Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΟΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ
 Τι συμβαίνει όταν ο Μάνος ο Πάνος, η Άνια, η Μάνια η Βάνια και η Μαρίνα βρίσκονται στη Φολέγανδρο
 Ο Μάνος (Αντώνης Κρόμπας) ετοιμάζει ένα ερωτικό διήμερο με την ερωμένη του την Τάνια (Σοφία Μανωλακου)
και εχει βάλει στο κόλπο και τον κουμπάρο του τον Πάνο(Νίκος Μουτσινάς). Όταν η γυναίκα του Μάνου, η Μαρίνα(Βασιλική Ανδρίτσου)  αποφασίζει να μείνει,τα σχέδια του παίρνουν άλλη τροπή.μέσα σε όλα έρχεται και μια ανυποψίαστη μαγείρισσα (Πηνελόπη Αναστασοπούλου) και η κολλητή της Τάνιας η Βάνια (Ματίνα Νικολάου)...ποιος είναι ποιος ,είναι μια μεγαααααααλη ιστορία!
Η θεότρελη, ανατρεπτική ξεκαρδιστική κωμωδία της χρονιάςΚόκο...Μπλόκο έρχεται να ταράξει τα ήσυχα βράδια του καλοκαιριού σας!
.


Πρωταγωνιστούν
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΝΔΡΙΤΣΟΥ- ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ- ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΤΏΝΗΣ ΚΡΟΜΠΑΣ • ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ • ΜΑΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
με μπαλέτα και... Δελφίνια!!!

Μετάφραση - Απόδοση - Σκηνοθεσία
ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ
ΣΚΗΝΙΚΑ
ΜΑΡΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ
ΝΙΚΟΛ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΠΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΡΟΣΟΥΛΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ - ΠΡΟΒΟΛΗ:
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΔΡΟΥΤΣΑ 6942-065888 • mdroutsa@gmail.com

Υπεύθυνος περιοδείας
ΒΛΑΣΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ 6986-222187• aggelosblasis@hotmail.com

Ώρα έναρξης 21:15
Τιμές Εισιτηρίων
Γενική Είσοδος  15€
ΑΜΕΑ - ΑΝΕΡΓΟΙ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ -ΠΑΙΔΙΚΟ  12€.


                                                


Το τραγούδι της παράστασης «Κοκομπλόκο» κυκλοφορεί από την


Ευχαριστούμε την Heaven music  για την ευγενική παραχώρηση της Κατερίνα Στικούδη


Το τραγούδι της παράστασης

Μουσική: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΤΖΗΣ • Στίχοι: ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΔΡΟΥΤΣΑ • Στίχοι rap: ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ Tραγούδι : ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΙΚΟΥΔΗ feat NIKOΣ ΜΟΥΤΣΙΝΑΣread more " ΚΟΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Κώστας Πράπογλου - ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ 1 Σεπτεμβρίου - 15 Νοεμβρίου 2016

 ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΕΛΕΥΣΙΝΑ 2021 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ –
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΟΛΗ
ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2016
Εμφάνιση FEED ME womb of tra (interior), photo by Igu.jpg 


Γεωγραφικά Πλάτη | Ανθρώπινοι Ορίζοντες
Latitudes | Humanscapes

επιμελητής: Δρ Κώστας Πράπογλου

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
1 Σεπτεμβρίου - 15 Νοεμβρίου 2016

 Εμφάνιση ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΠΛΑΤΗ Petrut Calinescu, Certeze village (2012), © Petrut Calinescu.jpgΗ Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης - Υποψήφια Πόλη σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αισχυλείων 2016 διοργανώνουν την ομαδική έκθεση Γεωγραφικά Πλάτη | Ανθρώπινοι Ορίζοντες [Latitudes | Humanscapes] σε επιμέλεια του Δρ Κώστα Πράπογλου που παρουσιάζει το έργο επτά καλλιτεχνών, φωτογράφων και κινηματογραφιστών με θέμα τη Ρουμανία του σήμερα.  Η έκθεση ανοίγει για το κοινό την 1η Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος της Ελευσίνας και διαρκεί μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00.

Διατηρώντας ως κεντρικό άξονα τη μετα-βιομηχανική, μετα-Τσαουσεσκική, μετα-κομμουνιστική και σύγχρονη κοινωνικο-οικονομική πραγματικότητα της χώρας, η έκθεση Γεωγραφικά Πλάτη | Ανθρώπινοι Ορίζοντες [Latitudes | Humanscapes] θα ταξιδέψει τους θεατές σε τόπους οικείους και ανοίκειους. Η παράλληλη ανάδυση ιστοριών και αφηγήσεων μέσα από μικρο-περιβάλλοντα στο άστυ και στην ύπαιθρο διερευνά το δυναμισμό και την τροχιά μιας υπερρεαλιστικής σύγχρονης ανθρώπινης τοπογραφίας. Μέσα από το φάσμα της εσωτερικότητας και της ανάγκης  της ψυχής για επιβίωση, ο κάθε καλλιτέχνης διαχειρίζεται με το προσωπικό του ύφος έννοιες ανθρώπινων σχέσεων, συναισθηματικών ισορροπιών, συναισθηματικού και σωματικού χωρισμού, μνήμης και λήθης, μετανάστευσης και ξεριζωμού. Η αγάπη για την πατρίδα ως τόπου κοινής αναφοράς και βιωμάτων διερευνάται υπό το πρίσμα της καθημερινότητας, των εκφάνσεων της τοπικής ιδιοσυγκρασίας, της ζωής μέσα από την παράδοση και την υφέρπουσα αισιοδοξία ότι το αύριο θα είναι καλύτερο για όλους.
 Εμφάνιση FEED ME Womb of Tra_UniversitySq10.jpg
Οι καλλιτέχνες που έχουν επιλεγεί κατάγονται από τη Ρουμανία καθώς και από την Ιταλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίοι τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούνται στη Ρουμανία. Όλοι έχουν συμμετάσχει σε εκθέσεις σε σημαντικά μουσεία και ιδρύματα τέχνης σε όλον τον κόσμο και έχουν εκπροσωπήσει τις χώρες τους σε κορυφαία διεθνή εικαστικά γεγονότα όπως η Μπιενάλε της Βενετίας. Είναι οι:

Michele Bressan (b.1980, Ιταλία), Petrut Calinescu (b.1976, Ρουμανία),  Ioana Cirlig (b.1987, Ρουμανία), Carlo Gianferro (b.1970, Ιταλία), David Leventi (b.1978, Ην. Πολιτείες), Andrei Nacu (b.1984, Ρουμανία), Davin Ellicson (b.1978, Ην. Πολιτείες).

Υπεύθυνος για την έκθεση Γεωγραφικά Πλάτη | Ανθρώπινοι Ορίζοντες [Latitudes | Humanscapes] είναι ο Δρ Κώστας Πράπογλου, αρχαιολόγος-αρχιτέκτονας, κριτικός σύγχρονης τέχνης και επιμελητής με έδρα το Λονδίνο και την Αθήνα. Κείμενά του έχουν συμπεριληφθεί σε καταλόγους εκθέσεων και δημοσιεύσεις στο εξωτερικό και την Ελλάδα, ενώ κριτικές και άρθρα του δημοσιεύονται στον ελληνικό και διεθνή τύπο. 


Πολιτιστικό Κέντρο Λ. Κανελλόπουλος

Δραγούμη 37, Παραλία Ελευσίνας
τηλ: 210 5565613

Εγκαίνια έκθεσης:
Κυριακή,11 Σεπτεμβρίου 2016  και ώρα 20:00

Ημέρες λειτουργίας:
Τρίτη – Κυριακή, Δευτέρα Κλειστά
Ώρες λειτουργίας:
10:00 - 13:00 & 18:00-21:30


Είσοδος ελεύθερη
Εμφάνιση ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΠΛΑΤΗ Ioana Cirlig, Young love (2014), © Ioana Cirlig.jpg

read more " Κώστας Πράπογλου - ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ 1 Σεπτεμβρίου - 15 Νοεμβρίου 2016 "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Ο Αδαής και ο Παράφρων του Τόμας Μπέρνχαρντ Σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης  Η Ομάδα Θεάτρου «Χ•αίρεται» παρουσιάζει την παράσταση
 

Ο Αδαής και ο Παράφρων
του Τόμας Μπέρνχαρντ

Σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα

στο  Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης

για 9 μόνο παραστάσεις

8-11 & 13-17 Σεπτεμβρίου 2016, στις 21:00
                                                      
Οι παραστάσεις στις 8,13,14 και 15 Σεπτεμβρίου θα παιχτούν με αγγλικούς υπέρτιτλους.

Η περσινή μεγάλη επιτυχία της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, επανέρχεται για έναν νέο κύκλο παραστάσεων, στη μεγάλη σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. 

Μια μεγάλη ντίβα της όπερας, πρόκειται να τραγουδήσει στον «Μαγικό Αυλό» του Μότσαρτ για διακοσιοστή εικοστή δεύτερη φορά. Εξαντλημένη από την πειθαρχία που έχει επιβάλλει στον εαυτό της και από την επαναλαμβανόμενη έκθεση της στην κρίση του κοινού,  αποφασίζει να ματαιώσει τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της και να αποσυρθεί με τον τυφλό πατέρα της στην εξοχή. Εκείνος όμως, αλκοολικός και φιλοχρήματος, έχει εναποθέσει όλη του τη ζωή στην τραγουδιστική καριέρα της κόρης του.
Ανάμεσά τους βρίσκεται ένας γιατρός, δόκτορας Ιατροδικαστικής, παθιασμένος με την ανθρώπινη ανατομία, αλλά αδιάφορος για την ανθρώπινη ύπαρξη…

Τί αποτελέσματα έχει στον καλλιτέχνη η τελειομανία, η στείρα εξειδίκευση, η υπέρμετρη συγκέντρωση, ο αυστηρός αυτοπεριορισμός;

Η τέχνη, η επιστήμη, ακόμα και η σχέση γονιού και παιδιού, αποδεικνύονται ανεπαρκείς και καταστροφικές για την πλήρωση των ανθρώπινων αναγκών. Ο Μπέρνχαρντ μετατρέπει την ιατρική σε επιστήμη της αποσύνθεσης και τη μουσική σε τέχνη της αποπροσωποποίησης και της καταστροφής.
Ο μεγάλος Αυστριακός συγγραφέας επιστρατεύει το γκροτέσκο και «χολερικό»  χιούμορ του για να υπογραμμίσει το υπαρξιακό άγχος των ηρώων του. Μια άγρια κωμωδία για την τραγωδία της τέχνης, της επιστήμης και της γονεΐκής χειραγώγησης.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας
Σκηνοθεσία: Γιάννος Περλέγκας
Σκηνικά – Κοστούμια: Λουκία Χουλιάρα
Κίνηση: Δήμητρα Ευθυμιοπούλου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Βίντεο: Ιάσονας Αρβανιτάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μάγδα Καφκούλα
Βοηθός σκηνογράφου: Γεωργία Μπούρα
Σχεδιασμός μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου
Σχεδιασμός κομμώσεων: Χρόνης Τζήμος
Σχεδιασμός ήχου: Δημήτρης Τσούκας
Φωνητική διδασκαλία: Ευαγγελία Καρακατσάνη
Εκτέλεση μακιγιάζ: Ιωάννα Μπάκα 
Φωτογραφίες παράστασης: Karol Jarek, Ιάσονας Αρβανιτάκης, Γιάννης Πρίφτης
Γραφιστική επιμέλεια: Αντώνης Λύρας
Επικοινωνία: Άννα Θεοδόση

Διανομή:
Βασίλισσα της Νύχτας: Ανθή Ευστρατιάδου
Κυρία Φάργκο/Σερβιτόρος Βίντερ: Γιάννης Καπελέρης
Πατέρας: Χρήστος Μαλάκης
Δόκτωρ: Γιάννος Περλέγκας
 

read more " Ο Αδαής και ο Παράφρων του Τόμας Μπέρνχαρντ Σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

To φημισμένο Saint Petersburg Theatre Season στο Εθνικό Θέατρο 19-22 Σεπτεμβρίου - το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ «Θεατρική σεζόν Αγίας Πετρούπολης».

To φημισμένο Saint Petersburg Theatre Season στο Εθνικό Θέατρο
19-22 Σεπτεμβρίου  
 Εμφάνιση by V. Lupovskoy (1).JPG
Το Εθνικό Θέατρο  στο πλαίσιο του έτους Ελλάδας – Ρωσίας, θα φιλοξενήσει από 19 έως και 22 Σεπτεμβρίου στη Κεντρική Σκηνή και στη Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» του Θεάτρου  Rex,  το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ «Θεατρική σεζόν Αγίας Πετρούπολης».

Το St Petersburg Theatre Season είναι το μεγαλύτερο καλλιτεχνικό γεγονός «εξαγωγής παραστάσεων» από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2007 προκειμένου να προωθηθούν οι πολιτιστικές, κοινωνικές και τουριστικές σχέσεις μεταξύ Αγίας Πετρούπολης και σημαντικών πόλεων του πλανήτη, που αποτελούν και μεγάλα πολιτιστικά κέντρα. Η ιδέα ήταν ενός σημαντικού ρωσικού θεατρικού σχήματος, των Neva Art και αμέσως κέρδισε την υποστήριξη της Διοίκησης της Αγίας Πετρούπολης, η οποία είναι και ο κύριος χρηματοδότης του, και του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας.

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει κάθε χρόνο τις πιο ενδιαφέρουσες και δημοφιλείς παραγωγές της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ρωσίας – παραστάσεις υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, οι οποίες διακρίνονται  για το είδος και την υφολογική ποικιλομορφία τους.

Το Φεστιβάλ με τις επιλεγμένες κάθε φορά παραστάσεις του μέχρι τώρα έχει πραγματοποιηθεί  με επιτυχία στις πόλεις: 2007 Πράγα – Τσεχία, 2008 Βερολίνο – Γερμανία, 2009 Ελσίνκι – Φιλανδία, 2010 Τελ Αβιβ – Ισραήλ, 2011 Μιλάνο – Ιταλία, 2012 Δρέσδη-Γερμανία, 2013 Μασσαλία-Γαλλία, 2014 Τιφλίδα-Γεωργία, ενώ το 2015 φιλοξενήθηκε από το Εθνικό Θέατρο της Σερβίας στο Βελιγράδι. 

Εκτός από τις παραστάσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν επίσημες συναντήσεις εκπροσώπων της Αγίας Πετρούπολης και της πλευράς υποδοχής, με απώτερο στόχο τη σταθερή συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού.  Οι Ευρωπαίοι αποκαλούν το συγκεκριμένο project «Το πρόσωπο της θεατρικής Πετρούπολης» ενώ οι Ρώσοι δημοσιογράφοι «Θεατρικό παράθυρο στην Ευρώπη».
 Εμφάνιση City.Marriage (5).jpg
Αναλυτικά των πρόγραμμα των παραστάσεων:
20/9, Κεντρική Σκηνή, ώρα έναρξης  18:30
«The city. The marriage. Gogo» από το Θέατρο Lensovet. Σκηνοθεσία: Yury Butusov.
Διάρκεια: 3 ώρες και 30 λεπτά με διάλειμμα

21/9, Σκηνή Κοτοπούλη Θέατρο Rex, ώρα έναρξης  18:30
 «Brothers» βασισμένο στους Αδελφούς Κααμάζοφ του  Φιόντορ Μιχαήλοβιτς Ντοστογιέφσκι, από το Θέατρο Priyut Komedianta.  Σκηνοθεσία: Evgeniya Safonova.
Διάρκεια: 3 ώρες και 40 λεπτά με δύο διαλείμματα

22/9, Κεντρική Σκηνή, ώρα έναρξης 18:30
 «Μάκβεθ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ από το Baltic House.  Σκηνοθεσία: Luk Perceval
Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά χωρίς διάλειμμα19 - 22 Σεπτεμβρίου Διαδραστική έκθεση κουκλών-μαριονετών «Κούκλες για παιδιά και ενήλικες» του Κρατικού κουκλοθεάτρου Αγίας Πετρούπολης του Ε.Σ Ντεμμενί.
Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν τη συλλογή των δημιουργών μαριονετών μια «Χρυσή Αποθήκη» - κούκλες, τις οποίες στην Αγία Πετρούπολη ονομάζουν «μεγάλο θίασο του μικρού θεάτρου». Η επίσκεψη της έκθεσης προϋποθέτει την αλληλεπίδραση μεταξύ των θεατών και των επαγγελματιών κουκλοπαιχτών.
Ώρα: 17.30 – 18.30, στη Κεντρική Σκηνή, πριν από την έναρξη των παραστάσεων

Για τις παραστάσεις και την έκθεση θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά

Τιμές εισιτηρίων:
 15€, 10€ (φοιτητικό) και 5€ (Β΄ εξώστης) 


Η προπώληση των εισιτηρίων πραγματοποιείται από τα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου στο κτίριο Τσίλλερ (από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-17:00).
Εμφάνιση Brothers (4).JPG
read more " To φημισμένο Saint Petersburg Theatre Season στο Εθνικό Θέατρο 19-22 Σεπτεμβρίου - το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ «Θεατρική σεζόν Αγίας Πετρούπολης». "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ - ΣΧΕΔΟΝ ΣΑΡΑΝΤΑ - ΘΕΑΤΡΟ ΧΥΤΗΡΙΟ

new flyer xitirio

Ο Γιώργος Χατζηπαύλου γιόρτασε φέτος το καλοκαίρι τα γενέθλιά του στο θέατρο Χυτήριο, παρουσιάζοντας τη stand up comedy του Σχεδόν Σαράντα. Η παράσταση ήταν sold out, γι’ αυτό και ο χαρισματικός κωμικός αποφάσισε να επιστρέψει στον ίδιο χώρο για μια και μοναδική εμφάνιση.
Έχοντας στα σκαριά ήδη τα επόμενα σχέδιά του, ο Γιώργος Χατζηπαύλου δίνει ραντεβού με το κοινό την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στην υπέροχη αυλή του θεάτρου Χυτήριο, αποχαιρετώντας το καλοκαίρι και καλωσορίζοντας το φθινόπωρο με τον δικό του, μοναδικό τρόπο: Προσφέροντας γέλιο και συγκίνηση μέσα από το Σχεδόν Σαράντα.
Την παράσταση που τη σεζόν 2015-2016 ήταν sold out τόσο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, έδρα του κωμικού τα τελευταία χρόνια, όσο και σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Μαζί του θα είναι εκλεκτοί καλεσμένοι: Ο Αριστοτέλης Ρήγας (opening act), Διονύσης Ατζαράκης και Ζήσης Ρούμπος (guests).
Ταυτότητα παράστασης 
Γιώργος Χατζηπαύλου- Σχεδόν Σαράντα
“The Goodbye Summer Edition”
Πού: Θέατρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44, τηλ.: 210 3412313
Πότε: Τετάρτη 7/9, στις 21:30
Εισιτήρια: 8 € (προπώληση) και 10 ευρώ στο ταμείο (με μπύρα). Πληροφορίες και εισιτήρια στο viva.gr
8
 
11
Η παράσταση «Σχεδόν σαράντα» αποτελεί μια αναδρομή σε όλες τις φάσεις της ζωής του άντρα μέχρι τα σαράντα που, μεταξύ άλλων, εξετάζει:
Το μυστήριο του «τι συμβαίνει μετά τα σαράντα»
Τι συνειδητοποιεί ένας άντρας στην εφηβεία
Ποια είναι τα 2 βασικά αξιώματα που πρέπει μια γυναίκα να γνωρίζει για τους άντρες
Ποια είναι τα 43 βασικά αξιώματα που ένας άντρας πρέπει να γνωρίζει για τις γυναίκες
Πώς θα είναι στα γεράματα οι γενιές που τώρα είναι σαραντάρηδες
Πώς λειτουργεί ο μικρός κάφρος που όλοι κρύβουμε μέσα μας
Πότε μεγαλώνεις πραγματικά (spoiler: Ποτέ)
Μια παράσταση που (δεν) θα σας διδάξει, που (δεν) θα σας προβληματίσει ΚΑΙ που θα σας κάνει να γελάσετε ΠΟΛΥ!!!

read more " ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ - ΣΧΕΔΟΝ ΣΑΡΑΝΤΑ - ΘΕΑΤΡΟ ΧΥΤΗΡΙΟ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΤΟ LOCARNO INDUSTRY ACADEMY INTERNATIONAL ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


ΤΟ LOCARNO INDUSTRY ACADEMY INTERNATIONAL
ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μια συνεργασία του Φεστιβάλ Κιν/φου Θεσσαλονίκης & του Φεστιβάλ Λοκάρνο  

 Εμφάνιση photo_tiff.jpg
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με χαρά ανακοινώνει τη συνεργασία του με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο, φέρνοντας το Locarno Industry Academy International στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο. Πιο συγκεκριμένα, η επίσημη «πρεμιέρα» του πιλοτικού αυτού project θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 7 έως τις 11 Νοεμβρίου 2016, κατά τη διάρκεια του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (3-13 Νοεμβρίου 2016), στο πλαίσιο της Αγοράς του ΦΚΘ.

Το Locarno Industry Academy International είναι μια εκπαιδευτική πλατφόρμα που έχει ως στόχο να βοηθήσει τους νέους επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου να επεκτείνουν τις επαγγελματικές εμπειρίες και διασυνδέσεις τους στους τομείς των διεθνών πωλήσεων, του μάρκετινγκ, της διανομής, της παρουσίασης και του προγραμματισμού. Στο παρελθόν, το Locarno Industry Academy International έχει ήδη πραγματοποιηθεί με επιτυχία στο Μεξικό, τη Βραζιλία και τη Νέα Υόρκη.  

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που εγκαινιάζουμε αυτή τη συνεργασία του ΦΚΘ με το Φεστιβάλ του Λοκάρνο. Το Locarno Industry Academy International είναι μια μεγάλη ευκαιρία που θα ωφελήσει την περιοχή μας δίνοντας την ευκαιρία σε νέους επαγγελματίες του σινεμά να αποκτήσουν καινούργια εργαλεία όσον αφορά στη διανομή, τις πωλήσεις και την κατάρτισή τους, ενώ επίσης θα γίνει μια πολύτιμη πλατφόρμα για νέες συνεργασίες, ανταλλαγή ιδεών και ευκαιρίες για επαγγελματικές διασυνδέσεις», υπογραμμίζει η Γενική Διευθύντρια του ΦΚΘ, Ελίζ Ζαλαντό.  

Οι νέοι και ανερχόμενοι εκπρόσωποι πωλήσεων, διανομείς και ειδικοί των νέων μέσων που θα συμμετάσχουν στο Locarno Industry Academy International στη Θεσσαλονίκη, θα λάβουν μέρος σε ένα ειδικό workshop όπου θα έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν, να μοιραστούν εμπειρίες και να συναντήσουν σημαντικούς επαγγελματίες του διεθνούς κινηματογραφικού χώρου, μέσα από συζητήσεις, παρουσιάσεις και ομαδικά εργαστήρια. Επιπλέον, θα μπορούν να συμμετάσχουν σε μια σειρά από δραστηριότητες που διοργανώνει η Αγορά του 57ου ΦΚΘ, όπως, μεταξύ άλλων, συναντήσεις και σεμινάρια με εκπροσώπους του παγκόσμιου κινηματογραφικού τομέα.

Στο Locarno Industry Academy International θα συμμετάσχουν κατά προτεραιότητα ανερχόμενοι εκπρόσωποι πωλήσεων, διανομείς και ειδικοί των νέων μέσων από την Ελλάδα και τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου, καθώς και από συνεργαζόμενες χώρες και περιοχές (Ευρώπη, Λατινική Αμερική, Ελβετία, ΗΠΑ).

Οι χώρες που έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο Locarno Industry Academy International στη Θεσσαλονίκη είναι οι εξής: Αίγυπτος, Αλβανία, Αλγερία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ιορδανία, Ισραήλ, Κροατία, Κύπρος, Ουγγαρία, Λίβανος, Λιβύη, Μάλτα, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Παλαιστίνη, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Συρία, Τυνησία και Τουρκία.

Από σήμερα, Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου και μέχρι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016, οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν συμμετοχές για το Locarno Industry Academy International στη Θεσσαλονίκη. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης www.filmfestival.gr.

Για αιτήσεις και πληροφορίες επικοινωνήστε με την Vanja Kaludjercic, Project Manager του Locarno Industry Academy International in Thessaloniki: vanja.kaludjercic@pardo.ch, Festival del Film Locarno, Via Ciseri 23, CH–6601, Locarno.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Αγορά του ΦΚΘ: agora@filmfestival.gr

Χορηγός του Locarno Industry Academy International στη Θεσσαλονίκη είναι η εταιρεία παραγωγής Faliro House.read more " ΤΟ LOCARNO INDUSTRY ACADEMY INTERNATIONAL ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »