Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016

ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ: «ΑΓΓΕΛΙΚΗ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ «KILLING THE FLY» Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ: «ΑΓΓΕΛΙΚΗ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ «KILLING THE FLY»

Με το έργο «Αγγελική» της ομάδας «Killing the Fly», που θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Ιουλίου 2016, στις 21.15 στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, συνεχίζεται το πρόγραμμα των 34ων Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Η «Αγγελική» είναι ένας μονόλογος για τρείς ηθοποιούς. Η παράσταση βασίζεται στην πραγματική ιστορία της ηρωίδας, μιας προσφυγοπούλας από τις Νέες Φώκαιες της Σμύρνης, όπως η ίδια την παρουσιάζει σε ένα γράμμα της που δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες.
Η Αγγελική Ματθαίου είναι «...παιδί της Λωζάνης. Της συνθήκης της Λωζάνης». Η ιστορία της ξεκινά στα 1922 στο σπίτι της, όταν ήταν μόλις 6 χρονών. Με την καταστροφή της Σμύρνης η οικογένειά της αιχμαλωτίζεται από την τουρκική στρατοχωροφυλακή (τσανταρμάδες) κι έτσι ξεκινά ένα πολύχρονο οδοιπορικό προς τα ενδότερα της Τουρκίας, στη διάρκεια του οποίου χάνει όλη της την οικογένεια. Έπειτα από χρόνια καταλήγει στην Αθήνα και τέλος στο Ρέθυμνο.
Μέσα από την προσωπική της ιστορία, η Αγγελική θέτει ξανά το ερώτημα «Τι εστί εθνική ταυτότητα;». «Τί εστί έθνος;».
           
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Δαμβόγλου, Robin Beer, Jorge Arbert
Παίζουν: Κατερίνα Δαμβόγλου, Robin Beer, Γιάννης Κουκουράκης

Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται στα 10€ (κανονικό) και στα 8€ (μειωμένο).
read more " ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ: «ΑΓΓΕΛΙΚΗ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ «KILLING THE FLY» Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Ιουλίου 2016 "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »