Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2017

η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» επιστρέφει στη σκηνή του Θεάτρου Τ με το «Τέλος του παιχνιδιού» του Μπέκετ


Θεσσαλονίκη:
Το «Τέλος του παιχνιδιού» του Σάμουελ Μπέκετ
επιστρέφει στο Θέατρο Τ 


Μετά την επιτυχία που σημείωσαν οι παραστάσεις του «Τέλος του παιχνιδιού» του Μπέκετ τον περασμένο Μάιο, η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» επιστρέφει στη σκηνή του Θεάτρου Τ από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 16 Οκτωβρίου, για εννέα τελευταίες παραστάσεις (κάθε Σάββατο στις 21.30, Κυριακή στις 19.00 και Δευτέρα στις 21.30).

Το έργο, συμπαραγωγή της Πειραματικής Σκηνής και του Θεάτρου Τ, παίζεται σε μετάφραση Νικηφόρου Παπανδρέου και σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Ναζίρης (Χαμ), Έφη Σταμούλη (Κλοβ), Γιώργος Φράγκογλου (Ναγκ) και Σοφία Βούλγαρη (Νελ). Τα σκηνικά είναι της Ευαγγελίας Κιρκινέ, τα κοστούμια της Μαρίας Καραδελόγλου, οι φωτισμοί του Κώστα Σιδηρόπουλου, το ηχητικό περιβάλλον του Στέργιου Τσίλιου.                                   

Στο εμβληματικό έργο του κορυφαίου δραματουργού, ο Χαμ, ένας ανάπηρος αφέντης και εξουσιαστής, ζει το δικό του τέλος του κόσμου. Με μόνη συντροφιά τον υπηρέτη του Κλοβ και τους δύο γέρους γονείς του, που ζουν μέσα σε σκουπιδοτενεκέδες, ο ήρωας του Μπέκετ προσπαθεί απεγνωσμένα, δίνοντας αδιάκοπα ανούσιες εντολές, να περιορίσει τη μοναξιά του και να δώσει κάποιο νόημα στη ζωή του. Με το πηγαίο, ανατρεπτικό χιούμορ του, ο Μπέκετ  καταγράφει εδώ όλον τον παραλογισμό της ανθρώπινης ύπαρξης αλλά και την απόλυτη ανάγκη της επαφής με τους άλλους.


Θέατρο  Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη
Τιμές εισιτηρίων: 12€ & 8€ (φοιτητικό & ανέργων)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 854 333
Προπώληση: Viva.gr (https://goo.gl/JtNkMN)  


Λεζάντα φωτογραφίας:

Ο Δημήτρης Ναζίρης (Χαμ) και η Έφη Σταμούλη (Κλοβ) στο έργο του Μπέκετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :