Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΚΘ ΚΑΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΟΚΑΡΝΟ - ΤΟ LOCARNO INDUSTRY ACADEMY INTERNATIONAL ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΤΟ LOCARNO INDUSTRY ACADEMY INTERNATIONAL
ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μια συνεργασία του Φεστιβάλ Κιν/φου Θεσσαλονίκης & του Φεστιβάλ Λοκάρνο  

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με χαρά ανακοινώνει τη συνεργασία του με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο, φέρνοντας το Locarno Industry Academy International στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο. Πιο συγκεκριμένα, η επίσημη «πρεμιέρα» του πιλοτικού αυτού project θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 7 έως τις 11 Νοεμβρίου 2016, κατά τη διάρκεια του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (3-13 Νοεμβρίου 2016), στο πλαίσιο της Αγοράς του ΦΚΘ.

Το Locarno Industry Academy International είναι μια εκπαιδευτική πλατφόρμα που έχει ως στόχο να βοηθήσει τους νέους επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου να επεκτείνουν τις επαγγελματικές εμπειρίες και διασυνδέσεις τους στους τομείς των διεθνών πωλήσεων, του μάρκετινγκ, της διανομής, της παρουσίασης και του προγραμματισμού. Στο παρελθόν, το Locarno Industry Academy International έχει ήδη πραγματοποιηθεί με επιτυχία στο Μεξικό, τη Βραζιλία και τη Νέα Υόρκη.  

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που εγκαινιάζουμε αυτή τη συνεργασία του ΦΚΘ με το Φεστιβάλ του Λοκάρνο. Το Locarno Industry Academy International είναι μια μεγάλη ευκαιρία που θα ωφελήσει την περιοχή μας δίνοντας την ευκαιρία σε νέους επαγγελματίες του σινεμά να αποκτήσουν καινούργια εργαλεία όσον αφορά στη διανομή, τις πωλήσεις και την κατάρτισή τους, ενώ επίσης θα γίνει μια πολύτιμη πλατφόρμα για νέες συνεργασίες, ανταλλαγή ιδεών και ευκαιρίες για επαγγελματικές διασυνδέσεις», υπογραμμίζει η Γενική Διευθύντρια του ΦΚΘ, Ελίζ Ζαλαντό.  

Οι νέοι και ανερχόμενοι εκπρόσωποι πωλήσεων, διανομείς και ειδικοί των νέων μέσων που θα συμμετάσχουν στο Locarno Industry Academy International στη Θεσσαλονίκη, θα λάβουν μέρος σε ένα ειδικό workshop όπου θα έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν, να μοιραστούν εμπειρίες και να συναντήσουν σημαντικούς επαγγελματίες του διεθνούς κινηματογραφικού χώρου, μέσα από συζητήσεις, παρουσιάσεις και ομαδικά εργαστήρια. Επιπλέον, θα μπορούν να συμμετάσχουν σε μια σειρά από δραστηριότητες που διοργανώνει η Αγορά του 57ου ΦΚΘ, όπως, μεταξύ άλλων, συναντήσεις και σεμινάρια με εκπροσώπους του παγκόσμιου κινηματογραφικού τομέα.

Στο Locarno Industry Academy International θα συμμετάσχουν κατά προτεραιότητα ανερχόμενοι εκπρόσωποι πωλήσεων, διανομείς και ειδικοί των νέων μέσων από την Ελλάδα και τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου, καθώς και από συνεργαζόμενες χώρες και περιοχές (Ευρώπη, Λατινική Αμερική, Ελβετία, ΗΠΑ).

Οι χώρες που έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο Locarno Industry Academy International στη Θεσσαλονίκη είναι οι εξής: Αίγυπτος, Αλβανία, Αλγερία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ιορδανία, Ισραήλ, Κροατία, Κύπρος, Ουγγαρία, Λίβανος, Λιβύη, Μάλτα, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Παλαιστίνη, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Συρία, Τυνησία και Τουρκία.

Από σήμερα, Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου και μέχρι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016, οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν συμμετοχές για το Locarno Industry Academy International στη Θεσσαλονίκη. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης www.filmfestival.gr.


Για αιτήσεις και πληροφορίες επικοινωνήστε με την Vanja Kaludjercic, Project Manager του Locarno Industry Academy International in Thessaloniki: vanja.kaludjercic@pardo.ch, Festival del Film Locarno, Via Ciseri 23, CH–6601, Locarno.
read more " ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΚΘ ΚΑΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΟΚΑΡΝΟ - ΤΟ LOCARNO INDUSTRY ACADEMY INTERNATIONAL ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Ο ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ ΠΗΛΙΟΥ ΣΤΗΝ 81 ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

                             
Οι μηχανές στο φουλ στην 81η ΔΕΘ


Τις μηχανές στο φουλ ανάβει η 81η ΔΕΘ, που μπαίνει στις «ράγες» και ετοιμάζεται να αναπτύξει ταχύτητα. Μάλιστα, στη φετινή διοργάνωση η ΔΕΘ-Helexpo παρουσιάζει τις μεταφορές… αλλιώς, με εκθέματα που θα εντυπωσιάσουν, καθώς το χθες, το σήμερα και το αύριο των μεταφορών θα ζωντανέψουν στην 81η ΔΕΘ.
Στο πλαίσιο αυτό, το Μετρό Θεσσαλονίκης, ένα έργο ζωτικής σημασίας για την πόλη, το οποίο οι πολίτες της αναμένουν με μεγάλη ανυπομονησία, θα κάνει… στάση μέσα στην 81η ΔΕΘ, επιφυλάσσοντας μια μεγάλη έκπληξη στους επισκέπτες.
Παράλληλα, το κοινό της Έκθεσης θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τη μηχανή του Οδοντωτού του Πηλίου, του γνωστού «Μουτζούρη», όπως λεγόταν κάποτε το τρενάκι του Πηλίου για να δηλώσει την ατμοκίνηση και τον καπνό που άφηνε στο πέρασμά του. Η μηχανή του Οδοντωτού είναι μήκους 7,5 μέτρων, βάρους 23 τόνων και ύψους 3,5 μέτρων. Θα ζωντανέψει δε αναμνήσεις από την ανάβαση στις όμορφες πλαγιές του Πηλίου. Τη μηχανή  φέρνει στην 81η ΔΕΘ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

 Και οι μεταφορικές εκπλήξεις συνεχίζονται. Το λεωφορείο των αστέγων ή αλλιώς «Φροντίδα Εν Κινήσει», το οποίο κυκλοφορεί ήδη στην Αθήνα, θα εγκατασταθεί τις ημέρες της ΔΕΘ εντός του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα μετασκευασμένο λεωφορείο του ΟΑΣΑ, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους αστέγους να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής, καθώς διαθέτει, μεταξύ άλλων, ντουζιέρες και χημικές τουαλέτες. Είναι η πρώτη στην Ευρώπη και τρίτη σε παγκόσμιο επίπεδο κινητή μονάδας ατομικής υγιεινής για αστέγους. Στο πρόγραμμα «Φροντίδα Εν Κινήσει» συμμετέχει ο ΟΑΣΑ από κοινού με το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και η ΜΚΟ Praksis.  
read more " Ο ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ ΠΗΛΙΟΥ ΣΤΗΝ 81 ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »