Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017

«Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΟΙΔΙΠΟΔΑ» στο θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης


«Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΟΙΔΙΠΟΔΑ»
13 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00
στο θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης


Tο Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου (ΚΕΔΡΑ) και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ) έχουν την χαρά να σας προσκαλέσουν στην παράσταση Ο κύκλος του Οιδίποδα που θα παρουσιάσουν στo θέατρο του ΙΜΚ.
Το κείμενο αποτελεί σύνθεση  χωρίων από τον κύκλο του Οιδίποδα (Οιδίπους Τύραννος, Αντιγόνη, Οιδίπους επί Κολωνώ).  Η παράσταση γίνεταισε  συνεργασία με ηθοποιούς της Κεντρικής Ακαδημίας Δράματος του Πεκίνου, γλώσσα της είναι τα ελληνικά, τα κινεζικά και τα αρχαία ελληνικά των χορικών, ενώ οι υπέρτιτλοι θα είναι στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Το έργο αυτό αποτελεί την καταληκτική φάση του Προγράμματος που υλοποιείται με την οικονομική ενίσχυση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αναπτύσσοντας εδώ και ένα χρόνο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μια σημαντική δέσμη δράσεων με αντικείμενο την καλλιτεχνική και εκπαιδευτική ερμηνεία και παρουσίαση του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος. Στη φιλοξενία των Κινέζων ηθοποιών συμβάλλει η Βουλή των Ελλήνων.

Σκηνοθεσία: Γιάγκος Ανδρεάδης, χορογραφία Φάνης Καφούσιας, Αρχαία λύρα: Αλίκη Μαρκαντωνάτου, Δραματουργία- μεταφράσεις:Γιάγκος Ανδρεάδης-Πέπη Ρηγοπούλου, Κρουστά: Νίκος Τουλιάτος, Διδασκαλία αρχαίων χορικών: Γιάννης Τράντας, Βοηθός σκηνοθέτης: Κώστας Μητράκας. Κινεζική ομάδα ερμηνευτών που εκπροσωπεί την Κεντρική Ακαδημία Δράματος του Πεκίνου: σκηνοθέτης- ηθοποιός Τσίαγκ Μπο Νίγκ, Ηθοποιοί: Γκονγ Ξιάο Ρογκ, Τσάγκ Λιν,Τσιαγκ Γιουάν, Ουάγκ Σι Ουέι.
Έλληνες ηθοποιοί: Αντωνιάδης Αντώνης, Καρλατήρα Γεωργία, Καστρίτης Στάθης, Κώνστα Τζωρτζίνα, Λύκου Εβίτα, Μητράκας Κώστας, Ρούσσου Ιωάννα, Σολδάτου Σοφία, Τσικούρας Δημήτρης, Χαρμπάτσης Γιάννης.
Τηλέφωνο για την κράτηση θέσεων: 210 3418 550

Δεν υπάρχουν σχόλια :