Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

ΤΟ ΚΘΒΕ ΣΤΟ ΑCT4GREECE - ΚΑΝΕ SAVE ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

ΤΟ ΚΘΒΕ ΣΤΟ ΑCT4GREECE: «Η Δύναμη των πολλών στην Πράξη»

Δηλώσεις από τη συνέντευξη τύπου που δόθηκε για την έναρξη της συνεργασίας του  ΚΘΒΕ  με το πρόγραμμα act4GreeceΞεκινά σήμερα η συνεργασία του ΚΘΒΕ με το πρόγραμμα act4Greece: μια πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας, με στόχο τη συντήρηση του Θεάτρου Δάσους και την λειτουργία επισκέψιμου φροντιστηρίου, που στηρίζεται στη συμμετοχική χρηματοδότηση (crowfoundig).
 Tην έναρξη της συνεργασίας ανακοίνωσε, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Βασιλικό Θέατρο, ο Άρης Στυλιανού, Πρόεδρος Δ.Σ. του ΚΘΒΕ, εκφράζοντας τη χαρά του για την ένταξη του ΚΘΒΕ στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ο Γιάννης Αναστασάκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ, παίρνοντας το λόγο, εξήγησε ότι απαιτείται η στεγάνωση της σκηνής, των κερκίδων, καθώς και των στεγασμένων χώρων, έτσι ώστε να συνεχίσει το Θέατρο Δάσους όχι μόνο να φιλοξενεί θεατές και επισκέπτες, αλλά και να μπορεί να λειτουργήσει ως επισκέψιμος χώρος όπου φυλάσσονται αρχειακά κομμάτια σκηνικών και κοστουμιών από ιστορικές παραστάσεις του ΚΘΒΕ. «Το ΚΘΒΕ δεν μπορεί μόνο του να ανταπεξέλθει σε αυτή τη δαπάνη γι' αυτό ζητά τη συνδρομή των πολιτών από τη Θεσσαλονίκη αλλά και ολόκληρη τη χώρα.  Θέλουμε τη βοήθεια του κοινού για να έχουμε ένα θέατρο που θα το χαιρόμαστε όλοι, αλλά και για να μπορείτε, ως επισκέπτες, να δείτε πώς φτιάχνεται μια παράσταση και τί κρύβεται πίσω από το αποτέλεσμα  που βλέπετε πάνω στη σκηνή»,  δήλωσε χαρακτηριστικά.


Η κα. Αναστασία Ναζίδου, Διευθύντρια Καταστημάτων  Εθνικής Τράπεζας Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τόνισε ότι: «Το πρόγραμμα Act4GREECE είναι η δύναμη των πολλών στην πράξη. Σήμερα η χαρά είναι διπλή γιατί εντάσσεται  σε αυτό μια δράση για την πόλη μας, που αφορά στο Θέατρο Δάσους. Με την ολοκλήρωση της δράσης στις 30/ 4/2017, θα έχουμε τη χαρά να επισκεφτούμε το καλοκαίρι το θέατρo, για να παρακολουθήσουμε κάποιες από τις πραγματικά πολύ αξιόλογες συναυλίες και παραστάσεις που ανεβάζει και να δούμε στην πράξη τη δύναμη των πολλών».
Η Εθνική Τράπεζα και το πρόγραμμα  act4Greece εγγυάται για τη διαφάνεια στη συγκέντρωση των χρημάτων και τον έλεγχο των δαπανών κατά την υλοποίηση του έργου.

Το Θέατρο Δάσους είναι για τη Θεσσαλονίκη τόπος συνάντησης κάθε καλοκαίρι, δίνοντας τη δυνατότητα στους Θεσσαλονικείς να δουν παραστάσεις από όλη την Ελλάδα, συναυλίες και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.  Το Φεστιβάλ Δάσους μάλιστα φέτος αναβαθμίζεται με διεθνές τμήμα που θα πραγματοποιηθεί από 1η έως 16 Ιουλίου, φιλοξενώντας σημαντικές παραστάσεις από το εξωτερικό.

Ενισχύστε  την προσπάθεια του ΚΘΒΕ για συντήρηση του Θεάτρου Δάσους και λειτουργία επισκέψιμου φροντιστηρίου μέσω του προγράμματος act4Greece.
Ακόμη και 1 Ευρώ είναι πολύτιμο!
Μπορεί κανείς να δώσει χρήματα είτε μέσω της ιστοσελίδας  του Προγράμματος Act4Greece είτε κατ' ευθείαν στο λογαριασμό που έχει ανοιχτεί για αυτό το σκοπό.
www.act4greece.gr

Λεζάντες φωτογραφιών
PHOTO_SYN_TYPOY1: ‘Αρης Στυλιανού (Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΘΒΕ)- κα. Αναστασία Ναζίδου (Διευθύντρια Καταστημάτων  Εθνικής Τράπεζας Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) - κα. Αριάνα Κούρταλη (Διεύθυνση Ανάπτυξης Πελατών Λιανικής | Business Banking) Γιάννης Αναστασάκης ( Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ)
PHOTO_SYN_TYPOY3: κα. Αριάνα Κούρταλη (Διεύθυνση Ανάπτυξης Πελατών Λιανικής | Business Banking) - Γιάννης Αναστασάκης ( Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ)- κα. Αναστασία Ναζίδου (Διευθύντρια Καταστημάτων  Εθνικής Τράπεζας Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης)- Αρης Στυλιανού (Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΘΒΕ)

Ενισχύστε  την προσπάθεια του ΚΘΒΕ
για συντήρηση του Θεάτρου Δάσους
και λειτουργία επισκέψιμου φροντιστηρίου
μέσω του προγράμματος act4Greece: μια πρωτοβουλία
της Εθνικής Τράπεζας

Το Θέατρο Δάσους είναι η πιο εμβληματική ανοιχτή σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, χτισμένο στην πλαγιά του Κέδρινου Λόφου (Σέιχ Σου), με θέα σε ολόκληρη την πόλη και το λιμάνι της. Λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1978 και αποτελεί τόπο συνάντησης των Θεσσαλονικέων, αλλά και των επισκεπτών της πόλης. Με πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων κάθε καλοκαίρι, που περιλαμβάνουν παραστάσεις αρχαίου δράματος, συναυλίες, μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις, αποτελεί ζωντανό τόπο ανάδειξης του σύγχρονου πολιτισμού και πόλο έλξης κοινού και καλλιτεχνών, τόσο από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες όσο και από ολόκληρη την Ευρώπη.
Το όμορφο αυτό θέατρο έχει, ωστόσο υποστεί σημαντικές φθορές από το χρόνο. Κατόπιν μελέτης που έχει πραγματοποιηθεί, κρίνεται άμεση η ανάγκη στεγάνωσης της κεντρικής σκηνής, των κερκίδων, καθώς και των στεγασμένων χώρων, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να φιλοξενεί θεατές και επισκέπτες. Πιο συγκεκριμένα, οι επισκέπτες θα μπορούν να ξεναγούνται στο χώρο όπου φυλάσσονται αρχειακά κομμάτια σκηνικών και κοστουμιών από ιστορικές παραστάσεις του ΚΘΒΕ. Επιπλέον, οργανωμένες ξεναγήσεις για μαθητές σχολείων και λοιπό κοινό, θα μπορούν να πραγματοποιηθούν και κατά τους χειμερινούς μήνες.
Στο πλαίσιο της δέσμευσής του για τη στήριξη του πολιτισμού, το act4Greece υιοθετεί τη δράση «Συντήρηση και βελτίωση υποδομών του Θεάτρου Δάσους του ΚΘΒΕ» από 15.12.2016 έως 30.04.2017, με συνολικό προϋπολογισμό €132.880. Το ΚΘΒΕ θα συμβάλλει με ποσό €27.880. Μέσω του act4Greece αναζητούνται πρόσθετοι πόροι, ύψους €105.000.
Το ΚΘΒΕ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να προσφέρει συμβολικά αντισταθμίσματα, ως ηθική επιβράβευση για κάθε δωρεά, ανάλογα με το ύψος της:
·         από €1 και άνω, ευχαριστήρια επιστολή από τον Πρόεδρο ΔΣ και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΚΘΒΕ
·         άνω των €20, ευχαριστήρια επιστολή και αρχειακό υλικό του ΚΘΒΕ (αφίσα και πρόγραμμα της επιδαύριας παραγωγής του)
·         άνω των 50€, δύο (2) εισιτήρια για παραγωγές του ΚΘΒΕ, καθώς και αφίσα και πρόγραμμα για κάθε μια από αυτές
·         άνω των 100€, τσάντα με σημαντικά προγράμματα από παραστάσεις και τέσσερα (4) εισιτήρια για παραγωγές του ΚΘΒΕ
·         άνω των 200€, προσκλήσεις για 2 πρεμιέρες του ΚΘΒΕ και δυνατότητα φωτογράφησης με το θίασο, καθώς και τέσσερα (4) εισιτήρια για παραγωγές του ΚΘΒΕ
·         άνω των 500€, μία (1) διπλή πρόσκληση για την παράσταση του ΚΘΒΕ «Επτά Επί Θήβας» στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, σε διακεκριμένη θέση, με πρόγραμμα της παράστασης και έξι (6) εισιτήρια για τις χειμερινές παραγωγές του ΚΘΒΕ
·         άνω των 1.000€, πρόσκληση σε όλες τις πρεμιέρες του ΚΘΒΕ, δέκα (10) εισιτήρια για τις χειμερινές παραγωγές του, δύο (2) εισιτήρια για την παράσταση «Επτά Επί Θήβας» και αναφορά στην ιστοσελίδα του ΚΘΒΕ, με την ένδειξη «Υποστηρικτής του Θεάτρου Δάσους» καθώς και στην πρώτη σελίδα του e-book του ΚΘΒΕ
·         άνω των 5.000€, πρόσκληση σε όλες τις πρεμιέρες, είκοσι (20) εισιτήρια για τις χειμερινές παραγωγές του ΚΘΒΕ, τέσσερα (4) εισιτήρια για την παράσταση «Επτά Επί Θήβας»,  δύο (2) εισιτήρια στη διακεκριμένη ζώνη και αναφορά στην ιστοσελίδα του ΚΘΒΕ, με την ένδειξη «Υποστηρικτής του Θεάτρου Δάσους», καθώς και στην πρώτη σελίδα του e-book του ΚΘΒΕ
·         άνω των 10.000€, απόδοση του τίτλου «Υποστηρικτής» του ΚΘΒΕ, με τα ανάλογα οφέλη (προβολή σε έντυπα, αφίσες, site, social media, προσκλήσεις, κ.ά. Λεπτομέρειες www.ntng.gr), καθώς και αναφορά στην πρώτη σελίδα του e-book του ΚΘΒΕ
·         άνω των 20.000€, απόδοση του τίτλου «Χορηγός» του ΚΘΒΕ, με τα ανάλογα οφέλη (προβολή με συνέντευξη τύπου, σε έντυπα, αφίσες, site, social media, προσκλήσεις, κ.ά. Λεπτομέρειες www.ntng.gr), καθώς και αναφορά στην πρώτη σελίδα του e-book του ΚΘΒΕ
·         άνω των 50.000€, απόδοση του τίτλου «Χορηγός Επτά Επί Θήβας», της παράστασης που θα πραγματοποιήσει μεγάλη πανελλαδική περιοδεία το καλοκαίρι του 2017. Ως χορηγός, θα υπάρξει μεγάλη προβολή σε όλη την Ελλάδα, με συνέντευξη τύπου, λάβαρα, αφίσες, ολοσέλιδες καταχωρήσεις, κ.ά., όπως περιγράφονται αναλυτικά www.ntng.gr), καθώς και αναφορά στην πρώτη σελίδα του e-book του ΚΘΒΕ
·         άνω των 100.000€, απόδοση του τιμητικού τίτλου «Μέγας Χορηγός» του ΚΘΒΕ, με συνολική σύνδεση με το ΚΘΒΕ, όπως περιγράφεται www.ntng.gr). Επιπλέον, προσφορά τιμητικής πλακέτας, ως Ευεργέτη του ΚΘΒΕ.
Δωρεές μπορούν να πραγματοποιηθούν και με απ’ ευθείας κατάθεση στο Δίκτυο Καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας ή με αποστολή εμβάσματος μέσω των ηλεκτρονικών δικτύων internet, phone και mobile banking στο Λογαριασμό με αριθ. 080/005126-84 (ΙΒΑΝ: GR96001100800000008000512684 / BIC: ETHNGRAA).

Στο πλαίσιο της  συγκέντρωσης χρημάτων για τη συντήρηση του Θεάτρου Δάσους, το  ΚΘΒΕ αναλαμβάνει μια πρωτοβουλία με στόχο τη διάδραση με το κοινό του, καλώντας όλους να στείλουν μια δική τους φωτογραφία ή βίντεο και να μοιραστούν μαζί μας τις δικές τους αναμνήσεις τους από το Θέατρο Δάσους.
Στείλτε τη δική σας φωτογραφία ή βίντεο στο ακόλουθο e-mailntngreece@gmail.com.
Στο τέλος της προσπάθειάς μας, οι φωτογραφίες και τα βίντεο θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα του ΚΘΒΕ μαζί με τα ονόματα των δωρητών.
Δεν υπάρχουν σχόλια :