίκι)

«Μια κοινωνική ψυχανάλυση από τέσσερις άντρες. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Παντελής Βούλγαρης πατούν στο κείμενο του Οδυσσέα Ιωάννου και κοιτούν κατάματα τον καθρέφτη. Οι επιλογές τους και οι ιδεολογικές τοποθετήσεις τους μέσα από ένα γράμμα. Γιου προς τον πατέρα. Η σύγχρονη ιστορία - βιωματικά, όπως δεν διδάσκεται στα σχολεία. Από τον Μάη του '68 και τη διχοτόμηση της Κύπρου μέχρι του Ανδρέα την Αλλαγή κι ύστερα. Μια πορεία ψυχής και λογικής, σκέψης και συναισθήματος, κυρίως συγκίνησης και μέθεξης, μέσα από ελληνικά τραγούδια-μνημεία».
(Λίνα Παπαδάκη, Protagon)

«Αυτό που, αναμφίβολα, εντυπωσιάζει στην παράσταση αυτή είναι τα κείμενά της. Κείμενα που έχει γράψει ο Οδυσσέας Ιωάννου και τα παρουσιάζει ο ίδιος σαν αφηγητής επί σκηνής. Κείμενα που εμπεριέχουν ιστορία, σχόλιο, συναίσθημα, χιούμορ, σαρκασμό, κυνισμό και ρομαντισμό ταυτόχρονα. Κείμενα που περιδιαβαίνουν τις εποχές της ελληνικής κοινωνίας και του τραγουδιού της, από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα»
 (Γιώργος Μυζάλης-Protagon)

«Οι αλήθειες των στίχων, ο λόγος των τραγουδιών που ακολουθούν, το πάθος και οι αισθαντικές ερμηνείες των δύο καλλιτεχνών -δεν θα τα αποκαλύψουμε όλα- κερδίζουν το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού, που δείχνει να αντιδρά ανάλογα, όταν υπάρχει ήθος και ποιότητα».
(Ερριέττα Μπελέκου, Culturenow)

«Η αφήγηση του Οδυσσέα Ιωάννου τέμνεται από τις χαρισματικές φωνές του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και του Χρήστου Θηβαίου, μέσα από το πρίσμα χαρακτηριστικών τραγουδιών των τελευταίων δεκαετιών προσφέροντας στους θεατές ένα τρίωρο, στο οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη σκέψη τους υπέρ της ανθρωπότητας. Η σκηνοθεσία του Παντελή Βούλγαρη έβαλε τη βάση σ' αυτήν την όμορφη ιδέα και πήρε απ' τον καθένα επί σκηνής ό, τι μπορούσε να δώσει, συνδέοντάς τα όλα σ' ένα νήμα που η άκρη του έφτανε στο κοινό».
(Χρύσα Φωτοπούλου, Onlytheater)

«Η σκέψη “τι στο καλό θέλουν δύο «μεγάλοι» στο σανίδι την ώρα που γεμίζουν στάδια και μουσικές σκηνές”, λογική και επόμενη. Η απάντηση δόθηκε 2,5 ώρες μετά. Ρίσκαραν με κόστος προσωπικό και παρουσίασαν μια παράσταση που συνιστά βαθιά πολιτική πράξη. Με τον επαναστατικό παλμό των τραγουδιών τους εμφύσησαν μέσα μας το αίσθημα της αλληλεγγύης, έφεραν τούμπα συναισθήματα, εποχές και καταστάσεις. Κατέδειξαν τους φταίχτες του σήμερα και τους έβγαλαν επιδεικτικά τη γλώσσα. Άνοιξαν δρόμους και έκαναν το πρώτο βήμα. Δίπλα τους έξι αφοσιωμένοι μουσικοί. Και τα τραγούδια να μπαίνουν σαν Θεία Κοινωνία στα στόματά μας».
(Φανή Πλατσατούρα, Provocateur)

«Η αλληλεγγύη, το εμείς κι όχι το εγώ, είναι αυτά που αναδεικνύονται μέσα από μια νοσταλγική ατμόσφαιρά που ταξιδεύει τους θεατές στο καλό ελληνικό τραγούδι από το χθες, στο σήμερα, δημιουργώντας ένα κύμα μελωδιών και λέξεων που από τη σκηνή φτάνουν στην καρδιά και τη σκέψη κάθε θεατή... Συμπερασματικά, εστιάζοντας, τόσο στην ίδια την παράσταση, μέσα από τις ενδιαφέρουσες συζητήσεις με τους ξεχωριστούς αυτούς δημιουργούς, όσο και στα ερεθίσματα που αυτή γεννά στις ψυχές και στο μυαλό μας, αυτό το οποίο μπορεί κανείς να πει, είναι ότι αξίζει να την δει. Το στοίχημα όπως φαίνεται έχει κερδηθεί. Κι αυτό βρίσκεται πίσω από το εμείς, πίσω από το καλό ελληνικό τραγούδι, ιδωμένο μέσα από μια διαφορετική, μαγευτική σκοπιά που διαπερνά το παρελθόν μας και φθάνει στο σήμερα».
(Δώρα Χαραλαμποπούλου, Hitandrun)

 «Είναι κάποιες παραστάσεις που σε αναγκάζουν να επιστρατεύσεις κάθε πιθανό κλισέ για να περιγράψεις την ποιότητα και την ομορφιά τους! “Υπέροχες ερμηνείες”, “φανταστική ατμόσφαιρα”, “επίκαιρα τραγούδια” και χίλια δυο άλλα, που στο “Τρένο των 9.05” ισχύουν στο έπακρο».
(Αντώνης Μπατζιάς, TheMachine)

«Όταν έχεις ταλέντο, κάποια στιγμή ίσως καταφέρεις να το αναδείξεις. Όταν έχεις χάρισμα, ό, τι κι αν κάνεις, θα λάμψεις, σαν την αλήθεια που κι αν ακόμα δεν την αναζητάς, θα σε βρει εκείνη... Ο Οδυσσέας Ιωάννου, μια μπάντα, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Χρήστος Θηβαίος με οδηγό τον Παντελή Βούλγαρη, αποφασίζουν να μαγέψουν το κοινό τους σε μια μουσικοθεατρική παράσταση, στην οποία καλούνται να “παίξουν” τους εαυτούς τους..».
(Βάσω Τσίκου, Musicity)

«Τον ορισμό και χαρακτηρισμό της συγκεκριμένης παράστασης θα μπορούσε να τον καθορίσει μόνο η αποκωδικοποίηση των συνεχών χειροκροτημάτων των θεατών».
(Νίκος Αναγνωστάκης, Ogdoo)

«Συγκίνηση προκάλεσε το “κλείσιμο”, με τους θεατές όρθιους να τραγουδούν, μαζί με τους καλλιτέχνες “Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ”. Συγκίνηση και… αποφασιστικότητα. Όπως άκουσα στο πίσω κάθισμα μια ηλικιωμένη κυρία να σχολιάζει: “Ρε λες να ξεκινήσει από εδώ η… επανάσταση;”
“Πάμε” ρωτάει ο Βασίλης και το τελικό μήνυμα της παράστασης είναι πως δεν πρέπει να περιμένουμε μία ζωή ένα τρένο που δεν πρόκειται να έρθει ποτέ! Πρέπει να αντλήσουμε δύναμη, να βρούμε κι άλλους συνοδοιπόρους και να πάμε με τα πόδια! Μην σταματάτε λοιπόν να ελπίζετε, τίποτα δεν έχει χαθεί… αρκεί να είμαστε όλοι μαζί! Το παιχνίδι παίζεται ακόμα!».
(Γιώργος Κόλλιας, gekollias)

«Αυτή η παράσταση λειτουργεί όπως παλαιότερα άλλες παραστάσεις, σε δίσεκτα χρόνια, αποφορτίζοντας λίγο από το βάρος που όλοι φέρουμε λόγω της διάχυτης ανασφάλειας, της απογοήτευσης, της οικονομικής κρίσης, της κρίσης αξιών, της αυτοαμφισβήτησης»
(Ιουλία Λυμπεροπούλου, Musicheaven)

«Μήπως πρέπει να επανεξετάσουμε τις επιλογές μας του παρελθόντος; Μήπως πρέπει να αντιληφθούμε όσα βλέπουμε και όσα βιώνουμε; Ερωτήσεις που θα θέσεις στον εαυτό σου παρακολουθώντας την παράσταση. Ο Παπακωνσταντίνου και ο Θηβαίος  μας εντυπωσίασαν και ως ηθοποιοί. Πλάκες, ευτράπελα, ατάκες. Εντυπωσιαστήκαμε από τον τρόπο γραφής, αλλά και την παρουσία, τη φωνή και το συναίσθημα του Οδυσσέα Ιωάννου. Ήταν συγκλονιστικός»
(Mixgrill)

«Θεωρούμε πως είναι ό,τι καλύτερο μπορούν οι γονείς να προσφέρουν στους μαθητές και τις μαθήτριές μας, ενώ οι εκπαιδευτικοί μας κρίνουμε αναγκαίο να δουν την παράσταση αυτή προκειμένου να αυτενεργήσουν τόσο στο μικρόκοσμο της δικής τους εκπαιδευτικής κοινότητας όσο και να διεκδικήσουν συλλογικά τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου της τέχνης και του πολιτισμού μέσα στο εκπαιδευτικό μας γίγνεσθαι»

(Νίκος Φωτόπουλος, 360 pedia)
read more " ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Παντελής Βούλγαρης ο Οδυσσέας Ιωάννου και η Ρίτα Αντωνοπούλου "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »