Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

«ΠΛΟΥΤΟΣ» του Αριστοφάνη ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ – 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

«Ποτέ δεν βρέθηκε τέτοιο κακό για τους ανθρώπους σαν το χρήμα» (Σοφοκλής)

«Το χρήμα είναι ο χειρότερος θεσμός μέσ' στους ανθρώπους.» (Ευριπίδης)


«ΠΛΟΥΤΟΣ»
του Αριστοφάνη

ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ – 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο οι Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης, παρουσιάζουν ένα νέο, φιλόδοξο ανέβασμα του έργου του Αριστοφάνη «Πλούτος». Παίζουν επίσης ο Τάσος Γιαννόπουλος και ο Αλμπέρτο Φάϊς, με 12μελή χορό ηθοποιών και μουσικών. Η σκηνοθεσία και η διασκευή είναι του Γιώργου Κιμούλη.

          Σύγχρονος του Πελοποννησιακού Πολέμου (431-404), που σήμανε την πτώση της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, ο κορυφαίος κωμωδιογράφος της αρχαιότητας Αριστοφάνης πραγματεύεται με διεισδυτικότητα και ακρίβεια την έκπτωση των αξιών. Κεντρική θέση στα 11 σωζόμενα έργα του -οι Αλεξανδρινοί του αποδίδουν συνολικά 40- κρατά η σφοδρή κριτική του στην πολιτική, κοινωνική, ηθική και οικονομική κρίση κατά τη διάρκεια της εκπεσούσης αθηναϊκής δημοκρατίας, με λόγο σύγχρονο και τολμηρό – σε σημείο σοκαριστικό για τα δεδομένα της εποχής. Γεγονός που εξισορροπούσε έντεχνα με την εκλεπτυσμένη παράλληλη χρήση της γλώσσας και συμπυκνωμένα νοήματα που απομακρύνονταν από τους κώδικες της κωμωδίας, αγγίζοντας βαθιά το συναίσθημα των θεατών, κατορθώνοντας έτσι να εμποτίσει το κοινό του με τα μηνύματα που επιδίωκε να περάσει μέσω των έργων του. Ο «Πλούτος» παρουσιάστηκε το 388 π.Χ., στο τέλος περίπου του Κορινθιακού πολέμου. Η Αθήνα ήλπιζε σε ανάκτηση της αίγλης της – μάταια όμως, αφού η πολιτισμική κρίση ήταν βαθιά, η έκπτωση των ηθών έπληττε βάναυσα τον δημόσιο και ιδιωτικό βίο και η οικονομία κατέρρεε επιτρέποντας την επικράτηση των επιτηδείων, με την ανοχή βεβαίως της διεφθαρμένης πολιτικής και θρησκευτικής εξουσίας. Κι εδώ παρεμβαίνει με το έργο του ο Αριστοφάνης. Απογυμνώνει τους ηγέτες του και επαναφέρει το αίτημά του για δίκαιη πολιτεία, αναπτύσσοντας έναν προβληματισμό πάνω στην άδικη κατανομή του πλούτου και στην έκρηξη της διαφθοράς.
Το έργο:
Ο Χρεμύλος, πνιγμένος στα χρέη, αναζητά στο Μαντείο των Δελφών χρησμό για τον σωστό τρόπο να μεγαλώσει το γιο του: τίμιο και φτωχό ή πλούσιο και απατεώνα; Η Πυθία, όπως πάντα ομιχλώδης, τον προτρέπει να πάρει σπίτι του τον πρώτο που θα συναντήσει αποχωρώντας από το Μαντείο. Αυτός είναι ένας τυφλός γέρος, ο Θεός Πλούτος, τιμωρημένος από τον Δία για να μη βλέπει που μοιράζει τα πλούτη, ο οποίος αρνείται να θεραπευτεί γιατί φοβάται την οργή του Θεού. Μεταπείθεται ωστόσο από τον Χρεμύλο και τον υπηρέτη του, Καρίωνα , ώστε να διαθέτει τον πλούτο σε όσους τον αξίζουν και όχι στους φαύλους ρήτορες και τους απατεώνες. Η θεά Πενία παρεμβαίνει και προσπαθεί να πείσει πως ο πλούτος θα καταστρέψει τους πολίτες, μιας και οι φτωχοί θα επαναπαυθούν, με αποτέλεσμα να γίνουν τεμπέληδες. Εξανίστανται επίσης όλοι οι επιτήδειοι -των ιερέων μη εξαιρουμένων- οι οποίοι χάνουν τα προνόμιά τους.

Σημείωμα σκηνοθέτη:
Στη σύγχρονη κοινωνία, όπου το χρήμα αποτελεί πλέον το θεμέλιο ολόκληρου του συστήματος αξιών, η συγκεκριμένη παράσταση επικεντρώνει την ερμηνεία αυτής της Αριστοφανικής κωμωδίας, σ’ ένα γεγονός που σχεδόν τις περισσότερες παραβλέπεται: στο ότι ο ποιητής στο τέλος του έργου εγκαθιστά το Θεό Πλούτο στο ίδιο το κράτος, δίδοντας έτσι στους πολίτες τη δυνατότητα, απ’ τη στιγμή που όλα τα αναγκαία αγαθά θα είναι δημόσια, να αναζητήσουν τον πραγματικό πλούτο στις ιδέες και στις αξίες, που ίσως έχουν ξεχάσει.


Μετάφραση:  Κ.Χ. Μύρης
Σκηνοθεσία - Διασκευή: Γιώργος Κιμούλης
Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας
Κοστούμια:  Σοφία Νικολαϊδη
Μουσική:  Γιώργος Ανδρέου
Στίχοι:  Ισαάκ Σούσης
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Κινησιολογική επιμέλεια: Ελπίδα Νίνου, Θανάσης Γιαννακόπουλος
Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκη Παλληκαράκη
Παραγωγή: Αφοί Τάγαρη σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βεροίας

Παίζουν:
Γιώργος Κιμούλης (Πλούτος & Πενία), Γιάννης Μπέζος (Χρεμύλος), Πέτρος Φιλιππίδης (Καρίων).

Παίζουν επίσης:
Τάσος Γιαννόπουλος (Βλεψίδημος, Συκοφάντης Γριά, Ερμής), Αλμπέρτο Φάϊς (Δίκαιος & Ιερέας)

Χορός:  Γκιζέλη Χριστέλα, Δαβάκη Βερόνικα, Ζησάκης Ευθύμης, Ζουγανέλης Αλέξανδρος, Κατσώλης Παναγιώτης, Μαούτσου Κατερίνα, Σπατιώτη Χριστίνα, Στασινοπούλου Ντένια, Τσάβα Ειρήνη, Τσιμπρικίδου Ελένη, Τσουρής Γιώργης, Χιώτης Χάρης

*ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΘΩΜΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Υπεύθυνη επικοινωνίας & προβολής:
Μαρένα Καδιγιαννοπούλου (6972 303 800)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: Viva.gr«ΠΛΟΥΤΟΣ» - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ


ΠΕΜΠΤΗ 25/8             Ν.ΜΑΚΡΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ&ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ                                          Ν.ΜΑΚΡΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/8      ΝΙΚΑΙΑ-ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 27/8           ΧΑΛΚΙΔΑ -ΘΕΑΤΡΟ “ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ”
ΔΕΥΤΕΡΑ 29/8            ΛΑΜΙΑ – ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΤΗΣ/ΛΕΛΕΙΚΑ ΥΠΑΤΗΣ
ΤΡΙΤΗ 30/8                   ΒΟΛΟΣ -ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΛΟΥ                                         “ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ”
ΤΕΤΑΡΤΗ 31/8            ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

ΠΕΜΠΤΗ 1/9               ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/9        ΣΕΡΡΕΣ- ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 3/9              ΚΟΖΑΝΗ-ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 4/9               ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 5/9              ΚΑΡΔΙΤΣΑ -ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 7/9              ΑΙΓΑΛΕΩ- ΘΕΑΤΡΟ “ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ”
ΠΕΜΠΤΗ 8/9               ΓΑΛΑΤΣΙ – ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/9        ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ- ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ                                                 ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ “ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ”
ΣΑΒΒΑΤΟ 10/9           ΜΕΝΙΔΙ- ΘΕΑΤΡΟ “ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ”                                                  (ΑΧΑΡΝΑΙ)
ΚΥΡΙΑΚΗ 11/9             ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ -ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ
                                      “Δ. ΚΙΝΤΗΣ”
ΔΕΥΤΕΡΑ 12/9            ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ -ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ
                                      “Δ. ΚΙΝΤΗΣ”


ΤΕΤΑΡΤΗ 14/9            ΗΡΩΔΕΙΟ
read more " «ΠΛΟΥΤΟΣ» του Αριστοφάνη ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ – 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Οι μελοποιήσεις του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΦΕΡΗ σαν ραδιοφωνική εκπομπή, ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ! - ΚΡΕΗ - ΚΑΒΑΛΑΣ

59ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΜΠΡΑΣ
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ…
Οι μελοποιήσεις του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΦΕΡΗ σαν ραδιοφωνική εκπομπή, ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ!

Οικόπεδο Κρέη, Καβάλα
Πέμπτη 25 Αυγούστου, ώρα 21.00
Ο Γιώργος Τσάμπρας παρουσιάζει μελοποιήσεις του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΦΕΡΗ σαν ραδιοφωνική εκπομπή ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ με τίτλο «Στο μεταξύ η Ελλάδα ταξιδεύει…» την Πέμπτη 25 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στο Οικόπεδο Κρέη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Από το 1960 μέχρι τις μέρες μας, είναι λίγο περισσότερα από 50 τα τραγούδια που έχουν στηριχτεί στο λόγο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΦΕΡΗ…
Κάποια από αυτά, κυρίως του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, του ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ και του ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΤΣΗ, έχουν τραγουδηθεί αλλά και έχουν ακουστεί πολύ…
Είναι και άλλα, των ίδιων, του ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ, του ΜΑΜΑΓΚΑΚΗ, του ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ  κ.α. που ακούστηκαν λιγότερο…
Τα τελευταία χρόνια, στο λόγο του Σεφέρη, έχουν σκύψει – έστω, στιγμιαία - νεώτεροι τραγουδοποιοί – από τον ΧΑΡΗ και τον ΠΑΝΟ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑ και τον ΜΙΛΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ μέχρι τα «ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ» και τον ΘΑΝΟ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟ…
Η παράσταση σταχυολογεί στιγμές απ’ αυτή την – 50άχρονη – διαδρομή της ποίησης του Σεφέρη στο τραγούδι, με «παρατηρήσεις» που έχουν να κάνουν με τα ποιήματα, με τις μελοποιήσεις τους, με την αντιμετώπιση της εποχής που πραγματοποιήθηκαν αλλά και με τη σημερινή ματιά σ’ αυτά. Έτσι, όπως θα γινόταν σε μια ραδιοφωνική εκπομπή…

Κείμενα -  επιλογή τραγουδιών – παρουσίαση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΜΠΡΑΣ
Τραγούδι: ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΑΡΟΥΝΗΣ
Πιάνο – Μουσική επιμέλεια: ΝΕΟΚΛΗΣ ΝΕΟΦΥΤΙΔΗΣ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΜΠΡΑΣ
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ…
Οι μελοποιήσεις του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΦΕΡΗ σαν ραδιοφωνική εκπομπή, ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ!

Οικόπεδο Κρέη, Καβάλα
Πέμπτη 25 Αυγούστου, ώρα 21.00


Απαγορεύεται η είσοδος στο χώρο μετά την έναρξη της εκδήλωσης.

Τιμές Εισιτηρίων: 10 € κανονικό, 5 € μειωμένο (μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων)


Προπώληση Καβάλα: Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 18:00 μέχρι τις 21:00, ενώ την ημέρα της εκδήλωσης θα γίνει προπώληση στο ταμείο του Οικοπέδου Κρέη από τις 19:00 το απόγευμα.


read more " Οι μελοποιήσεις του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΦΕΡΗ σαν ραδιοφωνική εκπομπή, ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ! - ΚΡΕΗ - ΚΑΒΑΛΑΣ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

MADAME PIAF 25 Αυγούστου, Θέατρο Δάσους, Θεσσαλονίκη με τους Tiger Lillies

Tiger Lillies in Concert

MADAME PIAF
25 Αυγούστου, Θέατρο Δάσους, Θεσσαλονίκη


Το λατρεμένο λονδρέζικο τρίο των Tiger Lillies θα παρουσιάσει στις καλοκαιρινές του συναυλίες σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη όλες του τις μεγάλες επιτυχίες, αλλά και ολοκαίνουριες συνθέσεις από το νέο CD του συγκροτήματος MADAME PIAF.  Η νέα δουλειά των Tiger Lillies εμπνέεται από τον μποέμικο βίο και την παθιασμένη προσωπικότητα της κορυφαίας Γαλλίδας ερμηνεύτριας του 20ού αιώνα, της Edith Piaf. Νέες συνθέσεις εμπνευσμένες από την ανεπανάληπτη Γαλλίδα ερμηνεύτρια και διασκευές των γνωστότερων τραγουδιών της,  με το ακαταμάχητο ύφος του συγκροτήματος τραγουδισμένες στα αγγλικά:  «Padam Padam», «La Vie en Rose», «Non Je ne Regrette Rien» και άλλα μεγάλα τραγούδια της Piaf που σφράγισαν τον 20ό αιώνα, φωτίζονται λοξά από τον σκοτεινό, αισθησιακό ήχο των Tiger Lillies, που σμίγει την αβάν-γκαρντ με το πανκ και το καμπαρέ.
Αφορμή για το Madame Piaf είναι η συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του «μικρού σπουργιτιού» της Γαλλίας, όπως ήταν το χαϊδευτικό της Piaf, που ξεκίνησε από τον παρισινό υπόκοσμο για να κατακτήσει το παγκόσμιο μουσικό στερέωμα. Οι Tiger Lillies είναι οι πλέον αρμόδιοι να μας ταξιδέψουν στο underground μεταπολεμικό Παρίσι των πλανόδιων καλλιτεχνών, των οίκων ανοχής και του περιθωρίου με όχημα το ρεπερτόριο και τη θρυλική μορφή της Piaf. Ο πολυκύμαντος βίος της, η πάλη με τους εσωτερικούς της δαίμονες, οι παράφοροι έρωτες και η στενή της σχέση με το περιθώριο αποτελούσαν πάντοτε έμπνευση για τον ιδιοφυή front man των Tiger Lilles, τον Martyn Jacques. Άλλωστε, η Piaf υπήρξε σπουδαία επιρροή στο ύφος των Tiger Lillies. Όπως σημειώνει ο Martyn Jacques: «Έχω συναντήσει πολλές γυναίκες σαν την Πιαφ. Συνήθως στιγματίζονται ως άτομα με «μεταιχμιακή διαταραχή προσωπικότητας». Αλκοολικές, εθισμένες στα ναρκωτικά και συχνά πόρνες. Παρ’ όλα αυτά, είναι καταπληκτικό ότι η Πιαφ είναι σήμερα σύμβολο της Γαλλικής εθνικής υπερηφάνειας. Αλλά ούτε η Γαλλία νοιάζεται γι αυτό, ούτε κι εγώ. Η Εντίθ Πιαφ ήταν έξοχη, ένας άνθρωπος ηλεκτρισμένος. Ξεκίνησε από τον υπόκοσμο, αλλά αναδείχθηκε σε μια από τις καλύτερες ερμηνεύτριες όλων των εποχών».
Οι Tiger Lillies επιστρέφουν για τρεις μοναδικές βραδιές στην Ελλάδα κατευθείαν μετά τη θριαμβευτική παρουσίασή του “Madame Piaf” στη Γαλλία και στη Μεγάλη Βρετανία, όπου απέσπασε διθυραμβικές κριτικές: «Μια συναυλία που δεν μοιάζει με καμία άλλη – οι Tiger Lillies επιβεβαιώνουν το θρυλικό τους cult status», έγραψε ο Argus, ενώ το Broadway Baby σχολίασε: «Οι Tiger Lillies, με άνεση, έκαναν το ακροατήριο να λησμονήσει τα πάντα».
Tiger Lillies: είκοσι επτά χρόνια αναρχικά μπρεχτικά μπλουζ!
Το αγαπημένο τρίο των Tiger Lillies συμπλήρωσε αισίως φέτος είκοσι επτά χρόνια αμείωτης επιτυχίας. Μοναδική περίπτωση στη βρετανική μουσική των τελευταίων δεκαετιών και μια από τις ιδιόρρυθμες μπάντες όλων των εποχών, οι Tiger Lillies αποτελούν ένα ατμοσφαιρικό μίγμα gypsy punk/cabaret/avant-garde ήχου, που συνδυάζει υποβλητικά το μακάβριο, το χιουμοριστικό και το αισθησιακό. Η μπάντα, πνευματικό παιδί του συνθέτη, στιχουργού, τραγουδιστή και πολυοργανίστα Martyn Jacques, δημιουργήθηκε το 1989 στο Σόχο κι έκτοτε έχει κυκλοφορήσει 37 δίσκους. Στην Ελλάδα, οιTiger Lillies διαθέτουν ένα πολυάριθμο και ενθουσιώδες κοινό, ενώ ξεχωριστή στιγμή στην πορεία τους αποτελεί η παράσταση FreakShow (2009), σε παραγωγή του Θεάτρου Badminton, που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αθήνα προτού περιοδεύσει με τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: viva.gr – 11876 – 2111010099 – Public – Media Markt – Seven Spots
Θέατρο Δάσους, Θεσσαλονίκη Γενική Είσοδος: 16€ (Φοιτητικό/ Ανέργων 13€)

Προπώληση στο Ταμείο του Βασιλικού Θεάτρου τηλ. 2315 200 200
read more " MADAME PIAF 25 Αυγούστου, Θέατρο Δάσους, Θεσσαλονίκη με τους Tiger Lillies "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

H παράσταση Cavewoman που ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη 23 Αυγούστου στο Θέατρο Κήπου, ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ !

Θέατρο Κήπου
(τηλ. 2310 256 775)

«CAVEWOMAN»
Της Emma Peirson

Τρίτη 23 Αυγούστου


H «Cavewoman» της Emma Peirson, η γυναίκα των σπηλαίων, ο απόλυτος φόβος των ανδρών, το πιο πολύπλοκο πλάσμα από την αρχή του πλανήτη έρχεται  να ταράξει τα νερά για ακόμη μια φορά!
Μετά την τεράστια επιτυχία που γνωρίζει για 9 συνεχόμενα χρόνια η παράσταση «Caveman» έρχεται η γυναίκα των σπηλαίων, να … επαναφέρει τις ισορροπίες δίνοντας τη δική της απάντηση! Μια γυναικεία εκδοχή της μάχης των φύλων εξαιρετικά αστεία και μπριόζικη, μια ευχάριστη ματιά στις σχέσεις δυο τόσο διαφορετικών πλασμάτων, που καλούνται να μοιράσουν τον πλανήτη, την χώρα, την πόλη και το χειρότερο: το ίδιο τους το ΣΠΙΤΙ!
Στο ρόλο της Cavewoman η Δήμητρα Παπαδήμα σε μια one-woman παράσταση, όπου απελπισμένα προσπαθεί να λύσει τον γόρδιο δεσμό του γάμου και της... συμβίωσης. Ένα έργο που απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες. Η σκηνοθεσία είναι του Κωνσταντίνου Κυριακού.

Λίγα λόγια για το έργο:

Η Εύα περνάει τις τελευταίες ώρες πριν το γάμο της με τον Χαράλαμπο οπλισμένη με αρκετό θυμό. Το μόνο που του είπε ήταν “φύγε” κι εκείνος…. έφυγε!! Παράλληλα, προσπαθεί να κρατήσει την ψυχραιμία της γιατί μόλις έχει μάθει ότι οι καλεσμένοι έχουν έρθει δυστυχώς μια ημέρα νωρίτερα και πρέπει να μπαλώσει... μια ευτυχισμένη σχέση!

Η «Cavewoman» είναι έμπνευση της Emma Peirson –συγγραφέας, σκηνοθέτης και παραγωγός θεάτρου από την Νότια Αφρική-, όπου αφού είδε την παράσταση «Defending the Caveman» αποφάσισε  να δώσει τη δική της, γυναικεία, απάντηση: Γιατί, εάν οι άνδρες ήταν όντως τόσο καλοί εραστές όπως νομίζουν, οι γυναίκες δεν θα είχαν χρόνο να φτιάξουν τα μαλλιά τους!
Η μεγαλύτερη δυσκολία αλλά και πρόκληση, ήταν τι να πρωτοσυμπεριλάβει μέσα στο κείμενο, γιατί η μάχη των φύλων είναι πολύπλευρη και με πολλές διαστάσεις...
Έτσι, γεννήθηκε η «Cavewoman», άλλη μια επιτυχία που γνώρισε θερμή ανταπόκριση, όπου και αν παίχτηκε, κερδίζοντας δύο VITA Awards το 2000 και το 2002.
Μια βραδιά θεάτρου που μας αφήνει με το χαμόγελο στα χείλη και μια γαλήνη στην ψυχή, γιατί η Cavewoman, δε θα υπήρχε χωρίς τον Caveman και αντιστρόφως...

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση - σκηνοθεσία : Κωνσταντίνος Κυριακού
Σκηνικά - κοστούμια: Κώστας Βελινόπουλος
Βίντεο παράστασης: Κώστας Κιμούλης
Ακούγονται οι ηθοποιοί : Τζέσυ Παπουτσή, Γιάννης Μποσταντζόγλου
Παραγωγή: Θέατρο Coronet, Mogul Theater

Στο ρόλο της Cavewoman η Δήμητρα Παπαδήμα

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
Γενική είσοδος : 15 ευρώ & 12 ευρώ (ισχύει για φοιτητές και ανέργους)
Προπώληση : 10 ευρώ


ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 2 ώρες με διάλειμμα 
read more " H παράσταση Cavewoman που ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη 23 Αυγούστου στο Θέατρο Κήπου, ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ! "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

«ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ» ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ Τετάρτη 24 & Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ

«ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ»

ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ

Τετάρτη 24 & Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016


Το  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης συμμετέχει στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου με την καλοκαιρινή του παραγωγή «ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ». Θα ακολουθήσουν παραστάσεις στο Ηρώδειο και σε Αρχαία Θέατρα, σε Κρήτη και σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της χώρας.

Η «ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ» είναι ένας ξεκαρδιστικός ύμνος στο συνολικό έργο του Αριστοφάνη βασισμένη σε μία πρόταση της ομάδας ΙΔΕΑ.

Μέσα σε μιάμιση ώρα, με καταιγιστικούς ρυθμούς παρουσιάζονται μπροστά στα μάτια του κοινού όλοι οι σπουδαίοι ρόλοι, οι κεντρικές συμβάσεις, τα μοτίβα και η δημιουργική ευφυΐα του πατέρα της κωμωδίας.

Ο Αριστοφάνης πεθαίνει πάνω σε μια πρόβα τη στιγμή ενός έντονου διαπληκτισμού με τους ηθοποιούς του και πηγαίνοντας στον Άδη προσπαθεί να πείσει τους θεούς του κάτω κόσμου να του χαρίσουν μια εβδομάδα ζωής, ώστε να ανεβάσει το τελευταίο έργο του και .….το πανηγύρι αρχίζει.

Έργα και ημέρες του μεγάλου μας κωμικού παρελαύνουν επί σκηνής, σε ένα ξεκαρδιστικό, δροσερό αλλά και συγκινητικό έργο, ανακατεύοντας με μαεστρία όλα τα ύφη της κωμωδίας!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ - ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ:
Ομάδα ΙΔΕΑ (Κώστας Γάκης, Κων/νος Μπιμπής, Αθηνά Μουστάκα) και  Δημήτρης Ζουγκός
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ - ΜΟΥΣΙΚΗ: Κώστας Γάκης
Sound Designer - Μουσικός επί Σκηνής: Στέφανος Τορτόπογλου
ΣΚΗΝΙΚΑ: Παναγιώτα Κοκκορού - ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Βασιλική Σύρμα.
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Κατερίνα Μαραγκουδάκηύ
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Ίρις Κανδρή
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Λευτέρης Πλασκοβίτης

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ
Αντώνης Καφετζόπουλος, Γεράσιμος Γεννατάς, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ευαγγελία Μουμούρη, Γιάννης Δρακόπουλος, Θάνος Τοκάκης

Τιμή εισιτηρίων προπώλησης & από viva.gr  12€  για όλες τις παραστάσεις

Τιμές εισιτηρίων την ημέρα παράστασης 12€ (φοιτητικό & ανέργων), 15€ κανονικό

Προπώληση : Ταμείο Θεάτρου Κήπου   (τηλ.2310 256 775)

VIVA.GR
read more " «ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ» ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ Τετάρτη 24 & Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016 "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

το ΦΚΘ αποχαιρετά τον Σωτήρη Δημητρίου

Αποχαιρετιστήριο σημείωμα για τον Σωτήρη Δημητρίου


Για τον κόσμο ο Σωτήρης Δημητρίου ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος, ολιγόλογος, ουσιαστικός. Ήταν ένας σημαντικός θεωρητικός του κινηματογράφου, ανθρωπολόγος, ένας ανήσυχος άνθρωπος των γραμμάτων. Για τη διαδρομή του γράφτηκαν όλα πριν από λίγες μέρες, όταν έφυγε.

Για τους ανθρώπους του φεστιβάλ ο Σωτήρης Δημητρίου ήταν επιπλέον, ένας πραγματικός φίλος. Μαζί με τη σύντροφό του Αλίντα Δημητρίου, κι ύστερα μόνος του, ήταν δίπλα μας πολλά χρόνια τώρα. Κυρίως πλάι στα νέα παιδιά του φεστιβάλ, νέος στην ψυχή κι ο ίδιος. Τον αποχαιρετούμε με αγάπη.read more " το ΦΚΘ αποχαιρετά τον Σωτήρη Δημητρίου "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ στο 3ο Taratsa International Film Festival, από 24 Αυγούστου έως και 28 Αυγούστου 2016, στις πιο δροσερές ταράτσες της Θεσσαλονίκης.TO ΦΚΘ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟ
3ο TARATSA INTERNATIONAL FILM FESTIVAL
24 - 28 Αυγούστου  2016 --- ελεύθερη είσοδος


Καλοκαιρινές βραδιές γεμάτες σινεμά κάτω από τα αστέρια προτείνει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το 3ο Taratsa International Film Festival, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 24 Αυγούστου έως και την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016, στις πιο δροσερές ταράτσες της Θεσσαλονίκης.

Φέτος το ΦΚΘ αναλαμβάνει ένα τμήμα του παράλληλου προγράμματος του 3ου Taratsa IFF και παρουσιάζει 10 αγαπημένες ταινίες. Ανεβαίνουμε λοιπόν στις ταράτσες μια μέρα πριν την επίσημη έναρξη, την Τρίτη 23 Αυγούστου, με ένα θρίλερ για γερά νεύρα: το φιλμ Babadook: Οι σελίδες του τρόμου / The Babadook της Τζένιφερ Κεντ, που θα προβληθεί στην ταράτσα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσ/κης (Τσιμισκή 29, ώρα 21:15). Πριν την προβολή, ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ορέστης Ανδρεαδάκης θα κάνει μια ανατρεπτική παρουσίαση με τίτλο «Η μάνα η φόνισσα και τα σπλάτερ παιδιά της» (ώρα 20:30), αναζητώντας τι συνδέει μερικές από τις πιο σοκαριστικές σκηνές που παγκόσμιου σινεμά με τα ελληνικά δημοτικά τραγούδια ή αλλιώς, διερευνώντας το ποια είναι η σχέση μεταξύ του Ντάριο Αρζέντο και του Χάνιμπαλ Λέκτερ με το «Γεφύρι της Άρτας» και το «Τραγούδι του νεκρού αδελφού».

Από τον Άλφρεντ Χίτσκοκ και τον Γούντι Άλεν ως στον Λεός Καράξ και τον Νόα Μπάουμπαχ, το ΦΚΘ προτείνει στο 3ο Taratsa IFF μια επιλογή ταινιών αγαπημένων σκηνοθετών. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τρεις εμβληματικές κωμωδίες από το χθες: τη μαύρη κωμωδία Ποιος σκότωσε τον Χάρι; / The Trouble with Harry του Άλφρεντ Χίτσκοκ (1955), την αλληγορική σάτιρα Ζέλιγκ / Zelig του Γούντι Άλεν (1983) και την σουρεαλιστικών αποχρώσεων Μέρα της Μαρμότας /Groundhog Day του Χάρολντ Ράμις (1993). Επίσης, έξι σύγχρονες ταινίες που προκάλεσαν αίσθηση: Αγόρι συναντά κορίτσι / Boy Meets Girl του Λεός Καράξ (1984), Αγοροκόριτσο / Tomboy της Σελίν Σιαμά (2011), Τυραννόσαυρος / Tyrannosaur του Πάντι Κονσιντάιν (2011), Τα παιδιά του πολέμου / Lore της Κέιτ Σόρτλαντ (2012), Τα μυθικά πλάσματα του Νότου / Beasts of the Southern Wild του Μπεν Ζάιτλιν (2012) και Frances Ha του Νόα Μπάουμπαχ (2012).

* Η είσοδος στους χώρους των προβολών του 3ου Taratsa IFF είναι ελεύθερη.

Να σημειωθεί ότι η συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το Taratsa International Film Festival θα συνεχιστεί και στο πλαίσιο του επερχόμενου 57ου ΦΚΘ, με μια κινηματογραφική έκπληξη που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Το Taratsa International Film Festival είναι ένα ανεξάρτητο κινηματογραφικό φεστιβάλ με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Περιλαμβάνει το διεθνές διαγωνιστικό τμήμα με μικρού μήκους ταινίες από όλο τον κόσμο, καθώς και το παράλληλο πρόγραμμα με διακεκριμένες ταινίες από το παρόν και το παρελθόν. Φέτος, στο 3ο Taratsa IFF, 7 ταράτσες της Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσουν πάνω από 100 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους από 37 χώρες.

Το πλήρες πρόγραμμα προβολών του 3ου Taratsa IFF είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.taratsaiff.com.Αύριο Τρίτη 23 Αυγούστου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 3ου Taratsa International Film Festival, σε περίπτωση βροχής η προβολή της ταινίας The Babadook της Τζένιφερ Κεντ (ώρα 21:15) και η παρουσίαση του Ορέστη Ανδρεαδάκη με τίτλο «Η μάνα η φόνισσα και τα σπλάτερ παιδιά της» που θα προηγηθεί της προβολής (ώρα 20:30),θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 29, 2ος όροφος).
read more " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ στο 3ο Taratsa International Film Festival, από 24 Αυγούστου έως και 28 Αυγούστου 2016, στις πιο δροσερές ταράτσες της Θεσσαλονίκης. "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »