Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ SPECIAL OLYMPICS HELLAS ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 4/7 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ SPECIAL OLYMPICS HELLAS ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ

Συνέντευξη τύπου – κάλεσμα εν όψει τις αυριανής μεγάλης συναυλίας για την ενίσχυση του σωματείου Special Olympics Hellas δόθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Special Olympics Hellas Διονύσιος Κοδέλλας, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας Βασίλης Ανατολίτης, ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Αθλητικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής Αθανάσιος Κώνστας, προπονητές και αθλητές του Special Olympics Hellas.

Ο κ. Κοδέλλας ευχαρίστησε την Περιφέρεια που έθεσε υπό την αιγίδα της τη μεγάλη αυτή εκδήλωση, προκειμένου να ενισχυθεί το σωματείο και το κίνημα Special Olympics, που έχει παρουσία σε 185 χώρες παγκοσμίως. Το μήνυμα, όπως είπε ο κ. Κοδέλλας είναι η ένταξη των αθλητών με αναπηρίες στην κοινωνία, με σεβασμό στη διαφορετικότητα, κάτι που επιτυγχάνεται μέσω του αθλητισμού και της συνεργασίας όλων όσοι εμπλέκονται στη ζωή και την καθημερινότητα των αθλητών Special Olympics, δηλαδή με τη σύμπραξη αθλητών, προπονητών, οικογενειών και εθελοντών. Ο κ. Κοδέλλας αναφέρθηκε στη σημασία του εθελοντισμού και σημείωσε πως «η αυριανή εκδήλωση μάς δίνει οξυγόνο, επειδή δεν έχουμε ίδιους πόρους. Βασιζόμαστε σε χορηγίες, που λόγω της κρίσης έχουν μειωθεί. Όμως δεν απογοητευόμαστε, επειδή ξέρουμε ότι πάντα υπάρχουν άτομα και φορείς όπως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που στέκονται δίπλα μας. Στο κίνημά μας δεν υπάρχει κανείς έμμισθος».
Η κ. Πατουλίδου τόνισε πως η ένταξη των ανθρώπων με αναπηρίες, με οποιαδήποτε διαφορετικότητα, γίνεται χωρίς φοβικούς όρους, μόνο με απλή άδολη αγάπη και ανθρωπιά και πως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα σε αυτή την κατεύθυνση.
Ο κ. Θάνος επισήμανε ότι ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και πολιτισμός είναι να δίνεις λίγη από την ψυχή σου σε οτιδήποτε κι αν κάνεις, ενώ κάλεσε τους πολίτες να αγκαλιάσουν την εκδήλωση. «Θα είναι μια special βραδιά για special ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Ανατολίτης δήλωσε ότι στην αυριανή συναυλία θα δώσουν το παρών δεκάδες παιδιά από την οικογένεια των Special Olympics και ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν, καλώντας παράλληλα τους Θεσσαλονικείς να στηρίξουν μαζικά με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Στην αυριανή συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 21.30’, στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη θα συμμετάσχουν οι Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μπάμπης Στόκας, Δήμητρα Παπίου, Δημήτρης Σταρόβας και Γιάννης Ζουγανέλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια :