Κυριακή, 14 Αυγούστου 2016

Ψηφιδωτή Οδύσσεια Έκθεση σύγχρονου ψηφιδωτού Λονδίνο-Αθήνα-Μύκονος 9-18 Σεπτεμβρίου

Ψηφιδωτή Οδύσσεια

Έκθεση σύγχρονου ψηφιδωτού
Λονδίνο-Αθήνα-Μύκονος

                               9-18 Σεπτεμβρίου

Εγκαίνια: Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016, στις 20:00Είσοδος ελεύθερη


Μια έκθεση που ξεκίνησε από το Λονδίνο και εξελίχτηκε σε ένα Ελληνο-Βρετανικό φεστιβάλ ψηφιδωτού έρχεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για να μας δείξει πώς αυτή η τόσο παλιά τέχνη εξελίσσεται για να συναντήσει την εποχή της.


Γιατί δεν είναι μόνο η πέτρα που γίνεται ψηφίδα ή τα αρχέγονα υλικά, όπως ο πηλός, το μάρμαρο, ο χρυσός. Ψηφίδες μπορεί να φτιάξει ο ψηφοθέτης με τεχνολογία τρισδιάστατων μικρο-εικόνων, με συνθετικά υλικά, με σκραπ μετάλλων, με τυχαία υλικά, ακόμα και με στίχους ραψωδιών.

Εμπνευσμένοι από τη μεγάλη περιπέτεια της Οδύσσειας 11 Έλληνες και Βρετανοί καλλιτέχνες αναγνωρισμένοι διεθνώς παρουσιάζουν 55 έργα και μαζί με αυτά τη δική τους ερμηνεία για το οικουμενικό αυτό θέμα. Μια Οδύσσεια υλικών και ιδεών που μπορεί να είναι pop, αφηρημένη, πολιτική, κλασική η προσωπική γίνεται ταξίδι της ψυχής, το δράμα ενός πρόσφυγα, ένα καράβι, ο δακτυλικός εξάμετρος, ένα υφαντό, ένα κόκκινο χαλί, ένα μήνυμα, ένα τραγούδι.
Αυτή η τρισδιάστατη πραγματικότητα που δεν είναι ούτε ζωγραφική, ούτε γλυπτική αλλά μια καλλιτεχνική σύνθεση πολλών πραγμάτων και προϋποθέτει χρόνια και μήνες και μέρες απόλυτης αφοσίωσης και υπομονής για να φτάσει ως εμάς, είναι η Ψηφιδωτή Οδύσσεια που ένωσε δυο χώρες και τους καλλιτέχνες-ψηφοθέτες τους σε ένα κοινό σκοπό.   

Οι καλλιτέχνες που παίρνουν μέρος στην έκθεση είναι οι:
Dugald MacInnes, Nathalie Vin, Ιωάννης Τουλιάτος, Kate Rattray, Αλέξανδρος Μπασαντής, Λύδια Παπαδοπούλου, Arianna Puntin, Άρτεμις Κλίτση, Βάσω Σπανού, Ευτυχία Φίνου και η Aliyahgator στην οποία οφείλεται η ιδέα της έκθεσης.
Η έκθεση παρουσιάστηκε στο Λονδίνο (Hellenic Center) και μετά την Αθήνα μετακομίζει στη Μύκονο (Δημοτική Πινακοθήκη από 23 έως 30 Σεπτεμβρίου)
Εκθεσιακός χώρος 1ου και 2ου ορόφου
Ώρες λειτουργίας: Δευτ-Κυρ, 18:00-22:00


Για να πληροφορηθείτε περισσότερα για τους ψηφοθέτες επισκεφτείτε τον ιστότοπο http://mosaic-odysseys.weebly.com/about-the-artists.html


Υποστηρικτές της έκθεσης: AIMC, ART FINDER, BAAM, The Hellenic Center, Eλληνικός Σύλλογος Ψηφιδωτού, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΜΥΚΟΝΟΥ, Κέντρο Ψηφιδωτού «ΨΗΦΙΔΩΝ Γνώσις», KΑΤΩΓΙ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ, AEGEAN FIRST COMPANY AFCO.Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 08:00-22:00. Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης. Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00  έως 01:00. Από τις 01:01πμ θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα. 
read more " Ψηφιδωτή Οδύσσεια Έκθεση σύγχρονου ψηφιδωτού Λονδίνο-Αθήνα-Μύκονος 9-18 Σεπτεμβρίου "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΘΕΑΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ) Από Πέμπτη 11 Αυγούστου έως Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

ΘΕΑΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  (ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ)

Από Πέμπτη 11 Αυγούστου  έως Τετάρτη 17  Αυγούστου  2016


ΘEΡΙΝΟΙ
ΑΠΟΛΛΩΝ (τηλ. 2310- 828-642 Σαρανταπόρου 4)  Μια αγελάδα στο Παρίσι (Προβολές: 21.00 - 22.45,  Δευτέρα καμία προβολή)
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤ3 ΚΕΜΕΣ  Δευτέρα 15/8  Το φθινόπωρο μιας αγάπης (Ντέιβιντ Λιν) (Προβολές: 21.15)
ΕΛΛΗΝΙΣ (τηλ. 2310-292-304 Λεωφ. Στρατού. Δίπλα στο Βελλίδειο) Κάτω από τον ήλιο (Προβολές:21.00 - 23.10)
ΕΛΛΗΝΙΣ  2 (τηλ. 2310-292-304 Λεωφ. Στρατού. Στη βεράντα του Βελλίδειου) Που πάω θεέ μου (Προβολές: 21.00) / Πριν έρθεις εσύ (Προβολές: 22.45)
ΝΑΤΑΛΙ (2310-829-457 Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 3): Τα φτερά του έρωτα (Προβολές: 20.30) / Παρίσι Τέξας (Προβολές: 22.30)
 
read more " ΘΕΑΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ) Από Πέμπτη 11 Αυγούστου έως Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016 "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Η συναυλία της χορωδίας και της ορχήστρας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης στην αρχαία Πύδνα, τη βραδιά της πανσέληνου του Αυγούστου αποτελεί πλέον θεσμό.

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΥΔΝΑ

  Η συναυλία της χορωδίας και της ορχήστρας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης στην αρχαία Πύδνα, τη βραδιά της πανσέληνου του Αυγούστου αποτελεί πλέον θεσμό.

  Η συναυλία με τραγούδια της θάλασσας την ωραιότερη βραδιά του χρόνου και με τίτλο «φεγγαράδα στην Πύδνα», θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016 στις 9 το βράδυ στον αρχαιολογικό χώρο της ιστορικής πόλης των αρχαίων Μακεδόνων. Η εκδήλωση υλοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, υποστηρίζεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας, από τον φιλανθρωπικό-πολιτιστικό σύλλογο Μακρυγιάλου Πιερίας «Στέγη της Αγάπης» και εντάσσεται στο πρόγραμμα «Αυγουστιάτικη πανσέληνος 2016» του Υπουργείου Πολιτισμού.
  Για την άρτια διοργάνωση της συναυλίας πραγματοποιήθηκε  στο χώρο της εκδήλωσης το απόγευμα της Τρίτης 9 Αυγούστου 2016, συνάντηση εκπροσώπων της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης με διοικητικά μέλη του φιλανθρωπικού-πολιτιστικού συλλόγου Μακρυγιάλου «Στέγη της Αγάπης». 
  Παρόντες από πλευράς Ε.Π.Μ. Κατερίνης, η Ειρήνη Βενετσάνου (έφορος χορωδίας) και Ευθύμιος Μαυρίδης (καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος) και από την «Στέγη της Αγάπης» οι Ιωάννης Σαββίδης-πρόεδρος, Κατερίνα Μελιδώνη-γεν. γραμματέας και Κυριακή Μαυρίδου-ταμίας. Στη συνάντηση παρέστη και ο υπάλληλος του αρχαιολογικού χώρου της Πύδνας, Αθανάσιος Γκιουλμετάρογλου.
  Είναι χαρακτηριστικό ότι για την ακόμα μεγαλύτερη πολιτιστική αναβάθμιση της αρχαίας Πύδνας, ο τοπικός φιλανθρωπικός-πολιτιστικός σύλλογος τοποθέτησε με φόντο τη θάλασσα, ειδική εξέδρα που συμβάλλει στην αρτιότερη και πιο εύρυθμη διοργάνωση των εκδηλώσεων.
 

     
read more " Η συναυλία της χορωδίας και της ορχήστρας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης στην αρχαία Πύδνα, τη βραδιά της πανσέληνου του Αυγούστου αποτελεί πλέον θεσμό. "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Toolkit Designers Meeting 6 - 9 Οκτωβρίου 2016 στη Θεσσαλονίκη,

Toolkit Designers Meeting 2016
Οι εγγραφές ξεκίνησανΜετά από δύο επιτυχημένες διοργανώσεις, το Toolkit Designers’ Meeting (http://www.designtoolkit.org/gr/toolkit2016) επιστρέφει, 6 - 9 Οκτωβρίου 2016 στη Θεσσαλονίκη, μεγαλύτερο και πιο δημιουργικό! Φέτος επιδιώκει να προσεγγίσει την ευρύτερη έννοια του design, στις πολλές διαφορετικές πρακτικές και επαγγελματικές εφαρμογές του.
Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει:
Workshop από τους:
Τόνυ Ζαγοραίο (motion graphics), Strato Agiani (φωτογραφία), Ιωάννη Εργελετζή (branding), Malvi (branding, interrior & social marketing), Διονύση Τσάση & Μάνο Λακούτση (3d installation), Ευριδίκη Παπαχρήστου (fashion print), Θωμαΐς Παπαδημητρίου (fashion)
Οι εγγραφές στα workshops έχουν ξεκινήσει. Ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Περισσότερες πληροφορίες για τα workshops και το κόστος συμμετοχής στο http://www.designtoolkit.org/gr/toolkit2016/workshops.

Ομιλίες από τους:
Ανδρέα Νάσσο (landscape design), Θανάση Μπάμπαλη (product design), Σέργιο ΚΟ & Αλέξη Μπάρδη (360 video/passive VR), Δημήτρη Κουκούδη (architecture design), Ελένη Ξουπά (3d design), PlanFab (3d print), Tommaso Taraschi (graphic design), Αριάδνη Περράκη (printing papers), Γιώργο Μήλιο (printing process), Τόμμυ Παπαϊωάννου (product design)
Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.designtoolkit.org/gr/toolkit2016/talks

Εκθέσεις:
·    Poster for Tomorrow Retrospective (έκθεση αφίσας)
·    Poster Passion (έκθεση αφίσας)
·    Form Follows Code (έκθεση computational design)
Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.designtoolkit.org/gr/toolkit2016/exhibitions
read more " Toolkit Designers Meeting 6 - 9 Οκτωβρίου 2016 στη Θεσσαλονίκη, "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Δημήτρης Παπαδημητρίου – Φωτεινή Δάρρα «Τ’ αστέρια κρατούν... έναν κόσμο δικό τους» Φρούριο Καβάλας Τετάρτη 17 Αυγούστου, ώρα 21.00

59ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

Δημήτρης Παπαδημητρίου – Φωτεινή Δάρρα
«Τ’ αστέρια κρατούν... έναν κόσμο δικό τους»

Φρούριο Καβάλας
Τετάρτη 17 Αυγούστου, ώρα 21.00Δύο καλλιτέχνες που αγαπά πολύ το κοινό, μοιράζονται τη σκηνή με τη μαγεία της ποίησης και τα τραγούδια τους.
Δύο καλλιτέχνες που όπου βρεθούν αφήνουν τις καλύτερες αναμνήσεις.Η συναυλία ρεσιτάλ του Δημήτρη Παπαδημητρίου και της Φωτεινής Δάρρα με την σύμπραξη του σημαντικού νέου τραγουδιστή Γιώργου Φλωράκη θα φιλοξενηθεί την Τετάρτη 17 Αυγούστου στο Φρούριο Καβάλας στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων. Στο πιάνο ο ίδιος ο συνθέτης θα εκτελέσει το πρόγραμμα που έφτιαξαν ειδικά για το 59ο Φεστιβάλ Φιλίππων με την σπουδαία ερμηνεύτρια.

Στη συναυλία -ρεσιτάλ του Δημήτρη Παπαδημητρίου και της Φωτεινής Δάρρα στο Φρούριο της Καβάλας οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν ένα συνολικό πρόγραμμα με τις μεγαλύτερες στιγμές της καλλιτεχνικής τους πορείας.
Η εμπορική και η ποιοτική πλευρά των δυο αυτών ξεχωριστών καλλιτεχνών ταυτίζονται!
Τραγούδια υπερεπιτυχίες από αγαπημένες όσο και ιστορικές τηλεοπτικές σειρές που είναι μελοποιημένα ποιήματα («Σκάκι» του Αναγνωστάκη, «Τρέχει το νερό» του Γκάτσου, «Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια» του Γκάνα, το «Στάλσιμο» του Διονύση Καψάλη από τις «Μάγισσες της Σμύρνης» αλλά και τα τραγούδια του Γκάτσου ή του Ελύτη που είναι μερικές από τις μεγάλες τους επιτυχίες θα ακουστούν το βράδυ αυτό.
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον θα παρουσιάσουν μέρος από το ανέκδοτο έργο του Δ. Παπαδημητρίου πάνω στο Γιώργο Σεφέρη «Ο Άνθρωπος που του πήραν τον ίσκιο του». Από το «Παντούμ», τη «Στροφή» και τη «Ρίμα» έως το «Κι όμως εκεί στην άλλη όχθη» μέχρι το «Θα σου πάρουν τον ίσκιο των δέντρων» ο συνθέτης θα εντάξει- τιμώντας τον θεματικό κύκλο του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων, έξι τραγούδια από τα δεκατέσσερα που έχει συνολικά μελοποιημένα.
Στο πρόγραμμα συμμετέχει ο νέος τραγουδιστής Γιώργος Φλωράκης με τον οποίο ο συνθέτης εκδίδει δίσκο (το φθινόπωρο) σε ποίηση Διονύση Καψάλη.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου με 15 διεθνή και ελληνικά βραβεία μουσικής, έχει χαρακτηριστεί ως ένας επάξιος συνεχιστής της παράδοσης των μεγάλων Ελλήνων συνθετών, έχοντας κάποιους από τους σημαντικότερους δίσκους της τελευταίας 30ετίας. Έχει μελοποιήσει τους μεγάλους μας Έλληνες ποιητές και στιχουργούς, αποσπώντας δεκάδες βραβεία και ξεχωρίζοντας στο κοινό.


Η Φωτεινή Δάρρα είναι μια καταξιωμένη καλλιτέχνης με πορεία στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Μούσα του Δημήτρη Παπαδημητρίου και σύγχρονη μούσα πολλών μεγάλων συνθετών όπως του Μίκη Θεοδωράκη, δισκογραφική ερμηνεύτρια του Νίκου Μαμαγκάκη κ.α
Αναγνωρισμένη δημόσια από τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μιχάλη Κακογιάννη και άλλες μεγάλες προσωπικότητες της τέχνης, παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ ερμηνείας σε όλο το φάσμα των δυνατοτήτων της.


Μια συναυλία που ισορροπεί την ποιότητα της δημιουργίας με τη διασκέδαση της ζωντανής ακρόασης.


Δημήτρης Παπαδημητρίου – Φωτεινή Δάρρα
«Τ’ αστέρια κρατούν... έναν κόσμο δικό τους»
Φρούριο Καβάλας
Τετάρτη 17 Αυγούστου, ώρα 21.00


Απαγορεύεται η είσοδος στο θέατρο μετά την έναρξη των παραστάσεων.


Τιμές Εισιτηρίων: 12 € προπώληση, 15 € ταμείο


Προπώληση:
Καβάλα: Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 18:00 μέχρι τις 21:00, ενώ την ημέρα της συναυλίας θα γίνεται προπώληση στο ταμείο του Φρουρίου Καβάλας από τις 19:00 το απόγευμα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας
read more " Δημήτρης Παπαδημητρίου – Φωτεινή Δάρρα «Τ’ αστέρια κρατούν... έναν κόσμο δικό τους» Φρούριο Καβάλας Τετάρτη 17 Αυγούστου, ώρα 21.00 "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

(Διεθνές Συμβούλιο Οργανισμών των Φεστιβάλ Λαογραφίας και Λαϊκής Τέχνης), το χορευτικό τμήμα της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.

ΛΑΜΠΡΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΣΘΟΝΙΑ

  Με τις καλύτερες των εντυπώσεων επέστρεψε τη Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016 μετά από έξη ημερών παρουσία στο διεθνές φεστιβάλ παράδοσης της Εσθονίας,  το οποίο διοργάνωσε στη βαλτική χώρα της βορειοανατολικής Ευρώπης η CIOFF (Διεθνές Συμβούλιο Οργανισμών των Φεστιβάλ Λαογραφίας και Λαϊκής Τέχνης), το χορευτικό τμήμα της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.

  Ήταν ένα ταξίδι που έδωσε την ευκαιρία στην Ελληνική απο
στολή να αναπτύξει με τις αντιπροσωπείες άλλων λαών στενότερους πολιτιστικούς δεσμούς, αλλά και να διευρύνει τον δημιουργικό ορίζοντα με αναφορά την παράδοση, τη λαογραφία και τη λαϊκή τέχνη.
  Το χορευτικό τμήμα της Εστίας με τη συνοδεία μελών των τμημάτων εικαστικών και μουσικής παράδοσης, στην πόλη Marjamaa της Εσθονίας έδωσε σειρά παραστάσεων, παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία ελληνικό παραδοσιακό γάμο που καλύφθηκε τηλεοπτικά και τέλος δίδαξε χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας στα ξένα συγκροτήματα, αποσπώντας τα ευμενέστερα σχόλια διοργανωτών, επισκεπτών καθώς  και του συνόλου των υπόλοιπων αντιπροσωπειών.
  Στο διεθνές φεστιβάλ παράδοσης της Εσθονίας συμμετείχαν χορευτικά συγκροτήματα -μέλη της CIOFF εκτός από τη διοργανώτρια, από τις χώρες Φινλανδία και Λετονία, ενώ την Ελλάδα εκπροσώπησε η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.
  Το φεστιβάλ περιλάμβανε και σειρά άλλων εκδηλώσεων όπως συναυλίες, θεατρικά δρώμενα, παρελάσεις κ.α. Ο έφορος εικαστικών της Εστίας, Νικόλαος Σπανός μαζί με τους χορευτές Παρασκευή Μαρινοπούλου και Αθανάσιο Ναλπάντη παρουσίασε έργα στον εκθεσιακό χώρο του φεστιβάλ.
  Οι χορευτές με τις ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές που γοήτευσαν τους συμμετέχοντες,  παρουσίασαν χορούς από την Ήπειρο, Θεσσαλία, Θράκη και Μικρά Ασία, με τον τσάμικο και τον χασάπικο να ενθουσιάζουν το πολυπληθές κοινό. Συντονιστής ο χοροδιδάσκαλος Γεώργιος Δημόπουλος.
  Χαρακτηριστικά το συρτάκι με τους ήχους του τραγουδιού «τα παιδιά του Πειραιά» και τη λαϊκή ενδυμασία των χορευτών, δέχθηκε πέρα του ασταμάτητου χειροκροτήματος την παράκληση όλων να επαναληφθεί και πέρα της μιας παρουσίασης.
  Στο περιθώριο των εκδηλώσεων οι Πιεριείς επισκέφθηκαν το Ταλλίν και το Ελσίνκι.
  Ο επικεφαλής της αποστολής της Ε.Π.Μ. Κατερίνης, έφορος διεθνούς φεστιβάλ Ευάγγελος Γκούτζας επιστρέφοντας στην Ελλάδα, αφού ευχαρίστησε όλα τα μέλη της Πιερικής αντιπροσωπείας για την συμβολή τους στην  επιτυχία του εγχειρήματος, επισήμανε: « Νοιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση για την ευκαιρία που μας δόθηκε να γνωρίσουμε την παράδοση και κουλτούρα άλλων λαών, αλλά και τόπους με τα δικά τους χαρακτηριστικά. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ ιδιαίτερα πλούσιο με πληθώρα ενημερώσεων γύρω από την λαϊκή παράδοση. Μεταφέραμε στις αποσκευές μας πληθώρα πολιτισμικών εμπειριών, μιας και γνωρίσαμε την κουλτούρα του Εσθονικού λαού. Ως εφορία διεθνούς φεστιβάλ υποσχόμαστε ανάλογες στο μέλλον εμπειρίες.»


read more " (Διεθνές Συμβούλιο Οργανισμών των Φεστιβάλ Λαογραφίας και Λαϊκής Τέχνης), το χορευτικό τμήμα της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης. "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »