Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017

«Έγινε η σπίθα πυρκαγιά» Οδηγίες για το τι πρέπει να γνωρίζετε πριν παρακολουθήσετε τη δράση Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017


«Έγινε η σπίθα πυρκαγιά»
10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν παρακολουθήσετε τη δράση


Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017
Πλατεία Μουσχουντή, Οδός Εδέσσης, Λεωφόρος Νίκης
Ιδέα, παραγωγή, υλοποίηση: parallaxi
Στο πλαίσιο του παράλληλου προγράμματος των 52ων Δημητρίων
Μια συμπαραγωγή με το Δήμο Θεσσαλονίκης/Αντιδημαρχία Πολιτισμού
και με τη συμπαράσταση της 82ης ΔΕΘΛίγο πριν τη μεγάλη μέρα του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου και την πραγματοποίηση της δράσης της parallaxi ''Έγινε η σπίθα πυρκαγιά'' έφτασε η στιγμή για τις τελικές οδηγίες σε όσους πρόκειται να την παρακολουθήσουν στη Θεσσαλονίκη.

1. Το ''Έγινε η σπίθα Πυρκαγιά'', η νέα δράση του Θεσσαλονίκη Αλλιώς της Parallaxi, όπως και όλες οι προηγούμενες 45 δράσεις μας από το 2010 μέχρι σήμερα, είναι δωρεάν, με ελεύθερη είσοδο σε όλους τους συμμετέχοντες και σε όλα τα event.

2. Οι ώρες έναρξης θα τηρηθούν αυστηρά. Τόσο στην Πλατεία Μουσχουντή, στις 18:00 το απόγευμα, όπου η αφήγηση θα ολοκληρωθεί στις 18:30, όσο και στην παραλία, από τη Λ. Νίκης μέχρι την πλατεία Αριστοτέλους. Η αφήγηση θα ξεκινήσει στις 21:00 στη λ. Νίκης 63 και θα ολοκληρωθεί με την πορεία και την ''καύση'' της μακέτας στην πλατεία Αριστοτέλους περίπου στις 21:45. Η καύση θα διαρκέσει 8 λεπτά συνολικά.


3. Δεν υπάρχει σε κανένα σημείο κράτηση θέσης ή κάτι σχετικό, ούτε VIP σημεία παρακολούθησης των δρωμένων. Για όλους θα εφαρμοστεί η ίδια ακριβώς πολιτική παρακολούθησης. Συνεπώς όποιος βρίσκεται εγκαίρως στα καίρια σημεία καταλαμβάνει με δική του ευθύνη την ιδανικότερη δυνατή θέση για την παρακολούθηση. Για την καλύτερη δυνατή παρακολούθηση της καύσης η πλατεία Αριστοτέλους θα είναι στρωμένη με χορτάρι γηπέδου. Εδώ η παρακολούθηση θα γίνει υποχρεωτικά καθιστά στο χορτάρι για να μπορούν να έχουν απρόσκοπτη θέα όλοι οι παρευρισκόμενοι. Για λόγους ασφαλείας δεν επιτρέπεται να πλησιάσετε σε απόσταση έξι μέτρων τη μακέτα ενώ απαγορεύεται να βρίσκονται άλλοι, πλην του ειδικού επί της φωτιάς, στο πίσω μέρος της, από την πλευρά της θάλασσας δηλαδή.

4. Σε κάθε σημείο της δράσης, οι εθελοντές της parallaxi με το ειδικό γνωστό μαύρο μπλουζάκι με το σήμα του Θεσσαλονίκη Αλλιώς, θα βρίσκονται έτοιμοι να λύσουν κάθε απορία και να σας εξυπηρετήσουν.

5. Η λεωφόρος Νίκης κλείνει στις 20:00 το βράδυ και ανοίγει ξανά στις 23:00. Κάθε κάθοδος προς την παραλία, από τη Βενιζέλου έως το Λ. Πύργο θα είναι απροσπέλαστη. Ανοικτοί θα είναι όλοι οι παράλληλοι δρόμοι, Κορομηλά, Μητροπόλεως, Τσιμισκή, Π. Μελά, καθώς και οι δρόμοι που ανεβαίνουν από την Κορομηλά προς την Τσιμισκή. Κλειστή θα είναι και η οδός Εδέσσης στα Άνω Λαδάδικα από τις 18:00 το απόγευμα μέχρι τις 21:00 το βράδυ. Στην πλατεία Μουσχουντή θα υπάρχει μόνο παρουσία τροχαίας και δεν θα κλείσουν δρόμοι.

6. Όλες οι εγκαταστάσεις που θα γίνουν στο Μπενσουσάν Χαν από τη Σχολή Καλών Τεχνών θα βρίσκονται εκεί και την Κυριακή και θα μπορείτε να τις απολαύσετε και την επόμενη ημέρα σε περίπτωση που δεν προλάβετε να τις δείτε το Σάββατο. Στην οδό Εδέσσης θα υπάρχουν και ειδικές δράσεις για τα παιδιά.

7. Η εγκατάσταση των Beforelight στο γυάλινο περίπτερο της Αριστοτέλους, μπροστά στο Ολύμπιον, χρειάζεται τη δική σας διαδραστική συμμετοχή. Από τις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου, πλησιάστε το περίπτερο και ξύστε το παχύ στρώμα στάχτης ώστε να φανερωθεί σε χαραμάδες το κόκκινο φως της φλόγας από το εσωτερικό του.

8. Κάθε βίντεο ή φωτογραφία που θα ανεβάζετε από τη δράση ας έχει το hashtag #pyrkagia1917 ώστε όλο το υλικό να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση αυτού που θα ζήσουμε.

9. Κατά τη διάρκεια της παραμονής στη λ. Νίκης, αλλά και της πομπής της φωτιάς με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής από την παλιά παραλία μέχρι την Αριστοτέλους, η ευθύνη της ασφάλειας βαραίνει αποκλειστικά τους περιπατητές. Μην πλησιάζετε κοντά στο χείλος του πεζοδρομίου προς τη θάλασσα και τηρείτε αποστάσεις ασφαλείας. Ειδικά στο ύψος της λέσχης Θεσσαλονίκης, λ. Νίκης 63 που θα συμβεί το βίντεο mapping. Μπροστά στην πορεία θα πηγαίνουν οι ξυλοπόδαροι με τις φωτιές, θα ακολουθεί η Φιλαρμονική και οι ηθοποιοί και στη συνέχεια ο κόσμος. Κατά τη διάρκεια της πορείας φωτιές θα ανάψουν μέσα στη θάλασσα πάνω σε πλοία και στα μπαλκόνια της λ. Νίκης.

10. Αν δεν είστε στο κέντρο της πόλης και θελήσετε να παρακολουθήσετε την καύση στο ίντερνετ υπάρχει η δυνατότητα μέσω των οnline cameras σε αυτή τη διεύθυνση.

Ολόκληρο το πρόγραμμα της δράσης βρίσκεται εδώ και μπορείτε να το τυπώσετε.

Μην ξεχνάτε ότι για αυτό που θα ζήσετε εργάστηκαν επί 9 μήνες περισσότεροι από 400 άνθρωποι.

100 χρόνια, 1 επέτειος, 4 ώρες, 2 δρόμοι, 2 πλατείες, 3 κτίρια, 200 εθελοντές, 40 φορείς και ομάδες, 1 θεατρικός οργανισμός, 3 σχολές θεάτρου, 5 μουσικά σχήματα και ορχήστρες, 150 μουσικοί και τραγουδιστές, 25 ηθοποιοί, 2 σκηνοθέτες, 1 σκηνογράφος, 2 ενδυματολόγοι, 1 ειδικός στα scpecial efe, 3 ηχολήπτες, 10 συντονιστές, 21 εικαστικοί, 15 σπουδαστές κινηματογράφου, 1 μουσείο, 1 δημοτική κοινότητα, 2 visual specialist, 35 εργάτες για μια νύχτα. Ζήστε την!

Για περισσότερες πληροφορίες: www.parallaximag.gr

Χορηγοί: Τράπεζα Πειραιώς, LIDL

Υποστηρικτές: ΔΕΘ, Σταύρος Ανδρεάδης, ΕΥΑΘ, ΟΛΘ, Αττικό Μετρό, Fix Hellas, Sarah Lawrence, Whale Graphic

Δεν υπάρχουν σχόλια :