Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

Η ΚΟΘ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΑΛΕΡ - 10/2/2017 - ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΔΩΡΕΑΝ

Η Τέταρτη Συμφωνία του Μάλερ
 ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ 
Γράψτε το όνομα σας στο gr4you.ning@gmail.comΟι συναυλίες της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης με έργα του Gustav Mahler συνεχίζονται με την υπέροχη ‘Τέταρτη Συμφωνία’ του, τη δημοφιλέστερη ίσως από τις δέκα συνολικά του σπουδαίου συνθέτη. Η διαχρονική δημοφιλία της πιθανόν να οφείλεται στο ότι είναι η μικρότερη σε διάρκεια από τις υπόλοιπες και η πλέον προσιτή, αφού εδώ ο Μάλερ επιδιώκει να χρησιμοποιήσει όλο το μελωδικό πλούτο της γραφής του και να τον αναδείξει μέσα από μία σπινθηροβόλα ενορχήστρωση, αφήνοντας σε δεύτερο πλάνο τις έντονες υπαρξιακές του αναζητήσεις, οι οποίες φυσικά δεν λείπουν, αλλά δίνονται με ένα μάλλον γκροτέσκο χιούμορ. Η αγάπη του συνθέτη για τη φύση είναι έκδηλη σε όλο το έργο, ενώ η μουσική του καταφέρνει και περιγράφει τον Παράδεισο μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, στο τραγούδι του φινάλε που ακούμε από τη σοπράνο. Πρόκειται για την τελευταία συμφωνία όπου ο Μάλερ ενσωματώνει μελωδίες δικών του τραγουδιών πάνω στα παραδοσιακά ποιήματα της συλλογής 'Das Knaben Wunderhorn', που αποτελούσαν την εξιδανικευμένη κορωνίδα της λαογραφίας του ρομαντικού εθνικισμού σε όλο το γερμανόφωνο κόσμο, με τις ευλογίες του ίδιου του Γκαίτε.

Την Κ.Ο.Θ. διευθύνει ο σπουδαίος Γερμανός μαέστρος Marcus Bosch.

Σε συνεργασία με τον Ο.Μ.Μ.Θ.


Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 21:00
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση ορχήστρας: Marcus Bosch
Σοπράνο: Michaela Maria MayerΠρόγραμμα:
Γκούσταβ Μάλερ (1860-1911): Συμφωνία αρ. 4 σε σολ μείζονα
Τιμές εισιτηρίων:
Πλατεία 15 €
Εξώστης 10 €
Μειωμένο 5 €

Ισχύει έκπτωση 20% στους κατόχους της IANOS CLUB CARD

Προπώληση εισιτηρίων από το εκδοτήριο της Κ.Ο.Θ. Λεωφόρος Νίκης 73,
τηλ. 2310 236990  (Δευτέρα-Πέμπτη) 09:00-17:00, Παρασκευή 09:00-14:00)
και από το www.tsso.gr


Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου:
Άνεργοι, πολύτεκνοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, Α.Μ.Ε.Α., κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, διοικητικοί υπάλληλοι και εκπαιδευτικό προσωπικό Α.Π.Θ., μέλη Χ.Α.Ν.Θ.

Ακούτε κάθε Τρίτη 18:00-18:30 την εκπομπή της Κ.Ο.Θ. στην Ελληνική Ραδιοφωνία με τον Θανάση Γωγάδη, από τον 9,58 fm και το Γ’ Πρόγραμμα


 
 


ΧΟΡΗΓΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ: Mediterranean Palace Hotel, Grand Hotel Palace

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ, ΕΡΤ3, ΓΠρόγραμμα, 958 FM, 102 FM, TV100, FM100, Καθημερινή, Χρώμα 105.8 fm, Cityportal, Grekomania, thousandnews.gr, GR4YOU.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :