Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

Θέατρο του 'Αλλοτε ''Το Αγόρι μέσα στο Σπίτι'' στο Μπενσουσάν Χάν - απο 26 Ιανουαρίου

Θέατρο του 'Αλλοτε

''Το Αγόρι μέσα στο Σπίτι''

(Σκοτεινός Ερωτικός Μονόλογος)


'’Δεν μου αρέσει που είστε εδώ. Δεν είναι ευγενικό, το ξέρω, άλλωστε εκείνη σας καλεί κάθε φορά, αλλά δεν μου αρέσει που είστε εδώ. Η παρουσία σας σ’ αυτό το σπίτι επιβεβαιώνει απλώς την απόλυτη μοναξιά της. Επιβεβαιώνει την απόλυτη απουσία μου. Κάνει πιο πραγματικό αυτό που συνέβη κι έτσι κάθε φορά που έρχεστε εδώ, εγώ το ζω κάθε φορά, πάλι και πάλι. Πόση καταδίκη μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος; Πόση κόλαση μπορούμε να στηρίξουμε στη ραχοκοκαλιά μας; Σας το λέω εγώ: άπειρη. Στη πραγματικότητα δεν έχουμε όρια, γιατί δεν έχουμε, δυστυχώς, καμία επιλογή. Δεν υπάρχει μέτρο, ούτε τέλος για τη φρίκη.
Δεν υπάρχει τέλος για τον πόνο.''

Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Δουμανίδου
Κείμενο: Μαρία Ράπτη
Αγόρι: Δημήτρης Βασιλειάδης
Κορίτσι: Βαρβάρα Δουμανίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Βασιλειάδης
Σκηνικά αντικείμενα: Ανθοπωλείο Μη Με Λησμόνει
Σχεδιασμός κοστουμιού: Κατερίνα Αμπρικίδου
Κατασκευή κοστουμιού: Μάγδα Παπανικολάου
Αφίσα: Φωτεινή Φιλοξενίδου
Φωτογραφίες: Νίκος Γκάρας

Promo teaser: Τόμης Βρακάς, Κώστας Βρακάς
https://www.youtube.com/watch?v=h3pwZmhvPSk

Παραστάσεις:
Πέμπτη 26 στις 21:00,
Παρασκευή 27 στις 21:00,
Σάββατο 28 στις 21:00 και στις 23:00,
Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 20:00 και στις 22:00
Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 21:00 

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 21:00

Μπενσουσάν Χαν Εδέσσης 6 ('Ανω Λαδάδικα)

Λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας ο αριθμός των θεατών δεν ξεπερνά τα 30 άτομα.
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6936536383
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Διάρκεια παράστασης 60 λεπτά


(Σας ενημερώνουμε πως η παράσταση είναι διαδραστική και οι θεατές παρακολουθούν  όρθιοι και περιηγούμενοι στα δωμάτια του Μπενσουσάν)
read more " Θέατρο του 'Αλλοτε ''Το Αγόρι μέσα στο Σπίτι'' στο Μπενσουσάν Χάν - απο 26 Ιανουαρίου "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Ξεκινά το 3 τριτο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Πελοποννήσου

Ξεκινά το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Πελοποννήσου

Τις πόρτες του ανοίγει το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου στις 20 Ιανουαρίου 2017 στην Καλαμάτα και θα διαρκέσει ως τις 30 Ιανουαρίου, ενώ παράλληλα μέρος του θα φιλοξενείται και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου, όπως το Αργος, η Σπάρτη, η Αμαλιάδα και το Γύθειο. Φέτος το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στα «Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Προσφυγικό».
Το δεκαήμερο πρόγραμμά του περιλαμβάνει ένα πανόραμα 25 ελληνικών και 50 ξένων κινηματογραφικών παραγωγών, αναμεσά τους και βραβευμένες, της τελευταίας 2ετίας καθώς και ένα πλήθος σχετικών σεμιναρίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι 41 ξένες ταινίες κάνουν την Πανελλήνια Πρεμιέρα τους στην Καλαμάτα στους κόλπους του Φεστιβάλ. Όλες οι προβολές, οι παράλληλες εκδηλώσεις και τα σεμινάρια είναι ελεύθερα για το κοινό.
Το παρόν στην Καλαμάτα θα δώσουν περισσότεροι από 40  Έλληνες αλλά και ξένοι σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα από το εξωτερικό θα παραβρεθούν οι Sybille Fezer, Daniel Burkholz και Vincent Förster από Γερμανία, Richard Martin-Jordan και Patrick Imhaus από Γαλλία (Γενικός Διευθυντής της TV5-Monde), Dale Beaumont-Brown και Lucas Jedrzejak από Μ. Βρετανία, Tony Richard Kahouche και Ali Mahmoud Tafech από τον Λίβανο, Sahra Assadollahi και Razavi Seyed Mohammad από το Ιράν, Ruslana Berndl & Thibaut Delaroche & Luca Potskhivili από την Αυστρία, Enea Gega από την Τουρκία, Vadim Vitovtsev , Olga Shadrina , Svetlana Ignatenko και Olga Michi από την Ρωσία, Rajesh james  από την Ινδία και Flo Flamme από Βέλγιο.
Οι Έλληνες σκηνοθέτες που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους είναι οι: Ιάσων Πιπίνης, Δ. Παπαγεωργίου, Χάρης Ραφτόγιαννης Λουκάς Σταμέλλος, Δημήτρης Πολυδωρόπουλος , Ιρίνα Μπόικο , Μένιος Καραγιάννης , Γιάννης Βαλτής, Κωνσταντίνα Μπούσμπουρα , Θανάσης Παπακώστας , Χρήστος Γεωργίου, Τάκης Μπαρδάκος, Απόστολος Καρακάσης , Αντώνης Τολάκης, Μάρω Αναστοπούλου, Μενέλαος Καραμαγγιώλης , Γιάννης Γρηγορόπουλος.
 Το αφιέρωμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Προσφυγικό» ενισχύεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και φέτος στην εκπαιδευτική ζώνη (για το μαθητικό κοινό υπάρχει ειδική εκπαιδευτική ζώνη κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ καθημερινά 9π.μ. με 1μ.μ) με πρόγραμμα 3 θεματικών: Ανθρώπινα δικαιώματα , Αρχαιολογία και Πολιτιστική Κληρονομιά, Οικολογία, όπου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία για διάλογο με τους σκηνοθέτες.

   

Ειδικές εκδηλώσεις
Αφιέρωμα με θέμα «Ινδία-Γκάντι- Γιόγκα » θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την ΕΛΙΝΕΠΑ (Ελληνο-Ινδική Εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης) και την ομάδα Kriya Yoga - διαλογισμού SRF Καλαμάτας.
Εκδήλωση για τα σχολεία την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, που θα συνδεθούμε μέσω skype με προσφυγικό καταυλισμό του Λιβάνου προκειμένου να συνομιλήσουν οι μαθητές με παιδιά πρόσφυγες της Συρίας. Το συντονισμό έχει ο Lucas Jedrzejak από την Μ. Βρετανία σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Ketermaya και επίσημος καλεσμένος του Φεστιβάλ.
Αναλυτικές Πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ
peloponnisosdocfestival.com
Διοργάνωση
Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

Καλλιτεχνική Διεύθυνση
Τζίνα Πετροπούλου 
Συνεργαζόμενοι φορείς
Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού
"Αγών" Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας
Νεανικό Πλάνο (Φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους)
Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ "Visions du reel" Νyon της Ελβετίας.
Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας
Καλλιτεχνικό Στέκι- Καλαμάτα


read more " Ξεκινά το 3 τριτο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Πελοποννήσου "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του ΦΚΘ 12/1/2017 – 18/1/2017Ο εμποράκος, η νέα ταινία του πολυβραβευμένου ιρανού σκηνοθέτη Ασγκάρ Φαραντί, μια τραγική ιστορία εκδίκησης εμπνευσμένη από τον «Θάνατο του εμποράκου» του Άρθουρ Μίλερ, κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον. Το φιλμ, που απέσπασε βραβεία α΄ ανδρικού ρόλου και σεναρίου στο Φεστιβάλ Καννών, έκανε την ελληνική πρεμιέρα του στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Στην αίθουσα Σταύρος Τορνές, στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι, προβάλλεται σε συνεργασία με το CineDoc, το ντοκιμαντέρ Τα κακά παιδιά των Κιθ Φούλτον και Λου Πέπε, μια αισιόδοξη ιστορία για το πώς η κατάλληλη εκπαίδευση μπορεί να αλλάξει το αβέβαιο μέλλον μιας ομάδας φτωχών νεαρών μαθητών.

Επίσης συνεχίζονται:

       Το φιλμ Paterson, η νέα ταινία του Τζιμ Τζάρμους, του αγαπημένου δημιουργού του ανεξάρτητου σινεμά (αίθουσα Παύλος Ζάννας).
       Το φιλμ Νυκτόβια πλάσματα του Τομ Φορντ, μια συναρπαστική ιστορία πάθους και εκδίκησης που κέρδισε τον Αργυρό Λέοντα στο Φεστιβάλ της Βενετίας, ενώ ήταν υποψήφιο και για τρεις Χρυσές Σφαίρες (αίθουσα Σταύρος Τορνές).
       Η χορεύτρια της Στεφανί ντι Τζουστό, που ακολουθεί τη ζωή της Λόι Φούλερ, της θρυλικής χορεύτριας της Μπελ Επόκ (αίθουσα Τζον Κασσαβέτης).
       Το κοινόβιο, η νέα ταινία του δανού σκηνοθέτη Τόμας Βίντερμπεργκ, μια ιστορία αλληλεγγύης, αγάπης και ιδεολογίας που εκτυλίσσεται σε ένα δανέζικο κοινόβιο του ’70 (αίθουσα Τζον Κασσαβέτης).
       To μαγευτικό animation Η κόκκινη χελώνα του Μίκαελ Ντουντόκ Ντε Βιτ, μια παραγωγή του φημισμένου Studio Ghibli του Χαγιάο Μιγιαζάκι (αίθουσα Ολύμπιον).


We cinema
Αγαπάμε μαζί σας το Σινεμά και σας προσκαλούμε να ζήσουμε τη νέα χρονιά με 1+1 εισιτήριο κάθε Τρίτη και Πέμπτη σε όλες τις αίθουσες!ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΙΘΟΥΣΑ (ΜΕ TRAILERS ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ):

ΑΙΘΟΥΣΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝ (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378404, www.filmfestival.gr)

Η κόκκινη χελώνα / The Red Turtle
(Ιαπωνία - Γαλλία, 2016)
Σκηνοθεσία: Μίκαελ Ντουντόκ Ντε Βιτ / Michael Dudok de Wit. ΣενάριοMichael Dudok de Wit, Pascale Ferran. Έγχρωμη, 97΄

Το Studio Ghibli του θρυλικού Χαγιάο Μιγιαζάκι, περνά για πρώτη φορά τα σύνορα της χώρας του, και σε συνεργασία με τη Γαλλία, παρουσιάζει ένα πανέμορφο παραμύθι: την ιστορία ενός ναυαγού, σε ένα νησί με μόνους κατοίκους χελώνες, καβούρια και πουλιά. Η ιστορία μιας αγάπης που δεν χρειάζεται λόγια για να εκφραστεί.
 

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας: 
https://www.youtube.com/watch?v=caD6cg0HgfI

Ώρα προβολής: 17:30

*****
Ο εμποράκος / The Salesman / Forushande
(Ιράν – Γαλλία, 2016)
Σκηνοθεσία - σενάριο: Ασγκάρ Φαραντί / Asghar Farhadi. Με τουςShahab Hosseini, Taraneh Alidoosti, Babak Karimi. Έγχρωμη, 125΄

Ο Εμάντ και η Ράνα, αναγκάζονται να αφήσουν το ετοιμόρροπο διαμέρισμά τους και να μετακομίσουν σ’ ένα νέο, στην Τεχεράνη. Έπειτα από ένα απροσδόκητο γεγονός, η σχέση τους αρχίζει να αλλάζει, ενώ η παράσταση που ανεβάζουν, Ο Θάνατος του Εμποράκου, συνεχίζεται.

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=0h-TUX8MC7o

Ώρες προβολής: 19:15, 21:30ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378404, www.filmfestival.gr)

Paterson
(Γαλλία – Γερμανία – ΗΠΑ, 2016)
Σκηνοθεσία - σενάριο: Τζιμ Τζάρμους / Jim Jarmusch. Με τους: Adam Driver, Golshifteh Farahani, Barry Shabaka Henley, Cliff Smith, Chasten Harmon, William Jackson Harper, Masatoshi Nagase. Έγχρωμη, 118΄.

Ο Πάτερσον είναι οδηγός λεωφορείου στην ομώνυμη πόλη του Πάτερσον, στο Νιου Τζέρσι. Κάθε μέρα ο Πάτερσον ακολουθεί μια απλή ρουτίνα: κάνει το καθημερινό του δρομολόγιο, παρατηρώντας την πόλη και κρυφακούγοντας αποσπασματικά τις συζητήσεις γύρω του. Γράφει στίχους σ’ ένα τετράδιο. Βγάζει βόλτα τον σκύλο του. Σταματά σ’ ένα μπαρ και πίνει μία μόνο μπίρα. Και γυρνά σπίτι στη γυναίκα του, τη Λόρα. Αντίθετα, ο κόσμος της Λόρα αλλάζει διαρκώς. Βλέπει νέα όνειρα σχεδόν καθημερινά. Ο Πάτερσον αγαπά τη Λόρα, κι αυτή τον αγαπά. Αυτός επικροτεί τις νεόκοπες φιλοδοξίες της. Αυτή υποστηρίζει το ταλέντο του στην ποίηση. Η ταινία παρατηρεί σιωπηρά τους θριάμβους και τις ήττες της καθημερινής ζωής, όπως και την ποίηση που κρύβεται στις πιο μικρές λεπτομέρειες. 

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=VwLmkZuWfeM

Ώρες προβολής: 16:45, 19:00, 21:30ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ (Λιμάνι, Αποθήκη 1, τηλ. 2310-378404)

Η χορεύτρια / The Dancer
(Γαλλία – Βέλγιο – Τσεχία, 2016)
Σκηνοθεσία: Στεφανί Ντι Τζούστο / Stéphanie Di Giusto. Σενάριο: Stephanie Di Giusto, Sarah Thibau, Thomas Bidegain. Με τους: SoKo, Gaspard Ulliel, Lily-Rose Depp, Mélanie Thierry. Έγχρωμη, 108΄

Τίποτα από το παρελθόν και την ιστορία της Λόι Φούλερ δεν προμήνυε ότι θα γινόταν σύμβολο της Μπελ Επόκ, πόσο μάλλον χορεύτρια στην Όπερα του Παρισιού. Ακόμη και μπροστά στο φόβο του μόνιμου τραυματισμού ή της τύφλωσης, η φλογερή Λόι δε σταματούσε σε τίποτα, προκειμένου να τελειοποιήσει το χορό της. Η συνάντησή της με την Ισιδώρα Ντάνκαν, μια ταλαντούχα και φιλόδοξη νεαρή χορεύτρια, θα σημάνει την αρχή της πτώσης της. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζιοβάνι Λίστα.

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=zh5dFlwnGRQ

Ώρα προβολής: 19:00


******

Το κοινόβιο / The Commune
(Δανία – Σουηδία - Ολλανδία, 2016)
Σκηνοθεσία: Τόμας Βίντερμπεργκ / Thomas Vinterberg. Σενάριο: Tobias Lindholm, Thomas Vinterberg. Με τους: Fares Fares, Ulrich Thomsen, Trine Dyrholm. Έγχρωμη, 111΄
 
Ο
Έρικ και η Άννα είναι ένα ζευγάρι με όνειρα. Μαζί με την κόρη τους Φρέγια, θα δημιουργήσουν ένα κοινόβιο στα προάστια της Κοπεγχάγης. Με την οικογένεια στο επίκεντρο, καλούμαστε να ζήσουμε την εμπειρία μιας τέτοιας συνύπαρξης – τις συναντήσεις, τα δείπνα και τα πάρτι. Φιλία, αγάπη κι αλληλεγγύη βρίσκονται όλα κάτω από την ίδια στέγη, μέχρι που όλοι θα δοκιμαστούν.

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=Uv-nwvm39pc

Ώρα προβολής: 21:30ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ (Λιμάνι, Αποθήκη 1, τηλ. 2310-378404)

Νυκτόβια πλάσματα / Nocturnal Animals
(ΗΠΑ, 2016)
Σκηνοθεσία: Τομ Φορντ / Tom Ford. Σενάριο: Tom Ford, Austin Wright. Με τους: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon. Έγχρωμη, 116΄. 

Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Σούζαν, μιας γοητευτικής επιμελήτριας εκθέσεων, που βιώνει ένα δυστυχισμένο γάμο. Ένα βράδυ που είναι για ακόμη μία φορά μόνη στο σπίτι, αποφασίζει να διαβάσει το βιβλίο «Νυκτόβια πλάσματα», το πρώτο βιβλίο που έγραψε και της αφιέρωσε ο πρώην άντρας της, Έντουαρντ, τον οποίο έχει να δει 19 ολόκληρα χρόνια. Ο ήρωας του μυθιστορήματος, ο Τόνι, καθηγητής μαθηματικών, πηγαίνει με το αυτοκίνητο την οικογένειά του στην έρημο του Τέξας από το Ντάλας, αλλά στη διαδρομή, μια συμμορία θα απαγάγει τη γυναίκα του και την κόρη του.

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=vX4jF0Q4HZQ
 
Ώρες προβολής: 18:30, 21:00
, Τετάρτη στις 18.30


*****

Τα κακά παιδιά / The Bad Kids (Σε συνεργασία με το CineDoc)
(ΗΠΑ, 2015)
Σκηνοθεσία: Κιθ Φούλτον / Keith Fulton, Lou Pepe / Λου Πέπε. Έγχρωμο, 101΄.
 
Σε ένα πρότυπο λύκειο μιας φτωχής κοινότητας στην έρημο Μοχάβι των ΗΠΑ, οι δάσκαλοι πιστεύουν ότι η αγάπη, η κατανόηση και η ανάπτυξη δεξιοτήτων είναι πιο σημαντικά εφόδια για το μέλλον των μαθητών που φοιτούν εκεί, απ’ ό,τι οι ακαδημαϊκές γνώσεις. Μια ιστορία ενηλικίωσης για τα λεγόμενα «κακά παιδιά» και την ελπίδα να ξεφύγουν από τη φτώχεια και ό,τι αυτή συνεπάγεται, διαμέσου της εκπαίδευσης.

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=8GdHg5pdKh4

Ώρα προβολής: Τετάρτη στις 21:00read more " Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του ΦΚΘ 12/1/2017 – 18/1/2017 "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΑΓΑΚΗ - ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΙΟΛΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ


Η Γεωργία Νταγάκη  και ο Σταύρος Σιόλας και πάλι μαζί, την Παρασκευη 20 Ιανουαριου στη Μαύρη Τρύπα στα Λαδάδικα
Μετά απο μία επιτυχημένη  συνεργασία των δυό τους(χειμώνας 2016), αλλά και στο πλευρό του Μανώλη Μητσιά(άνοιξη-καλοκαίρι 2016) η Γεωργία και ο Σταύρος ξαναβρίσκονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Η μουσική τους χημεία πάνω στην σκηνή αλλά και η εκπληκτική ατμόσφαιρα που “περνάνε” κάτω στον κόσμο, επιβεβαιώνει κι επεκτείνει την συνέχεια της συνεργασίας τους.    
καθε Πέμπτη του Νοεμβρη η Γεωργία Νταγάκη συναντά τον Σταύρο Σιόλα  στην σκηνή της Μαυρης Τρυπας, ενώνοντας τις φωνές τους με μία ομάδα απο εξαιρετικούς μουσικούς

INFOΖωντανή Μαύρη Τρύπα
Βαίου 5, Πλατεία Μοριχόβου, Λαδάδικα
Προσέλευση: 21:30
Τηλ κρατήσεων: 2310510081
Εισιτήριο θεάματος: 10€, φοιτητικό: 8€

Στο εισιτήριο δεν περιλαμβάνεται ποτό και είναι μόνο είσοδος θεάματος της συναυλίας, καθώς και δεν εξασφαλίζει θέση καθημένου.
Σε περίπτωση που θέλετε να εξασφαλίσετε θέση καθημένου πριν την ημερομηνία της συναυλίας μπορείτε να επικοινωνείτε στο: 2310 510081
read more " ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΑΓΑΚΗ - ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΙΟΛΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ερμηνεύει έργα των Μπραμς και Έλγκαρ υπό τη διεύθυνση του Ισραηλινού μαέστρου Yoav Talmi

σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ
ερμηνεύει έργα των Μπραμς και Έλγκαρ
υπό τη διεύθυνση του Ισραηλινού μαέστρου Yoav Talmi
την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, ώρα 20:30
- Johannes Brahms: Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 1, έργο 15
- Edward Elgar: Παραλλαγές «Αίνιγμα», έργο 36
Σολίστ: Δημήτρης Τουφεξής, πιάνο
Για τους κατόχους εισιτηρίων, θα προηγηθεί στις 19:45 δωρεάν εισαγωγική ομιλία από τον Τίτο Γουβέλη
Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, 20:30
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης


ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Εκδοτήρια:
Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
Ομήρου 8, Αθήνα
Tηλ 210 7282333
ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τηλ. 210 7282367
read more " Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ερμηνεύει έργα των Μπραμς και Έλγκαρ υπό τη διεύθυνση του Ισραηλινού μαέστρου Yoav Talmi "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

«Πού είναι η μάνα σου μωρή;» της Δήμητρας Πέτρουλα με την Βέρα Κρούσκα Για πέντε μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Αυλαία
Μετά την πετυχημένη περιοδεία ανά την Ελλάδα και τις sold out παραστάσεις στο Vault, η παράσταση «Πού είναι η μάνα σου μωρή» της Δήμητρας Πέτρουλα, με τη Βέρα Κρούσκα έρχεται στο Θέατρο Αυλαία. Πρόκειται για μία θεατρική διασκευή του ομώνυμου βιβλίου, από τη Σοφία Αδαμίδου, σε σκηνοθεσία του Ένκε Φεζολλάρι και θα παιχτεί για λίγες μόνο παραστάσεις από 18 έως 22 Ιανουαρίου.

«Πού είναι η μάνα σου μωρή»: Μία σπαραχτική μαρτυρία για τον εμφύλιο, με τη Βέρα Κρούσκα να ενσαρκώνει τα πάθη και τις ματωμένες σελίδες της οικογένειας Πέτρουλα στην Μάνη, την τραγική ιστορία ενός παιδιού που επέζησε από τις σφαγές των Χιτών και κατέγραψε όλες τις θυριωδίες τους.


Λίγα λόγια για το έργο
Εκείνο το κρύο πρωινό του Γενάρη του 1946, λίγα μέτρα έξω από το σπίτι τους, δολοφονούνται ομαδικά τα περισσότερα μέλη της οικογένειας Πέτρουλα, από τις ένοπλες συμμορίες της "Χ". Το τρίχρονο κοριτσάκι της οικογένειας που επέζησε της σφαγής  κατέγραψε αργότερα τα φοβερά εκείνα γεγονότα της εξόντωσης της μάνας της, των αδελφιών της, των άλλων συγγενών της, σαν μνημόσυνο για τους σκοτωμένους, σαν σιωπηλό μοιρολόι, σαν κλάμα που σταλάζει όμως από την ψυχή της ελπίδα, σαν ξέσπασμα στο παράπονο γιατί αναγκάστηκε να περάσει τόσο δύσκολα παιδικά χρόνια και να ζήσει «τρέχοντας» κι όχι αργά και φυσιολογικά.
«Πίστεψα» -σημειώνει η Δήμητρα Πέτρουλα- «πως είχα υποχρέωση να το γράψω σαν ελάχιστη ανταπόδοση στην πολύτιμη και συνάμα βαριά κληρονομιά που μου αφήσανε οι σκοτωμένοι μου γονείς και τ' αδέρφια μου. Τη ζωή τους τη χαρίσανε όπου εκείνοι πιστεύανε πως έπρεπε. Αδιαφιλονίκητο δικαίωμα τους. Σε μένα όμως, είτε το 'θελα είτε όχι, αφήσανε το σκοτωμό τους. Έτσι αποφάσισα να γράψω ρωτώντας κι όλους όσοι δεχτήκανε και δέχονται την ίδια με μένα κληρονομιά, όπου κι αν βρίσκονται, είτε στην πατρίδα μου είτε στη Χιλή είτε στη Νικαράγουα είτε στο Λίβανο είτε στην Αφρική, ή όπου αλλού. Τι θα την κάνουμε αυτή μας τη βαριά κληρονομιά; Μέτρο να μετράμε το μίσος, αίμα να ποτίζουμε την εκδίκηση, ή μαχητή ακούραστο και φύλακα ακοίμητο της Ειρήνης»; Εβδομήντα χρόνια μετά, το έργο είναι επίκαιρο όσο ποτέ, και αναγκαίο για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας (της άρνησης της λήθης), σε μια εποχή που ιδεολογικοί απόγονοί των παραπάνω, επιδιώκουν μια συνειδητή παραχάραξη της ιστορίας, εξυμνώντας τους ως «πατριώτες».
Εβδομήντα χρόνια μετά και γίνεται τραγικά επίκαιρο, καθώς οι ιδεολογικοί απόγονοι των Ναζί προσπαθούν να βρουν κοινωνικά ερείσματα, εκμεταλλευόμενοι την  εντεινόμενη κρίση και τις συνέπειες της.
Τραγικά επίκαιρο καθώς γινόμαστε μάρτυρες του δράματος των ανθρώπων που οι εμφύλιοι, οι ξένες επεμβάσεις και οι πόλεμοι στη Μέση Ανατολή και την Αφρική ξεριζώνουν από τον τόπο τους. 
Εβδομήντα χρόνια μετά και το μήνυμα της πολύπαθης γενιάς είναι χαραγμένο στο μνημείο των εκτελεσμένων, που ευλαβικά έστησε η Δήμητρα Πέτρουλα: «Διαβάτη αντί μνημόσυνο/ ιστόρισε την ερημιά/ που άφησε πίσω ο διχασμός/ σαν πέρασ' απ' τη Μάνη. / Είθε ο δικός μας σκοτωμός/ και το δικό μας αίμα/ να γίνει για τους ζωντανούς/ μήνυμα συμφιλίωσης/ και προσταγή ενότητας/ ομόνοιας και ειρήνης/ να μη ρημάξει η Ελλάδα μας/ ως ρήμαξε η Μάνη».
Συντελεστές:
Με την Βέρα Κρούσκα
Παίζουν επίσης: Ορνέλλα Λούτη και Αγάπη Παπαθανασιάδου.
Θεατρική διασκευή: Σοφία Αδαμίδου
Σκηνοθεσία: Ένκε Φεζολλάρι
Σκηνικά – κοστούμια: Χριστίνας Κωστέα
Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Πρεμιέρα: Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017 στις 21:00
Παραστάσεις :18/01 - 19/01 - 20/01 - 21/01 στις 21:00 και 22/01 στις 20:00

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ, 12 ευρώ μειωμένο (Φοιτητές / Μαθητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) / ΑμεΑ / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) /Συνταξιούχοι)

Διάρκεια: 60 λεπτά        

Θέατρο Αυλαία
Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. (Πλευρά Τσιμισκή )
Πληροφορίες - Κρατήσεις : 2310 237700

ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

...“Ο Ένκε Φεζολάρι σκηνοθέτησε επιδέξια αυτή την παράσταση, αναδεικνύοντας το λόγο και τις υποκριτικές ικανότητες της Βέρας Κρούσκα, τον συγκινησιακό της πλούτο, την αφοπλιστική αμεσότητα, την ρυθμική αντίληψη και την ώριμη ερμηνευτική της ποιότητα. Η Βέρα Κρούσκα ερμηνεύει με βάθος ψυχής, πλήρη έλεγχο των εκφραστικών μέσων, ωριμότητα και συνέπεια. Εκφέρει τον λόγο με ζεστασιά, χειριζόμενη με μαεστρία την εναλλαγή των συναισθηματικών καταστάσεων”... Patras events / Κώστας Νταλιάνης

...“Η παράσταση "ευλογείται" από τη συνταρακτική ερμηνεία της Βέρας Κρούσκα. Μια ερμηνεία γεμάτη αλήθεια κι αμεσότητα. Με μια ψυχολογική, διανοητική, συνειδησιακή, κοινωνική βυθοσκόπηση, επιτυγχάνει μια σπουδαία ερμηνεία, μια λεπτοδουλεμένη, μεταμορφωτική, ψυχοπνευματική «κατάδυση»”...
OnlyTheater / Σταυρούλα Κεντιέ

...“Μια συγκλονιστική ερμηνεία από την Βέρα Κρούσκα, που μας καθήλωσε και μας «λύγισε». Συνιστάται ανεπιφύλακτα για όσους αντέχουν το βάρος της ιστορίας. Γίνεται οδηγός της αλήθειας, αυτής που παρά τις προσπάθειες παραχάραξης, οφείλει να αναζητά και να υπερασπίζεται κάθε γενιά”.... Art and Press / Κωνσταντίνος Παπακώστας

... “Η Βέρα Κρούσκα συγκινητική έως και σπαρακτική από την αρχή έως το τέλος. Εξαιρετικές όλες οι σκηνές που συμπράττουν οι Κρούσκα, Λούτη, Παπαθανασιάδου μεταφέροντας τα έτερα πρόσωπα της ιστορίας Πέτρουλα... Σε μια χώρα με αδύναμη μνήμη, παραστάσεις σαν αυτή, επιτελούν κοινωνικό έργο”...
Νάγια Παπαπάνου / Boem Radio

...“Εξαιρετική ερμηνεία από τη Βέρα Κρούσκα που με πολύ ρεαλισμό και έντονο συναισθηματισμό μας διηγείται την τραγική ιστορία της μικρής ηρωίδας της οικογένειας Πέτρουλα. Μαζί της και η Αγάπη Παπαθανασίου και Ορνέλλα Λούτη συμπληρώνουν στιγμές, συναισθήματα και εικόνες από την σκληρή καθημερινότητα της μικρής ηρωίδας πίσω στο 1946”... Μέμα Χαλιώτη / gefira.gr

...“Η Βέρα Κρούσκα σαρώνει τη σκηνή εγκλωβίζοντας το βλέμμα σου πάνω της, γύρω της, σε ότι την αφορά, σε εκείνη.  Η διασκευή του βιβλίου της Δήμητρας Πέτρουλα έγινε αριστοτεχνικά από τη Σοφία Αδαμίδου. Ευκαιρία να απολαύσετε έναν σπαρακτικό απολογισμό ζωής, ατμοσφαιρικό και αισθαντικό”...Τζένη Κουκιδου

...“Εξαιρετική παράσταση για όλα αυτά που πρεσβεύει και μεταδίδει. Και οι τρεις κυρίες, με μπροστάρισσα την Βέρα Κρούσκα, και συμπαραστάτισσες τις Ορνέλα Λούτη και Αγάπη Παπαθανασιάδου, δίνουν αυτό το κάτι παραπάνω από τη θεατρική ερμηνεία και σε κάνουν να νιώσεις κι εσύ τον πόνο, την οργή, την απόγνωση, τη λύτρωση, την απορία. Σου μεταφέρουν δυνατά το μήνυμα των δεινών που προκαλεί ο φανατισμός και η μισαλλοδοξία, που σε τέτοιες καταστάσεις δεν υπάρχει χρώμα κόκκινο ή μαύρο, όλοι είναι ένοχοι”...
Οι συντάκτες τους Sin Radio

..."Όλη η ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας βρισκεται μέσα σε αυτή την προσωπική τραγωδία. Μέσα σε αυτή τη δυνατή και ουσιαστική παράσταση. Η Βέρα Κρούσκα πατάει σταθερά στις δεξιότητές της και χαρίζει μια ερμηνεία που θα τη θυμόμαστε για πάντα. Μια ερμηνεία με απλότητα, μεγαλοσύνη και ανθρωπιά"...
Παναγιώτης Μήλας / catisart.gr

..."H Κρούσκα τα καταφέρνει θαυμάσια μεταφέροντάς μας στο πλακόστρωτο του χωριάτικου σπιτιού της, άλλοτε σαν μικρό κοριτσάκι όλο χαρά, σαν μαλωμένο κουτάβι πεταμένο έξω δίχως λόγο, και άλλοτε σαν φυγάς που μόλις έχει αντικρύσει τα χειρότερα και ιδίως τον ολοκληρωτικό και βάναυσο χαμό της οικογένειάς της από τους επονομαζόμενους "Χίτες". Aς στραφούμε στο θέατρο και σε αξιόλογες προσπάθειες που δεν μας αφήνουν αδιάφορους, και που κυρίως εξιστορούν σημαντικά μαθήματα του παρελθόντος"...
Ζηνοβία - Χριστίνα Λιάπη (prasinizo.gr)

...“Η Βέρα Κρούσκα μετρημένη και ορθολογική στη χρήση των εκφραστικών της μέσων, ξέρει να κρατάει το συναίσθημα στην άκρη του λυγμού. Η εκλεκτή πρωταγωνίστρια συνεπικουρούμενη από δύο εξαίρετες προωτεϊκές ηθοποιούς την Αγάπη Παπαθανασιάδου και την Ορνέλλα Λούτη, ερμηνεύει μοναδικά το έργο της Δήμητρας Πέτρουλα. Μην χάσετε αυτή την παράσταση”...
θεατρολόγος και κριτικός Κωνσταντίνος Μπούρας

... “Στο θέατρο VAULT παίζεται φέτος μια από τις πιο συγκλονιστικές παραστάσεις που έχουμε δει. Η Βέρα Κρούσκα ενσαρκώνει τη Δήμητρα Πέτρουλα στην σκηνή. Η εναλλαγή της ενήλικης αφηγήτριας με εκείνη της αφήγησης δια στόματος παιδιού, είναι μαγική. Τα μάτια της λάμπουν, τρέχουν δάκρυα και ποτίζουν το πάτωμα της σκηνής. Δίπλα της οι εξαιρετικές Αγάπη Παπαθανασιάδου και Ορνέλλα Λούτη δρουν σαν ένα είδος χορού, ενσαρκώνοντας πότε το Χίτη, πότε κάποιο συγγενή, πότε φωνές που η Δήμητρα θυμάται.Όταν η παράσταση τελειώνει το χειροκρότημα αργεί…Το κοινό έχει μείνει εμβρόντητο και κοιτά τη Βέρα Κρούσκα στα μάτια!”...
Μαρία Παρέντη (Νόστιμον ἦμαρ)

..."Η Βέρα Κρούσκα διαθέτει γνήσια και ατόφια ιδιοσυστασία τραγωδού. Αβίαστα, με σπαρακτική πειστικότητα, μεταβαίνει από την πονεμένη εγκαρτέρηση της ενήλικης αφηγήτριας στην πικρά κουρελιασμένη αθωότητα του νηπιακού εαυτού της. Στο πλευρό της, οι εξίσου θαυμάσιες Ορνέλα Λούτη και Αγάπη Παπαθανασιάδου... Σφιχτή και απέριττη, η σκηνοθεσία του Ένκε Φεζολάρι ζωντανεύει με ευρηματική, συχνά ποιητική αφαιρετικότητα ένα κείμενο όπου η συμπύκνωση των νοημάτων βαθαίνει ακόμα πιο έντονα το ανάγλυφο της πρωτογενούς εμπειρίας, απομονώνοντας και αναδεικνύοντας συγκλονιστικά την ουσία της"...
Μάριον Χωρεάνθη (diastixo.gr)


...“Η Σοφία Αδαμίδου διασκευάζει την ιστορία με λεπτομέρειες έτσι ώστε να καταγράφουν και να αποτυπωθούν στο θεατρικό σανίδι, οι πράξεις μας σε όλο τους το μεγαλείο χωρίς λογοκρισία. Η θεατρική διασκευή της είναι εξαιρετική και σε μια γρήγορη ροή κατορθώνει να μεταφέρει το βιβλίο /μαρτυρία με τα αυτούσια συναισθήματά του και με τα απαραίτητα ιστορικά στοιχεία. Ιστορικά στοιχεία που με τη σκηνοθεσία του Ενκε Φεζολλάρι η εικόνα υποδέχθηκε/διαδέχθηκε το βιβλίο και έγινε ένα διαμαντάκι μνήμης... H γενναιόδωρη Βέρα Κρούσκα σηκώνει την ιστορία της οικογένειας Πέτρουλα στους ερμηνευτικούς της ώμους και την δίδει απλόχερα και έντεχνα με τα χέρια της και μόνο! Θέλει ταλέντο αυτή η αφήγηση, θέλει ψυχή αυτό το πόνημα και η Βέρα Κρούσκα τα διαθέτει”...Κουλτουρόσουπα / Αριάδνη Καναβάκη


read more " «Πού είναι η μάνα σου μωρή;» της Δήμητρας Πέτρουλα με την Βέρα Κρούσκα Για πέντε μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Αυλαία "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΛΟΓΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


            Μετά από την αυτοψία που πραγματοποίησαν, την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, οι  τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού στις σχολικές μονάδες της πόλης, καταγράφηκαν προβλήματα και ζημιές σε 52 από 161 διδακτήρια (229 σχολικές μονάδες) και πρόβλημα προσβασιμότητας εξαιτίας χιονιού σε 103 σχολικούς αύλειους χώρους.
            Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οκτώ συνεργεία τεχνικών αποκατέστησαν καίριες βλάβες σε 42 διδακτήρια και οι αρμόδιες εποπτείες καθαριότητας του Δήμου, με συνδρομή ιδιώτη, ολοκλήρωσαν τον αποχιονισμό του συνόλου των σχολικών αύλειων χώρων.
            Αύριο, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 θα λειτουργήσουν κανονικά 212 σχολικές μονάδες του Δήμου Θεσσαλονίκης και θα παραμείνουν κλειστές 16 σχολικές μονάδες (10 διδακτήρια) που παρουσιάζουν εκτεταμένες βλάβες και που η αποκατάσταση τους θα ολοκληρωθεί άμεσα. Συγκεκριμένα, μετά από υπόδειξη των Διευθυντών των σχολικών μονάδων, δεν θα λειτουργήσουν οι παρακάτω Σχολικές Μονάδες (9 νηπιαγωγεία, 6 Δημοτικά Σχολεία, 1 Επαγγελματικό Λύκειο):

1. ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΟΔΟΣ
1
2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Ε΄ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΣΟΦΟΥΛΗ-ΤΥΠΑ 1
2
26ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Α΄ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗ 4
3
30ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Γ΄ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΥ 54
4
38ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Β΄ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΣΕΛΙΤΣΗΣ 2 (ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ)
5
47ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Β΄ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ 3
6
49ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Β΄ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ 3
7
57ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Β΄ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ 3
8
102ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΡΑΚΑΣΗ)
Ε' ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΚΑΡΑΚΑΣΗ 1
9
113ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Δ΄ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΣΠΑΝΟΥ 2


ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΟΔΟΣ
1
40ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Α΄ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗ 4
2
51ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Γ΄ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΥ 54
3
59ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Β΄ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ 3
4
63ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Β΄ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΣΕΛΙΤΣΗΣ 2 (ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ)
5
67ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Β΄ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Δ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 41
6
1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΠΤΔΕ-ΑΠΘ
Ε΄ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ 29

2. ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


ΣΧΟΛΙΚΗ  ΜΟΝΑΔΑ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

1
1ο ΕΠΑΛ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ  (ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ)
Α΄ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ 1


read more " ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΛΟΓΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »