Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

«συνΩΔΗπόροι» Αφιέρωμα στην εξέγερση του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στο ΞΕΦΩΤΟ

«συνΩΔΗπόροι»
Αφιέρωμα στην εξέγερση του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στο ΞΕΦΩΤΟ


Με τη βεβαιότητα ότι «Είμαστε δυο, είμαστε τρεις είμαστε χίλιοι δεκατρείς…»
Ελάτε να πάρουμε το «Δρόμο» που «είχε τη δική του ιστορία..»
            Γιατί μπορεί να ξέρουμε πως «Ένα το χελιδόνι»,
                                                             γνωρίζουμε όμως ότι «Θα σημάνουν οι καμπάνες..»
Αφιέρωμα στην εξέγερση του Πολυτεχνείου από το μουσικό σχήμα «συνΩΔΗπόροι». Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, 22.00, στη μουσική σκηνή «ΞΕΦΩΤΟ»
Μια μουσική αναδρομή στις πιο αντιπροσωπευτικές συνθέσεις για το Πολυτεχνείο, και όχι μόνο, μπολιασμένη με την –πάντα παρούσα– προσωπική νότα του σχήματος θα αναβιώσει το μεγαλείο της εξέγερσης, την ομορφιά και τη συγκίνηση του αγώνα.
Επειδή τα μηνύματα του Πολυτεχνείου, παραμένουν επίκαιρα κι εξακολουθούν να εμπνέουν, να αφυπνίζουν, να κινητοποιούν. Επειδή οι στίχοι του Ρίτσου, του Ελύτη, της Μητροπούλου, οι μουσικές του Θεοδωράκη, του Λοϊζου, του Σαββόπουλου, δημιουργούν πάντα μ’ έναν μοναδικό τρόπο, νέα συναισθήματα, νέα συγκίνηση, νέες σκέψεις.
Οι «συνΩΔΗπόροι» εν τάχει
Οι Συνοδοιπόροι, ή αν θέλετε «συνΩΔΗπόροι», δημιουργήθηκαν από τους Γιώργο Κοκκινάκη, Αντώνη Κουμανδράκη και Γιώργο Λίζο το 2004. Από το 2010 μαζί τους "οδοιπορεί" και η Δέσποινα Σκέντου στο βιολί και το τραγούδι.
Η επαφή με την κλασική μουσική μέσα από τις σπουδές στα ωδεία, η αναπόφευκτη αλλά και ευεργετική επιρροή της «ροκ» στα χρόνια της εφηβείας και της νεότητας, αργότερα οι επαγγελματικές συνεργασίες με τους περισσότερους από τους εκπροσώπους (συνθέτες, στιχουργούς και ερμηνευτές) της λεγόμενης «έντεχνης ελληνικής μουσικής» αλλά κυρίως η αγάπη για τη μουσική ήταν οι αιτίες που ώθησαν τους τρεις φίλους και συνεργάτες από τις αρχές της δεκαετίας του '90, να προχωρήσουν στη δημιουργία του «σχήματος».
Σκοπός, όλες αυτές οι επιρροές αλλά και εμπειρίες να συνεισφέρουν στη δημιουργία ενός προγράμματος απαλλαγμένου από στερεότυπα. Κάθε είδος μουσικής, κάθε ξεχωριστό τραγούδι, κάθε στίχος ελληνικός ή όχι, κάθε ενορχηστρωτική και ερμηνευτική προσέγγιση, κάθε συναισθηματική φόρτιση αποτέλεσμα αναδρομής στο παρελθόν ή δημιούργημα της στιγμής, είναι τα δομικά συστατικά μιας «ζωντανής παράστασης» με τον τρόπο που προσπαθούν να την οικοδομήσουν στις εμφανίσεις τους.

                                                 

ΞΕΦΩΤΟ. Συνήθεια…ασυνήθιστη!

 

Ώρα έναρξης: 22.00  Είσοδος 10€ με ποτό

Κρατήσεις: 6931091534 & 2314015911                                  

Ξέφωτο, Λυκούργου 5, Λαδάδικα                                                  read more " «συνΩΔΗπόροι» Αφιέρωμα στην εξέγερση του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στο ΞΕΦΩΤΟ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

KOZA MOSTRA opening act: CHEEK BY JOWL ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ

KOZA MOSTRA
opening act: CHEEK BY JOWL

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ

 
“ Οι KOZA MOSTRA θεωρούνται από τα σημαντικά συγκροτήματα στην Ελλάδα και εξωτερικό γενικότερα.
“Οι Koza Mostra εξελίσσονται αισίως σε ένα από τα μεγαλύτερα ska συγκροτήματα ” BBC News.
Το 2013 κέρδισαν την 6η θέση στην Eurovision με το <Alcohol is free>, τραγούδι εμβληματικό, παίχτηκε σε όλο τον κόσμο ,σε live, πλατείες..
Ο βαλκανικός-ska- ρεμπέτικος ήχος, είναι το χαρακτηριστικό τους. Κάθε συναυλία τους εξελίσσεται σε ένα πάρτυ!
Μετά από εκατοντάδες συναυλίες στην Ελλάδα και εξωτερικό οι KOZA MOSTRA ετοιμάζουν τον 2ο δίσκο τους, ήδη το <Γιορτή> είναι τραγούδι της ελληνικής σειράς <Εθνική Ελλάδος> του Γιώργου Καπουτζίδη, ενώ τέλος του 2016 θα δισκογραφήσουν διασκευασμένες συνθέσεις του Μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη ,ο οποίος τους επέλεξε να ερμηνεύσουν το έργο του με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο!!
Το 2016-2017 περιοδεύουν- περιοδεύσουν εξωτερικό και Ελλάδα!


INFOΖωντανή Μαύρη Τρύπα
Βαίου 5, Πλατεία Μοριχόβου, Λαδάδικα
Ωρα προσελευσης: 21:30,  Έναρξη: 22:30
Εισιτήριο θεάματος: 6€

Τηλ κρατήσεων: 2310510081
read more " KOZA MOSTRA opening act: CHEEK BY JOWL ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

«Τα ψηλά βουνά» από την Παιδική Σκηνή του Νέου Θέατρο Θεσσαλονίκης. στην αίθουσα «Ολύμπιον».

Ζαχαρία Λ. Παπαντωνίου «Τα ψηλά βουνά»
από την Παιδική Σκηνή του Νέου Θέατρο Θεσσαλονίκης.
στην αίθουσα «Ολύμπιον».

«...Παίζοντας έκαμαν όλη αυτή τη δουλειά και τα κατάφεραν!
Καθένας εργάστηκε για τον εαυτό του, αλλά και για όλους· όλοι πάλι δούλεψαν για τον έναν. 
Έτσι έκαμαν αυτό που λέμε κοινότητα και έγιναν παράδειγμα για πολλές άλλες...»
Η Παιδική Σκηνή του Νέου Θεάτρου παρουσιάζει την χειμερινή θεατρική περίοδο 2016 – 2017 «Τα ψηλά βουνά» του Ζαχαρία Λ. Παπαντωνίου στο θέατρο «Ολύμπιον» (Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης) πλατεία Αριστοτέλους, τις Κυριακές από 20 Νοεμβρίου 2016 και τις καθημερινές για σχολεία.
Παραστάσεις θα δοθούν και σε πόλεις της Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία και με οργανωτική υποστήριξη Δήμων και τοπικών πολιτιστικών φορέων.
Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, μουσική Γιώργου Χριστιανάκη, 3D animation & video art Στάθη Μήτσιου, κοστούμια – εικαστικά Χρήστου Μπρούφα, κίνηση – χορογραφία Ειρήνης Καλογηρά, μάσκες Πένης Ντάνη, βοηθός σκηνοθέτη Ιωάννα – Μαρκέλα Χαλκιά. Η επιλογή κειμένων είναι του Ανδρέα Καρακίτσιου, και η δραματουργική επεξεργασία του θιάσου.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ζηνοβία Ανανιάδου, Γιούλη Βάλλα, Τριαντάφυλλος Δελής, Ιωάννα Διαμαντίδου, Μάριος Ζαρδαβάς, Άρης Νινίκας, Πέτρος Παπαζήσης.
Τα ψηλά βουνάτο πρώτο αναγνωστικό, που γράφτηκε στην εν χρήσει γλώσσα των Νεοελλήνων, τη δημοτική, με τις ολοζώντανες περιγραφές του και το λεπτό του χιούμορ, προοριζόταν για την εκπαίδευση των νεότερων γενεών.
Ο Ρουμελιώτης ποιητής μας μιλά για μια συντροφιά παιδιών της τελευταίας τάξης του ελληνικού σχολείου, που με την προτροπή του δασκάλου τους και την άδεια των γονιών τους, περνάνε το καλοκαίρι στα ψηλά βουνά της Ευρυτανίας. Μέσα από τα βιώματα και τις εμπειρίες τους, μαθαίνουν για τη φύση και το περιβάλλον, την χαμένη ελληνικότητα και παράδοση μα πάνω από όλα για την επιβίωση και την συμμετοχή σε μια ομάδα. Καταφέρνουν έτσι να φτιάξουν μια κοινότητα που αποδεικνύεται ανώτερη από πολλές κοινότητες των μεγάλων.
Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα έργα της νεοελληνικής λογοτεχνικής μας παράδοσης, που κρύβει στις σελίδες του την απελευθερωμένη νοσταλγία των παιδιών και μνήμες της ανοιχτής φύσης απ’ όπου προέρχεται. Τα ψηλά βουνά,άφησαν να φανεί το πνεύμα του παιδαγωγού Παπαντωνίου, που μας κληροδότησε ένα έργο ουσιαστικό, ένα αξεπέραστο κατόρθωμα για την πενιχρή ιστορία της παιδαγωγικής μας λογοτεχνίας και συγχρόνως μια σπάνια νότα δροσιάς και ψυχικής ευφορίας για το ελληνικό σχολείο.
Η αγάπη των παιδιών απέναντι στο έργο, ως τις μέρες μας, αποδεικνύει τη διαχρονική αυθεντικότητα του αλλά και την επίδραση που αυτό άσκησε σε πολλές γενιές ελληνόπουλων.

Μια παράσταση για παιδιά από 3 έως 103 ετών.

Πληροφορίες: 2310 222299 & 6977 445161.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10 € και οικογενειακό 4 άτομα 30 €
Προπώληση εισιτηρίων με μειωμένη τιμή 8 
Ηλεκτρονικά από viva.gr, VIVA τηλ. 11876
και τα καταστήματα Public, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt.
Προπώληση και από το βιβλιοπωλείο Ιανός, Αριστοτέλους 7.
Mειωμένη τιμή εισιτηρίου και με κράτηση στο info@neotheatro.gr
μέχρι το Σάββατο στις 22.00.
Ομαδικές κρατήσεις τηλ. 2310 222299 6977 445161.
Ισχύουν τα εισιτήρια του Ο.Γ.Α.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων
Κάθε Κυριακή στις 11.30 το πρωί
Παραστάσεις για σχολεία τις καθημερινές.
Παραστάσεις στην περίοδο των γιορτών 26/12/16 και 2/1/17
Παραστάσεις θα δοθούν και σε πόλεις της Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία και με οργανωτική υποστήριξη Δήμων και τοπικών πολιτιστικών φορέων.
read more " «Τα ψηλά βουνά» από την Παιδική Σκηνή του Νέου Θέατρο Θεσσαλονίκης. στην αίθουσα «Ολύμπιον». "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Σχήμα εκτός Άξονα Βήμα στους Νέους έβδομη συνεχή χρονιά Άνοιξη 2017

                                      Σχήμα εκτός Άξονα

                                                Βήμα στους Νέους 2017
                                  Άνοιξη 2017 - Διευρύνουμε τη διοργάνωση -


Στα  πλαίσια του Βήματος στους Νέους που θα  διοργανώσει το Σχήμα εκτός Άξονα για έβδομη συνεχή χρονιά και απευθύνεται σε νέους κάτω των 35 χρόνων, ανακοινώνουμε τις  λεπτομέρειες συμμετοχής.

Δοκιμασία στη σκηνοθεσία:

1.     Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή και κάποια στοιχεία για την παράσταση που θέλουν να παρουσιάσουν έως 31 Ιανουαρίου του 2017.
2.     Ο αριθμός των παραστάσεων θα είναι περιορισμένος.
3.     Ο χώρος θα δοθεί μόνο  για τις τρεις τελικές πρόβες.
4.     Την ευθύνη και το κόστος για την οργάνωση  της παράστασης φέρουν οι ενδιαφερόμενοι.

Παράλληλα διευρύνοντας αυτή τη διοργάνωση περαιτέρω θέλουμε να εντάξουμε μέσα στα πλαίσια του Βήματος στους Νέους τις :

1. Ανοιχτές συζητήσεις που ήδη ξεκίνησαν πέρσι για να τεθούν θέματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι νέοι στο χώρο του θεάτρου και του χορού
και να εισάγουμε για πρώτη φορά : 

2. Μαθήματα

3. Σεμινάρια

και

4. Δράσεις που στόχο έχουν την πληροφόρηση, την άσκηση, την ανταλλαγή απόψεων και τον προβληματισμό των νέων, γύρω από την τέχνη τους.

Περιμένουμε τις προτάσεις σας και τις συμμετοχές σας ως τις 31 Ιανουαρίου, στο 2310 823444  -  shimaeax@gmail.com

Η διοργάνωση θα γίνει την Άνοιξη του 2017.                                                                                            Για το Σχήμα εκτός Άξονα

                                                               Αναστασία Θεοφανίδου  Νίκος Βουδούρης
read more " Σχήμα εκτός Άξονα Βήμα στους Νέους έβδομη συνεχή χρονιά Άνοιξη 2017 "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Το Μπαλέτο Γκουανζού στο Μέγαρο Θεσσαλονίκης «Λίμνη των Κύκνων»: στο μαγικό κόσμο του παραμυθιού με 52 χορευτές από την Κίνα


Το Μπαλέτο Γκουανζού στο Μέγαρο Θεσσαλονίκης
«Λίμνη των Κύκνων»: στο μαγικό κόσμο
του παραμυθιού με 52 χορευτές από την Κίνα

Στο μαγικό κόσμο του παραμυθιού, όπου το καλό αντιμάχεται το κακό, η αγάπη αντιστρατεύεται την προδοσία και ο έρωτας εναντιώνεται στην απόγνωση, θα μεταφέρει το κοινό της Βόρειας Ελλάδας το Μπαλέτο Γκουανζού (Guangzhou Ballet) από την Κίνα.
Ο φημισμένος θίασος, ο οποίος περιοδεύει σ΄ όλον τον κόσμο, έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και θα παρουσιάσει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών, τη συγκλονιστική «Λίμνη των Κύκνων».
Πενήντα δύο χορευτές 22 άντρες και 33 γυναίκες θα αποδώσουν το αριστούργημα του Πιοτρ  Ίλιτς Τσαϊκόφκσι σε πέντε μοναδικές παραστάσεις από τις 24 Νοεμβρίου έως τις 28 Νοεμβρίου (9 μ.μ., κτήριο Μ1, Αίθουσα Φίλων Μουσικής). Η νέα παραγωγή ακολουθεί τις καθοδηγητικές γραμμές της νεότερης χορογραφίας των Μαριούς Πετιπά και Λεφ Ιβάνοφ (1895) σε προσαρμογή των Μαγκνταλένα Πόπα και Ρετζινάλτ Αμάτο.
Oι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 10 € έως 30 €, ενώ η διάρκεια της παράστασης είναι 2 ώρες και 33 λεπτά (συμπεριλαμβανομένων δύο διαλλειμάτων, διάρκειας 15 λεπτών το καθένα). 
Η πιο συγκινητική ιστορία αγάπης
Η «Λίμνη των Κύκνων» αποτελεί την πιο συγκινητική ιστορία αγάπης του κλασικού χορού, η οποία διαχρονικά συναρπάζει τους θεατές. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα μπαλέτα όλων των εποχών. Κι αυτό, γιατί αποτυπώνει όσο κανένα άλλο έργο όλο το φάσμα των ανθρώπινων συναισθημάτων, από την ελπίδα έως την απελπισία, από τον τρόμο έως την τρυφερότητα, από τη μελαγχολία έως την έκσταση και από την προσμονή έως τη λύτρωση.
Ταυτοχρόνως, η «Λίμνη των Κύκνων» συνιστά υπέρτατη πρόκληση για τους χορευτές, καθώς οι δεξιοτεχνικές ικανότητες που απαιτούνται για την ολοκληρωμένη ερμηνεία της, εξαντλούν τα όρια της ανθρώπινης φύσης. 
Από τη Μόσχα στην Αγία Πετρούπολη
Η παράσταση αποτελείται από τέσσερις πράξεις σε μουσική του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι (1840-1893). Ο Ρώσος δημιουργός ανέλαβε να συνθέσει το έργο το 1875, κατόπιν παραγγελίας του μπαλέτου του Θεάτρου Μπολσόι της Μόσχας, και το ολοκλήρωσε με ενθουσιασμό ένα χρόνο αργότερα σε λιμπρέτο των Βλαντιμίρ Μπεγκιτσόφ και Βασίλι Γκέλτσερ.
 Η παγκόσμια πρεμιέρα του μπαλέτου δόθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 1877 στο Θέατρο Μπολσόι, στη  Μόσχα, σε χορογραφία του Τσέχου Γιούλιους Ράιζινγκερ, με περιορισμένη επιτυχία και συνοδεύτηκε με αρκετές αρνητικές κριτικές.  
Η αναβίωση του έργου στις 15 Ιανουαρίου 1895, δύο χρόνια μετά το θάνατο του Τσαϊκόφσκι, σε χορογραφία των Μαριούς Πετιπά και Λεβ Ιβάνοφ, που παρουσιάστηκε στο Θέατρο Μαριίνσκι, στην Αγία Πετρούπολη, έγινε δεκτή σε ατμόσφαιρα αποθέωσης και ήταν αυτή που χάρισε στη «Λίμνη των Κύκνων» τη διαχρονική επιτυχία που απολαμβάνει έως σήμερα.
Για πρώτη φορά εκτός Ρωσίας παρουσιάστηκε στο Λονδίνο το 1911. Από τότε έχουν δοθεί χιλιάδες παραστάσεις σ΄ όλον τον κόσμο, πολλές από τις οποίες είναι διασκευασμένες σύμφωνα με την εκδοχή του εκάστοτε χορογράφου.
Αντλώντας από τους μύθους
Η υπόθεση του μπαλέτου βασίζεται σε γερμανικό παραμύθι από τη συλλογή του συγγραφέα Γιόχαν Μουζέους (1735-1787) με τίτλο «Το κλεμμένο πέπλο», αν και, σύμφωνα με ορισμένους κριτικούς, το λιμπρέτο παρουσιάζει ομοιότητες με το ρώσικο παραμύθι «Η λευκή πάπια», που συνέλεξε ο λαογράφος Αλεξάντερ Αφανάσιεφ (1826-1871).
Η ιστορία αφηγείται τις αισθηματικές περιπέτειες ενός νέου πρίγκιπα και μιας όμορφης κοπέλας, την οποία ένας κακόβουλος μάγος μεταμορφώνει σε λευκό κύκνο. Η πριγκίπισσα Οντέτ και οι φίλες της περνούν τη ζωή τους παγιδευμένες στη μορφή του κύκνου από τότε που τις μάγεψε ο κακός μάγος Ρόθμπαρτ. Τα μάγια μπορεί να λύσει μόνον ο έρωτας, ο οποίος έρχεται με την όψη του ωραίου πρίγκιπα Ζίγκφριντ, που ορκίζεται να σώσει την Οντέτ. Ο μάγος Ρόθμπαρτ αποπειράται να τον ξεγελάσει και να τον παντρέψει με την κόρη του Οντίλ, το μαύρο κύκνο, που μοιάζει εκπληκτικά με την Οντέτ.
Ο Ζίγκφριντ σύντομα γλιτώνει από την παγίδα του μάγου, παίρνει στην αγκαλιά του την αγαπημένη του και πετούν μαζί για τον ουρανό, σύμφωνα με την αρχική εκδοχή της ιστορίας, Ωστόσο, σύμφωνα με τη δεύτερη εκδοχή του τέλους, η οποία διατυπώθηκε κατά την αναθεώρηση του έργου το 1875, η κατάληξη είναι τραγική και οι δύο ερωτευμένοι πεθαίνουν.
Αν και η ιστορία με τις μαγεμένες κόρες, μεταμορφωμένες σε κύκνους, και τα κακά ξωτικά, που αποτελεί το θέμα του ρομαντικού μπαλέτου, φαντάζει κάπως παιδαριώδης, δε συμβαίνει το ίδιο με την τεχνική όψη του έργου, που είναι εκπληκτική. Σε αρκετά σημεία της παράστασης απαιτείται από τους χορευτές υψηλή τεχνική, η οποία φθάνει στο απώγειο της δεξιοτεχνίας.
Η ταυτότητα του θιάσου
Το Μπαλέτο Γκουανζού (Guangzhou Ballet) έχει την έδρα του στην πρωτεύουσα της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ, στη νοτιοανατολική Κίνα. Ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1994 και θεωρείται σήμερα ο πιο νεανικός και ενθουσιώδης θίασος μπαλέτου της  ασιατικής χώρας. 
Υπό την καθοδήγηση της διάσημης χορεύτριας Ζανγκ Νταντάν (Zhang Dandan), η οποία ασκεί την προεδρία και την καλλιτεχνική διεύθυνση, έχει μετεξελιχθεί σε σημαίνοντα πολιτιστικό οργανισμό στη διεθνή μητρόπολη του Γκουανζού, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας με πληθυσμό 13,5 εκατ. ατόμων.  
Υιοθετώντας σχολαστικό και ορθόδοξο καλλιτεχνικό ύφος από την πρώτη ημέρα της σύστασής του, το Μπαλέτο Γκουανζού έχει διακριθεί στο κλασικό μπαλέτο αναμορφώνοντας και παρουσιάζοντας αριστουργήματα της τέχνης του χορού, όπως είναι τα έργα «Λίμνη των Κύκνων», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «Καρυοθραύστης», «Μπαγιαντέρα», «Δον Κιχώτης», «Σταχτοπούτα» και «Συλφίδα». Επιπλέον, έχει παρουσιάσει εξαίρετα δείγματα σύγχρονων χορογράφων, όπως είναι τα έργα «Θέμα και Παραλλαγές» και «Σερενάτα» του Ζορζ  Μπαλανσίν, καταδεικνύοντας με έξοχο τρόπο τη διαχρονική ζωτικότητα και την υφολογική ποικιλία της τέχνης του μπαλέτου.
Καινοτομία και παράδοση
Η καινοτομία του Μπαλέτου Γκουανζού συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τις καλλιτεχνικές παραδόσεις της Ανατολής και της Δύσης. Ο θίασος έχει με επιτυχία δημιουργήσει και ενσωματώσει στο ρεπερτόριό του αξιοσημείωτο αριθμό δημοφιλών έργων, όπως είναι τα κινεζικά έργα μπαλέτου «Ο Ουράνιος Φοίνικας», «Το Όνειρο της Κόκκινης Κάμαρας» και «Επιστροφή σε Χιονισμένη Νύχτα», αλλά και τα συμφωνικά έργα μπαλέτου κινεζικού ύφους «Ο Κίτρινος Ποταμός», «Οι Εραστές της Πεταλούδας» και «Ανθρώπινο Συναίσθημα».
Το Μπαλέτο Γκουανζού διαθέτει 17 μεγάλα και 70 μεσαία και μικρότερα προγράμματα χοροδράματος. Έχει αποσπάσει 38 βραβεία (εκ των οποίων εννέα χρυσά) σε διεθνείς διαγωνισμούς και 156 βραβεία (εκ των οποίων είκοσι χρυσά) σε εθνικούς διαγωνισμούς και καλλιτεχνικές διοργανώσεις. Το έργο «Επιστροφή σε Χιονισμένη Νύχτα» έχει τιμηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού με το βραβείο «Wen Hua Καλύτερης Παραγωγής», την ανώτερη διάκριση που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση της Κίνας, ενώ έχει κατακτήσει το Βραβείο Αριστείας στον 8ο Διαγωνισμό Τεχνών του Guangzhou.
Έμπνευση από διεθνείς ανταλλαγές
Κατά την τελευταία δεκαετία το Μπαλέτο Γκουανζού αναζητεί έμπνευση και δημιουργικότητα σε διεθνείς ανταλλαγές καλλιτεχνικού και πολιτιστικού περιεχομένου. Κάθε χρόνο προσκαλεί στην Κίνα καλλιτέχνες και εκπαιδευτές μπαλέτου από τον Καναδά, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και χώρες της Ευρώπης, για να δώσουν διαλέξεις και να συνθέσουν χορογραφίες, ώστε να ανυψωθεί στο υψηλότερο δυνατό σημείο διεθνώς η ποιότητα των παραστάσεων του θιάσου. Επιπλέον, ο θίασος διαθέτει σημαντικό αριθμό εξαίρετων χορευτών που έχουν προσελκύσει εντός της Κίνας και παγκοσμίως τo διαρκές ενδιαφέρον της κοινότητας του κλασικού χορού για τις ώριμες καλλιτεχνικές εμφανίσεις τους.  
Με κύρια επιδίωξη την προβολή του μπαλέτου της Κίνας στον υπόλοιπο κόσμο, ο θίασος έχει επισκεφθεί έως τώρα περισσότερες από 20 χώρες και περιοχές, προωθώντας παράλληλα τις πολιτιστικές ανταλλαγές. Οι εμφανίσεις του στις σημαντικότερες σκηνές της Ευρώπης και της Αμερικής έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση στις τάξεις του κοινού και έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ.
###

Τηλεοπτικό spot: https://youtu.be/IxlkQmFEJ2E
read more " Το Μπαλέτο Γκουανζού στο Μέγαρο Θεσσαλονίκης «Λίμνη των Κύκνων»: στο μαγικό κόσμο του παραμυθιού με 52 χορευτές από την Κίνα "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Κουντζάκη "ΔΙΧΩΣ ΟΝΟΜΑ" στον ΜΩΒ ΣΚΙΟΥΡΟ

Οι εκδόσεις EKATH
σας καλούν την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου  2016 στις 8:00 μ.μ.
στο βιβλιοπωλείο Μωβ Σκίουρος πλατεία Καρύτση 4,
στην παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Κουντζάκη

"Δίχως όνομα"

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι
Ηλίας Τσουτσοπλίδης, ποιητής
Ανδρονίκη Μαστοράκη, συγγραφέας, κριτικός
Γιώργος Λαουτάρης, δημοσιογράφος

ΜΩΒ ΣΚΙΟΥΡΟΣ:  210 32 51 872,  ΕΚΔΟΣΕΙΣ EKATH 210.8665456 

read more " Παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Κουντζάκη "ΔΙΧΩΣ ΟΝΟΜΑ" στον ΜΩΒ ΣΚΙΟΥΡΟ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΟ ΑΠΘ

Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΟ ΑΠΘ

                                                                                                Θεσσαλονίκη, 14/11/2016

Το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Τ.Ε.Π.Α.Ε.) του ΑΠΘ και η Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διοργανώνουν Εκπαιδευτική Ημερίδα, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 9.30, στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, με θέμα «Λογοτεχνία στην Προσχολική, Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση: Προσεγγίσεις, Εφαρμογές, Εργαστήρια».

Την Ημερίδα θα υποστηρίξουν με εισηγήσεις και εργαστήρια Καθηγητές Παιδαγωγικών Τμημάτων της Ελλάδας και της Κύπρου. «Η συνεργασία αυτή των δυο Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων επικεντρώνει σε μια θεματική, για την οποία Ελλάδα και Κύπρος έχουν ήδη αναπτύξει πολλές και δυναμικές σχέσεις» αναφέρουν οι διοργανωτές και επισημάνουν «Η Λογοτεχνία στην Εκπαίδευση αποτελεί αντικείμενο κοινών προσπαθειών των δύο χωρών. Στη συγκεκριμένη ημερίδα, θα αναπτυχθούν μεθοδολογικά ζητήματα που αφορούν στη λογοτεχνία και στη σύνδεσή της με την εκπαίδευση».

Ειδικότερα, οι εισηγήσεις εστιάζουν στη μέθοδο project, σε θεωρητικά θέματα που υπεισέρχονται στη διδασκαλία της λογοτεχνίας σχετικά με τον αναγνώστη ή τη διακειμενικότητα, καθώς και στις νέες προσεγγίσεις που αξιοποιούνται στην εκπαιδευτική πράξη, όπως η δημιουργική γραφή. Ταυτόχρονα, θα γίνουν και πιο εξειδικευμένες εισηγήσεις αναφορικά με τη διδακτική του Ερωτόκριτου, την Ιστορία δια της Λογοτεχνίας και την ανάπτυξη του κριτικού γραμματισμού δια του εικονογραφημένου βιβλίου. Τις εισηγήσεις θα ακολουθήσουν εργαστήρια, ώστε να αναπτυχθεί διάλογος μεταξύ θεωρίας και πράξης, στα οποία μπορούν να συμμετέχουν οι παρευρισκόμενοι εκπαιδευτικοί.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.


Επισυνάπτεται το Πρόγραμμα του εκπαιδευτικού σεμιναρίου.

Πρόσκληση Με ιδιαίτερη χαρά σάς ενημερώνουμε ότι η Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν Εκπαιδευτική Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη με θέμα τη Λογοτεχνία στην Προσχολική, Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση: Προσεγγίσεις, Εφαρμογές, Εργαστήρια

Πρόγραμμα Eργασιών Ημερίδα 9:00-09:30 Εγγραφές 9:30–9:45 Χαιρετισμοί Παναγιώτης Αγγελίδης (Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Αγωγής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας) Ιωάννα Μπίμπου (Κοσμητόρισσα Παιδαγωγικής Σχολής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) 
Μέρος Α΄ (Αίθουσα 10ου ορόφου, Πύργος Παιδαγωγικής) Συντονιστής Συνεδρίας: Παναγιώτης Αγγελίδης 9:45–10:00 Βενετία Αποστολίδου, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Λογοτεχνικής Εκπαίδευσης, ΠΤΔΕ, ΑΠΘ «Η μέθοδος project στη διδασκαλία της λογοτεχνίας» 10:00–10:15 Ανδρέας Καρακίτσιος, Καθηγητής ΤΕΠΑΕ, ΑΠΘ «Δημιουργική γραφή στην πράξη και στην τάξη» 10:15-10:30 Σπύρος Κιοσσές, ΣΕΠ Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, μεταδιδακτορικός ερευνητής Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης «Διακειμενικότητα και αναγνώστης: Η αξιοποίηση των διακειμενικών σχέσεων στη διδασκαλία της λογοτεχνίας» 10:30–10:45 Μένη Κανατσούλη, Καθηγήτρια Παιδικής Λογοτεχνίας, ΑΠΘ «Διδάσκοντας ιστορία μέσα από τη λογοτεχνία. 

Ένα παράδειγμα: Ο Μέγας Αλέξανδρος σε βιβλία για παιδιά και μεγαλύτερα παιδιά» Μέρος Β΄ Βιωματικά Εργαστήρια - Διδακτικές Εφαρμογές 12:15 - 14:00 Εργαστήριο 1, Αίθουσα 202 - Πύργος Παιδαγωγικής Θέμα: «Η μέθοδος project στη διδασκαλία της λογοτεχνίας. Προσομοίωση τάξης» (Βενετία Αποστολίδου) Εργαστήριο 2, Αίθουσα 1 - Λυόμενο Θέμα: «Διακειμενικότητα και δημιουργική γραφή» (Σπύρος Κιοσσές) Εργαστήριο 3, Αίθουσα 10ου ορόφου, Πύργος Παιδαγωγικής Θέμα: «Για μία κούπα ζάχαρη, για ένα κέικ. Οπτικές της αφήγησης και δημιουργική γραφή» (Τασούλα Τσιλιμένη) 

H ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 
read more " Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΟ ΑΠΘ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Kiki's Instagram Moments στη Chalkos Gallery, από Τετάρτη 16/11

Kikis Instagram Moments
Έκθεση φωτογραφίας της Κικής Χούρου στη
Chalkos Gallery

16 Νοεμβρίου – 10 Δεκεμβρίου 2016
Εγκαίνια: Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, 19:30


Ως ένα παιχνίδι με το Instagram, που αναπτύχθηκε σε μια ισχυρή σχέση, αντιμετώπισε τις φωτογραφικές της δημιουργίες η Κική Χούρου. Με τον καιρό αυτό το παιχνίδι κι αυτή η σχέση παρήγαγαν όλο και πιο απαιτητικές ή ευφάνταστες φωτογραφικές στιγμές, γεγονός που οδήγησε την επαγγελματία γραφίστρια κι ερασιτέχνη φωτογράφο στην απόφαση να αναπτύξει έτι περαιτέρω αυτήν της τη ενασχόληση.


Το αποτέλεσμα είναι μια έκθεση των καλύτερων φωτογραφιών της που έβαλε στο Instagram και που θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016, στις 19:30, στον όμορφο νέο χώρο Chalkos Gallery (Ιουστινιανού 21) και  η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου.

Με τον εύγλωττο τίτλο Το εφήμερο, το άμεσο, το προσωπικό, ο καθηγητής φωτογραφίας στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Γιώργος Κατσάγγελος, γράφει για τις φωτογραφίες της Κικής Χούρου τα εξής:
«Η Κική Χούρου βουτά στην καθημερινότητα με σκοπό να την επαναπροσδιορίσει. Στην περιπέτεια αυτή έχει ως όχημα την  φωτογραφία, ένα μέσο πολυεπίπεδο που πολύ συχνά η ιδία ηθελημένα παραβιάζει, τσαλακώνει, ξανακοιτά. Η καλλιτέχνης μοιάζει να ξέρει τους κανόνες που οργανώνουν την σύνθεση της εικόνας, όποιοι κι αν είναι αυτοί, αλλά με τρόπο άμεσο συχνά τους καταστρατηγεί. Οι εικόνες ασπρόμαυρες αλλά και χρωματιστές ακολουθούν τον περίπατο, τον δικό της περίπατο στην πόλη αλλά και στην ζωή. Οι φωτογραφίες πανηγυρίζουν το εφήμερο και συγχρόνως την διαδρομή της στον χρόνο. Η φωτογραφία αποτυπώνει το παρόν, για να ξεχωρίσει τι θα απομείνει για το μέλλον, όμως η διαδικασία είναι αυτή που ωριμάζει τον δημιουργό αλλά και τον θεατή καθιστώντας το ιδιωτικό δημόσιο και το ευτελές σημαντικό. Οι κοινότυποι τόποι μπορούν να γίνουν το όχημα για την συλλογική μας μνήμη,  να  εκφράσουν μια εποχή. Η  Κική Χούρου εμφατικά μας υπενθυμίζει την αξία της λεπτομέρειας, αυτού που μας διαφεύγει».

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έκθεση φωτογραφίας της Κικής Χούρου
Chalkos Gallery (Ιουστινιανού 21, τηλ.: 2310250956)
16 Νοεμβρίου – 10 Δεκεμβρίου 2016
Εγκαίνια: Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, 19:30
Επικοινωνία: Κική Χούρου, 6974336617, kiki@miocanto.gr


read more " Kiki's Instagram Moments στη Chalkos Gallery, από Τετάρτη 16/11 "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

A Good American Friedrich Moser / 100’ / 2015 / Αυστρία Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 στις 19.30

A Good American
Friedrich Moser / 100’ / 2015 / Αυστρία

Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 στις 19.30


Θα μπορούσε να αποφευχθεί η τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου 2001; Ναι, υποστηρίζει ο ευφυέστατος προγραμματιστής Μπιλ Μπίνεϊ, που επινόησε το ThinThread, ένα πρωτοποριακό σύστημα παρακολούθησης βασισμένο σε νόμιμους τρόπους συλλογής στοιχείων, προβλέποντας επικείμενες τρομοκρατικές επιθέσεις.
Μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου o Μπιλ Μπίνεϊ, ο καλύτερος Αμερικάνος κρυπτολόγος, μαζί με μια μικρή ομάδα της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, αρχίζει να αναπτύσσει ένα επαναστατικό πρόγραμμα παρακολούθησης. Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να εντοπίσει οποιοδήποτε ηλεκτρονικό σήμα εκπέμπεται από τη γη, «φιλτράρει» για στόχους, βγάζει αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο και όλα αυτά χωρίς να εισβάλλει στην ιδιωτική ζωή και να αντίκειται στο Σύνταγμα των ΗΠΑ. Το πρόγραμμα ήταν τέλειο εκτός από μια λεπτομέρεια: είναι πάρα πολύ φτηνό και έτσι η φιλάργυρη διοίκηση της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας το διέκοψε απότομα μόλις τρεις βδομάδες πριν το τρομοκρατικό χτύπημα που άλλαξε τον κόσμο.
Στον απόηχο της επίθεσης, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας ξεκινάει τη μαζική παρακολούθηση των Αμερικανών, ο Μπιλ Μπίνεϊ φεύγει από τον οργανισμό. Ένας φίλος του αναλαμβάνει την δουλειά και καταφέρνει να αναβιώσει το πρόγραμμα, για μια δοκιμαστική λειτουργία με βάση τα δεδομένα που ήταν γνωστά πριν από την 11η Σεπτεμβρίου. Μόλις ξεκινάει το πρόγραμμα να τρέχει, αμέσως αρχίζουν να εμφανίζονται οι τρομοκράτες. Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας αντιδράει και καταστρέφει το πρόγραμμα εντελώς.
Ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ του Friedrich Moser που εκθέτει τα στελέχη της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, που προτίμησε τα χρήματα από την τέλεια εναλλακτική λύση στη μαζική παρακολούθηση.
Δείτε το τρέιλερ: https://vimeo.com/190694373

Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον ερευνητικό δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου από το inside story και τον Διευθυντή της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ελλάδα, Ηρακλή Ακτύπη, γύρω από τις δυνατότητες παρακολούθησης ηλεκτρονικών επικοινωνιών πολιτών στην Ελλάδα. Την συζήτηση θα συντονίσει η σκηνοθέτιδα, δημοσιογράφος και παραγωγός με εμπειρία σε ντοκιμαντέρ Νίνα Μαρία Πασχαλίδου, εκ μέρους του ενημερωτικού site inside story.
Σε συνεργασία με το inside story και τη Διεθνή Αμνηστία.
inside story
Το συνδρομητικό ενημερωτικό σάιτ inside story (https://insidestory.gr/) αλλάζει τα δεδομένα της ενημέρωσης ήδη στους πρώτους έξι μήνες λειτουργίας του. Έχει αναδείξει σημαντικά θέματα της δημόσιας σφαίρας που δεν θα βρει κανείς αλλού, με πρωτότυπη έρευνα, ανάλυση και long reads. 
Άρθρα αποκαλυπτικά, σοκαριστικά, ψυχαγωγικά και διδακτικά από μερικούς από τους σημαντικότερους έλληνες δημοσιογράφους.  Άρθρα που εξερευνούν, εξηγούν, εξαντλούν το θέμα τους και δεν κοροϊδεύουν τον αναγνώστη, γραμμένα με επιμονή και μεράκι. Με στοιχεία, έρευνα, ανάλυση και με ποικίλη θεματολογία.
Το πρωτοποριακό μέσο ήδη έχει σημαντικές επιτυχίες, βγάζοντας πρώτο ντοκουμέντα για τη διάτρητη διαδικασία του πόθεν έσχες των καναλαρχών, τα ηθικά διλήματα που σχετίζονται με τα Wikileaks και τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν, καθώς και ρεπορτάζ για θέματα όπως τα πλαστά έργα στην ελληνική αγορά τέχνης, την ομοιοπαθητική, τους ανήλικους πρόσφυγες και πολλά άλλα.
Όσοι έρθουν στις προβολές του The Good American θα λάβουν κουπόνι για ένα μήνα δωρεάν συνδρομή στο inside story.
Ακολουθήστε το inside story στα Facebook (@InsideStory), Twitter (@insidestory_gr), Instagram (@insidestory_gr) και LinkedIn (inside story.) για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι. Βρείτε την ιστορία πίσω από την είδηση.
Εκστρατεία UnFollowMe
Η εκστρατεία UnFollowMe της Διεθνούς Αμνηστίας καλεί όλους τους πολίτες να αγωνιστούν για τα διαδικτυακά τους δικαιώματα. Σκοπός της είναι να ασκήσει πίεση στους ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς επίσης και τους στενούς συμμάχους τους, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία, ώστε να απαγορεύσουν την άκριτη, μαζική επιτήρηση διαδικτυακών δεδομένων και την παράνομη δημοσίευση πληροφοριών.
Εξειδικευμένο προσωπικό ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου είναι σε θέση να ενεργοποιήσει το μικρόφωνο στο κινητό σου και να ακούσουν τις συζητήσεις σου, ακόμη και αν το κινητό σου είναι απενεργοποιημένο. Έχουν επίσης αποθηκεύσει εικόνες μέσω webcam εκατομμυρίων χρηστών του internet, χωρίς οι τελευταίοι να είναι ύποπτοι για κάποια παρατυπία ή παρανομία.
Παρακολουθώντας τους πολίτες κατά αυτόν τον τρόπο οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν όλους τους πολίτες ως εν δυνάμει ύποπτους για παράνομη συμπεριφορά και ταυτόχρονα αγνοούν μακροχρόνιες δικαιϊκές αρχές, παραβιάζοντας το δικαίωμα όλων μας στην ιδιωτική ζωή ενώ ταυτόχρονα περιορίζουν και την ελευθερία του λόγου.
Οι κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου φαίνεται να απαιτούν από τους πολίτες να αποδεχτούν ότι όταν είναι συνδεδεμένοι στο internet δεν έχουν δικαιώματα. Να αποδεχτούν ότι δεν είναι καθαρά ιδιωτικό ό,τι λένε ή ό,τι κάνουν στο κινητό ή στο e-mail τους.
Μια τέτοιου είδους εισβολή είναι ανεπίτρεπτη τόσο στη ζωή μας εκτός του διαδικτύου όσο και εντός.
Το internet από την ίδρυσή του αντιμετωπιζόταν ως χώρος άνθισης της ελευθερίας του λόγου και της δημόσιας συζήτησης. Σήμερα αυτό το όραμα δέχεται επίθεση.H ταινία προβάλλεται:
ΑΘΗΝΑ
Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, 19.30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, 16.00 στον κινηματογράφο Δαναός

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, 21.00 στην Αίθουσα Σταύρος Τορνές στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υποτίτλους.
Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ (Αθήνα), 5 ευρώ (Βόλος και Θεσσαλονίκη)

Για περισσότερες πληροφορίες:
CineDoc | www.cinedoc.gr | 210 7211073 | info@cinedoc.gr
Από το 2009, το CineDoc προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Βόλου. Οι πρoβολές, που διαρκούν από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάιο, συνοδεύονται από παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο να ενθαρρύνουν τον διάλογο γύρω από σημαντικά κοινωνικά θέματα και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις.
Τρέιλερ CineDoc 2016-17: https://vimeo.com/180593216


read more " A Good American Friedrich Moser / 100’ / 2015 / Αυστρία Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 στις 19.30 "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »