Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

Εισιτήρια σε ελκυστικές τιμές, που εκκινούν από 5 €, παρέχει σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Νέα τιμολογιακή πολιτική

Εισιτήρια από 5 σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες
προσφέρει το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Εισιτήρια σε ελκυστικές τιμές, που εκκινούν από 5 €, παρέχει σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Σταθμίζοντας τις επιπτώσεις της τρέχουσας συγκυρίας, ο πολιτιστικός οργανισμός της Βόρειας Ελλάδας υιοθετεί νέα τιμολογιακή πολιτική και προσφέρει τη δυνατότητα να παραμείνουν κοινωνοί εκδηλώσεων υψηλής ποιότητας και  καλλιτεχνικής αξίας όσοι επωμίζονται το κύριο βάρος της οικονομικής κρίσης και απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό. 
Η νέα πολιτική, η οποία αφορά μόνο στις ίδιες παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής και όχι στις φιλοξενούμενες εκδηλώσεις τρίτων, απευθύνεται σε εργαζόμενους και συνταξιούχους με χαμηλό εισόδημα, άτομα με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνους, φοιτητές, σπουδαστές και νέους. Κύρια επιδίωξη είναι να διασφαλιστεί ότι η μουσική και οι άλλες μορφές τέχνης θα συνεχίσουν να διαχέονται σε όλους, δίχως περιορισμούς και δεσμεύσεις.
Υπό το πρίσμα αυτό, είχε προηγηθεί η διάθεση 300 δωρεάν εισιτηρίων σε ανέργους για τη γενική δοκιμή της διάσημης όπερας «Aΐντα» του Τζουζέπε Βέρντι στις 13 Οκτωβρίου.
Η προσφορά χαμηλότερων τιμών εντάσσεται στη φιλοσοφία εξωστρέφειας και κοινωνικής ευαισθησίας που έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει από την άνοιξη του  2016 η διοίκηση του Μεγάρου Μουσικής, μέσω παρεμβάσεων σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων, υπαίθριων συναυλιών ανοιχτών στο ευρύ κοινό, επίκαιρων εκδηλώσεων λόγου με δωρεάν είσοδο και συνεργασιών με πλήθος φορέων της Βόρειας Ελλάδας.  
Οι νέες κατηγορίες
Αναλυτικότερα, ο ΟΜΜΘ θεσπίζει νέες κατηγορίες εισιτηρίων με ειδικές τιμές, μειωμένες σε ποσοστό από 35% έως 50%, σε σχέση με τις κανονικές τιμές. Οι εκπτώσεις παρέχονται για όλες τις θέσεις, ακόμη και για την Α΄ ζώνη, που καταλαμβάνει την πλατεία της Αίθουσας Φίλων Μουσικής (κτήριο Μ1) και την πλατεία της Αίθουσας Αιμίλιος Ριάδης (κτήριο Μ2). Στις νέες κατηγορίες εντάσσονται οι ακόλουθες ομάδες: 
§  Κάτοχοι Κάρτας Αλληλεγγύης. Η εν λόγω κάρτα χορηγείται από το υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων με εισοδηματικά κριτήρια, στο πλαίσιο του νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης (ν. 4320/2015). Είναι απαραίτητη η επίδειξή της.


§  Κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (European Youth Card ǀ EYC). Η εν λόγω κάρτα εκδίδεται από το Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας για νέους από 13 έως 30 ετών. Είναι αναγκαία η επίδειξή της.
§  Κάτοχοι Διεθνούς Φοιτητικής Ταυτότητας (International Student Identity Card ǀ ISIC). Η εν λόγω ταυτότητα χορηγείται σε φοιτητές & σπουδαστές πλήρους φοίτησης (full-time) στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, σε δημόσιο ή ιδιωτικό ίδρυμα μέσης, ανώτερης & ανώτατης εκπαίδευσης. Είναι απαραίτητη η επίδειξή της. 
§  Πολύτεκνοι. Είναι αναγκαία η επίδειξη της σχετικής κάρτας.
§  Άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ). Στην ομάδα αυτή εντάσσονται άτομα με προβλήματα όρασης, ακοής, κίνησης κ.ά.
§  Σπουδαστές ωδείων. Δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης.

Εξάλλου, διευρύνεται η κατηγορία των φοιτητικών εισιτηρίων, όπου επίσης ισχύουν μειωμένες τιμές, και καταλαμβάνει, εκτός των άλλων, σπουδαστές σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), σε Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ), σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) και σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ).
Της τελευταίας στιγμής…
Ταυτοχρόνως, για πρώτη φορά το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης εισάγει το θεσμό των εισιτηρίων τελευταίας στιγμής, όπως ήδη συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπου λίγη ώρα πριν από την έναρξη κάθε εκδήλωσης προσφέρεται στους θεατές η ευκαιρία να παρακολουθήσουν με χαμηλό αντίτιμο συναυλίες, παραστάσεις όπερας και θεάτρου.
Κατά το πρότυπο αυτό, ο ΟΜΜΘ θα διαθέτει τουλάχιστον δέκα (10) εισιτήρια με έκπτωση (στην τιμή του φοιτητικού εισιτηρίου). Η διάθεση αυτών των εισιτηρίων θα γίνεται κατά την ημέρα της εκάστοτε παράστασης από τις πρωινές ώρες και με αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Η προσφορά θα ισχύει μόνο για τις ίδιες παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής και όχι για τις εκδηλώσεις τρίτων, που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του.
 
Για ανέργους, μαθητές και φοιτητές
Αξίζει να σημειωθεί ότι εξακολουθούν να ισχύουν, όπως και κατά το παρελθόν, ειδικές τιμές για ανέργους (έκπτωση 35 έως 50%), κατόχους Κάρτας Πολιτισμού (δωρεάν εισιτήριο), μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας (έκπτωση 50% επί της  ζώνης εισιτηρίου), μαθητές έως Γ΄ Λυκείου (έκπτωση 35 έως 50%), φοιτητές (έκπτωση 35% έως 50%) και μέλη του προγράμματος Miles & Bonus της Aegean Airlines (10% έως 20% σε παραγωγές του ΟΜΜΘ). Τέλος, συνεχίζουν να προσφέρονται ομαδικά εισιτήρια μειωμένης τιμής σε σχολεία, συλλόγους και οργανωμένους φορείς, αναλόγως της πολιτικής κάθε παράστασης.

read more " Εισιτήρια σε ελκυστικές τιμές, που εκκινούν από 5 €, παρέχει σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

DROP - Το ταξίδι της σταγόνας - Natassa Mare Moumtzidou - ΤΕΤΑΡΤΕΣ 7 & 14 Δεκεμβρίου 2016 Θέατρο AYΛΑΙΑ

DROP
Το ταξίδι της σταγόνας

Μία γυναίκα θάλασσα ...
Μία σταγόνα η ψυχή της. Σταγόνα μέσα στη θάλασσα ...


Τί συμβαίνει όταν χάνουμε τον εαυτό μας; όταν σωπαίνει η φωνή της θάλασσας μέσα μας;  Μόνον ο έρωτας, βαθύς κι επώδυνος μα ανεκτίμητος μπορεί να μας φέρει πίσω, να μας οδηγήσει στο δρόμο της αποκατάστασης. Της επανένταξής μας στη θάλασσα του ΕΙΜΑΙ.

Τούτη η παράσταση μιλά για το ταξίδι της γυναίκας /σταγόνας που διαχωρίστηκε από τη θάλασσά της, από τον εαυτό της και επιστρέφει σε αυτόν μέσα από τις βαθιές διαδικασίες του έρωτα. ΘΑΛΑΣΣΑ εκείνη – ΑΕΡΑΣ – ΓΗ – ΦΩΤΙΑ οι τρεις μεγάλοι της έρωτες. Ένα ταξίδι της ψυχής στα πρωτογενή εκείνα συστατικά, τη βαθύτερη μνήμη που κουβαλάμε μέσα μας, τη μνήμη της καταγωγής μας.

Ελάτε σε αυτή την παράσταση, μαζί, να θυμηθούμε πως είμαστε φτιαγμένοι από τα ίδια υλικά που είναι φτιαγμένα τ΄άστρα κι οι ωκεανοί ...

Τα υλικά του έρωτα ...
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ερμηνεύτρια: Nατάσσα Μάρε μουμτζίδου

Μουσικοί
Φίλιππος Κωσταβέλης | Πιάνο
Γιώργος Σμυρνής | Κοντραμπάσο
Δημήτρης Αραμπατζής | Ακορντεόν
Χρήστος Αναστασιάδης | Τρομπέτα
Στέλιος Μαρωνίδης | Κρουστά

Guest: Χριστίνα Δημητρίου | Βιολί
Χορεύουν:
Κατερίνα Κοτρίδου
Elio Phoebus Beiko

Σκηνοθεσία | Concept:
Άντα Τσεσμελή/ Edwards
Kείμενα: Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου
Videos Creator | Τεχνική Επιμέλεια: Παναγιώτης Κουντουράς
ArtWork Designer: Βησσαρίων Σάκκος
Ηχοληψία: Σωτήρης Γούναρης

Πληροφορίες
ΤΕΤΑΡΤΕΣ 7 & 14 Δεκεμβρίου 2016
Θέατρο AYΛΑΙΑ
Πλατεία ΧΑΝΘ, (πλευρά Τσιμισκή)
T: 2310 237700, E: info@avlaiatheatre.gr

Eισιτήριο 10 ευρώ
Άνεργοι/φοιτητές/συνταξιούχοι (άνω των 65): 7 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων από 9η Νοεμβρίου στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ
Για κρατήσεις εισιτηρίων καλείτε στο 2310 237700 
Ώρες λειτουργίας: 10:30 π.μ. - 1:30 μ.μ., 5:30 μ.μ. - 9:00 μ.μ.


Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για την υποστήριξη ατόμων και οικογενειών που χρήζουν άμεσης οικονομικής βοήθειας μέσω των Κοινωνικών Συλλόγων της συνΑνθρωπίας ΟΜΑ & StarClassic Radio.
read more " DROP - Το ταξίδι της σταγόνας - Natassa Mare Moumtzidou - ΤΕΤΑΡΤΕΣ 7 & 14 Δεκεμβρίου 2016 Θέατρο AYΛΑΙΑ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Masterclass Γιάννη Μπεχράκη στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Masterclass Γιάννη Μπεχράκη
στο Μουσείο Φωτογραφίας ΘεσσαλονίκηςΜε αφορμή την έκθεση «Μια άλλη ζωή: Ανθρώπινες ροές / Άγνωστες Οδύσσειες», το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης διοργανώνει ανοιχτή συνάντηση του φωτογράφου Γιάννη Μπεχράκη με το κοινό, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στις 19:00. Στο masterclass, ο πολυβραβευμένος Έλληνας φωτοδημοσιογράφος θα εξηγήσει τη φιλοσοφία του έργου του, ενώ θα προβάλει φωτογραφίες από το σύνολο της δουλειάς του, καθώς και από την καταγραφή του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος.

Μετά την παρουσίαση, θα ακολουθήσει συζήτηση. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


Λίγα λόγια για τον Γιάννη Μπεχράκη
Ο βραβευμένος με “Pulitzer” φωτοδημοσιογράφος Γιάννης Μπεχράκης γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Σπούδασε φωτογραφία στη Σχολή ΑΚΤΟ και πήρε Bachelor of Arts από το Middlesex University του Λονδίνου. Είναι φωτορεπόρτερ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters από τα τέλη του 1987, έχοντας καταγράψει σημαντικά πολιτικά, πολεμικά, αθλητικά και κοινωνικά γεγονότα, μεταξύ των οποίων, την κηδεία του Αγιατολάχ Χομεϊνί, τις αλλαγές στην Ανατολική Ευρώπη και στα Βαλκάνια, τις εμφύλιες συγκρούσεις στην Κροατία, στη Βοσνία, στη Σερβία και στο Κοσσυφοπέδιο, τους πολέμους στην Τσετσενία, στη Σιέρα Λεόνε, στη Σομαλία, στο Αφγανιστάν και στον Λίβανο, τον πρώτο και τον δεύτερο πόλεμο του Κόλπου, την «Αραβική άνοιξη» στην Αίγυπτο, στην Τυνησία και στη Λιβύη, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη σύγκρουση στο Κομπάνι στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας. Κατέγραψε την ισραηλινο-παλαιστινιακή διένεξη για πάνω από μια δεκαετία, καθώς και τέσσερις διοργανώσεις θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο Γιάννης Μπεχράκης διδάσκει στη Σχολή Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Indiana University, καθώς και σε άλλες σχολές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Στα βραβεία του συγκαταλέγονται το αμερικανικό βραβείο “Overseas Press Club” στη Νέα Υόρκη για το καλύτερο ξένο ρεπορτάζ στις ΗΠΑ το 1999, το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Ειδήσεις» στον παγκόσμιο φωτογραφικό διαγωνισμό “World Press Photo” στο Άμστερνταμ το 2000, καθώς και βραβεία από τον POYi και τη NPPA. Έχει λάβει το βραβείο “Days in Japan”, ενώ έχει κερδίσει τρεις φορές το βραβείο των πολεμικών ανταποκριτών “Prix de Bayeux” στη Γαλλία και έχει ανακηρυχθεί τρεις φορές Ευρωπαίος φωτορεπόρτερ της χρονιάς από τη Fuji. Το 2015, η Guardian και το Reuters τον ανακήρυξαν Φωτογράφο της χρονιάς, ενώ είναι επικεφαλής της ομάδας του Reuters που απέσπασε το βραβείο “Pulitzer”.


Info:
Masterclass Γιάννη Μπεχράκη
Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016
Ώρα 19:00
Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης


read more " Masterclass Γιάννη Μπεχράκη στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

«Ελευθερώστε τη Θετική Ενέργεια» στη σκηνή του ΑΛΚΥΟΝΙΣ (New Star Art Cinema) από 27 Νοεμβρίου.

Μετά την επιτυχημένη παράσταση «Η Μαργαρένια και το Μεγάλο Ταξίδι», η Ελίζα Σολωμού επιστρέφει με το καινούριο μιούζικαλ για παιδιά με τίτλο «Ελευθερώστε τη Θετική Ενέργεια». Μια συναρπαστική παρέα αναλαμβάνει την εξής σπουδαία αποστολή: Πρέπει όλοι να βάλουν τα δυνατά τους για να σώσουν τη Θετική Ενέργεια. Την έχει, φυλακίσει ο αδίστακτος ταχυδακτυλουργός Γιούρι στο Λούνα Παρκ των Αρχετύπων. Θα τα καταφέρουν άραγε;

H απάντηση στη σκηνή του ΑΛΚΥΟΝΙΣ (New Star Art Cinema) από 27 Νοεμβρίου.

Η ιστορία
Μια παρέα έξι παιδιών, ανακαλύπτει πως η κολλητή τους φίλη, η Χριστιάνα (Θετική Ενέργεια) ήταν φυλακισμένη! Την κρατά δέσμια στο Λούνα Παρκ των Αρχετύπων ο μέγας μάγος Γιούρι. Μα, αυτό είναι σκέτη καταστροφή! Τι θα γινόταν αν ο κόσμος στέρευε από Θετική Ενέργεια; Πρέπει, οπωσδήποτε, να τη σώσουν. Πώς; Μπαίνοντας στην χρονομηχανή και επιστρατεύοντας τις υπερδυνάμεις που είχε ο καθένας τους χωριστά. Και κάπως έτσι ξεκινά ένα συναρπαστικό ταξίδι!
Ποιες προκλήσεις θα αντιμετωπίσουν οι μικροί μας ήρωες και ποιος είναι ο ρόλος των Αρχετύπων στην πνευματική μας ισορροπία αλλά και στη διάσωση της Θετικής Ενέργειας;
Ένα παραμύθι με πολλή μουσική, που θα βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν τη δύναμη της Αγάπης, του Ονείρου, της Αλήθειας, της Δικαιοσύνης, της Ευτυχίας, του Σεβασμού και-φυσικά- της Θετικής Ενέργειας. Χωρίς διδακτισμούς αλλά μέσα από μια συναρπαστική περιπέτεια, σ’ ένα σκηνικό βγαλμένο από λούνα παρκ, οι μικροί θεατές θα αντιληφθούν πώς ο καθένας μας, σε όποιο σημείο του πλανήτη και αν βρίσκεται, έχει ένα χάρισμα, μια υπερδύναμη και πως όλοι μαζί στοχεύοντας το καλό, μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα!
Ταυτότητα Παράστασης
Ελευθερώστε τη Θετική Ενέργεια
Κείμενο, σκηνοθεσία και στίχοι τραγουδιών: Ελίζα Σολωμού
Παίζουν οι ηθοποιοί: Φιλίτσα Καλογεράκου, Τζένη Μελιτά, Γιώργος Μοσκιού, Ορνέλα Λούτη, Χρήστος Μπαλτάς, Φώτης Βερνέζης, Άννα Κουκουλιάτρα.
Special guest: Νίκος Καραγιώργης
Πρωτότυπη μουσική - επιμέλεια ήχου: Γιάννης Ανδρουλακάκης
Χορογραφίες: Ηλίας Μπαγεώργος
Σκηνογράφος/ ενδυματολόγος: Θεοδόσης Δαυλός
Ζωγράφος σκηνικών: Πάνος Θώδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ηλιάνα Γεροθανάση, Βάντα Δαββέτα
Φωτισμοί: Σοκόλ Τσιμτσίνης
Αφίσα: Στέλιος Τρεχαντήρης
Φωτογραφίες: Μαρία Ρεσμπίθα 
 ΑΛΚΥΟΝΙΣ New Star Art Cinema, Ιουλιανού 42-46, Πλατεία Βικτωρίας (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια), newstarartcinema.gr, τηλ. κρατήσεων: 2108220008210 8220023, 6984974265
Πότε: Από Κυριακή 27 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 12.00 και καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία στις 10:30.
Εισιτήρια: € 10 (γενική είσοδος), € 8 (ομαδικό- από 6 άτομα και πάνω, ΑΜΕΑ, άνεργοι και πολύτεκνοι).
Για κλείσιμο ομαδικών παραστάσεων τηλεφωνήστε στο 6984974265
read more " «Ελευθερώστε τη Θετική Ενέργεια» στη σκηνή του ΑΛΚΥΟΝΙΣ (New Star Art Cinema) από 27 Νοεμβρίου. "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΤΑΣΙΔΙ Θεσσαλονίκη – Ανασκαφή 3 - Η περιήγηση στις γειτονιές της πόλης συνεχίζεται με «όχημα» αυτή τη φορά μια νέα σειρά κειμένων της νεότερης και της παλαιάς γενιάς λογοτεχνών της Θεσσαλονίκης, όπως: Μανόλης Αναγνωστάκης, Λάζαρος Ανδρέου, Λεωνίδας Ζησιάδης Γιώργος Θέμελης, Τόλης Καζαντζής, Γιώργος Κάτος, Θανάσης Κεραμίδας, Βίκυ Κοσμοπούλου, Εύη Μπίνα, Μανόλης Ξεξάκης, Αθανάσιος Πανέλας, Λάζαρος Παυλίδης κ.ά.

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΤΑΣΙΔΙ
Θεσσαλονίκη – Ανασκαφή 3
Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, 20:00


Για τρίτη φορά η «Ζώγια», στην οδό Αλεξάνδρου Σβώλου 54 στήνει ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΤΑΣΙΔΙ και υποδέχεται το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με τη δράση Θεσσαλονίκη – Ανασκαφή 3, την  Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, στις 20.00.
Η περιήγηση στις γειτονιές της πόλης συνεχίζεται με «όχημα» αυτή τη φορά μια νέα σειρά κειμένων της νεότερης και της παλαιάς γενιάς λογοτεχνών της Θεσσαλονίκης, όπως: Μανόλης Αναγνωστάκης, Λάζαρος Ανδρέου, Λεωνίδας Ζησιάδης Γιώργος Θέμελης, Τόλης Καζαντζής, Γιώργος Κάτος, Θανάσης Κεραμίδας, Βίκυ Κοσμοπούλου, Εύη Μπίνα, Μανόλης Ξεξάκης, Αθανάσιος Πανέλας, Λάζαρος Παυλίδης κ.ά. Στο αναλόγιο ακούγονται μουσικές και τραγούδια των Δημήτρη Ζμπέκου, Σταύρου Κουγιουμτζή, Μάνου Λοΐζου, Νίκου Παπάζογλου, Σπύρου Περιστέρη Μανώλη Χιώτη.

Τα κείμενα μαζί με τα τραγούδια φωτίζουν τον κόσμο της παλιάς και της σύγχρονης Θεσσαλονίκης. Αναφέρονται στην ιστορία, τους ανθρώπους και τις γειτονιές της. Μαρτυρίες που αναδεικνύουν με χιούμορ και συγκίνηση ένα μέρος από το ανεκτίμητο υλικό της λογοτεχνίας.
Επιλογή κειμένων: Θανάσης Κεραμίδας, Oργάνωση παραγωγής: Αθανασία Ανδρώνη, Marleen Verschuuren. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ: Θανάσης Κεραμίδας, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Λευτέρης Λιθαρής, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Αλεξία Σαπρανίδου, Δημήτρης Τσιλινίκος.
Κιθάρα: Χρήστος Μαστρογιαννίδης
Ο «Χειμώνας ’16 στη Ζώγια» περιλαμβάνει εκδηλώσεις για τη μουσική, τη γραφή, τα εικαστικά, το θέατρο και το παιδί και απλώνεται από το Νοέμβριο 2016 έως και τον Ιανουάριο 2017. Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο, με μόνη τιμή αυτήν της όποιας παραγγελίας και γίνονται στη Ζώγια, Αλ. Σβώλου 54, τηλ.: 2310 243459.
Πληροφορίες

Ζώγια, Αλ. Σβώλου 54
Τ: 2310 243459
                                                   
read more " ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΤΑΣΙΔΙ Θεσσαλονίκη – Ανασκαφή 3 - Η περιήγηση στις γειτονιές της πόλης συνεχίζεται με «όχημα» αυτή τη φορά μια νέα σειρά κειμένων της νεότερης και της παλαιάς γενιάς λογοτεχνών της Θεσσαλονίκης, όπως: Μανόλης Αναγνωστάκης, Λάζαρος Ανδρέου, Λεωνίδας Ζησιάδης Γιώργος Θέμελης, Τόλης Καζαντζής, Γιώργος Κάτος, Θανάσης Κεραμίδας, Βίκυ Κοσμοπούλου, Εύη Μπίνα, Μανόλης Ξεξάκης, Αθανάσιος Πανέλας, Λάζαρος Παυλίδης κ.ά. "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

STRING DEMONS ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΜΥΛΟΣ CLUB

Η kazandb παρουσιαζει τον

STRING DEMONS

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
 ΜΥΛΟΣ CLUB

Τους Δαίμονες των Εγχόρδων ή -όπως είναι γνωστοί- “String Demons”, συνθέτουν ο βιολοντσελίστας Κωνσταντίνος Μπουντούνης και η βιολονίστα Λυδία Μπουντούνη

Βασικοί πυλώνες στους οποίους
 στηρίζονται για τη μουσική τους είναι η Κλασσική, η Heavy Metal και η Παραδοσιακή μουσική, μεταπηδώντας με ευκολία από τη μία στην άλλη, συνδυάζοντάς τις και δανειζόμενοι στοιχεία και μοτίβα από όλες. Έχουν ασχοληθεί με όλα τα στυλ της μουσικής, αφού το πρόγραμμά τους, εκτός από δικά τους έργα (Ποντιακό Καζίνο, Πειρατικό, Βίος και Αλητεία ενός Πολιτικού, Ο Αθάνατος κ.ά.), περιλαμβάνει δικές τους διασκευές που ξεκινούν από τον Bach, τον Vivaldi, τον Xατζιδάκι και φτάνουν στους Iron Maiden, τους Queen, τον Βαμβακάρη, τον Τσιτσάνη, την παραδοσιακή ελληνική, μουσική και τους εκκλησιαστικούς ύμνους, δίνοντας πάντα στα δυο αυτά παμπάλαια όργανα τη ροκ, κλασική, λαϊκή αλλά και ποπ ''μορφή'' που τους αξίζει και ενώνοντας την ελληνική μουσική παράδοση με την ευρύτερη δυτική μουσική.
Στις live εμφανίσεις τους, τα ‘’Συμφωνικά πανηγύρια’’ όπως έχει πει κάποιος, εναλλάσσονται με μεγάλη ταχύτητα τα διάφορα στυλ μουσικής και παιξίματος, με ποικιλία ηχοχρωμάτων και δυνατά στιγμιότυπα με τύμπανα-κρούστα, δημιουργώντας μια διονυσιακή ατμόσφαιρα με βάση τα έγχορδα.
(περισσότερα στο συνημμένο δελτίο τύπου)

INFOΜύλος Club
Ανδρεου Γεωργίου 56, περιοχη Σφαγεία
Ώρα προσέλευσης: 21:30 / Ώρα έναρξης: 22:30   
Εισιτήριο θεάματος: 10€, Προπώληση: 8€


Στο εισιτήριο δεν περιλαμβάνεται ποτό και είναι μόνο είσοδος θεάματος της συναυλίας, καθώς και δεν εξασφαλίζει θέση καθημένου.
Σε περίπτωση που θέλετε να εξασφαλίσετε θέση καθημένου πριν την ημερομηνία της συναυλίας μπορείτε να επικοινωνείτε στο: 2310 510081
read more " STRING DEMONS ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΜΥΛΟΣ CLUB "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Η 15η Γιορτή Τσίπουρου Τερπνής στην 4 Δημοτική κοινότητα

15η ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ 4η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Τη 15η Γιορτή Τσίπουρου Τερπνής διοργανώνει η 4η Δημοτική Κοινότητα σε συνεργασία με το Σύλλογο Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, από τις 11.00 το πρωί, στην Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού(Κλεάνθους 57).
Στην εκδήλωση, η οποία περιλαμβάνει παραδοσιακό γλέντι με ζουρνάδες και νταούλια, συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Πνεύματος Σερρών.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
read more " Η 15η Γιορτή Τσίπουρου Τερπνής στην 4 Δημοτική κοινότητα "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του ΦΚΘ - Ολύμπιον -Σταύρος Τορνές - Παύλος Ζάννας - Τζον ΚασσαβέτηςΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ (ΜΕ TRAILERS ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ) 17-23/11/2016

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του ΦΚΘ
17-23/11/2016


Το 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έριξε αυλαία και μετά από αυτή την συναρπαστική και γεμάτη συγκινήσεις δεκαήμερη κινηματογραφική γιορτή, σας προσκαλούμε ξανά στις αίθουσες του Φεστιβάλ στο Ολύμπιον και στην Αποθήκη 1, όπου απολαμβάνουμε το καλύτερο σινεμά όλο το χρόνο!

  • Στο Ολύμπιον προβάλλεται αυτή την εβδομάδα η νέα ταινία του Πάολο Βίρτζι Η τρελή χαρά, με πρωταγωνίστρια τη Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι σε έναν απίθανο ρόλο-έκπληξη. 
  • Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας προβάλλεται το φιλμ του βόσνιου σκηνοθέτη Ντάνις Τάνοβιτς Θάνατος στο Σεράγεβο, μια συγκλονιστική χαρτογράφηση της σύγχρονης Ευρώπης των αντιθέσεων. Στην ίδια αίθουσα προβάλλεται και το Invisible του Δημήτρη Αθανίτη, ένα «αστικό γουέστερν» που μιλά για μια σκληρή ιστορία εκδίκησης ενάντια στην αδικία.
  • Στην αίθουσα Σταύρος Τορνές, στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι, προβάλλεται το φιλμ Καρδιά βουνό του ισλανδού σκηνοθέτη Νταγκούρ Κάρι, μια εξαιρετικά γενναιόδωρη ιστορία για τις ανατροπές που έρχονται και αλλάζουν τη ζωή μας. Στην ίδια αίθουσα και σε συνεργασία με το CineDoc πραγματοποιείται μία προβολή του ντοκιμαντέρ Ο Ζλάταν ενηλικιώνεται, ένα πορτρέτο του διάσημου σουηδού ποδοσφαιριστή Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.
  • Στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης προβάλλεται το φιλμ Τόνι Έρντμαν της Μάρεν Άντε, ένα από τα ωραιότερα και πιο πολυσυζητημένα φιλμ της σεζόν, καθώς και η ταινία Invisible του Δημήτρη Αθανίτη.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ (ΜΕ TRAILERS ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ):

ΑΙΘΟΥΣΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝ (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378404, www.filmfestival.gr)

Η τρελή χαρά / Like Crazy / La pazza gioia
(Ιταλία - Γαλλία, 2016)
Σκηνοθεσία: Πάολο Βίρτζι / Paolo Virzi. Σενάριο: Francesca Archibugi, Paolo Virzi. Με τους: Valeria Bruni Tedeschi, Micaela Ramazzotti. Έγχρωμη, 118΄

Η Μπεατρίς είναι μια φλύαρη φαντασιόπληκτη, μια αυτοαποκαλούμενη δισεκατομμυριούχος αριστοκράτισσα, της οποίας της αρέσει να πιστεύει ότι έχει στενές σχέσεις με τους ηγέτες του κόσμου. Η Ντονατέλα είναι μια εσωστρεφής κι εύθραυστη νεαρή κοπέλα, η οποία είναι «κλειδωμένη» στον δικό της μυστηριώδη κόσμο. Και οι δύο νοσηλεύονται στην ψυχιατρική κλινική Βίλα Μπιόντι. Η φιλία που θα αναπτυχθεί μεταξύ τους θα είναι γεμάτη απρόοπτα.

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=AkYmmlXAq1M

Ώρες προβολής: 19:00, 21:30


******

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378404, www.filmfestival.gr)

Θάνατος στο Σεράγεβο / Death in Sarajevo
(Γαλλία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, 2016)
Σκηνοθεσία: Ντάνις Τάνοβιτς / Danis Tanovic. Σενάριο: Bernard-Henri Lévy, Danis Tanovic. Με τους: Snezana Vidovic, Izudin Bajrovic, Vedrana Seksan. Έγχρωμη, 85΄

Με αφορμή την 100ή επέτειο από την κήρυξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, μια αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης φτάνει στο Σεράγεβο για να διαμείνει στο Hotel Europa. Εκεί έρχεται αντιμέτωπη με τους δυστυχισμένους και απλήρωτους υπαλλήλους του ξενοδοχείου, ανασύροντας στην επιφάνεια τα τραγικά αποτελέσματα του πρόσφατου πολέμου στη χώρα.  

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=QQs4YL4dlQc

Ώρες προβολής: 18:45, 20:30

******

Invisible
(Ελλάδα, 2015)
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αθανίτης. Σενάριο: Δημήτρης Αθανίτης, Γιώργος Μακρής. Με τους: Γιάννη Στάνκογλου, Κόρα Καρβούνη, Κώστα Ξυκομηνό, Εύα Στυλάντερ, Μενέλαο Χαζαράκη, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Νικολίτσα Ντρίζη και τον μικρό Χρήστο Μπενέτση. Έγχρωμη, 84΄

Ένας πατέρας χάνει τη θέση του στον κόσμο. Είναι ο Άρης, είναι ένας μοναχικός 35άρης, χωρισμένος, που δουλεύει σε ένα εργοστάσιο. Όταν απολύεται χωρίς καμιά προειδοποίηση, αποφασίζει να αποδώσει δικαιοσύνη ο ίδιος, καθώς νιώθει θύμα μιας ακραίας αδικίας. Όμως ο Άρης δεν είναι μόνος του. Έχει μαζί του και τον εξάχρονο γιο του… 

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας: https://vimeo.com/143144416

Ώρες προβολής: 22:15


ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ (Λιμάνι, Αποθήκη 1, τηλ. 2310-378404)

Καρδιά βουνό / Virgin Mountain / Fúsi
(Ισλανδία - Δανία, 2015)
Σκηνοθεσία - σενάριο: Νταγκούρ Κάρι / Dagur Kári. Με τους: Gunnar Jónsson, Ilmur Kristjánsdóttir, Sigurjón Kjartansson. Έγχρωμη, 94΄

Ο Φούσι είναι πλέον 43 ετών και ακόμα δεν έχει το κουράγιο να ενηλικιωθεί. Κινείται σαν υπνωτισμένος μέσα σε μια ανιαρή καθημερινότητα, όπου κυριαρχεί η ρουτίνα. Όταν μια γυναίκα γεμάτη ζωντάνια και ένα οκτάχρονο κοριτσάκι εμφανιστούν αναπάντεχα στη ζωή του, θα αναγκαστεί να ρισκάρει και να αλλάξει.

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=Cal68H8x6HA

Ώρες προβολής: 19:00, 21:00, Τετάρτη 19:00


******

Ο Ζλάταν ενηλικιώνεται / Becoming Zlatan (σε συνεργασία με το CineDoc)
(Σουηδία, Ολλανδία, Ιταλία, 2015)
Σκηνοθεσία: Fredrik Gertten, Magnus Gertten. Με τους: Leo Beenhakker, Hasse Borg, Fabio Capello. Έγχρωμη, 100΄

Ένα πορτρέτο του διάσημου σουηδού ποδοσφαιριστή Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό, η ταινία ακολουθεί την απρόβλεπτη πορεία του ταλαντούχου Ζλάταν από το ξεκίνημα της καριέρας του έως την κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=PXjSyz-Wkqo

Ώρες προβολής: Τετάρτη, 21:00ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ (Λιμάνι, Αποθήκη 1, τηλ. 2310-378404)

Τόνι Έρντμαν / Toni Erdmann
(Γερμανία - Αυστρία, 2016)
Σκηνοθεσία - σενάριο: Maren Ade / Μάρεν Άντε. Με τους: Peter Simonischek, Sandra Hüller, Michael Wittenborn. Έγχρωμη, 162΄. 

Ο αιώνια πλακατζής Γουίνφριντ λατρεύει να ενοχλεί την κόρη του. Τρυπώνει στη ζωή της, στις συναντήσεις της, τις εξόδους της, προσπαθώντας να την πλησιάσει. Ενοχλημένη εκείνη, του ζητά να σταματήσει. Τότε συστήνεται το alter ego του Γουίνφριντ - ο Τόνι Έρντμαν. Ο Τόνι είναι ένας περίεργος τύπος με κακό κοστούμι, τραγική περούκα κι ακόμη χειρότερη οδοντοστοιχία. Όσο πιο εκκεντρικός γίνεται, τόσο η κόρη του φαίνεται να ανταποκρίνεται.

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=r2Q5wbenIbg

Ώρες προβολής: 20:30

******

Invisible
(Ελλάδα, 2015)
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αθανίτης. Σενάριο: Δημήτρης Αθανίτης, Γιώργος Μακρής. Με τους: Γιάννη Στάνκογλου, Κόρα Καρβούνη, Κώστα Ξυκομηνό, Ευα Στυλάντερ, Μενέλαο Χαζαράκη, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Νικολίτσα Ντρίζη και τον μικρό Χρήστο Μπενέτση. Έγχρωμη, 84΄

Ένας πατέρας χάνει τη θέση του στον κόσμο. Ο Άρης είναι ένας μοναχικός 35άρης, χωρισμένος, που δουλεύει σε ένα εργοστάσιο. Όταν απολύεται χωρίς καμιά προειδοποίηση, αποφασίζει να αποδώσει δικαιοσύνη ο ίδιος, καθώς νιώθει θύμα μιας ακραίας αδικίας. Όμως ο Άρης δεν είναι μόνος του. Έχει μαζί του και τον εξάχρονο γιο του… 

Ώρες προβολής: 19:00

read more " Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του ΦΚΘ - Ολύμπιον -Σταύρος Τορνές - Παύλος Ζάννας - Τζον ΚασσαβέτηςΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ (ΜΕ TRAILERS ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ) 17-23/11/2016 "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »