Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
           Αποτέλεσμα εικόνας για σχολεια κλειστα
Σύσκεψη με αντικείμενο την προετοιμασία των σχολικών μονάδων του Δήμου Θεσσαλονίκης και την ομαλή επαναλειτουργία τους από την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, στο Δημαρχείο.
Στη σύσκεψη πήραν μέρος η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, Έλλη Χρυσίδου, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Γεωργία Ρανέλλα, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δράσεις Παιδείας, Αναστάσιος Τελίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.
            Όπως αποφασίστηκε, σε ό,τι αφορά τα ήδη καταγεγραμμένα προβλήματα σε σχολικές μονάδες (καυστήρες, υδραυλικές εγκαταστάσεις κ.ά.) τα οποία έχουν ήδη κοινοποιηθεί στις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης και στις σχολικές επιτροπές, οργανώνονται ομάδες εργασίας, ανά κοινοτικό διαμέρισμα, με στόχο την αποκατάσταση των ζημιών.
Στο μεταξύ, σε μία ακόμη απόπειρα καταγραφής του συνόλου των αναγκών, ο Δήμος Θεσσαλονίκης ενημερώνει άμεσα με ερωτηματολόγιο που στέλνει στους διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων που βρίσκονται στη δικαιοδοσία του, ώστε να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και την έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε το εκτεταμένο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή.
Στόχος είναι η ενημέρωση του Δήμου για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία να ολοκληρωθεί έως και το πρωί της Κυριακής 15 Ιανουαρίου, ώστε να καταστεί σαφές ποιες μονάδες θα είναι σε θέση να επαναλειτουργήσουν από την ερχόμενη εβδομάδα.

            Παράλληλα, συνεργεία του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου και εξωτερικοί συνεργάτες προχωρούν στον καθαρισμό των αύλειων χώρων και στη δημιουργία διαδρόμων ασφαλούς προσέλευσης των μαθητών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :