Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

Εγκαινιάζεται το Σάββατο η μεγαλύτερη ΔΕΘ της τελευταίας πενταετίας

Εγκαινιάζεται το Σάββατο
η μεγαλύτερη ΔΕΘ της τελευταίας πενταετίας

Η μεγαλύτερη ΔΕΘ της τελευταίας πενταετίας, σε επίπεδο εκθετών και εκθεσιακού χώρου, ανοίγει τις πύλες τις στις 10 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 18. Η 81η ΔΕΘ συμπίπτει με τον εορτασμό των 90 χρόνων ζωής της διοργάνωσης, γεγονός που δίνει στη φετινή έκθεση επετειακό χαρακτήρα.
Οι εκθεσιακές συμμετοχές στην 81η ΔΕΘ έσπασαν το «φράγμα» των 1.000 και προσεγγίζουν τις 1.015, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από το 2011, ενώ και οι καλυμμένοι χώροι (τόσο μέσα στα περίπτερα όσο και υπαίθρια) αξιοποιούν κάθε τ.μ. του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.Οι επίσημες διεθνείς συμμετοχές προέρχονται από 18 χώρες (έναντι 14 το 2015) και συγκεκριμένα από Κύπρο, Ιράν, Σλοβακία, Πολωνία, Λουξεμβούργο, Ν. Αφρική, Αρμενία, Ινδονησία, Ουρουγουάη, FYROM, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ινδία, Ιταλία, Τυνησία, Αίγυπτο, Ρωσία και Τουρκία.

Η Ρωσία είναι η τιμώμενη χώρα, που έρχεται στη ΔΕΘ και στο περίπτερο 16 με επιχειρήσεις από τους κλάδους της αγροτικής παραγωγής και επεξεργασίας, των τροφίμων, της ενέργειας και της βιομηχανίας. Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του θεσμού της τιμώμενης χώρας θα διοργανωθεί το Ελληνορωσικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, που θα διερευνήσει τις προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών. Επίσης, θα διοργανωθεί ποδοσφαιρικό παιχνίδι μεταξύ βετεράνων ποδοσφαιριστών και πολιτικών Ρωσίας και Ελλάδας.


Η εικόνα της 81ης ΔΕΘ έχει ως εξής:

- Για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν 42 Επιμελητήρια από όλη τη χώρα, με πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και με 230 επιχειρήσεις. Ξεχωριστό επετειακό περίπτερο για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του θα έχει το Εμπορικό-Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

-Σε μια μοναδική συνεργασία με τον ποιητή παραμυθιών Ευγένιο Τριβιζά, δημιουργήθηκε ένα φαντασμαγορικό, θεματικό πάρκο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών. «Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά» θα αποκαλύψουν προς το παρόν ένα μικρό μόνο μέρος από τα σπαρταριστά μυστικά τους, κατά τη διάρκεια της 81ης ΔΕΘ, προτού κάνουν το επίσημο ντεμπούτο τους στις 24 Οκτωβρίου.

-Το Φεστιβάλ Τέχνης-Επιστήμης-Τεχνολογίας είναι ένα νέο project της ΔΕΘ-Helexpo, με το οποίο ο εθνικός εκθεσιακός φορέας συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Artecitya. Οραματιζόμενοι την Πόλη του Αύριο (2014-2018)». Πλάι στο eGaming, που πλέον εντάσσεται στο Φεστιβάλ Τέχνης, Επιστήμης και Τεχνολογίας του Artecitya, παρουσιάζονται φέτος τρία projects, το Amanda, το Enter the Game και το AURA-Advanced Urban Responsive Art.

-Το αφιέρωμα «ENERGIA-NATURAL GAS» έχει περισσότερες από 30 συμμετοχές, με παρούσες όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις και φορείς του κλάδου.

-Η AKADEMIA είναι ένα νέο θεματικό αφιέρωμα για την εκπαίδευση και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας, όπου συμμετέχουν δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, επιχειρήσεις και ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εκπαίδευσης.

-Η ΔΕΘ αποτελούσε και αποτελεί πεδίο παρουσίασης νέων μοντέλων ΙΧ. Φέτος στην έκθεση συμμετέχουν οι οίκοι JEEP, PEUGEOT, HYUNDAI, KIA, FIAT, ALFA ROMEO, CITROEN, SKODA και FORD. Κατά τη διάρκεια της φετινής διοργάνωσης θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά πανελλαδικά τα μοντέλα Peugeot 308 GTi by Peugeot Sport, το SUV Peugeot 2008, το ανανεωμένο  DS3 και το επαγγελματικό μοντέλο Citroen Jumpy.

-Το Μετρό Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχει στην έκθεση με ένα βαγόνι-demo και θα αναδειχθεί ιδιαίτερα η ονομασία της στάσης του Μετρό στο Σιντριβάνι σε στάση «Σιντριβάνι–Έκθεση».

-Το κοινό της έκθεσης θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τη μηχανή από το τρένο του Πηλίου, τον γνωστό «Μουτζούρη», που  φέρνει στην 81η ΔΕΘ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Παράλληλα, το λεωφορείο των αστέγων θα εγκατασταθεί τις ημέρες της ΔΕΘ εντός του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου.

-Τα αερόστατα της 81ης ΔΕΘ, που συνεχίζουν το ταξίδι τους σε διάφορες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, τις ημέρες της διοργάνωσης θα βρίσκονται τόσο εντός του εκθεσιακού κέντρου όσο και στην παραλία της πόλης, για να προσφέρουν συναρπαστικές πτήσεις σε μικρούς και μεγάλους.

-Τη δική της MONOPOLY αποκτά η Θεσσαλονίκη, που θα κάνει μάλιστα την παγκόσμια πρεμιέρα της στην 81η ΔΕΘ, στις 14 Σεπτεμβρίου.

-Πλούσιο θα είναι το συναυλιακό πρόγραμμα των Music Events Live, κάθε βράδυ στις 21:30 στη μεγάλη μουσική σκηνή κάτω από το Τόξο της ΧΑΝΘ. Μάλιστα, στη συναυλία των αδελφών Κωνσταντίνου & Ματθαίου Τσαχουρίδη, στις 13 Σεπτεμβρίου, θα επιχειρηθεί να γίνει πραγματικότητα μία θέση στα ρεκόρ Γκίνες για τον μεγαλύτερο σε μήκος και σε αριθμό συμμετεχόντων ποντιακό χορό «Ομάλ».

-Το Τόξο της ΧΑΝΘ θα φωταγωγηθεί εντυπωσιακά και θα αποτελέσει ένα ιδιαίτερο θέαμα, διαφορετικό σε σχέση με το παρελθόν.

-Θα διοργανωθεί το «4ο Φεστιβάλ Θεάτρου για παιδιά και εφήβους» με διαγωνιστικό χαρακτήρα, με είσοδο ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες της έκθεσης, υπό την αιγίδα του Κρατικού Θεάτρου Β. Ελλάδος και με συνεργαζόμενο φορέα το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

-Παρούσα θα είναι και η Cheapart, που φιλοξενεί αυθεντικά έργα πολλών δεκάδων καλλιτεχνών, τα οποία οι επισκέπτες της ΔΕΘ μπορούν να τα αποκτήσουν σε πολύ ελκυστικές τιμές.

-Ένα μεγάλο πειρατικό καράβι, μήκους 16 μέτρων βρίσκεται στην 81η ΔΕΘ. Πειρατές που ξιφομαχούν, ακροβάτες και μάγοι, δημιουργούν μια μοναδική εμπειρία.

-13 μύθοι και 7 ιστορίες για τη Θεσσαλονίκη, οι Θρύλοι της πόλης μας, θα ζωντανέψουν μπροστά στα μάτια των επισκεπτών του Περιπτέρου 1.Πολυγεγονός η 81η ΔΕΘ
Ένα πολυγεγονός, που συμβάλει όσο κανένα άλλο στα μεγέθη της ΔΕΘ-Helexpo, είναι η ΔΕΘ, όπως ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει των εγκαινίων της διοργάνωσης, ο πρόεδρος του εθνικού εκθεσιακού φορέα, κ. Τάσος Τζήκας. Μάλιστα, τόνισε πως πρέπει ως τέτοιο να διαφυλαχθεί από όλους, επισκέπτες, πολιτικούς και διαδηλωτές.

Την ευχή να γίνει η 81η ΔΕΘ η απαρχή μιας νέας πορείας της χώρας προς την ανάπτυξη εξέφρασε η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. Έκανε μάλιστα γνωστό πως το περίπτερο του ΥΜΑΘ στη φετινή έκθεση θα έχει ουσιαστικό χαρακτήρα, καθώς θα ενημερώνει τους επισκέπτες για το νέο αναπτυξιακό νόμο.

Κίνητρο για να προχωρήσει μπροστά η ΔΕΘ θα είναι οι αναμνήσεις του κόσμου που θα ξεδιπλωθούν στην 81η διοργάνωση της, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, σημειώνοντας πως η έκθεση είναι φέτος πιο ώριμη από ποτέ.

«Μπορεί τα 90 χρόνια να είναι προχωρημένη ηλικία για έναν άνθρωπο, όχι όμως για τη ΔΕΘ, η οποία ευτυχώς για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα ζει και βασιλεύει» τόνισε από την πλευρά του ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, Αλεξέι Ποπόφ, υπενθυμίζοντας πως και η ρωσική συμμετοχή μετρά 90 χρόνια. Σύμφωνα με τον κ. Ποπόφ, τα εγκαίνια της έκθεσης θα επισκεφθεί ρωσική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης, Αρκάντι Ντβορκόβιτς.

«Η παρουσία μας εδώ αποτελεί ισχυρό μήνυμα ότι η Θεσσαλονίκη ενώνει τις δυνάμεις της και γυρνά την πλάτη της στο κακό παρελθόν και στην απραξία» σημείωσε με τη σειρά του ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, κ. Γιάννης Μυλόπουλος. Μάλιστα, ο κ. Μυλόπουλος έκανε γνωστό πως το βαγόνι του Μετρό που φέρνει η εταιρεία στην Έκθεση θα παραμείνει στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ώστε να λειτουργήσει ως χώρος εκπαίδευσης των νέων παιδιών σε θέματα πολλαπλών συγκοινωνιών.

Από την πλευρά ο αντιπρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Λάζαρος Λαζαρίδης, τόνισε πως η έκθεση δεν είναι απλά μια γιορτή, «ένα πανηγυράκι», αλλά ένα πολυγεγονός με πολλές εκφάνσεις. «Μια επίσκεψη φέτος δεν αρκεί για να δει κανείς όλα όσα έχουμε ετοιμάσει στην 81η ΔΕΘ» τόνισε.

Πάνω από 500 άτομα εργάζονται αυτή τη στιγμή μέσα στην έκθεση, αριθμός που θα φτάσει τις μερικές χιλιάδες όταν η ΔΕΘ λειτουργήσει, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της εταιρείας, κ. Αλέξης Τσαξιρλής. Σημείωσε δε πως όλα θα είναι έτοιμα στις 10 το πρωί της 10ης Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά τα εισιτήρια υπάρχει λαϊκή είσοδος 3 ευρώ τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, με οικογενειακό εισιτήριο 10 ευρώ. Τις υπόλοιπες ημέρες το εισιτήριο θα είναι 5 ευρώ, με το οικογενειακό στα 15 ευρώ. Για πολύτεκνους και ΑΜΕΑ το εισιτήριο θα είναι 3 ευρώ, ανεξάρτητα από την ημέρα.

Το ΑΠΘ παραχωρεί το parking του, δωρεάν, για τους επισκέπτες της έκθεσης, ενώ η Taxi Way θα παρέχει σε ΑμεΑ και στους συνοδούς τους υπηρεσίες δωρεάν μεταφοράς από και προς το χώρο της 81ης ΔΕΘ από το σπίτι τους εντός Θεσσαλονίκης.

Επίσημη Τράπεζα είναι η Εθνική Τράπεζα και Επίσημος Πάροχος Ενέργειας η ΔΕΗ.


read more " Εγκαινιάζεται το Σάββατο η μεγαλύτερη ΔΕΘ της τελευταίας πενταετίας "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

1 με 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΤΕΧΝΗΣ TABYA

Έκθεση Αρχαίων Ελληνικών Οργάνων – Συναυλίες με Ορφικούς Ύμνους και Μελωδίες από την αρχαία Ελλάδα στον σύγχρονο κόσμο – Διαλέξεις πάνω Μουσική Δημιουργία στην Αρχαία Ελλάδα, στο οπτικό-ακουστικό Πολιτισμό της και στο Μυστικισμό του Χορού – Εργαστήρια/ Workshops πάνω στην Κατασκευή Αρχαίων Οργάνων, στην εκμάθηση Αρχαίας Λύρας & την Εκμάθηση Αρχαίου Μπεντίρ – Παρουσίαση Αρχαίων Ελληνικών επιτραπέζιων παιχνιδιών!


read more " 1 με 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΤΕΧΝΗΣ TABYA "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

MEDEAS ANAGNOSIS Σκηνοθεσία – Ερμηνεία: Αμαλία Γκούμα 13 Σεπτεμβρίου 2016 στις 21:15 στο BlackBox

MEDEAS ANAGNOSIS

Σκηνοθεσία – Ερμηνεία: Αμαλία Γκούμα

13 Σεπτεμβρίου 2016 στις 21:15
στο BlackBox


Aπό το Σφενδόνη στη Θεσσαλονίκη και πάλι πίσω...
Τρία χρόνια διαλόγου-έρευνας με το ευριπιδικό κείμενο-σήριαλ του γνωστού μύθου κι η παράσταση επικοινωνείται δεύτερη φορά με το κοινό..
Αυτή τη φορά σε πρωτότυπη μουσική του Χρήστου Διαμαντή εμπνευσμένη από την ερμηνευτική ανάσα του πάσχοντος προσώπου της Μήδειας.
Ο ερμηνευτής σε μία ώρα περίπου ανιχνεύει όλα τα πρόσωπα του δράματος κι ελπίζει στη λύση-τέλος ώστε να απολαύσει την κάθαρση...

Συντελεστές

Σκηνοθεσία - Ερμηνεία: Αμαλία Γκούμα
Μουσική: Χρήστος Διαμαντής
Φωτογραφίες: Εμ. Μανιού

Παραστάσεις

13 Σεπτεμβρίου 2016
Ημέρα και ώρα παραστάσεων: Τρίτη στις 21:15
Πληροφορίες – κρατήσεις: 2310829254
Εισιτήρια: 10 €, 5 € (φοιτητικό, ανέργων)

Προπώληση Εισιτηρίων: www.viva.gr

, Public, Seven spots, Reload και στο ταμείο του BlackBox Ώρες ταμείου: Τετάρτη – Κυριακή 10:30-13:30, 17:30-21:00

BlackBox
Βασ. Όλγας 65 και Φλέμινγκ 2
T: 2310829254
E: info@black-box.gr
W: http://www.black-box.gr/


F: http://www.facebook.com/blackboxthessaloniki
read more " MEDEAS ANAGNOSIS Σκηνοθεσία – Ερμηνεία: Αμαλία Γκούμα 13 Σεπτεμβρίου 2016 στις 21:15 στο BlackBox "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Ξεκινά το Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, με τέσσερις από τις πέντε παραστάσεις δωρεάν για το κοινό.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΠΕΡΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2016


Για δεύτερη χρονιά η ομάδα Skull of Yorick Productions σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων της πόλης της Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί το Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, με τέσσερις από τις πέντε παραστάσεις δωρεάν για το κοινό.
Φέτος το Φεστιβάλ είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συνεργάζεται με φορείς όπως το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Dublin Opera Studio, τον 'Ομιλο για την Unesco Πειραιώς και Νήσων, το Fondation Culturel National του Λουξεμβούργου και το Ίδρυμα Ιβάν Σαββίδη, αλλά και με πολλούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Δουβλίνο, Λουξεμβούργο, Μαδρίτη, Βερολίνο κ.α.) Οι παραστάσεις της Ρωμαϊκής Αγοράς συμπεριλαμβάνουν το αφιέρωμα στον μεγάλο Ιταλό συνθέτη της όπερας Giaccomo Puccini και την όπερα του Έλληνα συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου “Προμηθέας Δεσμώτης” και είναι δωρεάν για το κοινό, ενώ στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου ανεβαίνει με εισιτήριο η μεγαλειώδης όπερα του C. Gluck “Ιφιγένεια εν Ταύροις” με ελληνικό λιμπρέτο, διασκευασμένη και βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Ευριπίδη. Σε όλες τις παραστάσεις παίζει η ορχήστρα της Skull of Yorick Productions.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Γενική ώρα έναρξης: 21.00
Αφιέρωμα στον Giaccomo Puccini
10/09 G. Puccini “Il Tabarro” (Ο μανδύας). Ένα ερωτικό τρίγωνο μεταξύ εργατών που εξελλίσεται σε θρίλερ στις όχθες του Σηκουάνα στο Παρίσι στις αρχές του 19ου αι. Συμμετέχουν νέοι καλλιτέχνες του Dublin Opera Studio σε συνεργασία με το Στούντιο Όπερας της Skull of Yorick Productions. Μουσική διεύθυνση: Φίλιππος Μοδινός. Σε ημισκηνοθετημένη μορφή. Πρωταγωνιστούν: Δήμητρα Ιόλη Εξάρχου, Γιάννης Νάκος, John Rownan, Eleonore Marmeuse, Giorgio Palcu, Jorge Ferrando κ.ά.
11/09 G. Puccini “Suor Angelica” (Αδερφή Αγγελική). Η δραματική ιστορία της μοναχής Αγγελικής που εξελίσσεται σε ένα μικρό Καθολικό μοναστήρι της Τοσκάνης. Συμμετέχουν νέοι καλλιτέχνες του Dublin Opera Studio σε συνεργασία με το Στούντιο Όπερας της Skull of Yorick Productions. Μουσική διεύθυνση: Φίλιππος Μοδινός. Σκηνοθεσία/ Κοστούμια: Κασσάνδρα Δημοπούλου. Στον ομώνυμο ρόλο η Χριστίνα Μαβίνη. Πρωταγωνιστούν ακόμη: Patricia Von Andersen, Sinead White, Eleonore Marmeuse, Κατερίνα Μακρή, Ελένη Δημοπούλου, Μαρία Λώτη κ.ά.
16/09 G. Puccini “Madam Butterfly” (Δεσποινίς Πεταλούδα). Ναγκασάκι, αρχές του 19ου αι. Μια νεαρή Γκέισα, η Τσιο-Τσιο Σαν (Madam Butterfly) αγοράζεται από τον καπετάνιο του Αμερικάνικου ναυτικού Pinkerton και την παντρεύεται. Ο έρωτάς τους θα κρατήσει πολύ λίγο και η συνέχεια, καταστροφική για την μικρή Ιαπωνέζα. Μουσική διεύθυνση/ Σκηνοθεσία: Φίλιππος Μοδινός. Στον ομώνυμο ρόλο η Patricia Freres. Πρωταγωνιστούν ακόμη: Θεόδωρος Μπιράκος, Θάλεια Μαυρίδου, Δημοσθένης Σταυριανός, John Rownan κ.ά.
Όπερα Έλληνα συνθέτη
30/09 Π. Καρούσου “Προμηθέας Δεσμώτης”. Βασισμένη στην ομώνυμη ιστορία του Αισχύλου για  τον Προμηθέα, του ήρωα των ανθρώπων, που έκλεψε τη φωτιά από τους θεούς του Ολύμπου.  Μουσική διεύθυνση: Ελ. Καλκάνης. Σκηνοθεσία: Β. Ασημακόπουλος. Με τον Βασίλη Ασημακόπουλο στον ομώνυμο ρόλο. Πρωταγωνιστούν ακόμη: Ειρήνη Κώνστα, Βανέσσα Καλκάνη, Φίλιππος Μοδινός, Κασσάνδρα Δημοπούλου, Κατερίνα Μακρή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Ώρα έναρξης: 20.30
24 - 25 /09 C. Gluck “Ιφιγένεια εν Ταύροις”. Στην ελληνική γλώσσα, διασκευή βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Ευριπίδη. Διασκευή/ Σκηνοθεσία/ Κοστούμια: Κ. Δημοπούλου. Μουσική διεύθυνση: Χρήστος Κτιστάκης. Σκηνικά: Γιώργος Λεπίδας. Φώτα: Άντα Τσεσμελή. Στον ομώνυμο ρόλο η Κασσάνδρα Δημοπούλου. Πρωταγωνιστούν ακόμη: Φίλιππος Μοδινός, John Rownan, Αλέξανδρος Γάβαρης, Δήμητρα Ιόλη Εξάρχου, Θάλεια Μαυρίδου, Ανέστης Ιωαννίδης, Νίκος Κύρτσος και 15μελής χορωδία. Εισιτήρια: 25, 20, 15.
Περισσότερες πληροφορίες: www.skullofyorickproductions.com
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΠΕΡΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Το Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο 2015 (με την ονομασία Φεστιβάλ Όπερας Θεσσαλονίκης αρχικά) από την ανεξάρτητη καλλιτεχνική ομάδα Skull of Yorick Productions που ιδρύθηκε το 2011 στο Λονδίνο και δρα με βάση τη Θεσσαλονίκη από το 2013. Ιδρυτικά μέλη είναι οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες Φίλιππος Μοδινός και Κασσάνδρα Δημοπούλου. Σκοπός του Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος είναι η καθιέρωση του θεσμού αυτού και η αξιοποίηση και προβολή Ελλήνων λυρικών καλλιτεχνών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Φεστιβάλ συνεργάζεται για δεύτερη χρονιά με την Εφορία Αρχαιοτήτων της Πόλης της Θεσσαλονίκης, με δωρεάν παραστάσεις στο Ωδείο της Ρωμαϊκής Αγοράς και έχει συνεργαστεί με το ΜΜΘ, με τον Δήμο Λάρισας, Τυρνάβου, Κηφισιάς, Βέροιας, Νεαπόλεως κ.α. Φέτος είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συνεργάζεται με το ΚΘΒΕ, το Dublin Opera Studio, το Fondation Culturel Luxembour και τον Όμιλο για την Unesco Πειραιώς και Νήσων.read more " Ξεκινά το Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, με τέσσερις από τις πέντε παραστάσεις δωρεάν για το κοινό. "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια της Μένης Λυσαρίδου εκφράζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Το ΚΘΒΕ αποχαιρετά τη Μένη Λυσαρίδου
«Το Θέατρο είναι οι άνθρωποί του και το κοινό του».
 

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια της Μένης Λυσαρίδου, η οποία διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΘΒΕ από τον Ιούνιο του 2013 έως τον Απρίλιο του 2015.

Η Μένη Λυσαρίδου κατάφερε να αφήσει το δικό της στίγμα στο θέατρο μέσα από τη δυναμική της προσωπικότητα και την αποφασιστικότητα της, πιστή πάντα στη βασική  αρχή  που η ίδια είχε περιγράψει με τα παρακάτω λόγια: «το Θέατρο είναι οι άνθρωποί του και το κοινό του».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΕΝΗΣ ΛΥΣΑΡΙΔΟΥ
Πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ, δραστηριοποιήθηκε στον τομέα επικοινωνίας και χορηγιών.
Στο παρελθόν εργάστηκε ως καθηγήτρια στον ιδιωτικό τομέα και δίδαξε ως σύμβουλος Ισότητας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.
Ήταν μέλος του Μακεδονικού Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης, της Μέριμνας Ποντίων Κυριών και μέλος του Δ.Σ του σωματείου Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών ΣΤΟΡΓΗ.
Είχε διατελέσει αντιπρόεδρος του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ και μέλος του Δ.Σ. της  Νέας Ένωσης Επιστημόνων Γυναικών.


ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κρατικού Θέατρου Βορείου Ελλάδος με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκε τον θάνατο της
πρώην Προέδρου του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ
Μένης ΛυσαρίδουΤιμώντας τη μνήμη της, το Δ.Σ. του ΚΘΒΕ
Ψ η φ ί ζ ε ι

  • Να εκφραστούν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.
  • Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη της.
  • Να παραστεί ο Πρόεδρος του Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία.
  • Να δημοσιευτεί το σχετικό ψήφισμα στον ημερήσιο Τύπο και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΚΘΒΕ.
read more " Τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια της Μένης Λυσαρίδου εκφράζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »